bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

Omul, ca parte integrantă a naturii, dar şi ca produs al acesteia, cuprinde în structura sa, implicit în relaţiile intrinseci, endocorporale, elementele caracteristice fundamentale. Aceste elemente fundamentale sunt, mişcarea, spaţiul şi timpul. Mişcarea, începând cu deplasarea în spaţiu, şi apoi cu procesele evolutive, care au loc în Univers. La polul opus se află gândirea care constituie modurile de existenţă a materiei.

Deja, istoria ştiinţei ne-a obişnuit să considerăm evenimentele din Univers ca având loc în spaţiu şi timp. Se pare că toate sunt supuse principiului cauzalităţii. Aici, în acest context, elementul primordial este timpul. Timpul nu este un element ca atare în compoziţia Universului, ci doar ceva derivat. Timpului i-a fost ales ca instrument etalon de măsură, frecvenţa stabilă a atomului de cesiu.

Multiplii cesiului au format celelalte unităţi de timp, până la calendare. Astfel că, prin intermediul timpului noi ne marcăm poziţia bornei de început a fiecărei vieţi. Se începe încă de la viaţa embrionară şi până la plecarea definitivă din trupul fizic. Ne extragem energia vitală din forţele cosmice care ne ordonează mişcările ţărânei pământului, din care suntem alcătuiţi. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea, în mod inconştient.

Puțină Materie și puțin Spirit

Chiar şi Platon afirma că toate formele de viaţă au puţin din unul şi din celălalt. Puţin din materie şi puţin din spirit trăiesc anevoie drama care reprezintă găsirea echilibrului just între o parte şi cealaltă. Succesiunea zilelor, lunilor, anotimpurilor şi anilor sunt ciclicităţi cosmice. Prin ritmicitatea lor, se declanşează multitudinea de procese şi fenomene astronomice.

Aceste procese sunt naturale şi implicit terestre (geofizice, geologice), dar mai ales biologice. Acestea sunt reflectate în lumea vie, prin bioritmuri. Fenomenul bioritmurilor întruchipează momentul suprem pe linia evoluţiei şi dăinuirii vieţuitoarelor fiind prezent şi la oameni. Oamenii, în replică faţă de Univers, au observat, cercetat şi interpretat aceste elemente în primul rând, pentru a-şi asigura existenţa.

Au făcut acest lucru și din curiozitate şi abia recent, pentru a se şi folosi benefic, de acestea. Toate procesele din natură, la care ne-am adaptat, sunt condiţionate de ritmicitatea câmpurilor, forţelor şi radiaţiilor generate la rândul lor. Mai sunt influențate și de mişcările complexe ale Soarelui, ale Lunii şi ale Pământului cu o anumită durată şi variabilitate a intensităţii.

bioritmul-si-energia-ciclica-01

Orice fiinţă vie reprezintă un microcosmos

Când un om (orice fiinţă vie reprezintă un microcosmos!) vede pentru prima oară lumina zilei (de la Soare şi nu numai), el este amprentat energetico-informaţional cu starea acelui moment. Ulterior şi celorlalte evenimente, pe care le va purta cu sine, pe parcursul vieţii. Cu această amprentă, omul cu personalitatea şi eul său, păşeşte în această viaţă unic determinată, prin toate celelalte stări energetice ale radiaţiei cosmosului.

Toate fiinţele vii conţin informaţia luminică de la momentul primei respiraţii (zi, lună şi an – în ipostazele de creştere/descreştere,). Din acest moment a început procesul de adaptare la nivelul subcelular şi cuantic. Până de curând era mai puţin cunoscut. Abia după cel puţin un an, când această stare de aport energetic vital revine la aproximativ acelaşi nivel al intensităţii pentru organism, se constituie baza pentru instalarea bioritmului şi pentru om.

Astfel că bioritmurile prind contur la noul-născut, începând cu prima respiraţie, ce are loc simultan cu o eliberare puternică de adrenalină. Din acel punct viaţa se derulează pe o perioadă tot mai accentuat, până la stabilizare (aproape de maturitate). Cercetătorii au evidenţiat că bioritmul este la fel de individual şi unic precum amprentele digitale.

Bioritmurile ne susţin sănătatea

Iniţial, ceasul biologic nu este puternic constrâns de sistemul genetic. Pe măsura dezvoltării organismului, cresc influenţele hormonale până la stabilizarea sistemului endocrin. În acel moment toată activitatea ceasului biologic va trece sub controlul aparatului genetic. De la maturitate, organismul începe să-şi domine ceasul biologic, prin acţiunea hormonilor, pe întreg parcursul vieţii.

În acest fel, bioritmurile ne însoţesc şi ne susţin sănătatea şi ne animă viaţa. Acestea se manifestă la toate nivelele: fizic, social, mental, psiho-afectiv şi spiritual. Mediul natural reprezintă suportul vieţii fizice, pentru om. Intelectul se formează şi se consolidează în procesul schimbărilor evolutive din societate. Intelectul va deveni elementul de bază.

În acest fel, ritmul exogen se reglează de către cortex, datorită ceasornicelor acordate pe ritmurile impuse de societate (pe 3 perioade de câte 8 ore; muncă, odihnă şi alte activităţi). În ultima sută de ani, acest ritm a devenit dominant, adesea în detrimentul ritmurilor naturale. Se întâmplă acest lucru mai ales datorită muncii în 3 schimburi.

bioritmul-si-energia-ciclica-02

În conexiune cu natura

În acest fel, devenim tot mai mult produsul mediului în care trăim, lucrăm şi interacţionăm. Acest ritm este din ce în ce mai îndepărtat, de ritmul firesc, natural (deşi nu ne referim doar la realitatea virtuală). Trăim deja aproape ca într-o rezervaţie artificială, în care numai aparent ne mai păstrăm aceleaşi legături cu semenii (datorită comunicaţiilor preponderent prin mijloacele tehnologice!), în timp ce ne izolăm de natură din ce în ce mai mult.

Noroc că metabolismul celulelor este consolidat încă de la naştere. Acesta îşi menţine ancorele pe lumină şi ne readuce pe cât este posibil pe făgaşul firesc al vieţii. Interesul suprem este de a ne îmbogăţi şi diversifica cunoaşterea. Natura, cu imensul ei potenţial ne-a încriptat prin toate organele câte un mecanism de ceas. În acest fel prin intermediul ritmului circadian noi ne putem sincroniza.

Alături de conştientizarea propriilor bioritmuri ne este necesară şi o alimentaţie sănătoasă şi corect administrată. Alimentația trebuie combinată cu mişcarea şi cu alternarea corectă a perioadelor active, de odihnă şi de relaxare. După cum cunoaştem, organismul uman nu este performant în egală măsură, în orice moment al zilelor şi lunilor, pe durata anilor. Asta deoarece nu funcţionează mereu cu exact acelaşi aport de energie vitală.

Conectarea naturală aduce sincronicități pozitive

Este indicat să rezonăm cu energia mediului care este variabilă în funcţie de momentele din timp. Conectarea se face în fiecare zi, ale zilelor din lună, a lunilor din an pentru a fi permanent în tandem cu propria energie vitală. Din această conectare rezultă tonusul, entuziasmul etc. Deoarece fenomenele au un timp favorabil, dar şi un timp mai puţin favorabil.

Rar se poate simţi o frustrare mai mare decât aceea care apare atunci când facem un lucru potrivit la timpul nepotrivit sau viceversa. Armonizarea activităţii vitale a organismului prin conştientizarea ritmurilor biologice naturale reprezintă componenta de bază a sănătăţii precum şi baza fundamentală a longevităţii noastre active.

Această situație este dovedită de unii semeni, prin vivacitatea, performanţa şi randamentul lor în activitate. Dacă vom reuşi să ne identificăm şi să apreciem momentele de timp, în care suntem sau nu în consens cu aportul energiilor ciclurilor naturale specifice organismului, vom reuşi să ne „drămuim” şi eforturile, pentru a ne optimiza acţiunile (altfel spus, să fim pe val!).


Aveți mai jos câteva produse care vă pot reface dezechilibrele circadiene:

 


Ritmurile naturale ne afectează stările de spirit

Aceasta deoarece pe durata vieţii biologice avem în organism o anume distribuţie a timpului intern. Este distribuit în sensul rezonanţei acestor procese, prin corelarea ceasornicelor principale şi ale organelor interne reglate de către epifiză şi hipotalamus pe ciclul binar, lumină/întuneric ca ritm exogen. Se ştie că ritmurile naturii creează şi influenţează starea fizică şi psihologică a oricărei persoane.

Nerespectarea lor reduce vitalitatea, eficienţa, stabilitatea în activitate şi poate avea efecte adverse, de nedorit asupra sănătăţii. În special lipsa expunerii controlate la Soare şi la lumina naturală reduce serotonina (hormonul fericirii). Consecințele sunt majore asupra sănătăţii. De aceea, munca efectuată majoritar în spaţii închise şi la lumina artificială impune, cel mai adesea, acordarea unui sprijin (ajutor) oferit organismelor, în lipsa luminii naturale.

În acest sens, oamenii de ştiinţă au încercat şi au creat diferite preparate şi instrumente care contribuie cumva la armonizarea vieţii cu bioritmurile. Printre acestea, cu o oarecare eficienţă, se pot aminti câteva metode. Metodele fizioterapeutice (terapia cu lumină şi/sau procedurile electrosleep). Utilizarea preparatelor pe bază de melatonină (dar administrate conform prescripţiilor medicale).

Posibilităţi nelimitate în ritm natural

Preparate pe bază de cronobiotice (stimulente şi sedative de relaxare), combinate cu proceduri de relaxare şi masaje adecvate. Toate aceste combinaţii contribuie la stabilizarea proceselor nervoase şi, în special la normalizarea bioritmurilor de somn şi de veghe. Conştientizarea bioritmurilor este de mare importanţă în organizarea vieţii, sănătăţii, muncii şi recreerii.

Prin intermediul bioritmurilor putem tinde către un comportament aproape ideal. Acest comportament ar trebui să-l adoptăm pentru a trăi zile aproape perfecte. Aceste momente se pot obţine doar atunci când ne sincronizăm ritmul vieţii cu ritmul biologic, conform cu mediul natural. Mediul înconjurător continuă să ofere posibilităţi nelimitate acţiunilor noastre.

Totul pentru a ne îngriji de condiţii tot mai bune pentru sănătate, viaţă şi evoluţie. Natura (dintre cer şi pământ), reprezintă pentru noi, scena zilnică în mijlocul căreia ne realizăm experienţele proprii. Se întâmplă în orice moment al vieţii, ca un prezent perpetuu. Nu este suficient numai să constatăm, să înţelegem şi să ştim, trebuie să ne şi străduim în acest sens.

Doar în acest fel vom beneficia de un flux stimulativ de energie benefică din partea naturii. Pământul ne pune încă această energie la dispoziţie. Ne încadrează în tiparul natural propriu de energie, flux şi ritm. Totul se întâmplă prin bioritm, cu un mod de respiraţie adecvat, o să reuşim să accedem către nivelurile conştientizării lucide, adică la nivelul „propriu de linişte”, integrat la adevăratul ritm şi puls al sufletului.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,75 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *