ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

Luna a fost și este un simbol puternic în religie, literatură și artă, de secole, chiar de milenii. Dar aprofundarea în istoria simbolismului lunii relevă câteva lucruri surprinzătoare despre modul în care poeții, filozofii și scriitorii religioși au privit luna. De la un simbol impregnat de putere divină, la un obiect feminin care denotă dragostea (și boala din dragoste), luna a fost unul dintre cele mai populare simboluri poetice pentru atâta timp cât a existat poezie și literatură.

Luna este cel mai apropiat corp ceresc de planeta Pământ. Ea orbitează zodiacul în 28 de zile. Luna va atinge oamenii mai profund decât alte planete. Luna este simbolul feminin, reprezentând ritmul timpului universal și întruchiparea ciclurilor naturale. Fazele lunii simbolizează nemurirea și eternitatea, iluminarea sau partea întunecată a naturii însăși.

Ar putea reflecta cunoașterea interioară sau fazele stării omului pe pământ. Asta deoarece, controlează valurile, ploile, apele și anotimpurile. Este mijlocul dintre lumina soarelui și întunericul nopții. Prin urmare, reprezintă adesea tărâmul dintre conștient și subconștient. În astrologie, luna este un simbol al sufletului. În horoscop, determină capacitatea de reflecție și adaptare a subiectului.

Luna și Etapele Dezvoltării Umane

De asemenea, oferă o analogie a etapelor dezvoltării umane. Luna nouă este copilăria, semiluna este tinerețea și adolescența, luna plină este maturitatea și sarcina maternă, iar luna în scădere reprezintă declinul vieții, somnul. În acest mod subtil, ne amintește că toate lucrurile de pe Pământ au un ciclu natural. Apa se evaporă din ocean și cade din nou ca ploaie. Fructul cade dintr-un copac, purtând o sămânță care crește într-un copac nou. Ne naștem, ne maturizăm în adulți, îmbătrânim și, în cele din urmă, murim, dar copiii noștri sunt acolo pentru a începe din nou ciclul. Unii oameni cred că „renașterea” lunii sugerează reînnoirea sufletului prin reîncarnare.

Datorită legăturii dintre Lună cu apa și mareele, se spune că reprezintă emoțiile noastre și mintea noastră subconștientă. Ceea ce vedem adesea la suprafață nu reflectă ceea ce se întâmplă dedesubt și nici nu dezvăluie vastele sale adâncimi. Se crede că lunile pline influențează comportamentul uman și animal, provocând gânduri intense, emoții sporite și unele forme de psihoză.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-01

Luna și polarizările sentimentale

Emoțiile oamenilor sunt expuse prin ființa lor. Emoțiile vor creea sentimentele din viața de zi cu zi a oamenilor. Luna influențează emoțiile. Ea îi poate face pe oameni să se simtă plini de viață sau sensibili și delicați, un sentiment după altul. Ea poate face oamenii amabili sau răutăcioși, puternici sau slabi. Poate să îi facă pe oameni să râdă sau să plângă cu ușurința unui Zeu.

De fapt, zeița romană a lunii se numește Luna, prefixul cuvântului „lunatic”. Cuvântul în sine provine din cuvântul latin „lunaticus”, care inițial se referea la epilepsie și nebunie, boli cauzate se pare, de lună. Înțelesurile simbolice ale lunii pot fi găsite în învățăturile alchimice în care luna este o fațetă a argintului. În perspectiva mereu parabolică a alchimistului practicant, știm că argintul este simbol al clarității, purității și strălucirii.

Argintul este unul dintre cele trei metale fundamentale ale „Prima Materia” și, prin urmare, luna personificată cu argint este plasată în mod vizibil pe tronul transformării.

Semnificațiile fazelor Lunii

Deoarece luna trece continuu prin cicluri de creștere și declin, fazele lunii sunt văzute ca simboluri pentru a ne ghida propria creștere și dezvoltare personală.

Înțelesul lunii noi

Când luna este pe deplin întunecată, fără iluminare de la soare, este simbolul unui timp liniștit, timpul înainte de a începe ceva. Este gândit ca un moment pentru a face noi planuri sau pentru a vă gândi la ce proiecte sau vise doriți să puneți în mișcare.

Luna în creștere

Această lună este parțial iluminată și în creștere. Reprezintă progresul și extinderea proiectului dvs., timpul pentru a rămâne motivați, a lua măsuri consecvente și a vă consolida hotărârea.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-02

Luna plină

Luna plină este rotundă și complet iluminată. Reprezintă finalizarea, înălțimea puterii, realizarea dorințelor voastre și vârful clarității. Este momentul să vă sărbătoriți creșterea, să luați notă de progresele pe care le-ați făcut și să reflectați la cât de departe ați ajuns.

Luna în scădere

Luna este din nou parțial iluminată, dar acum scade ca dimensiune. Acesta reprezintă un moment de reflecție, debarasare și decuplare. E timpul să renunți la oameni și lucruri care nu mai servesc nevoilor și intereselor tale. Acestea pot fi relații, gânduri negative, obiceiuri proaste sau proiecte care nu vă mai interesează. Această perioadă de debarasare vă permite să începeți din nou cu o minte limpede pentru a urmări proiecte sau obiective proaspete și de interes în timpul lunii noi.

Simbolul Tripla Lună

Luna triplă este un simbol al tradițiilor wicca, păgâne și poate fi găsită pe coroane sau piese de cap purtate de preotese. Este un simbol al zeiței care reprezintă Fecioara, Mama și Crona, ca lunile în creștere, pline și în declin. Este, de asemenea, un simbol al aspectelor spirituale ale feminității, cum ar fi intuiția, abilitățile psihice, creativitatea și înțelepciunea.

Fecioara, simbolizată de luna în creștere, reprezintă puritate, tinerețe și descântec. Este plină de optimism, entuziasmată de noile începuturi și de ceea ce va aduce viitorul.

Mama, simbolizată de luna plină, reprezintă împlinirea, fertilitatea, maturitatea și stabilitatea. Ea are grijă și este adesea de natură parentală, acolo pentru a hrăni și proteja fructul iubirii.

Crona, simbolizată de luna în scădere, reprezintă înțelepciune, maturitate, odihnă și finalizare. Are experiența vieții și reflectă, de asemenea, sfârșitul tuturor fazelor vieții.

Împreună, Fecioara, Mama și Crona simbolizează, de asemenea, ciclul nașterii, vieții, morții și al renașterii.

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant-03

Ce Simbolizează Soarele și Luna

Soarele și Luna au făcut obiectul a nenumărate opere de artă de-a lungul istoriei umane. Există multe opoziții naturale în lume, zi și noapte, cald și rece, bărbat și femeie, viață și moarte și, desigur, soarele și luna. Când soarele și luna sunt văzute împreună, ele reprezintă adunarea forțelor opuse, simbolizând unitatea și cooperarea în mijlocul diversității.

SOARELE reprezintă „lumea noastră exterioară”, identitatea noastră, personalitatea noastră, egoul nostru. Reprezintă modul în care „strălucim lumina noastră” în lume, momentul prezent, expresia noastră arhetipală yang sau masculină. Soarele ne oferă putere, curaj și o perspectivă luminată a Sufletului.

LUNA reprezintă „lumea noastră interioară”, emoțiile noastre ascunse, dorințele, sinele nostru, temerile / grijile și visele noastre. Reprezintă sentimentele noastre, convingerile noastre inconștiente, trecutul și arhetipul nostru de yin sau zeiță feminină. Luna ne oferă abilitatea de a simți, de a învăța din trecut, de a debloca și de a ne exprima esența în mod creativ sau distructiv.

Curajul de a fi Sensibil

Soarele și luna ca forțe opuse sunt adesea reprezentate ca și entități polarizante precum masculinul și femininul. Soarele este adesea văzut ca având calități masculine tradiționale, curaj, independență, asertivitate și forța scopului. Pare întotdeauna același în fiecare zi, trece pe cer în același mod, emanând lumină și căldură. Lumina este în mare parte constantă, fiabilă și simplă, nu se ascunde niciodată sau nu se deghizează în niciun fel.

Pe de altă parte, luna este văzută ca având calități feminine, blândețe, sensibilitate, compasiune și conexiune cu ceilalți. Deoarece luna pare să se schimbe în fiecare seară, nu numai în formă și dimensiune, ci și în culoare. Se spune că stăpânește emoțiile, care sunt nestatornice și se schimbă în funcție de gândurile, atitudinile și condițiile vieții noastre.

Simbolul soarelui și lunii exprimă, de asemenea, un principiu universal al vieții. Acolo unde este bine, există și rău. Recunoaște cele două laturi ale spiritului uman. Toată lumea are o parte bună și o parte rea. Este, de asemenea, un simbol romantic al iubirii dintre un bărbat și o femeie, simbolizând o uniune emoțională și fizică.


Aveți mai jos câteva produse cu simbolul Luna:

Pandantiv Dragon pe Lună ARGINT ...

Pandantiv Copacul Vieții cu Soar...

Pandantiv Bufnita pe Lună Cucuve...

Pandantiv Lup Care Urlă la Lună...

Pandantiv Lup Care Urlă la Lună...

Pandantiv Soare Protector Luna Pr...

Pandantiv Soare Protector Luna Pr...

Pandantiv Corb Tripla Zeiță Lun...

Pandantiv Soare Luna Ochiul Provi...

 


Există un citat frumos care spune: „Spune-mi povestea despre cum soarele a iubit luna atât de mult, că a murit în fiecare seară doar pentru a o lăsa să respire”. Este un citat nu doar despre romantism, ci și despre sacrificiile pe care suntem dispuși să le facem pentru cei pe care îi iubim cu adevărat.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

  1. Știe cineva unde se “ascunde” luna ?
    Nu am mai văzut-o din 25 iulie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *