simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

Originea simbolului Aum Om

Om sau Aum este un sunet sacru și un simbol spiritual în religiile indiene. Semnifică esența realității ultime, a conștiinței sau a lui Atman. Mai general, este o silabă care este cântată fie independent, fie înainte de o recitare spirituală în hinduism, budism și jainism. Sensul și conotațiile Om variază între diversele școli din cadrul și între diferitele tradiții.

Face parte din iconografia găsită în manuscrisele, templele, mănăstirile și retragerile spirituale din epoca antică și medievală în hinduism, budism și jainism. În hinduism, Om este unul dintre cele mai importante simboluri spirituale. Se referă la Atman (suflet, sine, în interior) și Brahman (realitatea finală, întregul univers, adevăr, spirit divin, suprem, principii cosmice, cunoaștere, în exterior).

Silaba se găsește adesea la începutul și la sfârșitul capitolelor în Vedas, Upanișadele și alte texte hinduse. Este o incantație spirituală sacră făcută înainte și în timpul recitării textelor spirituale, în timpul rugăciunilor puja și private, în ceremoniile riturilor de trecere (sanskara), cum ar fi nunțile și, uneori, în timpul activităților meditative și spirituale, cum ar fi Yoga.

Semnificația simbolului Aum Om

Silaba Om este mentionată ca onkara, omkara și pranava. Alți termeni folosiți sunt akșara (literalmente, litera alfabetului, nepieritoare, imuabilă) sau ekakșara (o literă a alfabetului) și omkara (care înseamnă literalmente „silaba Om”, și conotația: un început și o divină energie feminină). Udgitha, un cuvânt găsit în Sama Veda și bhasya bazat pe acesta, este de asemenea folosit ca nume al silabei.

Deoarece „o” este clasa vocală guna a lui „u”, cuvântul om poate fi considerat a fi format din trei foneme: “aum”, deși este adesea descris ca trisilabic în ciuda acestui fapt fiind fie arhaic, fie rezultatul traducerii, trei foneme corespund și lui trimurti. Silaba Om este menționată pentru prima dată în Upanișadele, textele mistice asociate cu filosofia Vedanta.

A fost asociat diferit cu concepte de „sunet cosmic” sau „silabă mistică” sau „afirmare pentru ceva divin”. Este asociat și ca simbolism pentru concepte spirituale abstracte din Upanishad. În straturile Aranyaka și Brahmana ale textelor vedice, silaba este atât de răspândită și legată de cunoaștere, încât reprezintă „întregul Veda”. Fundamentele etimologice ale Om-ului sunt discutate în mod repetat în cele mai vechi straturi ale textelor vedantice (primele Upanișade).

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu-01

Diferite forme ale simbolului în diferite țări și religii

Cele trei etape ale Creației (TRINITATEA)

Aitareya Brăhmana de Rig Veda, în secțiunea 5/32, de exemplu, sugerează că cele trei componente fonetice ale OM (a + u + M) corespund celor trei etape ale creației cosmice. Când acesta este citit sau este spus, se celebrează puterile creatoare ale universului. Stratul Brahmana al textelor vedice echivalează Om cu Bhur-bhuvah-Svah, acesta din urmă simbolizând „întregul Veda”.

Ele oferă diverse nuanțe de semnificație lui Om, cum ar fi „universul de dincolo de soare”, sau ceea ce este „misterios și inepuizabil”. Mai înseamnă și „limbajul infinit, cunoașterea infinită”, sau „esența respirației, a vieții, a tot ceea ce există”, sau „cu care se eliberează”. Silaba Om evoluează pentru a însemna multe idei abstracte în primele Upanișade.

Max Muller și alți cercetători afirmă că aceste texte filosofice recomandă Om ca „instrument pentru meditație”. Acesta explică diferite semnificații conform cărora silaba poate fi în mintea unui meditator. Semnificația variază de la „artificial și fără sens” la „cele mai înalte concepte precum cauza a Universului, esența vieții, Brahman, Atman și autocunoaștere”.

Cimatica, domeniul care susține semnificația Aum Om

Ca și idee de final, acest simbol reprezintă vibrația creației. Și dacă ar fi să urmărim din punct de vedere științific această idee de vibrație am ajunge la conceptul de cimatică. Cimatica este ștința care se ocupă cu studiul infuenței sunetului asupra materiei. Cimatica ne-a demonstrat științific că fiecare vibrație sonoră, fiecare tonalitate și frecvență a tonalității, are un efect diferit arupra materiei.

De aici se poate înțelege că există trei forțe majore în creație (TRINITATEA). Este vorba de forța sunetului (TATĂL CREAȚIEI), cu a cărui vibrație, materia se organizează incepînd de la nivel subatomic și pînă la cea mai mare scală, forța luminii (FIUL CREAȚIEI) cu ajutorul căruia materia să poată reflecta lumina și în acest fel să devină perceptibilă ființei și energia a tot ceea ce este, Spiritul sau Sfântul Duh (MAMA CREAȚIEI) care se lasă modelată pentru a primi formă.

Simbolul Om sau Aum se găsește pe monedele antice, în scripturile regionale. În Sri Lanka, monedele din era Anuradhapura (datate din secolele I-IV) sunt în relief cu Aum împreună cu alte simboluri. Reprezentările Nagari sau Devanagari se găsesc epigrafic pe sculptura medievală, cum ar fi dansul Shiva (sec. X-XII). Joseph Campbell (1949) a susținut chiar că poziția de dans în sine poate fi considerată ca reprezentând AUM. Aum este simbol al întregului „conștiinței, universului” și „mesajului că Dumnezeu este atât în interiorul cât și în exteriorul unui om”.

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu-02

Povestea Katha Upanishad

Katha Upanishad este povestea legendară a unui băiețel, Nachiketa, fiul înțeleptului Vajasravasa. Acesta se întâlnește cu Yama, zeitatea vedică a morții. Conversația lor evoluează către o discuție despre natura omului, cunoașterea, Atman (Suflet, Sinele) și moksha (eliberarea). În secțiunea 1.2, Katha Upanishad caracterizează Cunoașterea / Înțelepciunea ca fiind urmărirea binelui, iar Ignoranța / Iluzia ca urmărirea plăcutului, că esența Veda este de a-l face pe om independent și liber, să treacă peste ceea ce s-a întâmplat și ceea ce nu s-a întâmplat, liber de trecut și viitor, dincolo de bine și rău, iar un cuvânt pentru această esență este cuvântul Om.

Beneficiul și știința din spatele mantrei Aum

Efectele cântării Aum depășesc domeniul filozofic. Este binecunoscut faptul că sunetul este un instrument puternic pentru vindecare și poate avea efecte profunde. Vechii yoghini cunoșteau și practicau multe metode care sunt acum acceptate de comunitatea științifică. Una dintre acestea este incantația mantrelor.

Mantrele sunt silabe care exercită o influență sau efect prin vibrații sonore care rezonează în anumite părți ale corpului. Silabe diferite vibrează la diferite frecvențe sonore și astfel vor rezona cu anumite organe și părți ale corpului. Gama de auz uman este de la 20Hz la 20KHz. Aum vibrează la 432 Hz, ceea ce este destul de scăzut în raza noastră de auz.

Acest lucru înseamnă că unda sonoră este mai lungă și frecvența vibrațiilor sale mai lentă decât un sunet puternic “La”, să spunem, 15KHz. Rezultatul fizic al acestui lucru este că aceste unde sonore vor afecta suprafețe mai mari. La nivel fizic, silaba Aum se adresează întregului instrument sonor uman: deschidem gura („a”), apropiem buzele una de ala („u”) și apoi închidem gura („m”).

Aceasta activează laringele pe deplin. „A” rezonează în stomac și piept, „u” în gât și piept și „m” în cavitatea nazală, craniul și creierul. Cântând Aum, mutăm energia de jos în sus, din abdomen către creier. Cei care cântă zilnic Aum, simt cum îi ajută să-și curețe trupul de energii negative, să-și liniștească mintea și să-și curețe gândurile distructive.


Aveți mai jos câteva modele de produse cu simbolul Aum Om:

Pandantiv AUM OM INOX – cod...

Pandantiv AUM OM INOX – cod...

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...


Beneficiul purtării unui simbol Aum Om

Simbolul Aum Om este popular în bijuterii și este adesea purtat ca o declarație de spiritualitate inaltă. Dacă decideți să purtați Om, este o idee bună să fiți conștienți de motivul pentru care îl purtați și ce înseamnă simbolul pentru dvs. A purta bijuterii Aum este o modalitate de a păstra conceptele Om prezente în viața ta în orice moment.

Oricare ar fi acest lucru pentru tine, fie că este vorba de spiritualitate, religie sau meditație, îți vei fi reamintit adevăratul motiv al purtării acestei bijuterii Om. Important este să îl porți cu respect și să arăți că înțelegi despre ce este simbolul. Simbolul Aum Om este frumos și semnificativ și este superb în bijuterii pentru că reface vibrația originară creatoare de viață și purifică ceea ce s-a degradat în timp.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

  1. Catalina spune:

    Foarte interesant si informativ articolul despre simbolistica lui AUM ! Recunostinta maxima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *