soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

Dumnezeu se manifestă – sursa centrală a Luminii și a Vieții din suflet.
„Nu există un lucru mai vizibil în toată lumea, mai demn de a servi, ca tip de Purtător al vieții pe pământ, decât Soarele, care se luminează mai întâi pe sine cu lumina vizibilă, și apoi toate corpurile cerești și elementare”.
Dante Alighieri (1265-1321)

„Și Soarele, la fel ca și Cosmosul, durează pentru totdeauna. La fel este și el, pentru totdeauna conducătorul tuturor puterilor vitale sau al întregii noastre vitalități. El este conducătorul vitalității sau cel care dă viața afară din trup. Dumnezeu atunci este conducătorul etern al tuturor viețuitoarelor sau funcțiilor vitale care se află în lume. El este cel care dăruiește veșnic viața însăși (Predica perfectă). ”
G.R.S. Mead, Trice Great Hermes, Vol. II., P. 366

Într-o metaforă Baha’i, Soarele simbolizează Creatorul și profeți precum Krishna, Moise, Iisus Hristos, Mohammad, Zoroastru, Buddha, Bab și Baha’u’llah acționează ca oglinzi, ca reflexii pure și perfect lustruite ale razelor solare. Acest pasaj descrie acea metaforă în contextul revelației progresive, una dintre credințele centrale ale credinței Baha’i.

Mântuitorul Universal și Regele Cerului

Ca sursă a creșterii și a întregii vieți de pe Pământ, Soarele este Mântuitorul Universal și Regele Cerului. Este „zeul care moare și învie în fiecare Zi și în fiecare An”. Este recunoscut în multe religii, inclusiv în creștinism și zoroastrianism. Rolul său de guvernator al anotimpurilor înseamnă că miturile sale sunt adesea personificări ale acestor cicluri naturale.

De exemplu, „Hristosul Solar” a fost o teorie foarte populară în secolele al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. De atunci însă, a căzut în dezacord în rândul cărturarilor biblici. Totuși există un flux persistent „misticist”, reprezentat de scriitori precum Acharya S. Soarele a fost prima dintre cele șapte „planete” ptolemeice.

A fost echivalat cu aurul, unul dintre cele șapte metale ale Egiptului (probabil și din perioada ptolemeică). Soarele este bărbat, vară, căldură și uscăciune, în timp ce Luna este femeie, iarnă, argintiu, răcoare și umiditate. Conceptul revelației progresive subliniază că Dumnezeu nu va lăsa niciodată umanitatea fără îndrumare spirituală.

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele-01

Creatorul ne dezvăluie noi învățături

Pe măsură ce timpul trece și umanitatea se schimbă odată cu aceasta, avem nevoie de îndrumări actualizate. Putem dezvolta niveluri de înțelegere din ce în ce mai mari pe măsură ce Creatorul ne dezvăluie noi învățături. Simbolul solar este o imagine care reprezintă Soarele. Simbolurile solare comune includ cercuri (cu sau fără raze), cruci, spirale, imaginea Soarelui, ș.a.

În iconografia religioasă, personificările Soarelui sau atributele solare sunt indicate prin intermediul unui halou sau al unei coroane radiate. Elementul de bază al majorității simbolurilor solare este discul solar circular. Discul poate fi modificat în diferite moduri, în special prin adăugarea de raze (găsite în epoca bronzului în reprezentările egiptene ale lui Aten) sau o cruce.

În Orientul Apropiat antic, discul solar ar putea fi, de asemenea, modificat prin adăugarea unui Uraeus (cobra de creștere). În Mesopotamia antică a fost prezentat cu aripi. Simbolul astronomic modern pentru Soare (un punct încercuit) a fost folosit pentru prima dată în perioada Renaștentistă. O diagramă din Compendiul de astrologie din secolul al XII-lea al lui Johannes Kamateros arată Soarele reprezentat printr-un cerc cu o rază.

Steaua lui Shamash

Planisfera lui Bianchini, produsă în secolul al II-lea, are un cerc cu raze care radiază din ea. Un disc circular cu raze alternante triunghiulare și ondulate care emană din acesta este un simbol frecvent sau o reprezentare artistică a soarelui. Vechea „stea a lui Shamash” mesopotamiană ar putea fi reprezentată fie cu opt raze ondulate, fie cu patru raze ondulate și patru raze triunghiulare.

Soarele Vergina (cunoscut și sub numele de Steaua Verginei, steaua macedoneană sau steaua Argead) este un simbol solar cu raze care apare în arta greacă veche din secolele VI-II î.Hr. Soarele Vergina apare în artă diferit, cu șaisprezece, doisprezece sau opt raze triunghiulare. Tradiția iconografică de a înfățișa Soarele cu raze și cu față umană s-a dezvoltat în tradiția occidentală în perioada medievală înaltă și s-a răspândit în perioada Renaștentistă, revenind zeului Soare (Sol / Helios) purtând o coroană radiată în antichitatea clasică.

Există un simbol astrologic și astronomic comun pentru Soare. Este un cerc cu un punct în el. Această imagine specială a fost odată simbolul alchimic al aurului, fiind cel mai perfect dintre metale. Pentru un alchimist, a reprezentat perfecțiunea tuturor materiilor de la orice nivel, inclusiv al minții, spiritului și al sufletului. Asocierea simbolului atât cu aurul, cât și cu Soarele provine în mod evident din alchimie.

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele-02

Aurora, zeița zorilor

Aurum, cuvântul latin pentru aur, derivă din numele grecesc Aurora, zeița zorilor. Deci, culoarea aurului a fost asociată cu strălucirea Soarelui din cele mai vechi timpuri. Alchimiștii au cunoscut doar câteva metale. Acestea erau, aur, argint, fier, mercur, staniu, cupru și plumb. Din moment ce știau doar șapte planete (ar trebui să fie 6 planete plus Soarele) și șapte zei. Aceștia au numit aceste șapte metale după zeii planetelor.

Metalele erau atunci cunoscute sub numele de „Cele Șapte metale ale Anticilor.” Aurul, metalul nobil, a fost numit după Sol, Soare de aur, al cărui simbol era sfera perfectă. Mai târziu, cele șapte metale au primit fiecare o zi în săptămână. În acest fel, duminica a fost aur (Sol). Un punct din centrul unui cerc simbolizează amestecul forțelor masculine și feminine.

Hindușii numesc punctul mediu într-un cerc bindu, scânteia vieții (masculine) din uterul cosmic. Totuși, cum se referă la Soare nu se explică. Există câteva interpretări interesante ale vechiului simbol al ochiului înaripat egiptean și simbolului aztec „Ochiul lui Dumnezeu”, ca reprezentând coroanele văzute în timpul eclipselor totale de soare.

Dies Natalis Sol Invictus

S-ar putea să verificați, de asemenea, simbolul și animația “Ochiul lui Dumnezeu” aztec. Simbolul „cruce” solar, văzut în mod obișnuit, este în general înțeles ca reprezentând natura ciclică a anotimpurilor și împărțirea ciclului zodiacal în patru. Se pare că Soarele a fost venerat ca o zeitate personificată, dătătoare de viață în civilizațiile babiloniene, egiptene, grecești, romane și în alte mari civilizații ale istoriei.

Pentru un cult care privea Soarele ca pe un zeu, nu a fost dificil să atașeze zeului lor o față. În miturile incașe, Soarele era venerat ca strămoșul divin al vieții pe pământ. „Dies Natalis Sol Invictus”, marea majoritate a sărbătorilor religioase, indiferent unde în lume, tind să se concentreze pe vremea solstițiului (21 decembrie și 22 iunie) și a echinocțiilor (21 martie și 22 septembrie).

Asta întrucât, acestea reprezintă punctele de cotitură din anul solar, marcând iarna și vara, respectiv primăvara și toamna. Majoritatea celorlalte sărbători, se concentrează pe sferturi transversale sau puncte medii exacte între aceste date. Solstițiile sunt extremele luminii și întunericului, iar echinocțiile sunt cele două puncte echilibrate ale acestora în an.


Aveți mai jos câteva produse cu simbolul Soare:

Pandantiv Steaua Lui David Hexagr...

Pandantiv Om Mani Padme Hum și S...

Pandantiv Steaua Lui David cu Zod...

Pandantiv Soare Simbol Solar INOX...

Pandantiv Soare Luna Ochiul Provi...

Pandantiv Soare Simbol Solar INOX...

Pandantiv Svastica INOX – c...

Pandantiv Roata Norocului Roata D...

Pandantiv Svastica Crucea Ajna AR...

Pandantiv Soare Simbol Solar INOX...

Pandantiv Svastica INOX – c...

Pandantiv Roata Norocului Vegvisi...

Pandantiv Roata Norocului Vegvisi...

Pandantiv Soare Medalion Solar AR...

Pandantiv Steaua Lui David cu Zod...

 


Sărbătorile solare

Luați în considerare Crăciunul (25 decembrie) este la doar patru zile după solstițiul de iarnă. A fost așa de aproximativ 900 de ani sau cam așa ceva, (adică, de înaintea introducerii calendarului gregorian în 1582). S-a propus ca această dată să fie aleasă pentru a se alinia la romanul „Dies Natalis Sol Invictus” (literalmente „Ziua Nașterii Domnului a Soarelui de Necucerit”).

Totuși, sunt mulți cei care nu sunt de acord cu această teorie, probabil, mai ales Biserica din Anglia. Faptul că marile sărbători creștine au o natură predominant solară poate fi greu de argumentat, deși, de exemplu, nașterea lui Ioan Botezătorul a fost atribuită celuilalt solstițiu. Nașterea Mântuitorului Universal este 25 decembrie (din punct de vedere tehnic 21). Asta deoarece este cea mai lungă noapte a anului „lumina lumii”.

(Ioan 8:12) nu este decât un prunc slab, jos la orizont. Soarele este cel mai tânăr. Ceea ce urmează adesea acestei nașteri este pruncuciderea arhetipală Saturniană. În acest caz, este personificarea lui Irod, care și-a prevăzut propria cădere cu semnul Stelei Răsăritene. Această stea este cel mai probabil Venus, Zeița Mamă, care poate fi recunoscută în Sfintele Familii ale multor civilizații, precum Egiptul (Isis și Horus, sau mai târziu Maria și Hristos).

Infanticidul Saturnian este văzut și în nașterea lui Zeus sau Kronos (Saturn). Acest concept reprezintă sinele material inferior care încearcă să cucerească și să devoreze aspirațiile pure, superioare ale spiritului.

 


 

Articole recente

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 4,67 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *