simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

Originea simbolului Aum Om

Om sau Aum este un sunet sacru și un simbol spiritual în religiile indiene. Semnifică esența realității ultime, a conștiinței sau a lui Atman. Mai general, este o silabă care este cântată fie independent, fie înainte de o recitare spirituală în hinduism, budism și jainism. Sensul și conotațiile Om variază între diversele școli din cadrul și între diferitele tradiții.

Face parte din iconografia găsită în manuscrisele, templele, mănăstirile și retragerile spirituale din epoca antică și medievală în hinduism, budism și jainism. În hinduism, Om este unul dintre cele mai importante simboluri spirituale. Se referă la Atman (suflet, sine, în interior) și Brahman (realitatea finală, întregul univers, adevăr, spirit divin, suprem, principii cosmice, cunoaștere, în exterior).

Silaba se găsește adesea la începutul și la sfârșitul capitolelor în Vedas, Upanișadele și alte texte hinduse. Este o incantație spirituală sacră făcută înainte și în timpul recitării textelor spirituale, în timpul rugăciunilor puja și private, în ceremoniile riturilor de trecere (sanskara), cum ar fi nunțile și, uneori, în timpul activităților meditative și spirituale, cum ar fi Yoga.

Semnificația simbolului Aum Om

Silaba Om este mentionată ca onkara, omkara și pranava. Alți termeni folosiți sunt akșara (literalmente, litera alfabetului, nepieritoare, imuabilă) sau ekakșara (o literă a alfabetului) și omkara (care înseamnă literalmente „silaba Om”, și conotația: un început și o divină energie feminină). Udgitha, un cuvânt găsit în Sama Veda și bhasya bazat pe acesta, este de asemenea folosit ca nume al silabei.

Deoarece „o” este clasa vocală guna a lui „u”, cuvântul om poate fi considerat a fi format din trei foneme: “aum”, deși este adesea descris ca trisilabic în ciuda acestui fapt fiind fie arhaic, fie rezultatul traducerii, trei foneme corespund și lui trimurti. Silaba Om este menționată pentru prima dată în Upanișadele, textele mistice asociate cu filosofia Vedanta.

A fost asociat diferit cu concepte de „sunet cosmic” sau „silabă mistică” sau „afirmare pentru ceva divin”. Este asociat și ca simbolism pentru concepte spirituale abstracte din Upanishad. În straturile Aranyaka și Brahmana ale textelor vedice, silaba este atât de răspândită și legată de cunoaștere, încât reprezintă „întregul Veda”. Fundamentele etimologice ale Om-ului sunt discutate în mod repetat în cele mai vechi straturi ale textelor vedantice (primele Upanișade).

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu-01

Diferite forme ale simbolului în diferite țări și religii

Cele trei etape ale Creației (TRINITATEA)

Aitareya Brăhmana de Rig Veda, în secțiunea 5/32, de exemplu, sugerează că cele trei componente fonetice ale OM (a + u + M) corespund celor trei etape ale creației cosmice. Când acesta este citit sau este spus, se celebrează puterile creatoare ale universului. Stratul Brahmana al textelor vedice echivalează Om cu Bhur-bhuvah-Svah, acesta din urmă simbolizând „întregul Veda”.

Ele oferă diverse nuanțe de semnificație lui Om, cum ar fi „universul de dincolo de soare”, sau ceea ce este „misterios și inepuizabil”. Mai înseamnă și „limbajul infinit, cunoașterea infinită”, sau „esența respirației, a vieții, a tot ceea ce există”, sau „cu care se eliberează”. Silaba Om evoluează pentru a însemna multe idei abstracte în primele Upanișade.

Max Muller și alți cercetători afirmă că aceste texte filosofice recomandă Om ca „instrument pentru meditație”. Acesta explică diferite semnificații conform cărora silaba poate fi în mintea unui meditator. Semnificația variază de la „artificial și fără sens” la „cele mai înalte concepte precum cauza a Universului, esența vieții, Brahman, Atman și autocunoaștere”.

Cimatica, domeniul care susține semnificația Aum Om

Ca și idee de final, acest simbol reprezintă vibrația creației. Și dacă ar fi să urmărim din punct de vedere științific această idee de vibrație am ajunge la conceptul de cimatică. Cimatica este ștința care se ocupă cu studiul infuenței sunetului asupra materiei. Cimatica ne-a demonstrat științific că fiecare vibrație sonoră, fiecare tonalitate și frecvență a tonalității, are un efect diferit arupra materiei.

De aici se poate înțelege că există trei forțe majore în creație (TRINITATEA). Este vorba de forța sunetului (TATĂL CREAȚIEI), cu a cărui vibrație, materia se organizează incepînd de la nivel subatomic și pînă la cea mai mare scală, forța luminii (FIUL CREAȚIEI) cu ajutorul căruia materia să poată reflecta lumina și în acest fel să devină perceptibilă ființei și energia a tot ceea ce este, Spiritul sau Sfântul Duh (MAMA CREAȚIEI) care se lasă modelată pentru a primi formă.

Simbolul Om sau Aum se găsește pe monedele antice, în scripturile regionale. În Sri Lanka, monedele din era Anuradhapura (datate din secolele I-IV) sunt în relief cu Aum împreună cu alte simboluri. Reprezentările Nagari sau Devanagari se găsesc epigrafic pe sculptura medievală, cum ar fi dansul Shiva (sec. X-XII). Joseph Campbell (1949) a susținut chiar că poziția de dans în sine poate fi considerată ca reprezentând AUM. Aum este simbol al întregului „conștiinței, universului” și „mesajului că Dumnezeu este atât în interiorul cât și în exteriorul unui om”.

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu-02

Povestea Katha Upanishad

Katha Upanishad este povestea legendară a unui băiețel, Nachiketa, fiul înțeleptului Vajasravasa. Acesta se întâlnește cu Yama, zeitatea vedică a morții. Conversația lor evoluează către o discuție despre natura omului, cunoașterea, Atman (Suflet, Sinele) și moksha (eliberarea). În secțiunea 1.2, Katha Upanishad caracterizează Cunoașterea / Înțelepciunea ca fiind urmărirea binelui, iar Ignoranța / Iluzia ca urmărirea plăcutului, că esența Veda este de a-l face pe om independent și liber, să treacă peste ceea ce s-a întâmplat și ceea ce nu s-a întâmplat, liber de trecut și viitor, dincolo de bine și rău, iar un cuvânt pentru această esență este cuvântul Om.

Beneficiul și știința din spatele mantrei Aum

Efectele cântării Aum depășesc domeniul filozofic. Este binecunoscut faptul că sunetul este un instrument puternic pentru vindecare și poate avea efecte profunde. Vechii yoghini cunoșteau și practicau multe metode care sunt acum acceptate de comunitatea științifică. Una dintre acestea este incantația mantrelor.

Mantrele sunt silabe care exercită o influență sau efect prin vibrații sonore care rezonează în anumite părți ale corpului. Silabe diferite vibrează la diferite frecvențe sonore și astfel vor rezona cu anumite organe și părți ale corpului. Gama de auz uman este de la 20Hz la 20KHz. Aum vibrează la 432 Hz, ceea ce este destul de scăzut în raza noastră de auz.

Acest lucru înseamnă că unda sonoră este mai lungă și frecvența vibrațiilor sale mai lentă decât un sunet puternic “La”, să spunem, 15KHz. Rezultatul fizic al acestui lucru este că aceste unde sonore vor afecta suprafețe mai mari. La nivel fizic, silaba Aum se adresează întregului instrument sonor uman: deschidem gura („a”), apropiem buzele una de ala („u”) și apoi închidem gura („m”).

Aceasta activează laringele pe deplin. „A” rezonează în stomac și piept, „u” în gât și piept și „m” în cavitatea nazală, craniul și creierul. Cântând Aum, mutăm energia de jos în sus, din abdomen către creier. Cei care cântă zilnic Aum, simt cum îi ajută să-și curețe trupul de energii negative, să-și liniștească mintea și să-și curețe gândurile distructive.


Aveți mai jos câteva modele de produse cu simbolul Aum Om:

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...

Pandantiv AUM OM ARGINT – c...

Pandantiv AUM OM INOX – cod...


Beneficiul purtării unui simbol Aum Om

Simbolul Aum Om este popular în bijuterii și este adesea purtat ca o declarație de spiritualitate inaltă. Dacă decideți să purtați Om, este o idee bună să fiți conștienți de motivul pentru care îl purtați și ce înseamnă simbolul pentru dvs. A purta bijuterii Aum este o modalitate de a păstra conceptele Om prezente în viața ta în orice moment.

Oricare ar fi acest lucru pentru tine, fie că este vorba de spiritualitate, religie sau meditație, îți vei fi reamintit adevăratul motiv al purtării acestei bijuterii Om. Important este să îl porți cu respect și să arăți că înțelegi despre ce este simbolul. Simbolul Aum Om este frumos și semnificativ și este superb în bijuterii pentru că reface vibrația originară creatoare de viață și purifică ceea ce s-a degradat în timp.

 


 

Articole recente

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *