ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

Luna a fost și este un simbol puternic în religie, literatură și artă, de secole, chiar de milenii. Dar aprofundarea în istoria simbolismului lunii relevă câteva lucruri surprinzătoare despre modul în care poeții, filozofii și scriitorii religioși au privit luna. De la un simbol impregnat de putere divină, la un obiect feminin care denotă dragostea (și boala din dragoste), luna a fost unul dintre cele mai populare simboluri poetice pentru atâta timp cât a existat poezie și literatură.

Luna este cel mai apropiat corp ceresc de planeta Pământ. Ea orbitează zodiacul în 28 de zile. Luna va atinge oamenii mai profund decât alte planete. Luna este simbolul feminin, reprezentând ritmul timpului universal și întruchiparea ciclurilor naturale. Fazele lunii simbolizează nemurirea și eternitatea, iluminarea sau partea întunecată a naturii însăși.

Ar putea reflecta cunoașterea interioară sau fazele stării omului pe pământ. Asta deoarece, controlează valurile, ploile, apele și anotimpurile. Este mijlocul dintre lumina soarelui și întunericul nopții. Prin urmare, reprezintă adesea tărâmul dintre conștient și subconștient. În astrologie, luna este un simbol al sufletului. În horoscop, determină capacitatea de reflecție și adaptare a subiectului.

Luna și Etapele Dezvoltării Umane

De asemenea, oferă o analogie a etapelor dezvoltării umane. Luna nouă este copilăria, semiluna este tinerețea și adolescența, luna plină este maturitatea și sarcina maternă, iar luna în scădere reprezintă declinul vieții, somnul. În acest mod subtil, ne amintește că toate lucrurile de pe Pământ au un ciclu natural. Apa se evaporă din ocean și cade din nou ca ploaie. Fructul cade dintr-un copac, purtând o sămânță care crește într-un copac nou. Ne naștem, ne maturizăm în adulți, îmbătrânim și, în cele din urmă, murim, dar copiii noștri sunt acolo pentru a începe din nou ciclul. Unii oameni cred că „renașterea” lunii sugerează reînnoirea sufletului prin reîncarnare.

Datorită legăturii dintre Lună cu apa și mareele, se spune că reprezintă emoțiile noastre și mintea noastră subconștientă. Ceea ce vedem adesea la suprafață nu reflectă ceea ce se întâmplă dedesubt și nici nu dezvăluie vastele sale adâncimi. Se crede că lunile pline influențează comportamentul uman și animal, provocând gânduri intense, emoții sporite și unele forme de psihoză.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-01

Luna și polarizările sentimentale

Emoțiile oamenilor sunt expuse prin ființa lor. Emoțiile vor creea sentimentele din viața de zi cu zi a oamenilor. Luna influențează emoțiile. Ea îi poate face pe oameni să se simtă plini de viață sau sensibili și delicați, un sentiment după altul. Ea poate face oamenii amabili sau răutăcioși, puternici sau slabi. Poate să îi facă pe oameni să râdă sau să plângă cu ușurința unui Zeu.

De fapt, zeița romană a lunii se numește Luna, prefixul cuvântului „lunatic”. Cuvântul în sine provine din cuvântul latin „lunaticus”, care inițial se referea la epilepsie și nebunie, boli cauzate se pare, de lună. Înțelesurile simbolice ale lunii pot fi găsite în învățăturile alchimice în care luna este o fațetă a argintului. În perspectiva mereu parabolică a alchimistului practicant, știm că argintul este simbol al clarității, purității și strălucirii.

Argintul este unul dintre cele trei metale fundamentale ale „Prima Materia” și, prin urmare, luna personificată cu argint este plasată în mod vizibil pe tronul transformării.

Semnificațiile fazelor Lunii

Deoarece luna trece continuu prin cicluri de creștere și declin, fazele lunii sunt văzute ca simboluri pentru a ne ghida propria creștere și dezvoltare personală.

Înțelesul lunii noi

Când luna este pe deplin întunecată, fără iluminare de la soare, este simbolul unui timp liniștit, timpul înainte de a începe ceva. Este gândit ca un moment pentru a face noi planuri sau pentru a vă gândi la ce proiecte sau vise doriți să puneți în mișcare.

Luna în creștere

Această lună este parțial iluminată și în creștere. Reprezintă progresul și extinderea proiectului dvs., timpul pentru a rămâne motivați, a lua măsuri consecvente și a vă consolida hotărârea.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-02

Luna plină

Luna plină este rotundă și complet iluminată. Reprezintă finalizarea, înălțimea puterii, realizarea dorințelor voastre și vârful clarității. Este momentul să vă sărbătoriți creșterea, să luați notă de progresele pe care le-ați făcut și să reflectați la cât de departe ați ajuns.

Luna în scădere

Luna este din nou parțial iluminată, dar acum scade ca dimensiune. Acesta reprezintă un moment de reflecție, debarasare și decuplare. E timpul să renunți la oameni și lucruri care nu mai servesc nevoilor și intereselor tale. Acestea pot fi relații, gânduri negative, obiceiuri proaste sau proiecte care nu vă mai interesează. Această perioadă de debarasare vă permite să începeți din nou cu o minte limpede pentru a urmări proiecte sau obiective proaspete și de interes în timpul lunii noi.

Simbolul Tripla Lună

Luna triplă este un simbol al tradițiilor wicca, păgâne și poate fi găsită pe coroane sau piese de cap purtate de preotese. Este un simbol al zeiței care reprezintă Fecioara, Mama și Crona, ca lunile în creștere, pline și în declin. Este, de asemenea, un simbol al aspectelor spirituale ale feminității, cum ar fi intuiția, abilitățile psihice, creativitatea și înțelepciunea.

Fecioara, simbolizată de luna în creștere, reprezintă puritate, tinerețe și descântec. Este plină de optimism, entuziasmată de noile începuturi și de ceea ce va aduce viitorul.

Mama, simbolizată de luna plină, reprezintă împlinirea, fertilitatea, maturitatea și stabilitatea. Ea are grijă și este adesea de natură parentală, acolo pentru a hrăni și proteja fructul iubirii.

Crona, simbolizată de luna în scădere, reprezintă înțelepciune, maturitate, odihnă și finalizare. Are experiența vieții și reflectă, de asemenea, sfârșitul tuturor fazelor vieții.

Împreună, Fecioara, Mama și Crona simbolizează, de asemenea, ciclul nașterii, vieții, morții și al renașterii.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-03

Ce Simbolizează Soarele și Luna

Soarele și Luna au făcut obiectul a nenumărate opere de artă de-a lungul istoriei umane. Există multe opoziții naturale în lume, zi și noapte, cald și rece, bărbat și femeie, viață și moarte și, desigur, soarele și luna. Când soarele și luna sunt văzute împreună, ele reprezintă adunarea forțelor opuse, simbolizând unitatea și cooperarea în mijlocul diversității.

SOARELE reprezintă „lumea noastră exterioară”, identitatea noastră, personalitatea noastră, egoul nostru. Reprezintă modul în care „strălucim lumina noastră” în lume, momentul prezent, expresia noastră arhetipală yang sau masculină. Soarele ne oferă putere, curaj și o perspectivă luminată a Sufletului.

LUNA reprezintă „lumea noastră interioară”, emoțiile noastre ascunse, dorințele, sinele nostru, temerile / grijile și visele noastre. Reprezintă sentimentele noastre, convingerile noastre inconștiente, trecutul și arhetipul nostru de yin sau zeiță feminină. Luna ne oferă abilitatea de a simți, de a învăța din trecut, de a debloca și de a ne exprima esența în mod creativ sau distructiv.

Curajul de a fi Sensibil

Soarele și luna ca forțe opuse sunt adesea reprezentate ca și entități polarizante precum masculinul și femininul. Soarele este adesea văzut ca având calități masculine tradiționale, curaj, independență, asertivitate și forța scopului. Pare întotdeauna același în fiecare zi, trece pe cer în același mod, emanând lumină și căldură. Lumina este în mare parte constantă, fiabilă și simplă, nu se ascunde niciodată sau nu se deghizează în niciun fel.

Pe de altă parte, luna este văzută ca având calități feminine, blândețe, sensibilitate, compasiune și conexiune cu ceilalți. Deoarece luna pare să se schimbe în fiecare seară, nu numai în formă și dimensiune, ci și în culoare. Se spune că stăpânește emoțiile, care sunt nestatornice și se schimbă în funcție de gândurile, atitudinile și condițiile vieții noastre.

Simbolul soarelui și lunii exprimă, de asemenea, un principiu universal al vieții. Acolo unde este bine, există și rău. Recunoaște cele două laturi ale spiritului uman. Toată lumea are o parte bună și o parte rea. Este, de asemenea, un simbol romantic al iubirii dintre un bărbat și o femeie, simbolizând o uniune emoțională și fizică.


Aveți mai jos câteva produse cu simbolul Luna:

Pandantiv Soare Luna Ochiul Provi...

Pandantiv Corb Tripla Zeiță Lun...

 


Există un citat frumos care spune: „Spune-mi povestea despre cum soarele a iubit luna atât de mult, că a murit în fiecare seară doar pentru a o lăsa să respire”. Este un citat nu doar despre romantism, ci și despre sacrificiile pe care suntem dispuși să le facem pentru cei pe care îi iubim cu adevărat.

 


 

Articole recente

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

  1. Știe cineva unde se “ascunde” luna ?
    Nu am mai văzut-o din 25 iulie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *