ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

Scarabeul este unul dintre cele mai frecvent întâlnite simboluri în cultura, mitologia și hieroglifele egiptene. Acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere cât de obișnuiți erau și încă mai sunt gândacii de „balegă” în regiune. De asemenea, datorită formei sale rotunjite, simbolul scarabeu a fost o alegere populară pentru ornamentele de bijuterii și îmbrăcăminte.

Simbol jucăuș și viu, scarabele erau de obicei menite să fie purtate de cei vii, deoarece reprezentau ciclul zilnic nesfârșit al vieții. Obiectele cu cărăbuși erau amulete populare și folosite ca sigilii de amprentă în Egiptul antic. Supraviețuiesc în număr mare și, prin inscripțiile și tipologia lor, sunt o sursă importantă de informații pentru arheologi și istorici ai lumii antice.

Ele reprezintă, de asemenea, un obiect semnificativ de artă antică. Din motive care nu sunt clare (deși probabil legate de semnificația religioasă a zeului egiptean Khepri), amuletele sub formă de cărăbuși, scarabi, deveniseră extrem de populare în Egiptul Antic de la începutul Regatului Mijlociu (aprox. 2000 î.e.n.). Au rămas populare pentru restul perioadei faraonice și nu numai.

Amulete și Talimsane cu Scarabeu

În acea perioadă lungă, funcția scarabelor s-a schimbat în mod repetat. În primul rând erau folosite ca și amulete. Erau de asemenea inscripționate pentru a fi utilizate ca sigilii personale sau administrative. Mai erau încorporate și în bijuterii, pentru importanța simbolului. Unele scarabe cu cărăbuși au fost create în scopuri politice sau diplomatice pentru a comemora sau a face publicitate realizărilor regale.

La începutul noului Regat, scarabele inimii devenise parte a acumulatorului de amulete care protejau mumiile. Din epoca bronzului mijlociu, alte popoare antice din Mediterana și Orientul Mijlociu au importat scarabe din Egipt. Aceștia au produs și scarabe în stil egiptean sau local, în special în Levant. Scarabele este un produs obișnuit contrafăcut de falsificatorii de antichități actuali.

Scarabele au fost produse în număr mare de multe secole și multe dintre ele au supraviețuit trecerii timpului. Ele erau, în general, destinate a fi folosite sau purtate de cei vii. Acestea erau sculptate sau mulate sub forma unui gândac scarabeu (Scarabaeus Sacer) cu diferite grade de naturalism. De obicei indicând capul, carcasa aripii și picioarele, dar cu o bază plată.

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus-01

Scarabele Inimii

Baza era de obicei inscripționată cu desene sau hieroglife pentru a forma un sigiliu de amprentă. Scarabele erau de obicei găurite pentru a le permite să fie înșirate pe un fir sau încorporate într-un inel pivotant. Scarabe mai mari erau făcute din când în când în scopuri speciale (cum ar fi scarabele comemorative ale lui Amenhotep III).

Scarabele inimii (de obicei 50 mm până la 90 mm, realizate din piatră dură întunecată și neperforate pentru suspendare) au fost realizate pentru un scop funerar specific și ar trebui luate în considerare separat. Scarabele erau în general fie sculptate din piatră, fie modelate din faianță egipteană. Odată sculptate, acestea erau de obicei colorate albastre sau verzi și apoi arse.

Cea mai obișnuită piatră folosită pentru scarabe era o formă de steatită, o piatră moale care devine dură atunci când este arsă (formând enstatita). S-au fabricat și scarabe de piatră tare, iar pietrele cele mai des utilizate au fost jaspul verde, ametistul și cornulina. În timp ce majoritatea scarabelor ar fi fost inițial verzi sau albastre, glazurile colorate utilizate adesea s-au decolorat sau pur și simplu s-au pierdut.

Scarabeul, renașterea și regenerarea

În vechea religie egipteană, zeul Ra este văzut ca steaua Sirius când a venit la Orizont în sud acum 15 mii de ani. Gândacii din familia Scarabaeidae (gândacul de balegă) rostogolesc balega într-o minge. Datorită acțiunii sale simbolic similare, scarabelei au fost văzuți ca o reflecție a ciclului de precesiune al stelei Sirus și ca reprezentând ideea renașterii sau regenerării din dejecții, pe leagănul său de sud așa cum era privit.

Zeul egiptean Khepri, Ra ca stea Sirius, a fost adesea descris ca un gândac scarabeu sau ca un om cu cap de gândac scarabeu. Vechii egipteni credeau că zeul Khepri, care îl rotea deasupra orizontului, era noua naștere a stelei Sirus. Un scarabeu auriu aparținând lui Nefertiti a fost descoperit în epava Uluburun. Simbolismul scarabeului este dublu. Cu aripile pliate, Scarabeul reprezintă discipolul, viața care este încă în formare, care își începe călătoria încercând încet să-și desfacă aripile până când le poate deschide și bate rapid.

Apoi, această masă grea, lipită de pământ, această insectă care se târăște lăsând urme ca și cum pământul ar fi fost zgâriat, se ridică și zboară spre soare, transformându-se în Kepher, simbol al inițiatului și al stăpânului în relație cu Ra, discul soarelui înaripat. Egiptenii i-au învățat pe fenicieni și greci despre scarabe și au început să apară în cultura lor.

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus-02

Când aripile mele se vor deschide, voi renaște

Mai târziu, grecii le-au arătat etruscilor scarabele și a devenit o parte a culturii lor. Scarabii pot fi acum găsiți în întreaga lume. Grecii și romanii vor adopta ulterior o propoziție gravată, se pare, în stâlpii duri care au susținut aceste scarabe sacre în templele egiptene: „Eu sunt Kepher, discipolul, când aripile mele se vor deschide, voi renaște”.

Hieroglifa egipteană „Kepher” înseamnă „a reuși să fii”, adică a te face pe tine însuți, a-ți da o formă, a te reconstrui. Acesta este motivul pentru care scarabeul este un simbol al învierii. Este imaginea Soarelui care se reînnoiește. În China, găsim aceeași interpretare simbolică: „Scarabul își rostogolește mingea și în acea minge se naște viața” spune Secretul Florii de Aur.

Cartea lui Chilam Balam a Maya descrie scarabele ca murdăria Pământului, atât în termeni materiali, cât și morali, destinată să devină divină. La sfârșitul primei perioade intermediare (aproximativ 2055 î.Hr.), scarabele deveniseră extrem de frecvente. De-a lungul perioadei în care au fost realizate, scarabele erau adesea gravate cu numele faraonilor și ale altor entități regale.

Cu Ra în spate nu este nimic de temut

În Regatul Mijlociu scarabele erau, de asemenea, gravate cu numele și titlurile funcționarilor. Erau folosite ca sigilii oficiale. Din Noul Regat, scarabele care poartă numele și titlurile funcționarilor au devenit mai rare. Scarabele care poartă numele zeilor, adesea combinate cu rugăciuni scurte, de genul „Cu Ra în spate nu este nimic de temut”, au devenit mai populare. Aceste scarabe „de dorință” sunt adesea dificil de tradus.

Amenhotep III (predecesorul imediat al lui Akhenaton) este renumit pentru că a făcut scarabe comemorative. Acestea erau mari (în mare parte între 3,5 cm și 10 cm diametru) și făcute din steatită. Sunt scarabe frumos lucrate, aparent create sub supraveghere sau control regal. Acestea poartă inscripții lungi care descriu unul dintre cele cinci evenimente importante din domnia sa (și toate acestea menționează regina sa, Tiye).

Peste 200 de exemple au supraviețuit și au fost găsite în locații care sugerează că au fost trimise ca daruri / propagandă regală în sprijinul activităților diplomatice egiptene. Aceste scarabe mari au continuat și au dezvoltat o tradiție anterioară din Dinastia a XVIII-a de a face scarabe care să sărbătorească realizările regale specifice, cum ar fi ridicarea obeliscurilor la templele majore în timpul domniei lui Thuthmosis III.

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus-03

Scarabeul care duce vrajile în lumea de apoi

Tradiția a fost reînviată secole mai târziu în timpul dinastiei a XXV-a. Atunci, faraonul Kushite Shabaka (721-707 î.Hr.) a făcut scarabe mari care să comemoreze victoriile sale. Acestea imitau pe cele produse pentru Amenhotep al III-lea. Scarabele inimii au devenit populare la începutul Noului Regat. Au rămas în uz până în a treia perioadă intermediară.

Acestea sunt scarabe mari (de obicei 4cm-12cm lungime) realizate adesea din piatră verde închis sau negru și nu sunt străpunse pentru suspendare. Baza unei scarabe a inimii era de obicei sculptată, fie direct, fie pe o placă de aur fixată pe bază. Aveau hieroglife care numesc defunctul și repetă o parte sau toată vraja 30B din Cartea Morților.

Vraja poruncește inimii decedatului (de obicei lăsat în cavitatea toracică a mumiei, spre deosebire de celelalte viscere) să nu depună mărturie împotriva decedatului, atunci când decedatul este judecat de entitățile lumii de apoi. Se sugerează adesea că inimii i se poruncește să nu dea dovezi false, dar poate fi adevărat contrariul.

Scarabeul în cultura contemporană

Cartea morților cere ca scarabeul inimii să fie realizat din piatră verde nemehef, dar s-au folosit o varietate de pietre verzi sau de culoare închisă. Scarabele inimii erau adesea agățate în jurul gâtului mumiei cu o sârmă de aur. Scarabele în sine erau ținute într-un cadru de aur. În arta contemporană, neegipteană, scarabele sunt încă recunoscute pe scară largă prin semnificația și simbolismul lor original.

Sunt încă deseori utilizate pentru bijuterii și îmbrăcăminte. Cu toate acestea, mulți sunt cei din vest care au aversiune față de gândaci. Acest lucru limitează oarecum atractivitatea scarabeului. În filmele de succes de la Hollywood despre Egipt, de exemplu, gândacii au fost adesea reprezentați ca dăunători și ceva de temut sau respins, care nu le-a ajutat popularitatea.

Cu toate acestea, pentru cei care recunosc simbolismul și semnificația reală, scarabeul reprezintă arta frumoasă, bijuteriile și piesele ornamentale. Există accesorii frumoase, pandantive, cercei și farmece, care descriu gândacul scarabeu, fie cu aripile întinse, fie cu ele inchise. Există, de asemenea, versiuni foarte stilizate ale scarabeului, care creează motive decorative frumoase și modele de bijuterii.


Aveți mai jos câteva produse cu Simbolul Scarabeu sau Cărăbuș:

Pandantiv Scarabeu Egiptean INOX ...


Simbolismul scarabelor a rămas constant de-a lungul diferitelor perioade ale istoriei egiptene

Au fost asociate cu:
Ciclul de viață nesfârșit – scarabeul a mâncat bilele de balegă și și-a depus ouăle în aceste bile, numai pentru ca ouăle să clocească și ciclul să se repete din nou
Reînnoirea zilei – scarabeul și bila de balegă reprezentau mișcările soarelui pe cer
Viața după moarte – la fel ca soarele care revine la viață dimineața sau scarabele care iese din balonul de balegă, creatura simboliza viața după moarte, renaștere, regenerare și începuturi proaspete
Nemurirea – ciclul de viață al scarabei și simbolismul său al soarelui, simboliza nemurirea și viața veșnică
Înviere, transformare, creație – scarabele au ieșit în bile de balegă și au ieșit din parcă de nicăieri, semnificând creația și învierea.
Protecție – amuletele de scarabe erau adesea purtate pentru protecție

Scarabeul, deși doar un umil gândac de balegă, a fost venerat și celebrat în Egiptul Antic. Era extrem de simbolic și era asociat cu zei și faraoni. Astăzi, simbolul scarabeului continuă încă să fie folosit în bijuterii, modă și cultura pop.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

  1. Alina spune:

    Carabusi gasesti pe toate strazile! Nu stiu ce poate fi atat de mistic la ei !!! Abureala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *