crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

Crucea în esență reprezintă marea contradicție și aducerea contrariilor la un punct comun, central. Este vorba despre starea de echilibru care reprezintă de fapt dizolvarea fizică. Existența materială actuală nu este decât rezulatul conflictului etern dintre bine și rău, viață și moarte, început și sfârșit, alfa și omega. În momentul când acest conflict va înceta și se va ajunge la starea de echilibru dintre contrarii, forma de existența se va dizolva în eter și se va coagula după noile caracteristici asimilate prin experiențele individuale ale fiecărei vietăți care se află în aceeași frecvență în spectrul electromagnetic.

Este același proces al vieții în care fiecare entitate se naște in forma fizică prin coagulare energetică, după care urmează procesul de creștere, decădere, moarte și dizolvare în eter. Și dacă ar fi să urmărim procesul de reciclare naturală al energiilor vieții și să constatăm că Soarele nu-și încetează cursul ciclic al vieții și răsare în fiecare dimineață,  în același mod, după moarte, spiritul va răsări din nou, coagulându-se într-o altă formă de existență.

O linie verticală simplă, cu o bară transversală, reprezintă esența crucii. Este un simbol al dualității, dar reprezintă și alte aspecte ale existenței. Moartea și viața, ura și iubirea, violența și pacea, acuzația și iertarea, păcatul și puritatea, divizarea și integralitatea, totul se pierde totuși se câștigă, distrugere și restaurare, înfrângere și victorie, sus și jos sunt câteva din exemplele dualității crucii. Odată cea mai crudă formă de execuție, acum este un simbol al vieții abundente.

Crucea, cel mai important simbol al dualității

Crucea malteză este unul dintre cele mai populare simboluri care a existat de foarte mult timp. Astăzi, ca următoare parte a călătoriei noastre în lumea simbolurilor, vom analiza detaliat simbolul crucii malteze, de fier sau a templierilor, care în esență, este același simbol. Vom detalia semnificația, istoria și originile sale, precum și diferitele utilizări ale acesteia în lumea modernă.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-01

Nimeni nu cunoaște cu adevărat în ce perioadă din timp și-a făcut apariția Crucea Malteză, de Fier sau Crucea Templierilor în conștiința umană. Se cunoaște totuși că această formă de cruce a fost găsită pe cele mai vechi tablete sumeriere, egiptene inclusiv pe vasele de lut de la Cucuteni si chiar și în câteva vechi temple budiste.

Mai nou, cercetătorii au reușit să imortalizeze imaginea holografică a unui foton de lumină și ghici ce, este exact în formă de cruce malteză! Crucea malteză este un simbol în formă de stea. Este formată din patru „V“ în formă de patrulatere concave care converg de la centru la vârf în unghi drept. Două din vârfuri sunt îndreptate spre exterior în mod simetric.

Crucea malteză asociată mai multor organizații

Este o variantă de cruce heraldică care s-a dezvoltat din forme anterioare de cruci cu opt vârfuri în secolul al XVI-lea. Deși este asociat în principal cu Cavalerii Ospitalieri (Hospitaller – Ordinul Sf. Ioan, acum Ordinul Suveran Militar al Maltei) și prin extinderea cu insula Malta, a ajuns să fie folosit de o gamă largă de entități încă din perioada modernă timpurie, în special Ordinul Sfântului Ștefan, orașul Amalfi, Ordinul polonez al Vulturului Alb (1709) și ordinul prusacan Pour le Mérite (1740).

Cavalerii Ospitalieri, în timpul cruciadelor, au folosit o cruce latina simplă. Utilizarea ocazională a unei „cruci cu opt puncte” de către ordin, începe la începutul secolului al XIV-lea. Această formă timpurie este o molină încrucișată (ancrée) sau o ramură încrucișată. Aceasta se termină în opt puncte, care nu prezintă încă vertexul ascuțit al designului modern.

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier-02

Asocierea crucii cu opt vârfuri cu orașul de coastă din sudul Italiei, Amalfi, se poate întoarce în secolul al XI-lea. Se presupune că designul se găsește pe monedele pictate de Ducatul de Amalfi la acea vreme. Cruci cu opt vârfuri apar pe monedele realizate de Marii Maeștri ai ordinului. Acestea sunt mai întâi arătate brodate pe brațul stâng al halatului Marelui Maestru îngenuncheat pe aversul unei monede alcătuite sub Foulques de Villaret (r. 1305-1319).

Crucea malteză apare și pe diferite monede

În 1489, statutele ordinului impun tuturor cavalerilor de Malta să poarte „crucea albă cu opt puncte”. Apariția vertexului ascuțit al designului modern „cu patru săgeți” este graduală și are loc în perioada secolelor XV-XVI. „Crucea Rhodiană” de la începutul secolului al XVI-lea a atins aproape, dar nu tocmai, „aspectul ascuțit al capului de săgeată”.

Designul complet modern se găsește pe o monedă de cupru din 1567, creată de Marele Maestru Jean Parisot de Valette (r. 1557-1568). În 1577, Alonso Sanchez Coello l-a pictat pe arhiducele Wenceslaus al Austriei ca mare prior al Ordinului de Malta purtând emblema pe hainele sale. Designul apare din nou pe monedele inscripționate la sfârșitul secolului 17-18.

Este afișată pe o monedă de cupru datată din 1693, inscripționată sub Marele Maestru Adrien de Wignacourt . De la sfârșitul secolului al XVII-lea, este de asemenea, afișat ocazional ca emblemă heraldică alternativă a ordinului. Prezentarea sa pe fațada San Giovannino dei Cavalieri datează din 1699. Crucea malteză definită prin constituția Ordinului Sf. Ioan rămâne simbolul Ordinului Suveran Militar din Malta, al Ordinului Sfântului Ioan și al ordinelor sale aliate, al Ordinului Venerabil al Sfântului Ioan și al diferitelor lor organizații aservite.


Aveți mai jos câteva modele de cruce malteză, de fier sau a templierilor:

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Cruciuliță Crucea Mal...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Crucea de Fier INOX &#8...

Pandantiv Cruce Malteză sau de F...

Pandantiv Crucea Malteză INOX &#...

Pandantiv Vultur INOX – cod...


Numeroase alte ordine de merit moderne au folosit crucea cu opt vârfuri. În Australia, crucea cu opt vârfuri face parte din emblema de stat din Queensland. Cele opt puncte ale crucii au primit o serie de interpretări simbolice, precum reprezentarea celor opt Limbi ale Cavalerilor Ospitalieri (Auvergne, Provența, Franța, Aragon, Castilia și Portugalia, Italia, Germania și Insulele Britanice).

Sau, alternativ, „opt obligații sau aspirații” ale cavalerilor. Site-urile operate atât de ordinul german al Sfântului Ioan ( Johanniterorden ), cât și de ordinul britanic Venerabil al Sfântului Ioan asociază cele opt puncte cu cele opt beatitudini. Un prospect nedatat publicat de principala organizație de servicii a ordinului Venerable, St John Ambulance, a aplicat, de asemenea, semnificații seculare punctelor ca reprezentând trăsăturile unui prim ajutor.

 


 

Articole recente

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *