se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

Camere de supraveghere, reclame cu mesaje subliminale, implanturi electronice care ne controlează comportamentul, carduri de identitate, carduri de sănătate, permise de conducere europene, toate electronice. Trăim, fără să ne dăm seama, într-o adevărată dictatură electronică?

Experimente incredibile în anii ’50

De câte ori accesăm internetul, răspundem la telefon sau folosim bancomatul, activăm un sistem de supraveghere. Specialiştii care au analizat aceste mecanisme, și-au dat seama că acestea induc în mod consecvent diverse tipuri de comportament sau sisteme de valori. Mai grav, este faptul că odată cu progresele tehnologice se accentuează teama că omul va deveni un adevărat sclav al sistemelor de supraveghere.

Mergând mai departe, adepţii teoriei conspiraţiei consideră că progresul tehnologic e chiar o ameninţare la adresa intimităţii şi a libertăţii. Introducând tehnologia digitală în tot mai multe aspecte ale vieţii, cresc şansele ca omul să fie permanent supraveghetat. Folosirea tehnologiei pentru a influența comportamentul oamenilor nu e o noutate însă.

În perioada anilor ’50 au avut loc primele experimente care au constat în integrarea unor mesaje subliminale în reclame. Perceperea acestor mesaje se face, potrivit specialiştilor, la nivelul subconştientului, În acest fel oamenii sunt educaţi, reorientaţi, îndoctrinaţi. Un experiment clasic a avut loc în anul 1957 într-un cinematograf din New Jersey. Pentru a constata dacă oamenii reacţionează la mesajele subliminale, au fost introduse mesaje simple în timpul filmului. Cum sunau acestea? Mâncaţi popcorn! E lesne de înţeles că vânzările pentru popcorn au crescut într-un mod uimitor.

Agenţia secretă care controlează viața

Dar există un mod incredibil prin care se controlează minţile omeneşti. În Europa și America de Nord au apărut diverse materiale pe internet potrivit cărora oamenilor li se transmit mesaje subliminale auditive. Mai concret, oamenii aud voci care le spun ce trebuie să facă. Cei care au auzit vocile au susţinut că acestea aparţin Invadatorilor. Este o agenţie secretă al cărei rol ar fi acela de a controla viaţa, și implicit, mintea de la distanţă.

Un om poate fi programat să facă anumite lucruri astfel încât acesta să creadă că ceea ce face este de fapt rezultatul propriei gândiri. În acest fel s-a reuşit ani buni să se identifice și să se izoleze undele EEG specifice anumitor sentimente, cum ar fi teama, groaza, disperarea, anxietatea, furia. Adepţii teoriei conspirative susţin că Invadatorii folosesc frecvenţe radio şi în multe cazuri, chiar holograme.

Şi chiar există dovezi în acest sens. În anul 1977 CIA a recunoscut că a efectuat experimente privind controlul minţii în perioada anilor ’50-’60, sub numele de cod MK ULTRA. Dar tot CIA a afirmat, mai târziu, ca a sistat aceste experimente. Oare să fie chiar aşa? Nu de alta dar sunt foarte mulţi oameni care susţin că încă se practică controlul minţii la nivel înalt.

Victimele susţin că acele comenzi pe care le aud, simple de altfel, degenerează în zgomote care îi împiedică să doarmă, să lucreze, într-un cuvânt să ducă o viaţă normală. întrucât creierul nu conştientizează nimic, omul nu stie cum să controleze fenomenul. Tocmai de aceea totul pare sinistru.

se-doreste-robotizarea-omului-mk-ultra

Robotizarea omului

Speriate, victimele au cerut guvernului să ancheteze cazurile. Dar au fost refuzate, pe motiv că vocile au o explicaţie plauzibilă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, halucinaţiile auditive sunt extrem de frecvente. În schimb, dacă un om aude mesaje lungi, cu instrucţiuni complexe, atunci are nevoie de ajutorul unui psihiatru. Şi tot oamenii de ştiinţă sunt cei care de multă vreme cochetează cu robotizarea semenilor.

Și în acest caz au existat experimente. În primele dintre acestea au fost folosite microcipuri pentru a transmite mesaje creierului uman. Din nou, adepţii teoriei conspiraţiei au afirmat că cipurile introduse sub piele pot fi folosite pentru ca oamenii să fie urmăriţi şi pentru a le fi influenţată gândirea. Pe de o parte, unii cercetărori susţin că inserarea componentelor electronice în corpul uman e limitată şi în general se foloseşte mai ales în scopuri medicale.

Cu alte cuvinte, vor mai trece câţiva ani până când implanturile pentru controlarea şi urmărirea oamenilor vor fi folosite. Dar nu toată lumea e convinsă de asta, întrucât alţii spun că tehnologia necesară ar exista. Sateliţii îi pot urmări pe oameni cu ajutorul computerelor.

Internetul a schimbat existenţa

Dar există metode mai simple ca oamenii să fie urmăriţi. Pe stradă, în magazine, în gări, suntem urmăriţi prin sistemul CCTV. Acesta este un sistem de protecţie pentru unii şi o dovadă clară că Big Brother veghează asupra noastră. Cel puţin aşa spun adepţii teoriei conspiraţiei, care afirmă că acest sistem a fost construit special pentru controlul maselor.

Un mod de a justifica utilizarea lui e faptul că, din ansamblul populaţiei, se pot elimina oamenii care se înscriu în limitele normalităţii. Rămân astfel un număr restrâns de oameni cu un comportament suspect. Sub această justificare, sistemul e folosit de agenţii din toată lumea. Dacă în ceea ce priveşte camerele video situaţia e relativ clară, nu acelaşi lucru putem spune despre sistemele ascunse de care sunt atât de speriaţi adepţii teoriei conspiraţiei.

În anul 1995, de exemplu, un procent de 1% din populaţia Marii Britanii a accesat internetul, în doar 5 ani, procentul s-a ridicat la 30%. Cu alte cuvinte, această sursă de informaţii a schimbat existenţa. Oamenii petrec tot mai mult timp procesând informaţii pe care le asimilează, apoi le transmit mai departe. Este un fel de nouă etapă evolutivă. Comunicăm online, facem tranzacţii bancare online.

Dar s-a întrebat cineva ce se întâmplă cu urmele pe care le lăsăm pe internet? Răspunsul e unul singur, ne riscăm intimitatea. Iată și de ce. Când cineva accesează un site, mai mult ca sigur că un fişier cookie va fi stocat pe computerul său. Este unul dintre cele mai rapide moduri de a afla cine suntem şi de unde provenim. Nimeni nu are posibilitatea să evite să fie identificat pe internet.


Aveți mai jos câteva produse care vă pot proteja de eventualele atacuri cu unde radio:

 


Companiile din sectorul informatic mână în mână cu agenţiile de securitate?

Adepţii teoriei conspiraţiei susţin că tocmai aceasta a fost ideea companiilor din sectorul informatic de la bun început. Microsoft de exemplu, a agreat punctele de vedere ale agenţiilor de securitate. În anul 1998, Microsoft a creat un sistem de operare cu acces la internet încorporat. Când utilizatorii îşi introduceau datele, compania putea verifica ce faceau aceştia pe calculatoarele personale.

Atunci a fost un mare scandal pe tema formularului de înregistrare. Acest formular cerea informaţii despre configuraţia computerului personal şi despre celelalte programe folosite pe computer. Avea voie Microsoft să facă acest lucru fară permisiunea utilizatorilor? Explicaţia a fost uluitoare. Programatorilor li s-a cerut să scrie formularul şi nu s-au gândit la consecinţe.

O explicaţie care însă nu mulţumeşte pe nimeni, din contră. Pe măsură ce se dezvoltă internetul, se înmulţesc şi nivelurile de control asupra acestui mediu. În acelaşi timp, instituţii importante fac tot ce pot pentru a crea mijloace de control. Cine deţine controlul, poate crea o bază pentru dezvoltarea produselor şi serviciilor. Mai mult, are capacitatea de a supraveghea o varietate de activităţi extrem de importante pentru autorităţi.

Alte metode de urmărire

Potrivit adepţilor teoriei conspiraţiei, în viitor, în locul unei reţele cu acces liber, utilizatorii vor apela la un provider ca AOL sau Microsoft. Providerul poate impune anumite condiţii şi restricţii. Dacă acesta îi controlează accesul la informaţii, evident există riscul să le cenzureze. Mai mult, la fiecare sistem de siguranţă creat, există cineva care-l poate sparge într-o săptămână, două.

Din disputa privind internetul, se evidenţiază faptul că în viitor acesta trebuie să rămână neutru. Nu trebuie să fie controlat şi să garanteze anonimatul utilizatorilor. Dar nu doar după internet putem fi urmăriţi. Există metode mult mai insidioase. De câte ori folosim telefonul mobil, trimitem un e-mail, folosim o carte de credit sau intrăm într-o clădire cu un card de acces, lăsăm o urmă.

Informaţia poate fi stocată şi folosită împotriva noastră. Cu puţin antrenament, oricine poate afla, de exemplu, ce casete video am închiriat acum 10 ani, la ce petreceri am fost, iar dacă după 20 de ani persoana în cauză vrea să candideze la preşedinţie, are parte ca această informaţie să fie pusă pe tapet. Acum, guvernele au o putere şi mai mare.

Se pot conecta la reţea şi pot analiza orice informaţie pe care un om a transmis-o, fie că e vorba de comunicaţii pe internet sau comunicaţii verbale. Recent, FBI a făcut public sistemul de interceptare numit Carnivore. Sistemul analizează şi interpretează zeci de mii de mesaje pe e-mail şi convorbiri telefonice din domeniul public şi privat. Se va ajunge oare la o generalizare a controlului, aşa cum adepţii teoriei conspiraţiei, în detrimentul libertăţilor individuale? Vom fi urmăriţi chiar şi în propriile noastre locuinţe?

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *