ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizeaza Septagrama Heptagrama sau Septegrama

Ești un om intrigat de magie, basme sau de modul în care au ajuns lucrurile în existență? Atunci s-ar putea să dorești să cunoști semnificația din spatele septagramei sau a stelei cu 7 vârfuri. Această stea are semnificații diferite în funcție de circumstanțele în care este folosită. Se crede că septagrama este la fel de importantă ca și numărul șapte în diferite tradiții spirituale ale lumii.

Steaua cu șapte colțuri poate fi numită fie o septagramă, o heptagramă sau o septegramă, toate variantele fiind corecte și având asociații mistice de câteva secole. În general, o heptagramă, septegramă sau septagramă este orice heptagon ale cărui laturi se intersectează (poligon cu 7 laturi) și pot fi trasate dintr-o singură mișcare.

Există două septagrame regulate, etichetate ca {7/2} și {7/3}, cu al doilea număr reprezentând pasul intervalului de vârf dintr-un heptagon obișnuit, {7/1}. Acesta este cel mai mic poligon stelar care poate fi trasat în două forme, ca fracții ireductibile. Cele două heptagrame sunt uneori numite septagramă (pentru {7/2}) și marea heptagramă (pentru {7/3}).

Șapte, număr magic

Hexagrama regulată, este compusă din două triunghiuri. Cel mai mic poligon stelar fiind pentagrama. Următoarea este octagrama și figura asociată acesteia (un compus din două pătrate), urmată de eneagrama obișnuită, un compus din trei triunghiuri.

Șapte este un număr magic. Sunt șapte zile ale săptămânii, șapte culori principale ale luminii. Mai sunt șapte note pe scara muzicală și șapte stele fără moarte pe cerul nopții. Corpul are șapte părți evidente, capul, gâtul, trunchiul, două picioare și două brațe. Există șapte organe interne principale, stomac, ficat, pancreas, inimă, plămâni, splină și rinichi.

Numarul continentelor este tot șapte. Wescott menționează, de asemenea, că, în conformitate cu cea mai veche știință ocultă sanscrită a Upanișadelor, simțurile noastre fizice nu sunt 5, ci 7. Acestea sunt: ​​miros, gust, vedere, atingere, auz și 6, percepție mentală, 7, înțelegere spirituală. Cele șapte principii care constituie omul sunt denumite în mod diferit de budismul ezoteric, de schema vedantică și de alte filozofii, dar ele corespund în idee.

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama-01

Șapte păcate de moarte și Șapte virtuți

Mai întâi, de sus vine Atma, o rază din Absolut; Buddhi, suflet spiritual; și Manas, suflet uman; acestea sunt triada superioară. Triada se separă la moartea umană, de tetraedul inferior al principiilor. Cea mai importantă simbolistică a cifrei 7 este numărul păcatelor de moarte și a celor 7 virtuți. Tehnologia modernă și cunoașterea sistemului solar îi îngreunează neofitului să se împace cu conceptul antic al ordinii cerurilor.

În cazul în care, după cum știm, există nouă planete (refuz să-l retrogradez pe Pluto), anticii puteau observa doar ceea ce puteau vedea cu ochiul liber. Puteau fi observate Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn. Au inclus Soarele și Luna în Universul lor observabil? Oferindu-le cele șapte planete clasice ale sumerienilor, babilonienilor, grecilor și cam oricărei civilizații antice care se uita în sus cu mirare.

Aceste șapte planete au devenit asociate cu Zeul și Zeița, notele muzicale, culorile și, în cele din urmă, zilele săptămânii. În același timp, și pentru că sunt importante în ocultismul occidental care folosește corespondențe astrologice. Unii ocultiști moderni folosesc septagrama pentru a lucra cu energiile planetare, de preferință față de Hexagrama.

Echilibrul dintre Viață și Moarte

Așa cum hexagrama unicursală poate fi utilizată pentru a reprezenta echilibrul dintre feminin și masculin sau cele patru elemente clasice echilibrate din jurul Soarelui și a Lunii, septagrama poate fi utilizată în același mod. Procesul ritualului planetar este procesul de echilibrare a sistemului planetar, dar pe lângă echilibrarea energiilor planetare, septagrama poate fi folosită și pentru a reprezenta cele șapte direcții.

Acest lucru poate părea mai ciudat decât este de fapt. Adunarea direcțiilor cardinale din nord, sud, est, vest și direcțiile spirituale de deasupra, dedesubtul și interiorul, reunește o serie de practici și credințe găsite în vrăjitoria și ocultismul modern. De obicei, cele patru elemente clasice sunt folosite pentru a reprezenta direcțiile nordului, sudului, estului și vestului.

Spiritul, reprezintă conceptul de sus, corpul vine să reprezinte ce este jos, iar sufletul reprezintă tărâmul din interior. Având în vedere numărul său impar de vârfuri, și faptul că poate fi desenată printr-o mișcare neîntreruptă asemeni pentagramei, septagrama are o identitate similară simbolului Eternității.

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama-sigillum-dei-aemeth-sigiliul-lui-aemeth-02

Septagrama, Steaua Elfului

Septagrama este uneori numită Steaua Elfului și a fost adoptată pe scară largă de către gruparea Otherkin. Acești oameni, cred despre ei, că sunt ființe supranaturale, cum ar fi spiriduși, zâne sau dragoni (și sunt captivi în corpuri umane). De asemenea, este folosit de diferite tradiții Faerie pentru a reprezenta șapte principii ale puterii sau energiei. Aceștia au oferit și un ghid pentru comunicarea cu ființele puterii și cu lumea lor, în această tradiție Faerie.

Ca o poartă de acces către Tărâmul Faerie, cele șapte puncte sau Raze reprezintă cele șapte aspecte ale Sinelui Superior pe care un practicant trebuie să le realizeze pentru a comunica. Acestea sunt:
Punctul 1 – Puterea, voința personală și determinarea;
Punctul 2 – Iubire necondiționată, Înțelepciune și Creștere;
Punctul 3 – Cunoaștere și inteligență;
Punctul 4 – Armonie și Liniște;
Punctul 5 – Puterile minții și științei;
Punctul 6 – Devoțiune și onestitate;
Punctul 7 – Magie.

Septagramele și heptagoanele sunt esențiale pentru Sigillum Dei Aemeth (sau Sigilul lui Aemeth) folosit de John Dee în lucrarea sa cu Edward Kelly. Numărul șapte apare puternic prin sistemul magiei enohiene, dar acest lucru este cel mai evident în Sigillum Dei Aemeth. Acesta a fost inscripționat pe mesele de ceară și plasat sub cele patru colțuri ale mesei pentru a proteja lucrarea invocând Numele și ADEVĂRUL lui Dumnezeu.

Septagrama ca emblemă

Steaua cu șapte colțuri este încorporată în steagurile diferitelor grupări de indieni cherokee și ecusoanele poliției Navajo Nation (precum și a altor polițiști din State). Drapelul Bennington, un drapel american istoric, are treisprezece stele cu șapte colțuri, împreună cu cifrele „76” din canton. Steagul Iordaniei conține o stea cu șapte colțuri.


Aveți mai jos câteva produse cu Simbolul Septagrama:

Pandantiv Septagramă ARGINT &#82...

Pandantiv Septagramă INOX &#8211...

Pandantiv Septagramă INOX &#8211...

Pandantiv Septagramă ARGINT &#82...

 


Drapelul Australiei folosește cinci septagrame și o pentagramă pentru a descrie constelația Crucii de Sud și steaua Commonwealth. Unele versiuni vechi ale stemei Georgiei (țării), inclusiv a Republicii Socialiste Sovietice Georgiene, au folosit septagrama {7/2} ca element. O stea cu șapte colțuri este folosită ca insignă în multe departamente de poliție în funcția de șerif și în unele departamente de poliție din comunitățile mai mici.

Steaua Elfului ia o mulțime de semnificații simbolice în diferite culte. La fel ca toate celelalte stele, poate servi drept ghid, atunci când navigați în viață. Este fără îndoială, un simbol puternic, care vorbește celor care doresc să descopere viața, fie în religie, magie sau doar conștientizare generală a lumii și a tot ceea ce se află în ea. Pentru unii, Steaua Elven este un simbol asociat cu artele oculte și întunecate, dar având în vedere legătura sa cu diferite credințe religioase, simbolul are diferite semnificații în funcție de context și nu poate fi clasificat ca aparținând unui singur grup.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

  1. DespreNoi spune:

    Interesant articol despre simbolistica septagramei, habar nu aveam ca exista si un astfel de simbol cu sapte colturi! Cat traieste omu, invata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *