ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizeaza Septagrama Heptagrama sau Septegrama

Ești un om intrigat de magie, basme sau de modul în care au ajuns lucrurile în existență? Atunci s-ar putea să dorești să cunoști semnificația din spatele septagramei sau a stelei cu 7 vârfuri. Această stea are semnificații diferite în funcție de circumstanțele în care este folosită. Se crede că septagrama este la fel de importantă ca și numărul șapte în diferite tradiții spirituale ale lumii.

Steaua cu șapte colțuri poate fi numită fie o septagramă, o heptagramă sau o septegramă, toate variantele fiind corecte și având asociații mistice de câteva secole. În general, o heptagramă, septegramă sau septagramă este orice heptagon ale cărui laturi se intersectează (poligon cu 7 laturi) și pot fi trasate dintr-o singură mișcare.

Există două septagrame regulate, etichetate ca {7/2} și {7/3}, cu al doilea număr reprezentând pasul intervalului de vârf dintr-un heptagon obișnuit, {7/1}. Acesta este cel mai mic poligon stelar care poate fi trasat în două forme, ca fracții ireductibile. Cele două heptagrame sunt uneori numite septagramă (pentru {7/2}) și marea heptagramă (pentru {7/3}).

Șapte, număr magic

Hexagrama regulată, este compusă din două triunghiuri. Cel mai mic poligon stelar fiind pentagrama. Următoarea este octagrama și figura asociată acesteia (un compus din două pătrate), urmată de eneagrama obișnuită, un compus din trei triunghiuri.

Șapte este un număr magic. Sunt șapte zile ale săptămânii, șapte culori principale ale luminii. Mai sunt șapte note pe scara muzicală și șapte stele fără moarte pe cerul nopții. Corpul are șapte părți evidente, capul, gâtul, trunchiul, două picioare și două brațe. Există șapte organe interne principale, stomac, ficat, pancreas, inimă, plămâni, splină și rinichi.

Numarul continentelor este tot șapte. Wescott menționează, de asemenea, că, în conformitate cu cea mai veche știință ocultă sanscrită a Upanișadelor, simțurile noastre fizice nu sunt 5, ci 7. Acestea sunt: ​​miros, gust, vedere, atingere, auz și 6, percepție mentală, 7, înțelegere spirituală. Cele șapte principii care constituie omul sunt denumite în mod diferit de budismul ezoteric, de schema vedantică și de alte filozofii, dar ele corespund în idee.

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama-01

Șapte păcate de moarte și Șapte virtuți

Mai întâi, de sus vine Atma, o rază din Absolut; Buddhi, suflet spiritual; și Manas, suflet uman; acestea sunt triada superioară. Triada se separă la moartea umană, de tetraedul inferior al principiilor. Cea mai importantă simbolistică a cifrei 7 este numărul păcatelor de moarte și a celor 7 virtuți. Tehnologia modernă și cunoașterea sistemului solar îi îngreunează neofitului să se împace cu conceptul antic al ordinii cerurilor.

În cazul în care, după cum știm, există nouă planete (refuz să-l retrogradez pe Pluto), anticii puteau observa doar ceea ce puteau vedea cu ochiul liber. Puteau fi observate Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Au inclus Soarele și Luna în Universul lor observabil? Oferindu-le cele șapte planete clasice ale sumerienilor, babilonienilor, grecilor și cam oricărei civilizații antice care se uita în sus cu mirare.

Aceste șapte planete au devenit asociate cu Zeul și Zeița, notele muzicale, culorile și, în cele din urmă, zilele săptămânii. În același timp, și pentru că sunt importante în ocultismul occidental care folosește corespondențe astrologice. Unii ocultiști moderni folosesc septagrama pentru a lucra cu energiile planetare, de preferință față de Hexagrama.

Echilibrul dintre Viață și Moarte

Așa cum hexagrama unicursală poate fi utilizată pentru a reprezenta echilibrul dintre feminin și masculin sau cele patru elemente clasice echilibrate din jurul Soarelui și a Lunii, septagrama poate fi utilizată în același mod. Procesul ritualului planetar este procesul de echilibrare a sistemului planetar, dar pe lângă echilibrarea energiilor planetare, septagrama poate fi folosită și pentru a reprezenta cele șapte direcții.

Acest lucru poate părea mai ciudat decât este de fapt. Adunarea direcțiilor cardinale din nord, sud, est, vest și direcțiile spirituale de deasupra, dedesubtul și interiorul, reunește o serie de practici și credințe găsite în vrăjitoria și ocultismul modern. De obicei, cele patru elemente clasice sunt folosite pentru a reprezenta direcțiile nordului, sudului, estului și vestului.

Spiritul, reprezintă conceptul de sus, corpul vine să reprezinte ce este jos, iar sufletul reprezintă tărâmul din interior. Având în vedere numărul său impar de vârfuri, și faptul că poate fi desenată printr-o mișcare neîntreruptă asemeni pentagramei, septagrama are o identitate similară simbolului Eternității.

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama-sigillum-dei-aemeth-sigiliul-lui-aemeth-02

Septagrama, Steaua Elfului

Septagrama este uneori numită Steaua Elfului și a fost adoptată pe scară largă de către gruparea Otherkin. Acești oameni, cred despre ei, că sunt ființe supranaturale, cum ar fi spiriduși, zâne sau dragoni (și sunt captivi în corpuri umane). De asemenea, este folosit de diferite tradiții Faerie pentru a reprezenta șapte principii ale puterii sau energiei. Aceștia au oferit și un ghid pentru comunicarea cu ființele puterii și cu lumea lor, în această tradiție Faerie.

Ca o poartă de acces către Tărâmul Faerie, cele șapte puncte sau Raze reprezintă cele șapte aspecte ale Sinelui Superior pe care un practicant trebuie să le realizeze pentru a comunica. Acestea sunt:
Punctul 1 – Puterea, voința personală și determinarea;
Punctul 2 – Iubire necondiționată, Înțelepciune și Creștere;
Punctul 3 – Cunoaștere și inteligență;
Punctul 4 – Armonie și Liniște;
Punctul 5 – Puterile minții și științei;
Punctul 6 – Devoțiune și onestitate;
Punctul 7 – Magie.

Septagramele și heptagoanele sunt esențiale pentru Sigillum Dei Aemeth (sau Sigilul lui Aemeth) folosit de John Dee în lucrarea sa cu Edward Kelly. Numărul șapte apare puternic prin sistemul magiei enohiene, dar acest lucru este cel mai evident în Sigillum Dei Aemeth. Acesta a fost inscripționat pe mesele de ceară și plasat sub cele patru colțuri ale mesei pentru a proteja lucrarea invocând Numele și ADEVĂRUL lui Dumnezeu.

Septagrama ca emblemă

Steaua cu șapte colțuri este încorporată în steagurile diferitelor grupări de indieni cherokee și ecusoanele poliției Navajo Nation (precum și a altor polițiști din State). Drapelul Bennington, un drapel american istoric, are treisprezece stele cu șapte colțuri, împreună cu cifrele „76” din canton. Steagul Iordaniei conține o stea cu șapte colțuri.


Aveți mai jos câteva produse cu Simbolul Septagrama:

Pandantiv Septagramă INOX &#8211...

 


Drapelul Australiei folosește cinci septagrame și o pentagramă pentru a descrie constelația Crucii de Sud și steaua Commonwealth. Unele versiuni vechi ale stemei Georgiei (țării), inclusiv a Republicii Socialiste Sovietice Georgiene, au folosit septagrama {7/2} ca element. O stea cu șapte colțuri este folosită ca insignă în multe departamente de poliție în funcția de șerif și în unele departamente de poliție din comunitățile mai mici.

Steaua Elfului ia o mulțime de semnificații simbolice în diferite culte. La fel ca toate celelalte stele, poate servi drept ghid, atunci când navigați în viață. Este fără îndoială, un simbol puternic, care vorbește celor care doresc să descopere viața, fie în religie, magie sau doar conștientizare generală a lumii și a tot ceea ce se află în ea. Pentru unii, Steaua Elven este un simbol asociat cu artele oculte și întunecate, dar având în vedere legătura sa cu diferite credințe religioase, simbolul are diferite semnificații în funcție de context și nu poate fi clasificat ca aparținând unui singur grup.

 


 

Articole recente

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *