bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

Când strânsoarea pământului este prea dură cu noi, ne îndreptăm spre simbolismul păsărilor pentru a ne elibera. Aceste creaturi înaripate ne ridică pe cer și ne duc cererile în văzduh. Acestea revin cu mesaje spirituale de la divin pentru a ne ajuta în momentele noastre dificile. Cu toate acestea, există o pasăre care iese în evidență de restul, bufnița sau cucuveaua.

Caracteristicile sale sunt atât de unice față de restul păsărilor, încât suntem curioși în mod natural de simbolismul bufniței și de semnificația acesteia. Ne face să dorim să punem întrebări de genul: ce simbolizează o bufniță? Este un rău augur să vezi o bufniță noaptea? Simbolismul bufniței albe diferă sau nu de restul?

Răspunsul la aceste întrebări și multe altele ne ajută să înțelegem lumea din jurul nostru. Cu alte cuvinte, cunoașterea interioară a simbolismului bufniței ne ajută să înțelegem de ce lucrurile se întâmplă așa cum se întâmplă. Acesta este motivul pentru care ne propunem să răspundem la toate aceste întrebări și la multe altele pentru dvs. în acest articol.

Ce semnifică Bufnița

Semnificația bufniței în Biblie și creștinism are o simbolistică sacră. Reprezentarea picturală, simbolică, iconică și sfântă a bufniței în creștinism datează din cele mai vechi timpuri când era rar ca un om obișnuit să poată citi și scrie. Biblia se referă la simbolismul bufnițelor din Biblia originală a Regelui James de cinci ori. Cu toate acestea, traducerile mai noi au schimbat cuvântul de bufniță cu cel de „struț”.

Spiritul bufniței este emblematic pentru o conexiune profundă cu înțelepciunea și cunoașterea intuitivă. Bufnițele sunt, în general, un simbol al înțelepciunii paranormale, al tăcerii regale și al inteligenței acerbe. Acest lucru se datorează faptului că bufnițele sunt atât mari gânditori, cât și vânători. Preferă să își planifice strategiile în loc să folosească forța brută.

În timp ce unele culte cred că bufnițele sunt magi sau vestitori ai morții, bufnița albă simbolizează înțelepciunea și rezistența. Dacă aveți bufnița ca totem sau animal de putere, probabil că veți avea capacitatea de a vedea ceea ce este de obicei ascuns celor mulți. Când spiritul acestei păsări vă ghidează, puteți vedea adevărata realitate, dincolo de iluzie și înșelăciune.

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie-01

Bufnița oferă o devoalare a iluziei

Bufnița oferă de asemenea, celor care îl au ca totem personal, inspirația și îndrumarea necesare pentru a explora profund necunoscutul și magia vieții. Bufnița vede în întuneric. Ca spirit, bufnița vă îndrumă să vedeți dincolo de vălul înșelăciunii și al iluziei. Vă ajută să percepeți ceea ce este ascuns. De asemenea, simbolizează abilitatea de a tăia vălul iluziei și de a vedea sensul real al acțiunii sau stării de spirit a cuiva.

Bufnița este un ghid spiritual puternic pentru un discernământ echilibrat și ajută la luarea unor decizii importante de viitor bazate pe adevăr. Apelați la totemul bufniței atunci când trebuie să evaluați o situație sau treceți prin momente confuze. Dacă aveți o bufniță ca spirit totem, probabil vă place să explorați necunoscutul. Misterele vieții sunt un câmp de interes fascinant.

Pe măsură ce bufnița vă ghidează pașii, probabil că veți dezvolta o apreciere pentru frumusețea și magia vieții. Când bufnița apare în viața dvs., ascultați și priviți semnele subtile care sunt în jur. Ghidul dvs. spiritual este un mare ajutor pentru a fi atenți la ceea ce se află de obicei sub radarul percepțiilor lumești, dar are acum o importanță deosebită.

Bufnița, prevestitor a morții și schimbării

Bufnița este de asemenea, un ghid pentru a vă descoperi potențialul și abilitățile ascunse. Bufnița verifică dacă trebuie să fie dezvăluit mai mult din natura dvs. intuitivă. Noaptea este deosebit de propice creativității, așa că făceți-vă timp pentru a vă concentra energia creatoare atunci. Spiritul bufniței este simbolul aducător de moarte în multe tradiții. asta pentru că bufnița are capacitatea de a vedea spiritul morții atunci când acesta vine să revendice o viață.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu trebuie privită situația la propriu. Dacă bufnița este asociată cu moartea, ea poate fi privită și ca o moarte simbolică, adică o tranziție în viață, schimbări importante care au loc sau urmează să se întâmple. Când bufnița apare în viața dvs., fiți cu băgare de seamă la vânturile schimbării. Poate că sunteți pe cale să părăsiți niște obiceiuri vechi, o situație care nu vă mai servește sau nu aduce ceva nou în viața voastră.

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie-02

Interpretarea bufniței în vis

Când visați o bufniță, animalul dvs. spiritual poate să vă contacteze pentru a vă avertiza despre un pericol sau o amenințare la care trebuie să acordați atenție. Poate aduce o perspectivă înțeleaptă despre chestiuni importante pe care nu trebuie să le ignorați. Când o bufniță apare într-un vis, ar putea însemna, de asemenea, că partea dvs. intuitivă apelează la vigilență.

Fiți atenți și ascultați semnele subtile din viața voastră, la ceea ce este important. Deoarece acest totem este adesea asociat cu moartea, atunci când o bufniță apare în vis, ar putea însemna că primiți îndrumări cu privire la transformarea personală, schimbarea. În multe interpretări de vise, bufnița poate reprezenta un prieten decedat sau un membru al familiei care revine în vis sub forma unui animal spiritual.

Bufnița, vulturul de noapte

Păsările, în special păsările nopții, sunt adesea asociate cu sufletele plecate. Bufnița nu face excepție. În unele opinii populare, acestea sunt considerate ca un rău augur care înseamnă moartea iminentă a unei rude apropiate sau a unei persoane importante. Romanii credeau că o bufniță care țipă din vârful unei clădiri publice anunță moartea unei importante persoane publice.

De asemenea, ar putea reprezenta spiritul unei familii decedate de prieteni apropiați. Bufnița de noapte a fost animalul asociat cu Domnul Morții în tradiția aztecă. Există o semnificație similară pentru celții care au asociat spiritul bufniței cu un animal care anunță moartea, mai ales dacă zboară în fereastra cuiva în timp ce o persoană bolnavă se află în casă. A fost privită ca un spirit care avea să ducă sufletele celor plecați în lumea de apoi.

În tradiția amerindiană, bufnița este numită Vulturul de noapte. Totemul bufniței are o legătură specială cu noaptea și luna, în timp ce vulturul este conectat la soare. Bufnița este asociată cu vrăjitoria într-o serie de tradiții europene și unele amerindiene. Vrăjitoarele ar lua adesea bufnița ca ghid spiritual. În mitologia greacă, Zeița Atena, zeița înțelepciunii și a războiului, era reprezentată ca o bufniță. Se spune că romanii credeau că cineva își va dezvălui toate secretele în timpul somnului dacă o pană de bufniță ar fi așezată lângă perna lor.


Aveți mai jos câteva modele de produse cu Bufnița:

Pandantiv Bufniță Cucuvea INOX ...

Pandantiv Bufniță Cucuvea INOX ...

Pandantiv Bufnita Cucuvea ARGINT ...

Pandantiv Bufniță Cucuvea ARGIN...

Pandantiv Bufnita pe Lună Cucuve...


Ce simbolizează bufnița:

Semnificațiile simbolice pentru bufniță sunt:
– Intuitia, abilitatea de a vedea ceea ce majoritatea nu vad
– Prezența bufniței anunță schimbarea
– Capacitatea de a vedea dincolo de înșelăciune și măști
– Înţelepciune
– Semnificația tradițională a spiritului bufniței este de crainic al morții, cel care poate vedea când spiritul morții vine să revendice o viață iar simbolic ca o tranziție în rutina cotidiană, schimbare majoră.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 voturi, media: 4,38 din 5)

Adaugă un comentariu

7 păreri despre “Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

 1. Am gasit o bufniță moarta in cușca la câine,oare ce inseamna asta? Am ramas socata cand am vazut, prima data am crezut ca e o găina pestriță dar cand am intors-o mi-am dat seama ca e bufniță dupa cum arata capul… Ce semnifica asta si ce sa fac cu ea?

  1. Negri spune:

   Ce înseamnă când vezi o bufniță zburând noaptea în copacul de langa casa? Am ieșit din casă la ora 00:17 și a venit zburând până la copac. Se uită la mine și eu la ea după care, când sa intru in casa și-a luat zborul. Ce prevestește asta?
   Va mulțumesc frumos !

 2. Elisabeta spune:

  In drumul spre spital, pentru ca am dat nastere, mama mi-a zis ca pe gardul biserici pe lângã care trecea era plin de bufnite si cântau, simt cã are o semnificatie anume, dar din puctul dvs de vedere ce semnificatie are?! Multumesc anticipat!

  1. RVV spune:

   S-a născut un/o elev/elevă pentru Howard (Harry Potter) ☺️

 3. Casanova spune:

  Foarte misto informatia despre bufnita!

 4. Marcela spune:

  Interesant articol!

 5. Adda spune:

  Ce înseamnă când găsești o bufniță in casa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *