energia-orgonica

Energia Orgonică Universală și Orgonul

Medicii din Vest au negat ideea că oamenii sunt susţinuţi de forţe ale vieţii invizibile, sau de energia pranică. Această energie chinezii o denumesc „chi”. Scepticii consideră că aceste noţiuni sunt, mai degrabă, fantezii spirituale. Asta, în ciuda dovezilor aduse de către oameni de ştiinţă apreciaţi, cum ar fi Albert Einstein. Acesta susţinea că aceste forţe vitale chiar există. Vesticilor, însă, nu le place să creadă în ceva ce nu poate fi cuantificat, şi nici înţeles, din punct de vedere raţional.

Energia albastră

În anii ’30, Sigmund Freud considera că modul în care oamenii îşi exprimă emoţiile şi sexualitatea, este o reflecţie directă a acelui „ceva” energetic care există în interiorul lor. Dr. William Reich a extins teoria lui Freud, și a identificat, prin intermediul unei observaţii măsurabile, ce reprezintă exact acel „ceva”. El a dovedit că această energie biologică se poate vedea la microscop. A denumit-o energie orgonică. Are culoarea albastru strălucitor şi înconjoară fiecare celulă, ţesut şi organ viu.

Continuându-si cercetarea, dr. Reich a observat că acest câmp de energie albastră emană din fiecare animal, om, plantă sau chiar munte. Fiecare are o aură albastră pe care o poartă pretitundeni. Observaţiile dr. Reich au fost prezentate cu câţiva ani înainte ca primele fotografii făcute din satelit să arate că energia albastră înconjoară chiar şi Pământul. Încercând să valorifice puterea energiei orgonice, dr. Reich a construit un acumulator de energie orgonică. Rolul acestuia era acela de captare a energiei vitale din atmosferă.

S-a dovedit că acest dispozitiv unic încarcă seminţele grăbind astfel creşterea plantelor. De asemenea, se pare că accelerează vindecarea arsurilor, a tăieturilor şi a altor răni. Această energie este capabilă şi de a reprima simptomele unor boli cronice precum cancerul. Pacienţii au folosit acumulatorul pentru a prelua energia orgonică în inimă şi plămâni. Per ansamblu, dispozitivul a avut un efect benefic asupra sângelui, ţesuturilor şi organelor subiecților.

wilhelm-reich-laborator-energie-orgonica

Dr. Wilhelm Reich în laboratorul său

Inchiziţia nu piere

Nu este ceva tocmai neobişnuit ca savanţii adepţi ai ştiinţei alternative să fie persecutaţi de autorităţi. Asta mai ales dacă munca lor priveşte forme necunoscute de energie. De obicei, persecuţiile au loc în mod subtil, astfel încât doar cel vizat să îşi dea seama de ele. Dar în cazul lui Wilhelm Reich, savantul care a făcut cunoştinţă lumii cu energia orgonică, lucrurile nu au stat deloc aşa. El a fost persecutat într-un mod brutal, sistematic si cât se poate de public. Acest om a cunoscut Inchiziţia secolului XX. Cărţile i-au fost arse (la propriu), aparatele i-au fost distruse, ideile sale au fost condamnate. El a fost aruncat în închisoare, unde a murit subit.

Totuşi, peste ce adevăr periculos dăduse Wilhelm Reich, încât să aibă parte de un astfel de tratament din Evul Mediu?

Wilhelm Reich

Şi-a început cariera ca psihanalist de tradiţie freudiană. A mers mult mai departe decât Sigmund Freud în a lega psihologia de libido (energia legată de impulsurile sexuale). El credea că punctul culminant al copulaţiei este cheia sănătăţii fizice şi mintale. Boli precum schizofrenia, îşi aveau originea în incapacitatea unor persoane de a atinge acest punct.

Potrivit lui Wilhelm Reich, când partenerii dintr-un cuplu ajung la punctul culminant, se generează cantităţi mari de energie, numită „orgon”. Aceasta era o idee nouă atunci când Reich a expus-o. În anii ’30 însă, teoria despre orgon se demonstrase ca având rădăcini în India şi China Antică. Studiind orgonul, Reich a devenit convins că această energie putea fi strânsă şi depozitată. Depozitarea se făcea în acelaşi fel în care energia electrică poate fi stocată într-o baterie.

acumulator-orgonic-energie-orgonica

Acumulatorul orgonic, proiectat de Dr. Wilhelm Reich

Acumulatorul orgonic

În acest scop, el a inventat un dispozitiv numit „acumulator orgonic”. Era o cabină de lemn căptuşită cu straturi succesive de metal, care colecta orgonul persoanei care stătea înăuntru. Reich era convins că descoperise o formă nouă de energie. L-a convins până şi pe Albert Einstein (cel mai celebru fizician contemporan cu Reich) să se intereseze de acumulatorul orgonic.

Einstein a făcut diferite teste, însă după câteva săptămâni a ajuns la concluzia că teoria lui Wilhelm Reich nu avea nicio bază fizică și nu putea fi studiată și demonstrată în întregime. Toate dispozitivele construite de Reich au fost distruse de autorităti. Ideea orgonului a fost respinsă de lumea ştiinţifică. A devenit o idee populară însă, în subcultura de avangardă a SUA. Toate personalităţile literare radicale ale vremii (Norman Mailer, J.D. Salinger, Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William S. Borroughs) au devenit sustinători devotati ai acumulatorului orgonic.

Iar pentru conservatori, orgonul a ajuns să reprezinte un „cult al anarhiei”. Asta după cum scriau unele reviste americane, apropiate puterii anilor ’50. Wilhelm Reich a devenit, în curând, inamicul public numărul unu. În 1954, autoritătile federale au emis un act prin care interziceau acumulatoarele orgonice şi literatura legată de acestea.

Cariera lui Wilhelm Reich, distrusă

„Cu cât am mai mult succes, cu atât simt mai mult că sunt în pericol de moarte. Si cu cât am mai mult succes, cu atât mai puţin dispuşi sunt să mă cruţe. În orice loc și în orice moment mi se poate întâmpla ceva rău”. Scria Reich în jurnalul său cu privire la persecuţiile la care era supus de autorităţi.

A fost amendat cu 10.000 de dolari (o sumă colosală pentru vremea aceea) şi a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Judecătorul a ordonat ca toate acumulatoarele orgonice să fie distruse şi toate copiile cărţilor lui Reich să fie arse. Distrugerea care a urmat este descrisă de către Enciclopedia Britanică drept „unul dintre cele mai crase exemple de cenzură din istoria SUA”. Despre Wilhelm Reich s-a scris mult. O parte din scrieri dezbăteau dacă orgonul este real sau nu. Cu alte cuvinte, dacă este un fapt ştiinţific sau produsul pseudoştiinţei.

orgon-energie-orgonica-wilhelm-reich-arestat

Dr. Wilhelm Reich arestat

Conspiraţie guvernamentală?

Dar astfel de cercetări pierdeau din vedere esenţialul. În domenii precum psihiatria sau medicina nu este important dacă o teorie este „adevărată” sau „falsă”. Important este dacă pacienţii pot beneficia de pe urma acestei teorii, vindecându-se sau cel puţin, având stări mai bune. Orgonul nu este mai puţin „ştiinţific” decât psihanaliza freudiană şi este la fel de „pseudoştiinţific” precum nenumărate terapii ale vremii, practicate fară să aibă parte de persecuţia de care suferise Wilhelm Reich.

Acumulatorul orgonic trebuie să fi avut ceva special, fiindcă personalităţi precum Norman Mailer şi Allen Ginsberg nu erau nişte oameni naivi. Mai mult, autorităţile nu ar fi luat atâtea măsuri pentru a suprima ceva ce „nu funcţionează”. Ar fi fost o risipă de resurse. Dacă autorităţile obiectau față de acumulator, fiindcă credeau că acesta nu funcţionează, de ce nu îl puteau ignora, lăsând publicul să-şi formeze propria opinie?

Aşa că misterul care rămâne este: ce făcuse Wilhelm Reich pentru a merita un asemenea tratament? Se poate să fi fost vorba doar de reacţia Statelor Unite de la mijlocul secolului trecut faţă de „noul cult al anarhiei”. Însă, cel mai probabil, Wilhem Reich descoperise o sursă de energie reală, pe care guvernul voia s-o ţină secretă. De aceea, Wilhelm Reich trebuia… să dispară.

Energia nu ţine cont de ştiinţa pământeană

Doctorul Wilhelm Reich, vienez de origine, născut în 1887, dar emigrant mai întâi în Norvegia şi, în final în SUA. Din cauza nazismului, a afirmat că există în Univers o formă de energie numită de el orgonică. Aceasta fiind suma funcţiilor plasmei generatoare de viaţă a întregului Univers şi a omului. Cercetările sale au fost preluate şi continuate de oameni de ştiinţă, dar și așa au stârnit multe controverse.

orgon-energia-orgonica

Energia Orgonică

În opinia doctorului Reich, energia orgonică, cosmică, are următoarele caracteristici:

 • există în mod universal
 • penetrează întreg spaţiul, fapt demonstrat şi în condiţii de vid
 • este susceptibilă de variaţii şi se manifestă ca electricitate statică, sclipire difuză, căldură, electricitate, magnetism, atracţie gravitaţională
 • suprapunerea a două sau mai multe unde ale acestei energii, dă naştere unei particule cu masă
 • condiţionează unitatea materiei
 • forţa de coeziune devine liberă şi demonstrabilă atunci când materia se dezintegrează
 • se transmite cu viteza luminii ca radiaţie luminoasă cu caracter local
 • este transparentă, dar poate fi vizualizată ca „refracţia luminii” sau ca „undă calorică”
 • originea sa este „rece”, totuşi, emisia şi absorbţia ei generează căldura, ca şi cum ar avea loc o formă particulară de concentrare la limita de generare a materiei
 • această energie nu se pierde datorită unui metabolism energetic care o face să se propage spre un nivel mai înalt şi să se conserve la niveluri mai joase prin „capacitate de descărcare”
 • se deplasează vibrator/ ondulator
 • poate fi demonstrată vizual, termic, electric sau prin sonorizare.
energia-orgonica-orgoni-orgon-piramide

Piramide orgonice, generatoare de Energie Orgonică

Generatoarele orgonice

Sunt dispozitive ce înglobează materie organică răşină, metale feroase si neferoase, si un cristal cu proprietăţi energetice diverse, dar care întotdeauna să fie emiţător. Datorită prezentei cristalului, dispozitivul devine un generator continuu de energie. Forma acestor dispozitive este importantă, astfel piramidele, obeliscurile, şi formele de stea cresc puterea de emisie a energiei şi au efecte emoţionale pozitive: eliminarea gândurilor negative şi reducerea stărilor de insomnie până la eliminarea acestora.

Amplasat lângă plante se observă o creştere mai bună a acestora. Datorită razei mari de acţiune, aproximativ 15 m, protejează întreaga casă şi atunci când câmpul energetic (aura) al unei persoane, vine în contact cu cel al dispozitivului orgonic, cele două câmpuri devin simultan mai intense, producând un efect de multiplicare ce este numit „aprindere”.

Reich a descoperit că această „încărcare” orgonică este benefică sistemelor vii (plante, animale, oameni): ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea circulaţiei, încarcă fiinţa cu energie pozitivă şi armonioasă, combate radiaţiile emise de antenele GSM şi de aparatele electrocasnice.

 


Câteva modele de pandantive orgonice găsiți mai jos:


 

Mai multe informații despre Orgoni și Energia Orgonică, puteți găsi în documentarul de mai jos:


 

Mai multe detalii despre Dr. Wilhelm Reich și Energia Orgonică, puteți găsi în documentarul de mai jos:

 


 

Articole recente

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *