crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

Crucea în esență reprezintă marea contradicție și aducerea contrariilor la un punct comun, central. Este vorba despre starea de echilibru care reprezintă de fapt dizolvarea fizică. Existența materială actuală nu este decât rezulatul conflictului etern dintre bine și rău, viață și moarte, început și sfârșit, alfa și omega. În momentul când acest conflict va înceta și se va ajunge la starea de echilibru dintre contrarii, forma de existența se va dizolva în eter și se va coagula după noile caracteristici asimilate prin experiențele individuale ale fiecărei vietăți care se află în aceeași frecvență în spectrul electromagnetic.

Este același proces al vieții în care fiecare entitate se naște in forma fizică prin coagulare energetică, după care urmează procesul de creștere, decădere, moarte și dizolvare în eter. Și dacă ar fi să urmărim procesul de reciclare naturală al energiilor vieții și să constatăm că Soarele nu-și încetează cursul ciclic al vieții și răsare în fiecare dimineață,  în același mod, după moarte, spiritul va răsări din nou, coagulându-se într-o altă formă de existență.

O linie verticală simplă, cu o bară transversală, reprezintă esența crucii. Este un simbol al dualității, dar reprezintă și alte aspecte ale existenței. Moartea și viața, ura și iubirea, violența și pacea, acuzația și iertarea, păcatul și puritatea, divizarea și integralitatea, totul se pierde totuși se câștigă, distrugere și restaurare, înfrângere și victorie, sus și jos sunt câteva din exemplele dualității crucii. Odată cea mai crudă formă de execuție, acum este un simbol al vieții abundente.

Crucea, cel mai important simbol al dualității

Crucea malteză este unul dintre cele mai populare simboluri care a existat de foarte mult timp. Astăzi, ca următoare parte a călătoriei noastre în lumea simbolurilor, vom analiza detaliat simbolul crucii malteze, de fier sau a templierilor, care în esență, este același simbol. Vom detalia semnificația, istoria și originile sale, precum și diferitele utilizări ale acesteia în lumea modernă.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-01

Nimeni nu cunoaște cu adevărat în ce perioadă din timp și-a făcut apariția Crucea Malteză, de Fier sau Crucea Templierilor în conștiința umană. Se cunoaște totuși că această formă de cruce a fost găsită pe cele mai vechi tablete sumeriere, egiptene inclusiv pe vasele de lut de la Cucuteni si chiar și în câteva vechi temple budiste.

Mai nou, cercetătorii au reușit să imortalizeze imaginea holografică a unui foton de lumină și ghici ce, este exact în formă de cruce malteză! Crucea malteză este un simbol în formă de stea. Este formată din patru „V“ în formă de patrulatere concave care converg de la centru la vârf în unghi drept. Două din vârfuri sunt îndreptate spre exterior în mod simetric.

Crucea malteză asociată mai multor organizații

Este o variantă de cruce heraldică care s-a dezvoltat din forme anterioare de cruci cu opt vârfuri în secolul al XVI-lea. Deși este asociat în principal cu Cavalerii Ospitalieri (Hospitaller – Ordinul Sf. Ioan, acum Ordinul Suveran Militar al Maltei) și prin extinderea cu insula Malta, a ajuns să fie folosit de o gamă largă de entități încă din perioada modernă timpurie, în special Ordinul Sfântului Ștefan, orașul Amalfi, Ordinul polonez al Vulturului Alb (1709) și ordinul prusacan Pour le Mérite (1740).

Cavalerii Ospitalieri, în timpul cruciadelor, au folosit o cruce latina simplă. Utilizarea ocazională a unei „cruci cu opt puncte” de către ordin, începe la începutul secolului al XIV-lea. Această formă timpurie este o molină încrucișată (ancrée) sau o ramură încrucișată. Aceasta se termină în opt puncte, care nu prezintă încă vertexul ascuțit al designului modern.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-02

Asocierea crucii cu opt vârfuri cu orașul de coastă din sudul Italiei, Amalfi, se poate întoarce în secolul al XI-lea. Se presupune că designul se găsește pe monedele pictate de Ducatul de Amalfi la acea vreme. Cruci cu opt vârfuri apar pe monedele realizate de Marii Maeștri ai ordinului. Acestea sunt mai întâi arătate brodate pe brațul stâng al halatului Marelui Maestru îngenuncheat pe aversul unei monede alcătuite sub Foulques de Villaret (r. 1305-1319).

Crucea malteză apare și pe diferite monede

În 1489, statutele ordinului impun tuturor cavalerilor de Malta să poarte „crucea albă cu opt puncte”. Apariția vertexului ascuțit al designului modern „cu patru săgeți” este graduală și are loc în perioada secolelor XV-XVI. „Crucea Rhodiană” de la începutul secolului al XVI-lea a atins aproape, dar nu tocmai, „aspectul ascuțit al capului de săgeată”.

Designul complet modern se găsește pe o monedă de cupru din 1567, creată de Marele Maestru Jean Parisot de Valette (r. 1557-1568). În 1577, Alonso Sanchez Coello l-a pictat pe arhiducele Wenceslaus al Austriei ca mare prior al Ordinului de Malta purtând emblema pe hainele sale. Designul apare din nou pe monedele inscripționate la sfârșitul secolului 17-18.

Este afișată pe o monedă de cupru datată din 1693, inscripționată sub Marele Maestru Adrien de Wignacourt . De la sfârșitul secolului al XVII-lea, este de asemenea, afișat ocazional ca emblemă heraldică alternativă a ordinului. Prezentarea sa pe fațada San Giovannino dei Cavalieri datează din 1699. Crucea malteză definită prin constituția Ordinului Sf. Ioan rămâne simbolul Ordinului Suveran Militar din Malta, al Ordinului Sfântului Ioan și al ordinelor sale aliate, al Ordinului Venerabil al Sfântului Ioan și al diferitelor lor organizații aservite.


Aveți mai jos câteva modele de cruce malteză, de fier sau a templierilor:

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Vultur INOX – cod...

Pandantiv Cruce Malteză sau de F...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...


Numeroase alte ordine de merit moderne au folosit crucea cu opt vârfuri. În Australia, crucea cu opt vârfuri face parte din emblema de stat din Queensland. Cele opt puncte ale crucii au primit o serie de interpretări simbolice, precum reprezentarea celor opt Limbi ale Cavalerilor Ospitalieri (Auvergne, Provența, Franța, Aragon, Castilia și Portugalia, Italia, Germania și Insulele Britanice).

Sau, alternativ, „opt obligații sau aspirații” ale cavalerilor. Site-urile operate atât de ordinul german al Sfântului Ioan ( Johanniterorden ), cât și de ordinul britanic Venerabil al Sfântului Ioan asociază cele opt puncte cu cele opt beatitudini. Un prospect nedatat publicat de principala organizație de servicii a ordinului Venerable, St John Ambulance, a aplicat, de asemenea, semnificații seculare punctelor ca reprezentând trăsăturile unui prim ajutor.

 


 

Articole recente

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-dass-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *