ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

Simbolul înaripat asociat acum cu zoroastrismul este cunoscut și sub numele de Faravahar. Își are originile într-un simbol mai vechi al unui disc înaripat fără o figură umană în el. Acest simbol vechi de peste 4000 de ani și găsit atât în Egipt, cât și în Mesopotamia, a fost asociat în mod obișnuit cu soarele și cu zeitățile puternic legate de soare.

De asemenea, reprezenta puterea, în special puterea divină, și era folosit pentru a consolida conceptul de regi-zeu și conducători numiți de Dumnezeu. Asirienii asociau discul înaripat cu zeul Shamash. Aveau și o versiune similară cu Faravahar, cu o figură umană în interior sau ieșind din disc, pe care l-au asociat cu zeul lor patron, Assur.

Dintre ei, împărații ahemenizi (600 e.n. până la 330 e.n.) l-au adoptat pe măsură ce răspândeau zoroastrismul în imperiul lor ca religie oficială. „Faravahar” este un cuvânt Pahlavi (cunoscut și ca persan mijlociu). Se spune că este derivat din cuvântul Avestan (limba Avesta, scriptura zoroastriană) „fravarane”, care se traduce prin „eu aleg”.

Fravarti sau Fravashi

Alternativ, s-a sugerat că numele acestui simbol este legat de cuvântul persan vechi „fravarti” sau „fravashi”, care înseamnă „a proteja”. Primul implică alegerea pe care o facem de a urma învățăturile zoroastrismului, în timp ce cel de-al doilea implică protecția divină a unui spirit păzitor. Potrivit unei astfel de interpretări, bărbatul cu barbă în centrul cercului reprezintă sufletul uman.

O mână este întinsă pentru binecuvântare, oferind un memento pentru a ține cont de calea către cer. Cealaltă mână ține un „cerc de promisiune”, reamintindu-le zoroastrienilor să-și țină întotdeauna promisiunile. Fiecare aripă are trei straturi de pene, care simbolizează gândurile bune, cuvintele bune și faptele bune.

Cercul central reprezintă eternitatea. Cele două forme ca o panglică care se extind din cerc simbolizează cele două opțiuni cu care oamenii se confruntă și anume binele și răul. Zoroastru, cunoscut și sub numele de Zarathustra, este considerat fondatorul spiritual al zoroastrismului. Se spune că a fost un profet iranian care a fondat o mișcare religioasă care a contestat tradițiile existente ale religiei antice iraniene.

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra-01

Se cunosc relativ puține lucruri despre Zoroastru

Acesta a inaugurat o mișcare care a devenit în cele din urmă o religie de bază în Iranul antic. Era un vorbitor nativ de avestan și a trăit în partea de est a platoului iranian, dar locul său exact de naștere este incert. Există puțin consens academic cu privire la momentul în care a trăit. Unii savanți, folosind dovezi lingvistice și socio-culturale, sugerează o datare undeva în mileniul II î.Hr.

Alți savanți îl datează în secolele al VII-lea și al VI-lea î.Hr. ca aproape contemporan al lui Cirus cel Mare și lui Darius cel Mare. Zoroastrismul a devenit în cele din urmă religia oficială de stat a Iranului antic și subdiviziunile sale îndepărtate din jurul secolului al VI-lea î.Hr. până în secolul al VII-lea d.Hr., când religia însăși a început să scadă în urma cuceririi arabo-musulmane.

Zoroastru este creditat cu paternitatea Gathas-ului, precum și a Yasna Haptanghaiti, o serie de imnuri compuse în dialectul său natal Avestan. Acestea cuprind nucleul gândirii zoroastriene. Se știu puține despre Zoroastru. Cea mai mare parte a vieții lui este cunoscută doar din aceste texte puține. După orice standard modern al istoriografiei, nicio dovadă nu îl poate plasa într-o perioadă fixă.

Lupta eternă dintre Aša și Druj

Istoricizarea din jurul lui poate face parte dintr-o tendință dinainte de secolul al X-lea d.Hr. care istoricizează legendele și miturile. Numele lui Zoroastru în limba sa natală, Avestan, era probabil Zaraθuštra. Numele său în engleză, „Zoroastru”, derivă dintr-o transcriere greacă ulterioară (secolul al V-lea î.Hr.), Zōroastrēs (Ζωροάστρης), așa cum este folosită în Lydiaca lui Xanthus (Fragmentul 32) și în Primul Alcibiade al lui Platon (122a1).

Această formă apare ulterior în latinescul Zōroastrēs și, în ortografiile grecești ulterioare, ca Ζωροάστρις Zōroastris. Forma greacă a numelui pare să se bazeze pe o transliterare fonetică sau o substituție semantică a lui Avestan zaraθ- cu grecescul ζωρός zōros (literal „nediluat”) și substratul BMAC -uštra cu ἄστρον astron („stea”).

În Gathas, Zoroastru vede condiția umană ca o luptă mentală dintre aša și druj. Conceptul cardinal de aša, care este foarte nuanțat și doar vag traducabil, se află la baza tuturor doctrinelor zoroastriene, inclusiv a lui Ahura Mazda (care este aša), creație, existență și condiţie pentru liberul arbitru. Scopul omenirii, ca și al oricăror alte creații, este să se susțină și să se alinieze la aša.

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra-02

Heraclit, inspirat de Zoroastru

Pentru omenire, acest lucru se întâmplă prin participarea etică activă la viață, ritual pentru exercitarea gândurilor, cuvintelor și faptelor constructive/bune. Elemente ale filosofiei zoroastriene au intrat în Occident prin influența lor asupra iudaismului și platonismului. Au fost identificate ca unul dintre evenimentele timpurii cheie în dezvoltarea filozofiei.

Printre filozofii greci clasici, Heraclit este adesea menționat ca fiind inspirat de gândirea lui Zoroastru. În 2005, Oxford Dictionary of Philosophy l-a clasat pe Zarathustra pe primul loc în cronologia filozofilor. Impactul lui Zarathustra persistă și astăzi, în mare parte datorită sistemului de etică religioasă pe care l-a fondat, numit Mazdayasna.

Cuvântul Mazdayasna este Avestan și este tradus ca „Închinarea înțelepciunii/Mazda” în engleză. Enciclopedia Istoria Naturală (Pliniu) susține că zoroastrienii i-au educat ulterior pe greci, Aceștia, începând cu Pitagora, au folosit un termen similar, filozofie sau „dragostea de înțelepciune” pentru a descrie căutarea adevărului suprem.


Aveți mai jos câteva produse cu simbolul Zoroastru:

Pandantiv Zoroastru INOX – ...

 


Zoroastru a subliniat libertatea individului de a alege binele sau răul și responsabilitatea individuală pentru faptele sale. Această alegere personală de a accepta aša și de a evita druj este propria decizie și nu un dictat al Ahura Mazda. Pentru Zoroastru, gândind gânduri bune, rostind cuvinte bune și făcând fapte bune, creștem aša în lume și în noi înșine,.

Ssărbătorim ordinea divină și ajungem un pas mai aproape pe drumul etern spre Frashokereti. Astfel, nu suntem sclavii sau servitorii lui Ahura Mazda, dar putem face o alegere personală de a fi colegi de lucrare, perfecționând astfel lumea ca saoshyants („perfectorii lumii”) și pe noi înșine și, în cele din urmă, obținem statutul de Ashavan ( „Maestrul lui Asha”).

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *