crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

Crucea în esență reprezintă marea contradicție și aducerea contrariilor la un punct comun, central. Este vorba despre starea de echilibru care reprezintă de fapt dizolvarea fizică. Existența materială actuală nu este decât rezulatul conflictului etern dintre bine și rău, viață și moarte, început și sfârșit, alfa și omega. În momentul când acest conflict va înceta și se va ajunge la starea de echilibru dintre contrarii, forma de existența se va dizolva în eter și se va coagula după noile caracteristici asimilate prin experiențele individuale ale fiecărei vietăți care se află în aceeași frecvență în spectrul electromagnetic.

Este același proces al vieții în care fiecare entitate se naște in forma fizică prin coagulare energetică, după care urmează procesul de creștere, decădere, moarte și dizolvare în eter. Și dacă ar fi să urmărim procesul de reciclare naturală al energiilor vieții și să constatăm că Soarele nu-și încetează cursul ciclic al vieții și răsare în fiecare dimineață,  în același mod, după moarte, spiritul va răsări din nou, coagulându-se într-o altă formă de existență.

O linie verticală simplă, cu o bară transversală, reprezintă esența crucii. Este un simbol al dualității, dar reprezintă și alte aspecte ale existenței. Moartea și viața, ura și iubirea, violența și pacea, acuzația și iertarea, păcatul și puritatea, divizarea și integralitatea, totul se pierde totuși se câștigă, distrugere și restaurare, înfrângere și victorie, sus și jos sunt câteva din exemplele dualității crucii. Odată cea mai crudă formă de execuție, acum este un simbol al vieții abundente.

Crucea, cel mai important simbol al dualității

Crucea malteză este unul dintre cele mai populare simboluri care a existat de foarte mult timp. Astăzi, ca următoare parte a călătoriei noastre în lumea simbolurilor, vom analiza detaliat simbolul crucii malteze, de fier sau a templierilor, care în esență, este același simbol. Vom detalia semnificația, istoria și originile sale, precum și diferitele utilizări ale acesteia în lumea modernă.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-01

Nimeni nu cunoaște cu adevărat în ce perioadă din timp și-a făcut apariția Crucea Malteză, de Fier sau Crucea Templierilor în conștiința umană. Se cunoaște totuși că această formă de cruce a fost găsită pe cele mai vechi tablete sumeriere, egiptene inclusiv pe vasele de lut de la Cucuteni si chiar și în câteva vechi temple budiste.

Mai nou, cercetătorii au reușit să imortalizeze imaginea holografică a unui foton de lumină și ghici ce, este exact în formă de cruce malteză! Crucea malteză este un simbol în formă de stea. Este formată din patru „V“ în formă de patrulatere concave care converg de la centru la vârf în unghi drept. Două din vârfuri sunt îndreptate spre exterior în mod simetric.

Crucea malteză asociată mai multor organizații

Este o variantă de cruce heraldică care s-a dezvoltat din forme anterioare de cruci cu opt vârfuri în secolul al XVI-lea. Deși este asociat în principal cu Cavalerii Ospitalieri (Hospitaller – Ordinul Sf. Ioan, acum Ordinul Suveran Militar al Maltei) și prin extinderea cu insula Malta, a ajuns să fie folosit de o gamă largă de entități încă din perioada modernă timpurie, în special Ordinul Sfântului Ștefan, orașul Amalfi, Ordinul polonez al Vulturului Alb (1709) și ordinul prusacan Pour le Mérite (1740).

Cavalerii Ospitalieri, în timpul cruciadelor, au folosit o cruce latina simplă. Utilizarea ocazională a unei „cruci cu opt puncte” de către ordin, începe la începutul secolului al XIV-lea. Această formă timpurie este o molină încrucișată (ancrée) sau o ramură încrucișată. Aceasta se termină în opt puncte, care nu prezintă încă vertexul ascuțit al designului modern.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-02

Asocierea crucii cu opt vârfuri cu orașul de coastă din sudul Italiei, Amalfi, se poate întoarce în secolul al XI-lea. Se presupune că designul se găsește pe monedele pictate de Ducatul de Amalfi la acea vreme. Cruci cu opt vârfuri apar pe monedele realizate de Marii Maeștri ai ordinului. Acestea sunt mai întâi arătate brodate pe brațul stâng al halatului Marelui Maestru îngenuncheat pe aversul unei monede alcătuite sub Foulques de Villaret (r. 1305-1319).

Crucea malteză apare și pe diferite monede

În 1489, statutele ordinului impun tuturor cavalerilor de Malta să poarte „crucea albă cu opt puncte”. Apariția vertexului ascuțit al designului modern „cu patru săgeți” este graduală și are loc în perioada secolelor XV-XVI. „Crucea Rhodiană” de la începutul secolului al XVI-lea a atins aproape, dar nu tocmai, „aspectul ascuțit al capului de săgeată”.

Designul complet modern se găsește pe o monedă de cupru din 1567, creată de Marele Maestru Jean Parisot de Valette (r. 1557-1568). În 1577, Alonso Sanchez Coello l-a pictat pe arhiducele Wenceslaus al Austriei ca mare prior al Ordinului de Malta purtând emblema pe hainele sale. Designul apare din nou pe monedele inscripționate la sfârșitul secolului 17-18.

Este afișată pe o monedă de cupru datată din 1693, inscripționată sub Marele Maestru Adrien de Wignacourt . De la sfârșitul secolului al XVII-lea, este de asemenea, afișat ocazional ca emblemă heraldică alternativă a ordinului. Prezentarea sa pe fațada San Giovannino dei Cavalieri datează din 1699. Crucea malteză definită prin constituția Ordinului Sf. Ioan rămâne simbolul Ordinului Suveran Militar din Malta, al Ordinului Sfântului Ioan și al ordinelor sale aliate, al Ordinului Venerabil al Sfântului Ioan și al diferitelor lor organizații aservite.


Aveți mai jos câteva modele de cruce malteză, de fier sau a templierilor:

Pandantiv Vultur INOX – cod...

Pandantiv Cruciuliță Crucea Mal...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Cruce Malteză sau de F...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...


Numeroase alte ordine de merit moderne au folosit crucea cu opt vârfuri. În Australia, crucea cu opt vârfuri face parte din emblema de stat din Queensland. Cele opt puncte ale crucii au primit o serie de interpretări simbolice, precum reprezentarea celor opt Limbi ale Cavalerilor Ospitalieri (Auvergne, Provența, Franța, Aragon, Castilia și Portugalia, Italia, Germania și Insulele Britanice).

Sau, alternativ, „opt obligații sau aspirații” ale cavalerilor. Site-urile operate atât de ordinul german al Sfântului Ioan ( Johanniterorden ), cât și de ordinul britanic Venerabil al Sfântului Ioan asociază cele opt puncte cu cele opt beatitudini. Un prospect nedatat publicat de principala organizație de servicii a ordinului Venerable, St John Ambulance, a aplicat, de asemenea, semnificații seculare punctelor ca reprezentând trăsăturile unui prim ajutor.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (8 voturi, media: 4,25 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *