principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

Încă din Evului Mediu se vorbea despre o entitate nemuritoare care a luat naştere în timpul Creaţiei. S-a întâmplat atunci când Dumnezeu a separat lumina de întuneric şi cerul de pământ. Vaticanul se temea că îşi va pierde influenţa asupra oamenilor dacă aceştia s-ar fi întrebat care e mai puternic dintre cei doi. De aceea, textele care vorbesc despre el au fost toate sau aproape toate distruse de Vatican.

Scopul acestora era de a-şi apăra autoritatea creştină. Motivul era că această entitate pe nume II Separatio, ar putea fi într-adevăr mai puternică decât însuşi Creatorul. II Separatio reprezintă diviziunea dintre lumină si întuneric. Este cel care separă toate lucrurile din Univers în două unităţi perfect opuse. În altă ordine de idei, el este cel care ţine totul împreună.

Acest lucru se întâmplă deoarece fară diviziune nu ar mai putea exista nimic. Cum am putea să mai distingem lumina fară întuneric, căldura fară frig sau existenţa fară non-existenţă? Atunci viaţa nu s-ar mai putea distinge de moarte. În Evul Mediu, oamenii au ars cărţile despre el, iar cei care vorbeau despre el sau îl pomeneau, ajungeau să fie numaidecât executaţi.

Cea mai misterioasă fiinţă din Univers

Era cunoscut ca putere absolută pentru „neutralitatea” sa şi rolul său de separator al întregului univers. Nimeni nu poate spune că l-a văzut. Singura imagine pe care o avem despre el este reprezentată de o statuie din Budapesta. Această statuie îl înfăţişează ca o figură înaltă, îmbrăcat într-o robă lungă şi neagră cu o glugă care îi acoperă întreaga faţă.

Jos pe soclul din piatră al statuii, se observă gravat cu litere mari şi adânci, numele său Anonymus. Acest nume i-a fost atribuit deoarece identitatea lui nu a fost niciodată dezvăluită decât în fata lui Dumnezeu și Lucifer. Sunt singurele entități care l-au văzut atunci când Raiul s-a separat de Infern. Rolul acestei ființe este să apere şi să păstreze echilibrul universal în timp ce oferă un teren comun celor două forţe pentru a se înfrunta.

Atunci când binele sau răul există într-o măsură mai mare, II Separatio trebuie să egaleze balanţa şi să acorde sprijin părţii aflate în dezavantaj. Este prin acest fapt, o entitate bună sau rea? Mulţi ne gândim că ceea ce face este nedrept deoarece, având atâta putere, ar putea oricând distruge răul ca să existe numai bine pe Pământ.

principiul-il-separatio

Legenda lui Amantes

Poate că aşa este, însă neutralitatea lui II Separatio este totodată şi singura putere din univers care ne permite să existăm. Mai mult decât atât, el este şi singurul care poate oferi nemurirea celor de pe Pământ. Dacă am găsit această informaţie, înseamnă că nu chiar toate cărţile medievale care vorbeau despre el, au fost arse.

Una dintre cărţile care au avut norocul să fie salvate la vremea respectivă, „Codex Lugubrum” (1535), ne povesteşte câte ceva despre caracterul acestuia într-o legendă incredibilă. Amantes, un cavaler de origine aristocrată care a devenit asasin plătit (sec. al XII-lea). Acesta era mereu angajat de oamenii cei mai înalţi ai societăţii.

Vorbim despre regi, regine, principi, ducese, conţi şi chiar multe figuri bisericeşti, cu scopul de a comite crime contra cost. Acest mercenar care nu fusese interesat decât de bani, într-o zi îşi dă seama că a omorât un rege foarte bun. Acest rege nu avea nicio vină pentru că nu făcuse altceva decât să-şi apere poporul. Era deci un om care nu merita să moară, și atunci asasinul se schimbă radical.

Rana mortală

Gândindu-se că toţi angajatorii săi erau la fel de corupţi, începe să-i omoare unul câte unul, pe toţi cei care i-au cumpărat serviciile. Asta până când, la un moment dat, dă peste o victimă pe care fusese angajat să o ucidă. Călugărul, deja bolnav şi întemniţat ca prizonier, urma oricum să moară a doua zi prin spânzurare. Amantes se grăbeşte să-l salveze, furişându-se noaptea la el în temniţă.

Ajunge însă să fie rănit mortal şi atunci când ei ajung într-o pădure din apropiere, Amantes îi cere călugărului să-l lase să moară singur. „Dumnezeu să te binecuvânteze.” îi spune călugărul la final. Amantes îşi înfige apoi sabia în pământ şi aştepta ca tot sângele să i se scurgă. Călugărul dispare, şi dintr-o dată se cască în pâmânt o mare prăpastie din care apare un mare demon pentru a-i revendica sufletul în iad.

Demonul îi promite că în iad îi va oferi drept răsplată, toate onorurile posibile pentru crimele comise. Amantes îi răspunde că demonii nu vor avea o viaţă bună şi lungă cu el acolo jos căci îşi va face palat din oasele lor. Atunci apare la fel de fulgerător şi un mare înger al luminii. Acesta, de asemenea îi revendică sufletul pentru a merge cu el în împărăţia raiului.

principiul-il-separatio-01

Întâlnirea cu Separatorul

„Nu este al vostru! Acest suflet a făcut în ultimii ani atâta bine încât a depăşit răul făcut în restul vieţii lui, iar Dumnezeu l-a iertat de toate păcatele. Va veni la noi în rai.”, a rostit îngerul către demon. Împotrivindu-se, demonul a scos sabia la el şi astfel au început să se lupte acerb pentru sufletul lui. În acest moment apare II Separatio.

El a spus: „Greşiţi amândoi. Acest om a făcut, atâta bine cât şi rău. Asa că acum balanţa este echilibrată, nu-l veți avea niciunul.” Un singur semn a fost suficient, iar îngerul şi demonul s-au cutremurat de spaimă în faţa puterii lui şi au dispărut amândoi instantaneu. Îndreptându-şi atenţia spre cavaler, acesta l-a înştiinţat: „Ridică-te, căci nu mai ai nicio rană. Tu vei trăi cât vrei. Dacă ai să faci rău, nu contează. Balanţa se va compensa, căci se vor naşte alţii care vor face bine.

Dacă vei decide să faci bine, tot nu contează, pentru că se vor naşte alţii care vor face rău. Tu nu mai exişti pentru acest univers. Trăieşte pe Pământ cât vrei, până când această specie va dispărea. Te poţi muta oriunde vrei cu puterea minții, chiar și în locuri care nu există pe acest Pământ. Când te vei sătura de tot, chiar şi după milioane de ani, cheamă-mă si am să-ți explic care este rostul nostru.”

Apoi II Separatio s-a făcut nevăzut. Despre Amantes, cavalerul căruia i-a oferit astfel nemurirea, se spune că mai trăieşte şi astăzi străduindu-se să înţeleagă problema răului şi a binelui care există în lume.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *