proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

HAARP este un acronim pentru proiectul american de cercetare „High Frequency Active Auroral Research Program”. Este declarat oficial ca fiind un program de cercetare ştiinţifică şi academică. Se ocupă cu studiul împrăştierii ionosferice a undelor radio de înaltă frecvenţă şi a interacţiunii ionosferei cu puternice radiaţii electromagnetice. Varianta rusească, Sura, este un sistem tehnic aproape similar cu cel american, dar se pare mai puternic.

Ambele au la bază sisteme tehnice ce pun în practică principii ale radio-fizicii. Efectul generării radiaţiilor de joasă frecvenţă în timpul modulării curenţilor ionosferici. Este denumit pe scurt „Efectul Ghetmanţev” și stă la baza ambelor sisteme. Combinând elemente şi efecte ale radiaţiilor de joasă frecvenţă în ionosferă şi radiaţii induse în magnetosferă, aceste sisteme pot modifica vremea și influența activitatea seismică a Pământului.

Proiectele americane privind undele electromagnetice

Sistemul HAARP se bazează pe cercetările lui Bernard Eastlund (1938-2007), prin dezvoltarea studiilor lui Nikola Tesla. Acesta este autorul unei teorii care susţinea că Pământul este un conductor uriaş şi sigur. Pământul dă posibilitatea organizării sistemului de telecomunicaţii cu ajutorul undelor electromagnetice. Într-un studiu pe această temă, în noiembrie 1997, Alain Gossens arată că Eastlund nu mai era beneficiarul cercetărilor.

Asta deoarece, de la un moment dat, el nu a mai participat la proiect. Acesta a fost dezvoltat de o societate, Apti-Arco, a cărei activitate se desfăşura în domeniul spatele căreia se afla Departamentul Apărării Statelor Unite. De-a lungul timpului, Armata SUA a experimentat diverse proiecte privind proprietăţile şi utilizarea undelor electromagnetice. Aceste proiecte aveau drept scop distrugerea comunicaţiilor inamicului folosind ionosfera şi undele electromagnetice.

Istoricul funcţionării HAARP

Despre proiectul HAARP a început să se discute începând cu primăvara anului 1997, în oraşul Hakone, statul Alaska. Se pare că proiectul datează de fapt din anul 1992. Sarcina HAARP, odată cu preluarea sa militară, a fost să studieze natura ionosferei şi dezvoltarea sistemelor de apărare anti-aeriană şi antirachetă. După ce s-a lucrat timp de 16 ani şi s-au cheltuit miliarde de dolari pentru cercetare, HAARP a fost suspendat în anul 2013.

În mai 2014, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene ale SUA, David Walker, a declarat că factorii de decizie din comandament nu vor mai sprijini instalarea sistemelor. În viitor se preconiza că vor fi dezvoltate şi alte modalităţi de control al ionosferei, pe care HAARP ar fi trebuit să le studieze. A intervenit însă problema închiderii staţiei în iunie 2014. S-a întâmplat după finalizarea ultimului proiect de cercetare al programului DARPA.

Se pare că închiderea definitivă a staţiei a fost amânată până în mai 2015. Instalaţia şi echipamentele sale au fost predate Universităţii din Alaska, la mijlocul lunii august 2015. În 2018, proiectul HAARP a devenit din nou operaţional. Chris Fallen, cercetătorul principal al acestui proiect, a anunţat acest lucru pe Twitter. Finanţarea pentru noile experimente ale proiectului a fost din exterior, din mediul privat, adică pe bază comercială.

proiectele-haarp-si-sura-01

Modul de lucru al HAARP

În esenţă, acesta este un program de cercetare pentru studiul şi utilizarea activă a ionosferei pentru a crea noi tipuri de arme. Se pare că sunt în funcţiune 360 de transmiţătoare radio cu o putere totală de 3,6 MW şi 180 de antene de transmisie. Acestea funcţionează sincron, direcţionate către zenit. Pot focaliza impulsuri de gigawaţi de radiaţie de undă scurtă pe anumite părţi ale ionosferei şi le încălzeşte pentru a forma o plasmă.

Este posibil ca plasmoizii să fie controlaţi şi mutaţi la locul potrivit, li se poate da forma şi caracteristicile dorite. În funcţie de modul de generare, plasmoizii îşi pot schimba drastic proprietăţile. De exemplu, pot provoca furtuni magnetice artificiale şi pot juca rolul de „lentile” sau „oglinzi”. Acestea cresc sau scad intensitatea razelor cosmice ce vin spre Pământ.

Afectează în același timp procesele meteorologice, geologice și biologice. Plasmoidele ionosferice artificiale (fascicule de plasmă cu o lungime de câteva mii de kilometri) pot fi folosite pentru a reflecta undele radio cu rază ultra-lungă folosite în comunicaţiile radio ale submarinelor scufundate în mări şi oceane.

Efecte secundare și colaterale

Oglinzile cu plasmă artificială fac posibilă organizarea comunicaţiilor radio peste orizont (OHRS) şi a radarului peste orizont (OHRL). Frecvenţele ultra-scăzute (ELF, VLF şi ULF) generate de plasmoizi, pot fi utilizate pentru sondarea scoarţei terestre, tomografie subterană (UT). Furnizează comunicaţii radio subacvatice şi subterane și pot fi utilizate pentru sondarea scoarţei terestre, tomografie subterană (UT).

Pătrunzând adânc în subteran, radiaţia cu frecvenţă ultra-joasă este capabilă să blocheze complet dispozitivele electronice şi comunicaţiile radio ale inamicului. Frecvenţele ultra-joase pot fi, de asemenea, folosite ca o armă. Are potenţial cu efecte colaterale sau directe împotriva oamenilor. Asta deoarece încă nu sunt cunoscute public rapoarte de studii medicale care să îi monitorizeze ştiinţific.

Aceste vibraţii, pot pătrunde în creier şi pot avea un impact negativ asupra psihicului uman. Fasciculele de radiaţii speciale reflectate de oglinzile cu plasmă, pot dezactiva dispozitivele electronice ale sateliţilor, aeronavelor, navelor şi sistemelor de luptă de la sol. Pot afecta staţiile radar inamice cu interferenţe, pot provoca accidente pe scară largă în reţelele electrice.

Formaţiunile de plasmă din ionosferă pot fi folosite şi ca arme antirachetă. În acest caz, ele pot funcţiona ca un fel de bariere electromagnetice. Dacă un astfel de fulger este plasat pe direcţia de zbor a unei rachete balistice, acesta arde toate elementele electronice ale focoaselor şi le va face inutilizabile. Un fascicul îngust de radiaţie HAARP reflectat de oglinda ionosferică poate crea reţele de plasmă în atmosferă.

Poate crea zone de aer extrem de încălzit cu presiune redusă, care pot fi un obstacol de netrecut pentru aeronave. Intrând în zona unor astfel de mini-tornade, designul lor constructiv nu rezistă presiunilor enorme şi curenţilor turbionari de dimensiuni colosale şi acestea se prăbuşesc. De fapt, aceasta este o armă vortex bazată pe noile principii ale fizicii.

proiectele-haarp-si-sura-02

Importanţa ionosferei pentru proiectele Sura şi HAARP

Ionosferă joacă un rol important în propagarea undelor radio. Influenţează calitatea şi metodele de comunicare pe care le foloseşte omenirea. Este posibil să se transmită un semnal electromagnetic pe distanţe mari. Acestea pot determina ca undele să fie reflectate din ionosferă. Experimente au fost efectuate pe acest principiu încă din anul 1902 când a fost primit un mesaj de la un transmiţător din Anglia în Canada.

Mai târziu, caracteristicile ionosferei au format baza tehnologiilor militare pentru comunicarea peste orizont. Staţiile de urmărire au putut să privească în altă emisferă, înregistrând semnalul reflectat al unui potenţial inamic. Proiectele Sura şi HAARP pot fi operaţionale defensiv, inclusiv în scenariul teoretic al unui război nuclear în ionosferă.

Prin trimiterea unui flux puternic de energie, instalaţiile trebuie să reducă consecinţele exploziei prin încălzirea substanţei ionosferei şi să reducă intensitatea interferenţei. Altitudinile la care funcţionează aceste instalaţii se află în straturile superioare ale atmosferei. Acolo nu ne este cunoscută nebulozitatea, ca în cazul troposferei cu limita de 10-15 km. Uragane, fluctuaţii de temperatură, ninsoare şi ploi, toate procesele care sunt responsabile de aceste fenomene au loc în zone de până la 15-20 km de suprafaţa Pământului, în ionosferă, unde influenţa Sura şi HAARP este insesizabilă populaţiei civile.

Proiectul Sura

Pe teritoriul fostei URSS mai existau instalaţii cu un scop similar lui HAARP. Aceste instalații erau denumite Sura. Este vorba despre sistemul radio Horizont lângă Duşanbe şi Uran-1 în regiunea Harkov. Din punct de vedere constructiv, elementele proiectului Sura sunt compuse dintr-o reţea de sute sau chiar mii de antene cuplate la emiţătoare-generatoare de joasă frecvenţă.

Specificaţiile instalaţiilor ruseşti Sura sunt mai puternice decât cele americane. Acestea au gama de frecvenţe de instalare între 4,5-9,3 MHz. Facilitatea de difuzare constă din trei emiţătoare de 250 kW. Dispun şi de o antenă dipol cu 144 de bare vibratoare încrucişate, cu dimensiuni de 300 m x 300 m. Câmpul de antene este situat la 150 km de Nijni Novgorod.

Este un oraş aflat pe malul fluviului Volga. Construită în anul 1963, unitatea este proiectată şi pentru studiul ionosferei dar în domeniul transmisiei semnalului radio cu reflexie din ionosferă pentru a menţine comunicarea cu submarinele. Se pare că este încă în funcţiune. Există un raport privind activitatea desfăşurată în 2020 privind modernizarea acestei instalaţii. Este şi un raport privind activitatea comună a acestei facilităţi cu instituţii şi organizaţii străine.


Aveți mai jos câteva produse care vă pot proteja de efectul HAARP și SURA:

Piramida Orgonica Energetica Magn...

Pandantiv Scalar Cuantic – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Scalar Cuantic – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Floarea V...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Energetica Orgonica Magn...

Piramida Magnetica Energetica Org...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Energetica Orgonica &#82...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Energetica Orgonica Magn...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Energetica Orgonica &#82...

Piramida Orgon Energetica Magneti...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Orgonica Energetica Magn...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Energetica Orgonica Magn...

Piramida Orgonica Energetica Magn...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

 


Fenomenele climatice anormale

Ionosfera Pământului conţine multe particule încărcate, electroni şi ioni. Prin urmare, are conductivitate electrică. Se formează datorită interacţiunii constante a aerului rarefiat cu radiaţia cosmică. Ionosferă nu este întotdeauna stabilă. Apar în mare parte datorită fluxului de particule care vine de la Soare. Îşi schimbă în același timp caracteristicile, ziua este mai groasă, iar noaptea începe să se estompeze.

De aceea, afectarea ionosferei într-un fel sau altul pune în pericol viaţa planetei. Manifestările meteo anormale din ultimii ani par să indice că acest lucru deja se întâmplă. Câteva exemple în legătură cu fenomenele meteo extreme din perioada recentă sunt: taifunul Hayan din Filipine (2013) cu rafale de vânt de 313 km/h; „bomba de ploaie” din anul 2016 din regiunea Tucson, Arizona, însoţită de vânturi de 240 km/h; ploaia cu bucăţi uriaşe de grindină din Libia (2020); seceta extremă din vara anului 2022 din Europa.

Alternanţa extrem de frecventă a valurilor de caniculă cu valurile polare aduce fenomene meteorologice extreme în zone ale globului. Pe lângă explicaţiile tradiţionale legate de încălzirea globală, fenomenele meteorologice anormale, atipice, la care asistăm în ultimii ani pot avea legătură cu funcţionarea instalaţiilor de tip Sura sau HAARP.

Este posibil chiar ca funcţionarea acestor instalaţii cu efecte incomplet studiate şi puţin cunoscute asupra planetei noastre să provoace această încălzire globală. Aceste experimente cu vremea pot să fie folosite pentru a influenţa procesele sociale şi de altă natură din anumite zone ale globului, în funcţie de interese geopolitice de moment sau de viitor. Există însă pericolul ca odată cu acestea, echilibrul planetei Pământ să fie afectat în mod ireversibil, lucru pe care oamenii nu şi-l doresc şi trăim cu speranţa că nu se va întâmpla niciodată.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *