unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

Teoriile conspiraţiei se concentrează pe simboluri criptice şi semne vizuale secrete. Ochiul de deasupra piramidei, existent pe bancnota de 1 dolar este un simbol masonic. Este produs de o societate secretă care a influenţat istoria americană încă de la începuturile sale. În lojele masonice, simbolul piramidei este cunoscut ca un semn al ochiului lui Dumnezeu care veghează asupra umanităţii.

Ochiul Providenţei, un ochi aflat în interiorul unui triunghi, este un simbol asociat cu francmasoneria. De asemenea, este legat de organizaţia secretă Illuminati. Organizația este formată din membrii recrutați din rândul elitelor lumii, care se presupune că încearcă să controleze afacerile globale. Simbolul Ochiul Providenţei este un preferat al teoreticienilor conspiraţiei. Ochiul Providenței, este un simbol ascuns, aflat totuşi la vedere.

Apare pe nenumărate biserici şi clădiri masonice din întreaga lume. Este prezent pe reversul bancnotei americane de un dolar, precum şi pe Marele Sigiliu al Statelor Unite. Această alegere pare stranie pentru un simbol american al statului. Reprezentat sub această formă, transmite sentimentul puternic către privitor al unui observator autoritar misterios. In combinaţie cu piramida de sub el, simbolul ochiului face parte din categoria unor embleme grafice care sugerează un cult antic şi ezoteric.

Masoneria

George Washington a ajuns la cel mai înalt nivel masonic la 4 august 1753. A ajuns la conducerea influentei loji din oraşul Alexandria, statul Virginia. Washington nu ar fi fost singurul mason printre fondatorii statului modern american. Unii cercetători spun că ar fi fost mai mult de 21 de semnatari ai Declaraţiei de Independenţă, de asemenea, masoni.

Mulţi istorici văd Constituţia SUA a fi puternic influenţată de conceptele masonice de „religie civilă”. Aceasta presupune libertate, libera întreprindere şi un rol limitat al statului în funcţionarea societăţii. Dacă în Europa masonii erau cunoscuţi pentru conspiraţiile şi comploturile lor împotriva guvernelor regale, în America, ei au devenit cunoscuţi pentru promovarea virtuţilor republicane de autoguvernare.

Gândirea masonică a influentat istoria americană. Masonii s-au opus pretenţiilor engleze de regalitate, Aceștia aveau o influenţă puternică asupra iniţierii şi dezvoltării revoltei americane împotriva Marii Britanii, care a culminat cu Războiul de Independenţă. Ei au fost de asemenea, cunoscuţi pentru opoziţia lor faţă de Biserica Catolică. Este o altă instituție cu care au concurat pentru loialitate în plan social.

unele-dintre-simbolurile-masoneriei-adam-weishaupt

Libertate, autonomie şi Dumnezeu

Lojile masonice de astăzi din SUA au o imagine publică în mare parte benignă. Sunt percepute ca un loc pentru oamenii de afaceri din oraşe (ordinul este limitat la bărbaţi). Asta pentru a se angaja în adunări sociale, cu reţele de membri care au oportunităţi de întrajutorare. Dar organizaţiile de acest tip, cu toate simbolurile sale secrete şi strângerile de mână dintre membrii lor, nu au fost întotdeauna atât de inofensive.

Organizaţia Masonii Statelor Unite (cunoscută, de asemenea, sub numele de francmasoni) îşi are originea în Anglia. A devenit o asociaţie populară pentru stăpânii coloniali. Acest lucru s-a întâmplat după ce prima lojă americană a fost fondată în Boston în anul 1733. Fraţii masoni s-au angajat să se sprijine reciproc şi să îşi ofere adăpost, dacă acest lucru era necesar.

Fraternitatea lor întruchipează idealurile iluministe europene de libertate, autonomie şi Dumnezeu. Exact în același mod cum au fost imaginate de filozofii deişti. O particularitate de menţionat aici, este că francmasonii nu au folosit simbolistica ochiului asociat piramidei. Astăzi, principalele simboluri masonice sunt cele „trei mari lumini”. Este vorba despre „echerul”, „compasul” şi „volumul Legii Sacre”, precum şi litera „G”.

Masoneria şi Geometria Sacră sunt sinonime

Litera G este scrisă în interiorul unui echer şi al unui compas. Reprezintă, de fapt, iniţiala cuvintelor: „God” (Dumnezeu) şi „geometrie, generare, geniu, gnoză”. Masonii sunt învăţaţi că „masoneria şi geometria sunt sinonime”. „Simbolurile geometrice care se găsesc în ritualurile francmasoneriei moderne pot fi considerate relicvele secretelor geometrice cunoscute de masonii Evului Mediu.

Acum se crede că aceste simboluri s-au pierdut”. Geometria ocultă, denumită uneori „geometrie sacră”, foloseşte de mult timp simboluri geometrice. Ca de exemplu cercul, triunghiul, pentagrama etc., pentru ilustrarea unor idei metafizice şi filozofice. Legendele masonice plasează formarea organizaţiei în epoca Turnului Babel și în cea a construirii Templului din Ierusalim, de către regele Solomon, despre care se pomeneşte în Biblie.

Cercetătorii fenomenului, Christopher Knight şi Robert Lomas, au dat o interpretare interesantă cunoscutelor simboluri masonice, echerul şi compasul. Ei susţin că acestea au apărut ca o formă stilizată a vechiului simbol pentru puterea regală, o piramidă a cărei bază reprezenta puterea terestră, peste care era gravată o piramidă întoarsă. Aceasta reprezenta puterea cerească a preotului.

unele-dintre-simbolurile-masoneriei-grup-de-masoni

Masonul Euclid și geometria euclidiană

Aceste piramide ale puterii creează, prin alăturare, simbolul cunoscut sub numele de „Steaua lui David”. Potrivit celor doi autori, simbolul a fost folosit pentru prima oară pe scară largă, când a apărut pe frontispiciul unui mare număr de biserici medievale. Cele mai timpurii exemple de folosire a acestuia era prezenţa lor pe clădirile ridicate de Cavalerii Templieri.

Una dintre tradițiile masonice susţinea că Avraam, patriarhul evreilor, le-a transmis egiptenilor învăţături speciale după Potopul biblic. Mai târziu, învăţăturile despre care se spunea că ar fi reprezentat opera legendarului Hermes Trismegistus din Alexandria, contemporan cu patriarhul Moise, au fost adunate de matematicianul si filozoful alexandrin, Euclid, într-un tratat numit „Elementele”.

„Tradiţia ermetică” se referă la alchimie, magie, astrologie şi subiecte conexe acestora. Textele sunt de obicei, împărţite în două categorii, hermetica filozofică şi hermetica tehnică. Prima se ocupă în principal de formularea de concepte existenţiale şi teorii legate de natura umană. Cea de-a doua categorie studiază magia practică, poţiunile şi alchimia.

Euclid le-a combinat la modul general sub denumirea de „geometrie”. Astăzi, sistemul său matematic este deseori denumit geometrie euclidiană. Asta, pentru a o diferenţia de aşa numita geometrie neeuclidiană, descoperită în secolul al XIX-lea. Iniţial grecii, apoi romanii, au numit această disciplină provenită de la Euclid drept „arhitectură”, cuvânt compus din „arhi” – „şef” şi „tekton”- „creator”.

Illuminati

Detaliile primilor ani de activitate ai organizaţiei originale, fondată în Bavaria în anul 1776 și desființată în 1787, sunt relativ obscure. Societatea secretă a fost înființată la 1 mai 1776, în Ingolstadt, Bavaria de Nord. Adam Weishaupt a fost fondatorul acesteia, care a fost primul profesor de drept canonic al Universităţii din Ingolstadt.

Mişcarea sa era formată din liber-cugetători, liberali și republicani antimonarhişti. Majoritatea lor fiind recrutaţi din loji masonice germane. A avut ca un obiectiv initial să promoveze perfecţionismul prin intermediul şcolilor de mistere. Este o enigmă cât de importante au fost simbolurile vizuale pentru organizaţia de început.

Membrii organizaţiei promiteau ascultare faţă de superiorii lor şi au fost împărţiţi în trei clase principale, fiecare cu diferite grade. Grupul de adepţi a primit numele „Illuminati”, deşi ei se autodenumeau „Perfectibilii”. Grupul a fost de asemenea, numit Ordinul Illuminati și Illuminații Bavariei. Mişcarea însăși, a fost raportată la mişcarea iluministă. În 1777, Karl Theodor a devenit conducătorul Bavariei.


Aveți mai jos câteva dintre simbolurile utilizate și de masonerie:

Pandantiv Pentagrama Pentaclu ARG...

Pandantiv Floarea Vietii – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Floarea Vieții ARGINT ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Valknut Odin cu Ourobor...

Pandantiv Copacul Vieții cu Pent...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Piramida Orgon Energetica Magneti...

Pandantiv Vultur Protecție INOX ...

Pandantiv Orgonic Orgon Floarea V...

Pandantiv Cruce Celtică INOX &#8...

Pandantiv Triquetra INOX – ...

Pandantiv Ankh Ochiul Horus / RA ...

Pandantiv Cruciuliță Iisus Hris...

Pandantiv Cruciulita Cruce Celtic...

Pandantiv Cruciuliță Iisus Hris...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Pentagramă Pentaclu IN...

Pandantiv Steaua Lui David Hexagr...

Pandantiv Triunghi în Cerc, Ochi...

Pandantiv Dragon Ouroboros INOX &...

Pandantiv Soare Medalion Solar AR...

Pandantiv Cruciuliță Iisus Hris...

Pandantiv Soare Protector Luna Pr...

Pandantiv Pentagramă Pentaclu &#...

Pandantiv Vultur Protector INOX &...

Piramida Orgonica Energetica Magn...

Pandantiv Pentagrama Tetragrammat...

Pandantiv Triunghi, Ochiul Provid...

Pandantiv Cubul lui Metatron INOX...

 


Illuminati au fost în spatele Revoluţiei Franceze

El a fost un susţinător al despotismului iluminat. În 1784, guvernul său a condamnat toate societăţile secrete, inclusiv Illuminati. Scriitori ai epocii, precum abatele francez Augustin Barruel (1741-1820) şi englezul John Robison (1739-1805), au afirmat că Illuminati au fost în spatele Revoluţiei Franceze. Este o afirmaţie pe baza căreia un alt contemporan, politicianul şi scriitorul francez, Jean-Joseph Mounier (1758-1806) a publicat în 1802 cartea sa, „Despre influenţa atribuită filozofilor, francmasonilor şi Illuminati asupra Revoluţiei Franceze”.

Organizaţia avea o anumită predilecţie pentru literaţi, precum Johann Wolfgang von Goethe, Johann Gottfried von Herder, Karl Marx. Acest lucru se întâmpla prin grupul „Liga celui Drept” şi pentru membrii elitei nobiliare, precum ducii de Gotha şi Weimar. Deoarece Weishaupt a modelat grupul său spre extinderea în francmasonerie, multe filiale Illuminati au adus membri din loji masonice deja existente.

Weishaupt a decis în februarie 1777 să fie inițiat ca francmason într-o lojă masonică din Miinchen. Era cunoscută sub numele de Zur Behutsamkeit („Prudenţa”). Ordinul a avut ramuri în mai multe ţări de pe continentul european. Se crede că a avut în jur de 2.000 de membri, în decursul a 10 ani de funcţionare. În anul 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat şi suprimat.

Controlul şi represiunea autorităţilor

S-a făcut mai întâi de către guvernul bavarez, pentru un presupus complot, şi apoi în întregul stat (Reich) german, prin Decretul Secular. Acuzaţia adusă organizaţiei a fost aceea că scopul ordinului este să răstoarne toate monarhiile şi religiile de stat din Europa. Mesajele Illuminati au fost inspirate de ideile din spatele Francmasoneriei.

Organizaţia a folosit Ochiul Providenţei ca un simbol al Arhitectului Suprem (Dumnezeu). Membrii ei proiectând şi realizând construcţia a numeroase biserici în timpul Evului Mediu. Loja avea o natură secretă şi clandestină care urmărea să eludeze controlul şi represiunea autorităţilor. Din acest motiv membrii ei se identificau printr-o poreclă şi aveau nişte simboluri coezive.

Simbolul ordinii, triunghiul Illuminati, continuă să fie o sursă de mister şi conspiraţie. Mai sunt incluse și simboluri ezoterice şi religioase antice precum Ochiul lui Horus pentru egipteni, Buddha ca Ochi al lumii pentru budişti, al treilea ochi al lui Shiva în hinduism, mâna lui Fatima în islam si Ochiul Providenţei în creştinism.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *