talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

Un talisman este un obiect cu puteri religioase sau magice. Talismanele sunt menite să protejeze, să vindece sau să echilibreze energetic oamenii pentru care sunt făcute. Talismanele sunt adesea obiecte portabile ca și pandantive, purtate într-o varietate de moduri, sau pot fi instalate şi în arhitectură. Talismanele sunt strâns legate de amulete, îndeplinind multe dintre aceleaşi roluri.

O diferenţă cheie este în forma şi materialitatea lor. Talismanele iau adesea forma unor obiecte (de exemplu, îmbrăcăminte, arme sau pergamente) care sunt inscripţionate cu texte magice. Talismanele sunt folosite pentru o gamă largă de funcţii, cum ar fi protecţia personală a purtătorului, a celor dragi sau a bunurilor. Pot ajuta la fertilitate şi ajută la producţia agricolă.

Pregătirea talismanelor

Conform practicilor talismanice, sunt unele talismane cu trăsături și asocieri magice. Acestea pot include culori, mirosuri, simboluri şi modele de figurine. Ingredientele menționate sunt integrate în crearea unui talisman. Acest lucru se face în plus faţă de simbolismul planetar sau elementar ales. Cu toate acestea, trebuie folosite în armonie cu forţa elementară sau planetară.

De asemenea, este posibil să adăugaţi o notă personală talismanului. Se poate include un vers, inscripţie sau model care are o semnificaţie specială. Aceste inscripţii pot fi sigiluri (embleme magice), versete biblice sau sonete. Este musai să existe o legătura și să fie în armonie cu scopul original al talismanului.

Islam

În islam, invocaţiile și rugăciunile impregnate cu versete coranice sunt „ingrediente” esenţiale ale remediilor. Acestea sunt propuse în tratatele de medicină profetică. Talismanele ar putea fi făcute dintr-o selecţie diversă de obiecte. Orice, de la o mărgea la o relicvă sfântă şi la un desen, ar putea fi înzestrat cu proprietăţi talismanice.

Pentru a invoca aceste proprietăţi, talismanele ar putea fi inscripţionate cu numele unor figuri sfinte. Acestea pot fi, Dumnezeu, îngeri, sfinţi şi jinni, precum şi versete din Coran şi chiar simboluri astrologice. Matematicianul abbasid din secolul al X-lea, Thabit ibn Qurra, a fost considerat a fi un expert în talismane. Într-unul dintre textele sale despre talismane, a scris: „Cea mai nobilă parte a astronomiei este știința talismanelor”.

talismane-amulete-si-pandantive-mistice-sacre-01

Potrivit traducătorului din secolul al XII-lea, loan de Sevilla, şi versiunea lui Limia a textului arab al lui ibn Qurra, „De imaginibus”, el a văzut că talismanele și astronomia sunt mai importante pentru dobândirea înţelepciunii sau decât studiile de geometrie şi filozofie. Horoscopul naşterii cuiva ar putea fi, de asemenea, un factor în eficacitatea talismanelor.

Purtătorul talismanului nu poate avea nicio îndoială legat de eficacitatea acestuia, altfel talismanul lui va fi neputincios. Un exemplu despre cum să faci un talisman de dragoste conform cărţii lui Thabit ibn Qurra este următorul: „În primul rând, trebuie să te asiguri că este momentul astrologic corect. Este necesar pentru a îndeplini acest ritual, deoarece este al unsprezecelea loc, sau casă, care este legat de prietenie”.

Medicina medievală europeană

Lea Olsan scrie despre utilizarea amuletelor și a talismanelor, așa cum a fost prescrisă de medicii din perioada medievală. Ea notează că folosirea unor astfel de incantații și rugăciuni a fost „rar un tratament de alegere”. Asta deoarece astfel de tratamente nu puteau fi justificate în mod corespunzător în domeniul învăţăturilor medicale ale lui Galen.

Cu toate acestea, utilizarea lor a fost considerată de obicei acceptabilă. Referirile la amulete erau frecvente în literatura medicală medievală. De exemplu, un cunoscut medic medieval, Gilbertus, scrie despre necesitatea folosirii unui talisman pentru a asigura conceperea unui copil.

Hermetica pseudo-aristotelică

O serie de texte arabe strâns legate, atribuite lui Hermes Trismegistus şi datând probabil din secolul al IX-lea, explorează conceptul de ruhaniyyat. Asta înseamnă îngerii din forţa / tărâmul spiritual din lumea naturală şi cum un individ poate avea acces la acele forţe. Corespondenţa dintre Alexandru cel Mare şi Aristotel explorează o varietate de instrucţiuni despre cum să exploatezi aceste forţe.

O poți face printr-un talisman, amestecuri, amulete şi multe altele, care sunt fiecare folosite pentru un scop desemnat. Datele acestor texte sunt însă necunoscute, ele au stat la baza multor practici mistice în lumea medievală islamică. Textul pseudo-aristotelian „Sirr al-Asrar” oferă mai multe instrucţiuni în mod specific cu „talismanul regilor”, care ţine la distanţă răul.

Se spune că, atunci când există anumite semne astrologice, o piatră roşie de rubin ar trebui să fie sculptată într-o zi de joi. Pe piatră trebuie să figureze un bărbat cu aripi şi o coroană călare pe un leu cu un steag, în timp ce alţi şase bărbaţi se înclină sub mâinile lui.

talismane-amulete-si-pandantive-mistice-sacre-00

Sigiliul lui Solomon este cunoscut şi sub numele de triunghi întreţesut. Este un alt talisman și amuletă antică care a fost folosită în mod obişnuit în mai multe religii. Cunoscută a fi emblema prin care regele Solomon a condus Genii, ea nu ar fi putut avea originea de la el. Sigiliul lui Solomon mai este numit și Steaua lui David, Scutul lui David sau Maghen David.

Ca talisman, se credea că este atotputernic, simbolul ideal al absolutului. Era purtat pentru protecţie împotriva tuturor deceselor, ameninţărilor şi necazurilor. Era și este folosit pentru a-şi proteja purtătorul de orice rău. În constituirea sa, triunghiul cu vârful în sus reprezintă binele, iar triunghiul cu vârful în jos, răul. Reprezintă de asemenea focul și apa, masculinul și femininul, plusul și minusul, Soarele și Luna.

Triunghiul cu vârful în sus era tipic Trinităţii, figuri care apar în mai multe religii. În India, China şi Japonia, cele trei unghiuri ale sale reprezintă Brahma, Vishnu şi Shiva. Cei trei fiind Creatorul, Conservatorul şi Distrugătorul sau Regeneratorul. În Egiptul Antic, a reprezentat zeitățile Osiris, Isis si Horus. În creştinism, a reprezentat Sfânta Treime.

Dualitatea contrariilor și trinitatea părților

În ansamblu, reprezintă elementele focului şi spiritului, compuse din cele trei virtuţi (dragoste, adevăr şi înţelepciune). Triunghiul cu vârful în jos simbolizează elementul apei şi lumea materială. Mai reprezintă și cei trei duşmani ai sufletului: lumea, carnea, Diavolul şi păcatele carnale, invidia, ura şi răutatea.

Prin urmare, cele două triunghiuri împletite reprezintă victoria spiritului asupra materiei. Primele culte care au folosit acest simbol credeau că Sigiliul lui Solomon era un talisman şi amuletă atotputernică. Când este folosit fie cu o Cruce a lui Tau, fie cu Yodh-ul ebraic, fie cu Crux Ansata egipteană în centru puterea acestuia se amplifică.


Aveți mai jos câteva modele de amulete sub formă de pandantive:

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Șarpe INOX – cod...

Pandantiv Crucea Vajra Dublu Dorj...

Pandantiv Steaua Lui David Hexagr...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...

Pandantiv Vultur Protecție INOX ...

Lanț Lănțișor din Argint &#82...

Pandantiv Pentagramă Pentaclu IN...

Pandantiv Arhanghelul, Sfântul M...

Pandantiv Dragon INOX – cod...

Pandantiv Caduceu INOX – co...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Cap de Bour, Taur INOX ...

Pandantiv Steaua lui David Hexagr...

Pandantiv Lup Dacic INOX – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Cruciuliță Iisus Hris...

Pandantiv Cruciuliță Iisus Hris...

Pandantiv Soare Medalion Solar AR...

Pandantiv Iisus Hristos INOX &#82...

Pandantiv Copacul Vieții cu Soar...

Pandantiv Roata Norocului Vegvisi...

Pandantiv Cap de Bour, Taur INOX ...

Pandantiv Pană Fulg ARGINT &#821...

Pandantiv Septagramă ARGINT &#82...

Lanț Lănțișor din Argint &#82...

Pandantiv Cruciuliță Fast And F...

Pandantiv Soare Protector Luna Pr...

Pandantiv Șarpe INOX – cod...

Pandantiv Ochiul RA HORUS INOX &#...

Pandantiv Triquetra INOX – ...

 


Svastica

Svastica este unul dintre cele mai vechi şi mai răspândite talismane cunoscute. Poate fi urmărit încă din Epoca de Piatră şi a fost găsit incrustat pe uneltele de piatră ale acestei epoci. Poate fi găsit în toate părţile Lumii Vechi şi Noi şi pe cele mai vechi ruine. În ciuda afirmaţiei unor scriitori că a fost folosit de egipteni, există puţine dovezi care să sugereze că l-au folosit.

Nu a fost găsit printre rămăşiţele egiptenilor. Ambele forme, cu braţele întoarse la stânga şi la dreapta, par la fel de comune. Pe pereţii de piatră ai peşterilor budiste din India, care prezintă multe dintre simboluri, braţele sunt adesea întoarse în ambele sensuri în aceeaşi inscripţie.

Uraniborg

Clădirea ştiinţifică renascentistă Uraniborg a fost interpretată ca un talisman astrologic. Asta pentru a sprijini munca și sănătatea savanţilor care lucrează în interiorul ei. Clădirea a fost proiectată folosind mecanismul teoretizat al lui Marsilio Ficino pentru influenţa astrologică. Rapoartele de lungime pe care designerul, astrologul şi alchimistul Tycho Brahe le-a lucrat în clădire şi grădinile sale, se potrivesc cu cele pe care Heinrich Cornelius Agrippa le-a asociat cu Jupiter şi cu Soarele. Această alegere ar fi contracarat tendinţa considerată a savanţilor de a fi melancolici şi prea influenţaţi de planeta Saturn.

Poarta Şarpelui din Cetatea Alep

Poarta Şarpelui este o poartă din Cetatea Alep care conţine un relief talismanic înfăţişând doi şerpi. Şerpii îşi muşcă propriul corp şi înconjoară stelele simbolizând infinitul. Se crede că şerpii au puteri de protecţie împotriva duşmanilor cetății.

Bab Al-Tilsam

Bab Al-Tilsam sau Poarta Talismanului a fost o poartă din Bagdad cunoscută pentru inscripţiile sale talismanice. Poarta înfaţişează doi şerpi înnodaţi care sunt ţinuţi de o figură aşezată despre care se crede că este califul. La fel ca Poarta Şarpelui, şerpii ar trebui să ofere protecţie împotriva duşmanilor.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *