ionii-negativi-anionii-sau-aeroionii

Ionii Negativi, Anionii sau Aeroionii

V-aţi întrebat vreodată care este motivul pentru care este recomandabil să ne aflăm cât mai des afară, în aer curat? Ori de ce simpla deschidere a ferestrei nu este suficientă?

Deoarece, în atmosferă, şi mai ales la munte, sunt prezente aşa-numitele „VITAMINE ALE AERULUI”. Acestea lipsesc din locuinţele noastre. Aceste „vitamine” nu sunt altceva decât aeroioni negativi. Sunt lipsiţi de gust şi miros, cu efecte binefăcătoare asupra organismului.

Această adevărată „uzină de vitamine”, pe lângă împrospătarea aerului din casele noastre, are un rol important în profilaxia şi tratamentul unor afecţiuni şi boli. Ionii sunt particule încărcate electric, rezultaţi ca urmare a acţiunii unei cantităţi suficiente de energie asupra unor molecule precum CO2, O2, H2O, astfel încât acestea pierd sau câştigă un electron. Electronul liber, se cuplează cu o moleculă alăturată care se transformă în ion negativ.

Molecula originală din care a plecat electronul devine acum ion pozitiv. La rândul lor ionii negativi formaţi, interferează cu particule de praf şi alţi factori din atmosferă formând particule mai mari. Particulele încărcate negativ (maximum 12 molecule de gaz, legate de un atom sau moleculă încărcat electric) au o durată mică de existenţă. Acestea sunt în schimb, deosebit de mobile.

 

Ionii_Negativi

 

În natură anionii se formează într-o multitudine de moduri.

În general sunt generaţi de razele cosmice, razele ultraviolete, fricţiunea curenţilor de aer, căderile de apă şi plantele. Ca exemplu putem da acele de brad şi ferigile care emit cantităţi relativ mari de ioni negativi.

Unii specialişti din domeniu (Fred Soyka, Bruce Rosenberg) susţin că datorită influenţei solare şi lunare asupra suprafeţei pământului şi apei, aerul este forţat să iasă din pământ respectiv ionii pozitivi, (Deoarece pământul are o încărcare global negativă) aşa-numita respiraţie „toxică” (cu ioni pozitivi). În mod uzual doar 10-17 din atomii din atmosferă sunt ionizaţi (o cantitate infinitezimală), rezultând o valoare medie de 1-2.000 ioni / cm3.

În mod normal ionii negativi şi pozitivi sunt ca număr de valori sensibil egale

Totuşi, în unele regiuni (malul mării, cascade de apă) unde apa se află într-o continuă mişcare proporţia se schimbă devenind 2000 ioni negativi faţă de 1000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat că acest raport este de departe cel mai benefic pentru fiinţa umană.

La polul opus s-a constatat că furtunile din deşerturi sau alţi curenţi de aer cald modifică numărul de ioni din atmosferă până la un raport de 33/1 în favoarea ionilor pozitivi. Oriunde în lume efectul ionilor pozitivi (cationi) asupra fiinţelor umane este unul deosebit de nociv. Totuşi cel mai nociv sistem, din punct de vedere al încărcării cu ioni pozitivi rămân marile aglomerări urbane şi industriale.

Gazele de eşapament, smogul industrial, reziduurile de anvelope, fumul de ţigară sau cenuşa. Toți acești factori, distrug ionii negativi fie neutralizându-i, fie încărcându-i chiar pozitiv. În interiorul blocurilor moderne cu pereţii de ciment şi fier se formează adevărate cuşti Faraday electromagnetice. Acestea absorb sarcinile negative, lucru făcut şi de surse de apă sau de aer condiţionat.

Poluarea in oras

 

Sarcina electrostatică pozitivă a produselor din materialele plastice omniprezente

…completează acest tablou sumbru pentru ionii negativi care nu depăşesc 100/cmc în orice încăpere. Asta faţă de valoarea uzuală de 1000 sau benefică de 2000. Conform teoriei unuia dintre pionierii studiului acţiunii ionilor, Vasiliev, ionii acţionează asupra terminaţiilor nervoase din plămâni modificând starea sistemului nervos central şi de acolo asupra organelor periferice.
 
Doctorul Albert Kruger a descoperit că ionii negativi măresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sânge. Pe de altă parte el a observat că ionii pozitivi încetinesc viteza de baleiere a cililor din esofag de la 900 la 600 cicluri pe minut. Se diminuează mobilitatea mucoasei, scăzând astfel rezistenţa la factorii patogeni din aer. Ionii pozitivi favorizează vasoconstricţia şi măresc ritmul respiraţiei. Ionii negativi reduc nevroza şi anxietatea , măresc apetitul şi setea, cresc stimulii sexuali. 

În urma unui experiment cu generatoare de ioni negativi într-o grădiniţă s-a constatat că a crescut puterea de concentrare a tuturor copiilor.

Copiii hiperactivi au devenit mai calmi, iar senzaţia de oboseală s-a diminuat în cazul tuturor subiecţilor. Ionii din creier mărindu-le totodată amplitudinea ceea ce conduce la o putere de concentrare sporită. De asemenea aceştia favorizează din lobul occipital în cel parietal, temporal. Se ajunge la propagarea undelor cele din urmă în lobul frontal, într-o distribuţie uniformă, generând o stare de calm.
 
Din punct de vedere fizic se ameliorează alergiile  sinuzitele, astmul bronşic, migrena, arsurile şi durerile postoperatorii. Este cunoscut ca este mult mai uşor să preîntâmpinăm boala decât s-o tratăm. Numai că în zilele noastre e foarte greu, dată fiind poluarea care ne înconjoară, să respirăm aer curat în oraşe. Ca să putem face acest lucru, este necesară o excursie la munte ori la mare. Acest lucru care este întotdeauna la îndemâna, din cauza costurilor sau a lipsei de timp liber.

Ioni negativi din natura

 

Şi totuşi trebuie să respirăm tot timpul aer curat şi neviciat, nu doar câteva zile pe an.

Care ar fi soluţia? Tocmai aceste dispozitive orgonice generatoare de ioni negativi. Nu numai ca puteţi aduce în casele dvs. sau la locurile de muncă puritatea aerului montan, dar acum vă este la îndemână să beneficiaţi şi de proprietăţile curative ale Orgonilor. S-a constatat că în urma folosirii sale se mareşte capacitatea de muncă fizică şi intelectuală cu aprox. 15-20%.

Totodată aceste dispozitive au un rol de neutralizare a ionilor pozitivi ce sunt emanaţi de către aparatele electrice (computere, televizoare, telefoane, etc). Scăderea concentraţiei de praf, a alergenilor şi microbilor de 8-10 ori. Reducerea de 10-20 ori a rodonului (element radioactiv eliminat de sol şi de construcţie), reprezintă un alt atu al ionilor negativi. În ceea ce priveşte efectele benefice asupra anumitor boli vă prezentăm pe scurt câteva din ele:

Boli ale sistemului cardiovascular, tromboflebită, hipertonie, hipotonie, stenocardie, neuroza inimii, dereglări neînsemnate ale circulaţiei sanguine intracraniene. Posedând o acţiune anticoagulantă, anionii îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Drept rezultat se frânează formarea depunerilor de colesterol pe pereţii vaselor sanguine şi se normalizează tensiunea arterială.

• Bolile sistemului respirator

În infecţiile respiratorii acute, bronşite cronice, bronhopneumonii, tuberculoza de gradul unu. Se stabileşte stratul de protecţie a alveolelor plămânilor (surfoctant), protejând alveolele de inflamaţie, hematoame, distrucţii inflamatorii şi embolii. Plămânii se îndreaptă şi se măresc în volum.

• Bolile schimbului de substanţe

În alergii, urticarie, dermatite şi alte tipuri de reacţii alergice se micşorează concentraţia alergenilor şi prafului. Devin mai rare şi mai uşoare crizele de alergii, dispar şi se micşorează urticaria şi dermatitele.

• Bolile de piele

Eczeme, plăgi, ulceraţii se micşorează intensitatea durerii şi infectarea microbiană a plăgilor. Se intensifică perioada de convalescenţă.

• Bolile sistemului gastro-intestinal

Gastroduodenita cronică, ulcer gastro-duodenal, în deschineziile căilor biliare, terapia cu ioni anihilează urmările stresului normalizând activiatea celulelor secretorii ale stomacului. Se micşorează durerile, dispar dereglările dispeptice, se intensifică regenerarea mucoasei tractului intestinal.

• Boli ale sistemului endocrin

În dereglarea ciclului menstrual, în caz de hipolactaţie, dereglări sexuale. Se îmbunătăţeşte alimentaţia cu sânge a organelor bazinului mic şi al glandelor cu secreţie internă. Se normalizează ciclul, se măresc lactaţia şi activitatea sexuală.

• Bolile sistemului nervos

În cazul stresului, oboselii cronice, neurozelor, neuralgiilor, durerilor fantomă, terapia ionică are acţiune antistresantă pe baza normalizării schimbului ionilor de calciu în celule.

• Bolile ochilor sunt de asemenea ameliorate.

În cheratite, blefarite, cheratoconjunctivite, glaucom, cataractă, se micşorează durerile, fotofobia, se încetineşte dezvoltarea glaucomului şi cataractei.

• Principiul de lucru:

În prezenţa orgonului, fluxul de anioni se formează cu ajutorul descărcării incetinite, având ca efect saturarea încăperii cu ioni negativi (antioxidanti). Inspiraţi fiind, îşi cedează încărcătura electrică hematiilor din sânge, iar acestea celulelor din organism, normalizând astfel schimbul de substanţe.

• Utilizare:

În încăperi de locuit, birouri, instituţii de învăţământ şi sportive, instituţii medicale şi profilactorii, restaurante, piscine, şcoli, grădiniţe, birouri, magazine, hale, biserici, hoteluri, ateliere, încăperi cu praf de hârtie, ciment.

 


Articole recente

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *