Tel: 0766 245 554
Email: office@energiaconstiintei.ro


TOPICURI
postat de EnergiaConstiintei.ro Vineri, 23 Iunie, 2017 la 14:01 în categoria Misterele LumiiMetafizică

innovaeditor/assets/Cand devenim oameni.png
„Persoana (fiinţa) umană este atât de plină de taină, încât nu s-a găsit nimeni să dea un răspuns care să o lumineze."
Preot Dumitru Stăniloae (1903-1993) - Profesor universitar, scriitor şi ziarist român

Ce este omul: „Fiinţă superioară, socială, care se caracterizează prin gândire, inteligenţă şi limbaj articulat iar din punct de vedere morfologic prin poziţia verticală a corpului şi structura piciorului adaptată la aceasta, mâinile libere şi apte de a efectua mişcări fine şi creierul deosebit de dezvoltat" (DEX). Oare din ce moment al existenţei sale poate fi socotit omul fiinţă superioară, înzestrată cu calităţile înşirate mai sus? O să fiţi surprinşi, dar... nu ştim. Nu ştim de când din „nimic" ne putem socoti „ceva" şi apoi, din acest ..ceva" fiinţă superioară. Specialiştii din cele mai diverse domenii nu au căzut încă de acord de când poate fi socotit omul, om.

Ce spun cercetătorii
Despre miracolul, cum este conceput omul, cercetătorii incearcă să ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Joi, 22 Iunie, 2017 la 10:42 în categoria Misterele LumiiMetafizică

innovaeditor/assets/Universul.png
Se pare că nu suntem cine credeam şi nu ştim de unde venim, teoria evoluţionistă a lui Darwin se apropie tot mai mult de invalidare.

Halucinant, nu..?
„Îmi place necunoscutul, despre asta e vorba în ştiinţă. Există miliarde de lucruri şi de locuri despre care nu ştim absolut nimic. Şi faptul că nu ştim mă incită, mă face să-mi doresc să ajung acolo, să aflu adevărul. Asta este ştiinţa. Cred că dacă nu îţi place necunoscutul nu poţi deveni om de ştiinţă. Nu am nevoie de un răspuns. Nu am nevoie de răspunsuri pentru orice. Eu am nevoie de întrebări la care să caut răspunsuri", avea să declare recent, în timpul unui interviu, Brian Cox, fizician la Universitatea din Manchester. 
 
Şi cu toate că există o reală fascinaţie în rândul cercetătorilor care, nu ar vrea, din motive lesne de înţeles, să decripteze prea curând toate misterele lumii, totuşi, există şi motive de îngrijorare ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Joi, 15 Iunie, 2017 la 13:16 în categoria Misterele Lumii

innovaeditor/assets/Lumea Virtuala.png
Întrebarea dacă lumea în care trăim este una reală sau este doar o proiecţie multidimensională pe un nevăzut computer cosmic, frământă din ce în ce mai mult specialişti din diverse domenii.

Un inginer american, constructor de nave cosmice, Elon Reeve Musk, directorul firmei „Space X", crede cu tărie că noi şi tot ce ne înconjoară suntem o simulare şi aduce o serie de argumente în sprijinul acestei afirmaţii.

Ipoteze mai vechi şi mai noi
Rene Descartes, cunoscut şi cu numele de Cartesius, s-a născut la 31 martie 1596 la Haye en Touraine, Franţa si a murit la 11 februarie 1650 la Stockholm, Suedia. Oamenii ştiu că a fost un mare matematician. În relitate el s-a ocupat şi de filozofie, muzică, fizică, astronomie şi, bineînţeles, a fost şi scriitor. Acum aproape 400 de ani, Descartes a cochetat cu ideea că este posibil ca tot ce percepem prin simţurile noastre, văz, auz, miros, gust, pipăit, să ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Joi, 8 Iunie, 2017 la 12:06 în categoria Terapii

innovaeditor/assets/Efectul Placebo.png
Mulţi cercetători susţin că efectul placebo are componente psihologice şi perceptive, dar şi componente biochimice. Este folosit în mod deosebit pentru a evalua efectele medicamentelor asupra organismului uman.

Efectul placebo
La început efectul placebo a fost folosit în mod abuziv de către profesioniştii din domeniul sănătăţii pentru a desemna o fraudă sau o greşeală. Terapiile alternative au fost la început caracterizate ca fiind numai placebo, dar efectul placebo nu trebuie categorisit ca un fenomen fraudulos. 
 
Este un fenomen real şi spontan care se referă la modalităti de tratament bine observate dar neîncadrate într-un protocol sau la ameliorări ale stării de sănătate care apar în absenţa unei substanţe active chimic sau farmacologic. Sunt medicamente care nu conţin nicio substanţă activă, numite medicamente simulate, dar care se comportă ca un medicament real atunci când se administrează.
 
Placebo activează un număr de stimuli non-chimici care motivează organismul spre vindecare. Nu este dependent de eficacitatea medicamentului. Efectul placebo nu ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Vineri, 2 Iunie, 2017 la 18:18 în categoria Misterele LumiiSpiritualitate

innovaeditor/assets/zamolxe.png
În cultura şi religiile popoarelor sunt multe legi, poveţe, porunci care au menirea de a îndruma omenirea pe căile spirituale, spre respectarea legilor divine şi legile Universului.

În fiecare zonă a planetei oamenii se ghidează după legile şi cutumele transmise de strămoşi, de maeştri spirituali şi înţelepţi ce s-au remarcat de-a lungul timpurilor. Noi românii, avem multe învăţături de la strămoşii noştri geto-daci, de la liderul spiritual Zamolxe care ne-a transmis frumoasele legi de înaltă spiritualitate.
 
Viaţa geto-dacilor era încununată de anumite principii spirituale care erau aproape identice cu cele din creştinism. De altfel se spune că dacii „erau aproape creştini înainte de creştinism", ei credeau în lumina divină şi în nemurirea sufletului, credeau în revenirea după moarte, într-o entitate mai bună, mai perfecţionată şi că viaţa are ca atribut eternitatea.
 
Geto-dacii se conduceau după anumite legi cu încărcătură sacră, aveau un cod de viaţă, cu rădăcinile înfipte în genialitatea religioasă ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Miercuri, 31 Mai, 2017 la 10:58 în categoria General

innovaeditor/assets/Alimente benefice pentru inima.png
Se spune că poftele noastre alimentare au legătură cu organele şi sistemele care sunt în suferinţă. Studiile au arătat că până la 70% din cazurile de boli de inimă pot fi prevenite cu ajutorul alimentelor pe care le consumăm. Ceea ce este bun pentru inima noastră este bun şi pentru creier şi pentru organism, în general, spune dr. Arthur Agatston, MD, cardiolog renumit, creatorul Dietei South Beach. Secretul constă în diferite tipuri de peşte, legume, cereale integrale, fructe sau uleiuri pe care le putem consuma zilnic. Iată 9 de asemenea alimente care sunt adevărate medicamente.

1. Somonul sălbatic (nu de crescătorie)
Fript la grătar sau la cuptor, acest peşte gustos are carnea bogată în acizi graşi omega-3, care îmbunătăţesc markerii metabolici pentru bolile de inimă. Conţine de asemenea un nivel ridicat de seleniu, un antioxidant, pe care studiile l-au indicat în repetate rânduri, ca fiind un adevărat protector cardiovascular.

2. Sardinele
Şi aceşti peşti ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Luni, 29 Mai, 2017 la 13:01 în categoria Terapii

innovaeditor/assets/baile herculane.png

Băile Herculane reprezintă cea mai veche staţiune din România, deosebit de pitorească, ocupanta unui loc important în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled, cât şi în istoria ţării noastre. La o altitudine de 160 m, pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, Băile Herculane au fost construite pe locul unei străvechi falii vulcanice. 

 

Originea Băilor se întinde pe lungimea a două milenii. Atestarea documentară a staţiunii datează din anul 153, fapt consemnat într-o tabulă votivă din băi: „Zeilor şi divinităţilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimişi ca delegaţi romani să asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcându-se nevătămaţi, au ridicat acest prinos de recunoştintă."

 

Impresionaţi de puterea tămăduitoare a apelor Cernei, romanii sosiţi în Dacia au format un adevărat cult balnear, staţiunea constituind un important punct de atracţie pentru ...


mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Sâmbătă, 27 Mai, 2017 la 11:11 în categoria General

innovaeditor/assets/Experimentul_rusesc_antisomn.png
Din cele mai vechi timpuri, oamenii îşi explicau lucrurile pe care nu le puteau înţelege prin intermediul legendelor. Cum omul este curios din fire, în timp, acesta a început să facă observaţii, să emită teorii şi să încerce să le probeze.

Aşa a apărut experimentul ştiinţific, care în istorie, a luat forme foarte variate. Totuşi, au existat si câteva astfel de experimente care se disting vizibil de restul şi şochează prin îndrăzneala lor sau prin gradul lor de cruzime.

Ruşii şi experimentul anti-somn
În anul 1940, ruşii au descoperit un gaz pe care voiau să îl testeze în cadrul unui experiment. Cinci indivizi trebuiau să fie ţinuţi fară somn cu ajutorul unui stimulent bazat pe acest gaz. Subiecţii aleşi fuseseră capturaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, declaraţi inamici de război şi reţinuţi ca prizonieri politici de război.
 
Cercetătorii ruşi au pregătit o cameră care putea fi închisă, cu microfoane amplasate din ...

mai departe...


postat de EnergiaConstiintei.ro Luni, 22 Mai, 2017 la 17:02 în categoria Misterele Lumii

innovaeditor/assets/Oamenii preistorici.png
Oamenii preistorici comunicau prin telepatie
Trăiau în peşteri, se îmbrăcau cu piei de animale, consumau rădăcini şi peste toate acestea nu ştiau să vorbească. A fost cu adevărat acesta prototipul omului preistoric? Cercetările arheologice ne lasă fără cuvinte...

Cum comunicau oamenii preistorici?
Cu siguranţă că una dintre întrebările care au stat mereu pe buzele tuturor a fost cum comunicau oamenii preistorici. Asta pentru că oamenii de ştiintă nu au reuşit să descopere cu exactitate momentul când strămoşii noştri au început să vorbească. Tocmai de aceea în privinţa limbajului au fost conturate de-a lungul vremii multe teorii.
 
Una dintre acestea vorbeşte de faptul că aceştia îşi comunicau gândurile şi sentimentele folosind sunete şi simboluri. Ocrul şi manganul erau două culori cu care marcau diverse obiecte sau propria lor piele pentru a putea fi identificaţi. Unii cercetărori sunt de părere chiar că pietrele cioplite nu ar fi fost instrumente primitive, ci chiar cuvinte, oamenii peşterilor ...

mai departe...
[1] 2 3 4 5 6 7 ... 20 [pagina următoare]1-9 din 176
Alte Articole