geometria-sacra

Geometria Sacră

Geometria sacră atribuie semnificații simbolice și sacre anumitor forme geometrice și anumitor proporții geometrice. Este asociat cu credința că Dumnezeu este geometrul lumii. Geometria utilizată în proiectarea și construcția structurilor religioase precum biserici, temple, moschei, monumente religioase, altare și tabernacole a fost uneori considerată sacră.

Conceptul se aplică și spațiilor sacre, cum ar fi temenoi, plantații sacre, verdeața satului, pagode și fântâni sfinte, precum și crearea artei religioase. Credința că un zeu a creat universul după un plan geometric are origini străvechi. Plutarh a atribuit credința lui Platon, scriind că „Platon a spus că zeul se geometrizează continuu” (Convivialium disputationum, liber 8,2).

În timpurile moderne, matematicianul Carl Friedrich Gauss a adaptat acest citat, spunând „Dumnezeu aritmetizează”. Johannes Kepler (1571–1630) a crezut în bazele geometrice ale cosmosului. Matematicianul de la Harvard Shing-Tung Yau și-a exprimat credința în centralitatea geometriei în 2010: „Pentru a nu se ajunge la concluzia că geometria este puțin mai mult decât o riglă bine calibrată – și acest lucru nu este o lovitură împotriva conducătorului, ceea ce se întâmplă să fie o tehnologie pe care o admir – geometria este una dintre principalele căi disponibile pentru noi pentru sondarea universului.

Geometria Sacră se află la baza Creației

Fizica și cosmologia au fost, aproape prin definiție, absolut cruciale pentru a avea sens Rolul geometriei în acest sens poate fi mai puțin evident, dar este la fel de vital. Aș merge până acolo încât aș spune că geometria nu merită doar un loc la masă alături de fizică și cosmologie, dar în multe feluri este masa. A devenit clar că la baza a tot ceea ce există se află matematica pură.

De mii de ani, oamenii au observat anumite modele şi secvenţe numerice sau geometrice care se află în structura a tot ce există. Care pot fi, oare misterele şi secretele acestei Geometrii sacre din vieţile noastre? Termenul „geometrie” provine din două cuvinte greceşti „geo”, care înseamnă pământ şi „metria”, care înseamnă măsurătoare.

Geometria îşi are începuturile în vremuri străvechi şi se crede că egiptenii şi babilonienii au fost cei care i-au pus bazele şi care se foloseau de aceasta pentru a rezolva probleme de zi cu zi. În jurul anilor 2900 î.Hr. au fost construite primele piramide, după principiile geometriei, ba mai mult, prima formulă de calcul a ariei datează din anul 2000 î.Hr., provenită tot de la egipteni.

geometria-sacra-00

Geometria Sacră, Numerele și Principiile de Bază

Uşor, uşor, istoria geometriei pe care o cunoaştem astăzi şi-a continuat dezvoltarea în sânul marilor filozofi si matematicieni greci. Thales din Milet aduce de pe meleagurile Egiptului, secretele geometriei care au înflorit ulterior într-un mod uimitor sub cunoaşterea marelui Pitagora, căruia îi atribuim teorema care îi poartă numele, cât şi tabla înmulţirii.

Pitagora a fost primul care a descoperit că la un nivel foarte profund matematica se regăseşte în tot ceea ce ne înconjoară şi că există un sistem de principii în spatele numerelor. Acesta obişnuia să-şi exprime ideile mai degrabă prin cuvinte şi simboluri decât prin numere. Multe dintre noţiunile sale se regăsesc în ceea ce numim astăzi „geometria sacră”.

Dar oare, ce este geometria sacră? Aceasta este considerată o ştiinţă antică care explică cum funcţionează modelele de energie care creează şi unesc tot ce se află în jur, şi mai cu seamă dezvăluie felul precis în care energia se organizează. Acest studiu are la bază credinţa că Universul se autocreează în funcţie de propriul său model, o proporţie perfectă care este atât de precisă încât să fie considerată accidentală?! Să aibă Universul o inteligenţă a materiei care să formeze proporţii perfecte în realitatea noastră? Se regăsesc cu adevărat aceste modele repetitive în vieţile noastre?

Geometria sacră, materia şi religia

Este uimitor de crezut, dar aparent aceste proporţii perfecte sunt mult mai răspândite decât am fi crezut. Din cercetările realizate de-a lungul timpului, aceste scheme armonioase se regăsesc la nivelul Universului macro, cât şi micro. Aceste structuri armonioase sunt reprezentate de la arhitectură, artă, cosmologie, până la stupii de albine, petalele florilor, fulgi de zapadă şi chiar ADN.

Este cu adevărat impresionant când observăm cât de detaliat şi complex este felul în care tot Universul s-a alcătuit. Toate aceste modele care ne hipnozitează, de-a dreptul, prin armonia şi unitatea lor au fost observate de către strămoşii noştri, şi am ajuns să ne bucurăm de un patrimoniu cultural desăvârşit, datorită reprezentării geometriei sacre în cultura materială a diferitelor religii.

Religia Islamică are conceptul principal, unitatea şi întregirea cu divinitatea. Toate ideile fundamentale ale religiei se regăsesc şi în arhitectura impresionantă a lăcaşurilor de cult, design-ul arhitectural având la bază geometria sacră. Prezenţa geometriei sacre în arhitectura islamică creează armonie şi echilibrul între interior şi exterior.

geometria-sacra-01

Toate Formele Geometrice fac parte din Geometria Sacră

Baza este mai degrabă de natură spirituală, decât decorativă. “Simbolul primordial al religiei, care reflectă unitatea, este cercul, iar schemele repetitive de cercuri, pătrate şi triunghiuri înscrise în cerc au scopul de a induce o stare de purificare a minţii şi a sufletului. În acest sens cea mai semnificativă construcţie este Cupola Stâncii, o moschee aflată în Ierusalim. Această structură are o bază octagonală şi o cupolă, care reflectă mesajul Coranului: „Opt îngeri vor purta tronul în Ziua Judecăţii”.

În ceea ce priveşte Religia Creştină, putem observa prezenţa unor cifre sau numere cu o mare încărcătură spirituală, precum cifra 3, prezentă în Vechiul şi Noul Testament, aceasta semnifică Trinitatea, învierea lui Iisus Hristos a 3-a zi, cele 3 ispite din deşert. De asemenea, cifra 6 are o puternică semnificaţie. Se poate observa regula de „6 care înconjoară 1″.

Acesta este un simbol care semnifică creaţia, cât şi Ziua Sabatului. Geometria sacră exprimă principiile creştine printr-o varietate de forme artistice si arhitecturale, iar aceste numere sfinte joacă un rol esenţial. Cercul este considerat simbolul eternităţii şi este folosit pentru a simboliza halourile sfiinţilor. Triunghiurile reprezintă Trinitatea.

Pătratul este o reprezentare a Pământului şi având 4 colţuri este în conexiune directă cu cei 4 Evanghelişti. Iar aşa-numita „Mandorla” sau „vezica peştelui”, este un oval folosit în ilustrările iconografice. Iar dacă discutăm despre Budism sau Hinduism, cea mai semnficativă figură este mandala. Aceasta este un simbol care reprezintă Universul, fiind formată dintr-o diagramă circulară, simetrică care se concentrează pe centru, şi se crede despre aceasta că ar fi o poartă către sine, cu efecte terapeutice. Observăm, deci câte ilustrări ale geometriei sacre au rămas în istorie şi care ne stârnesc şi astăzi curiozitatea şi fascinaţia.

Cele mai importante simboluri si semnificaţiile lor

Sfera, cea mai simplă formă dintre toate, cu adevărat perfectă, este simbolul unităţii. Atomii, celulele, seminţele, planetele au forme sferice. Alături de sferă, regăsim cercul, care are semnificaţii asemănătoare, alături de ideea de eternitate, perfecţiune, ciclicitatea vieţii. Se crede că primul gând al lui Dumnezeu este reprezentat de un cerc, care există prin sine însuşi şi care se multiplică.

Triunghiul simbolizează armonia, echilibrul şi facilitează conexiunea cu şinele superior. Pătratul înseamnă stabilitatea, siguranţa şi mai ales Pământul, nu degeaba piramidele au baza pătrată. Intersecţia a doua linii perpendiculare semnifică întâlnirea dintre cer şi pământ, reflectată de simbolul crucii. Oul vieţii este format din 7 cercuri comprimate, întrepătrunse, care au forma multicelulară a embrionului în primele 40 de ore după concepţie.

Floarea vieţii succede oul vieţii şi este reprezentarea fizică a conexiunii dintre fiinţele vii din Univers. Este un simbol sacru care întruchipează „amprenta Creatorului”. Este formată din cercuri simetrice care se intersectează şi este prezentă în multe religii ale lumii, în manuscrise, temple, iar în zona Maramureşului este des întâlnită în reprezentări, şi nu de puţine ori este întâlnită şi pe tradiţionalele ii.


Aveți mai jos câteva produse cu Simboluri din Geometria Sacră:

Pandantiv Steaua Lui David Hexagr...

Pandantiv Floarea Vietii – ...

Pandantiv Triquetra INOX – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Steaua lui David Hexagr...

Pandantiv Cruciuliță Crucea Mal...

Pandantiv Cruciuliţă Celtică I...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Copacul Vieții cu Pent...

Pandantiv Copacul Vieții cu Pent...

Pandantiv Pentagramă Pentaclu FO...

Pandantiv Yin Yang ARGINT –...

Pandantiv Valknut Odin cu Rune IN...

Pandantiv Om Mani Padme Hum INOX ...

Pandantiv Triquetra INOX – ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Arborele, Copacul Vieț...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Om Mani Padme Hum și S...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Yin Yang INOX – c...

Pandantiv Valknut Odin cu Rune IN...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Crucea Vajra Dorje ARGI...

Pandantiv Om Mani Padme Hum ARGIN...

Pandantiv Floarea Vieții INOX &#...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Orgonic Orgon Magnetic ...

Pandantiv Ciocanul lui Thor Mjoln...

Pandantiv Vajra Dorje ARGINT &#82...

 


Secvența Numerică sau Șirul lui Fibonacci

Ea stă la baza elementelor constitutive ale Universului, cunoscute sub numele de „solide platonice”, descoperite de Platon, care semnifică cele 4 elemente ale naturii, plus forţa atotcreatoare. Una dintre acestea este tetahedronul, cu 64 de colţuri. Acest număr se regăseşte în cei 64 de codoni ai ADN-ului uman, este numărul de generaţii de la Adam până la naşterea lui Iisus Hristos, cât şi numărul de manifestări ale Zeului Shiva din Hinduism.

Leonardo Pisano Bogollo (aprox. anii 1170-1250) cunoscut sub numele de Fibonacci, a fost matematicianul de origine italiană care a descoperit faimosul şir de numere care îi poartă numele şi care se regăseşte într-o multitudine de aspecte din realitatea noastră. Acesta este un set de numere care începe cu 0 şi 1, iar fiecare număr nou al secvenţei este suma celor două numere precedente.

Este incredibil faptul că în acest şir se regăseşte şi „secţiunea de aur” sau „proporţia divină”, este o constantă matematică ce apare peste tot în natură, des regăsită în operele de artă sau arhitectură. Acest renumit şir este întâlnit în structura frunzelor sau în modul în care sunt constituite conurile de brad, în pistilele florilor şi chiar aşezarea frunzelor pe crengi, în forma cochiliilor sau a galaxiilor, în artă îi observăm prezenţa în operele lui Leonardo da Vinci, în celebra pictură Mona Lisa, care din punct de vedere estetic, este cea mai plăcută ochiului, acest şir fiind folosit pentru a determina armonia de pe chip.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,50 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *