ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

Cum a devenit o imagine aparent simplă, un ochi așezat într-un triunghi, un paratrăsnet pentru conspiraționiști? Matthew Wilson se uită la istoria unui simbol ambiguu. Ochiul Providenței este un ochi descris în mod realist în cadrul unuia sau a mai multor elemente suplimentare: un triunghi, o explozie de lumină, nori sau toate cele trei.

Simbolul este utilizat de sute de ani și poate fi găsit în numeroase decoruri, atât seculare, cât și religioase. Este inclus în sigiliile oficiale ale diferitelor orașe, vitraliile bisericilor și Declarația franceză a drepturilor omului și ale cetățeanului. Teoriile conspirației prosperă pe simboluri criptice și semne vizuale ascunse.

„Ochiul Providenței”, un ochi așezat într-un triunghi, este unul dintre aceste simboluri. Este asociat cu francmasoneria, dar, de asemenea, legat de apocriful Illuminati. Aceștia sunt un grup secret de indivizi de elită care „încearcă” să controleze afacerile globale din umbră. Ochiul Providenței este un punct de atracție pentru teoreticienii conspirației, deoarece este un simbol ascuns la vedere.

Ochiul Providenței, foarte des întâlnit în iconografiile creștine

Apare pe nenumărate biserici și clădiri masonice din întreaga lume. Acest simbol este prezent și pe reversul bancnotei americane de un dolar, precum și pe Marele Sigiliu al Statelor Unite. În realitate, este o alegere sincer ciudată, pentru un simbol al statului american. Ochiul, transmite puternic sentimentul unui Big Brother autoritar indiscret.

În combinație cu piramida de sub el, avem embleme care sugerează un cult antic și ezoteric. Deci, care sunt originile Ochiului Providenței? De ce ne fascinează atât de mult și de ce este conectat frecvent cu Francmasonii și cu Iluminații? Inițial, Ochiul Providenței a fost un simbol creștin. Providența înseamnă îndrumare divină.

Până în secolul al XVIII-lea, mulți europeni, în special europeni educați, nu mai credeau în mod specific în Dumnezeul creștin. Aceștia credeau într-un fel de entitate sau putere divină singulară. Astfel, Ochiul Providenței poate face referire la îndrumarea binevoitoare a unei puteri divine creatoare. Primele exemple de utilizare a acestui simbol pot fi găsite în arta religioasă din perioada Renașterii.

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc-01

Triunghiul Trinității creștine

Acest simbol, Ochiul Providenței, era utilizat pentru a-l reprezenta pe Creator. Cele trei puncte ale triunghiului reprezintă mitologia creștină a Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt. Razele de lumină sunt înlocuitoare pentru sfințenie și divinitate. Lumina reprezintă iluminarea spirituală, nu doar iluminarea fizică, iar iluminarea spirituală poate fi o revelație.

Numeroase cruci și alte sculpturi religioase includ explozii de lumină. Există numeroase exemple bidimensionale de nori, explozii de lumină și triunghiuri utilizate pentru a descrie divinitatea. Numele lui Dumnezeu (Tetragrammaton) scris în ebraică și înconjurat de un nor, ar fi primul exemplu. Un triunghi (de fapt, o triquetra) înconjurată de o explozie de lumină, este un alt exemplu.

Tetragrama ebraică care înconjoară trei triunghiuri, fiecare izbucnind cu propria lumină este un al trei-lea exemplu. Un alt exemplu ar fi cuvântul „Dumnezeu” scris în latină, înconjurat de izbucniri de lumină. O pictură timpurie cu Ochiul Providenței este Cina din 1525 de la Pontormo la Emmaus, deși simbolul în sine a fost pictat mai târziu, poate în anii 1600.

Ochiul Providenței, simbol al vigilenței pline de compasiune

O altă sursă cheie a icoanei se afla într-o carte de embleme numită Iconologia, publicată pentru prima dată în 1593. În edițiile ulterioare, Ochiul Providenței a fost inclus ca atribut al personificării ‘Providenței Divine’, adică bunăvoința lui Dumnezeu. După cum sugerează numele simbolului și utilizarea sa timpurie, a fost inventat ca un semn al vigilenței pline de compasiune a Creatorului asupra umanității.

Nimeni nu este sigur cine este pictorul inițial, dar cine a realizat această pictură a creat-o dintr-un set de motive religioase existente anterior. Triunghiul a fost un simbol de lungă durată al Treimii creștine, a Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Uneori, în secolele anterioare, Dumnezeu era chiar descris cu un halou triunghiular în dreptul capului.

Razele de lumină care sunt adesea prezentate emanând din simbol sunt, de asemenea, un semn preexistent al strălucirii lui Dumnezeu în iconografia creștină. Dar care sunt originile acelui ochi ciudat și fără trup? Dumnezeu fusese înfățișat în numeroase moduri criptice înainte, cum ar fi cu o singură mână care ieșea dintr-un nor, dar nu ca un ochi.

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc-33

Simbolul Triunghiului și a Cercului în iconografia creștină

Ochiul Providenței la Egipteni

Este corect să spunem că un ochi reprezentat izolat are propriul impact psihologic inerent, arătând autoritate și pentru spectator implicând o vigilență simțitoare. Puteți vedea chiar și acest efect în natură, unele animale evoluate având un „ochi” pe piele pentru a speria prădătorii. Vechii egipteni au fost inițiatorii ochiului ca și laitmotiv. Unul dintre cele mai faimoase dintre toate simbolurile egiptene este Ochiul lui Horus sau Ochiul RA.

Acest motiv este de fapt un hibrid de ochi de om și șoim. Potrivit mitologiei egiptene antice, zeului-Rege Horus (adesea descris ca un șoim sau cu un cap de șoim) i s-au scos ochii în lupta cu unchiul său Set. Cu ajutorul lui Thoth, ulterior și-a vindecat ochii. Ochiul lui Horus a fost, așadar, un simbol protector, adesea folosit ca amuletă, o sculptură suficient de mică pentru ca o persoană să o poată purta în buzunar ca formă de protecție.

Ce simbolizează triunghiul în cerc

Cercul reprezintă unitate și completitudine și este înlocuit cel mai des cu explozia de lumină. Triunghiul simbolizează trinitatea superioară a aspectelor sau principiilor spirituale. „Cercul este Unitatea divină, din care provine toate, unde toate se întorc. Circumferința sa, un simbol limitat forțat, având în vedere limitarea minții umane.

Acest aspect indică PREZENȚA abstractă, mereu incognoscibilă, și planul său, Sufletul Universal, deși cele două sunt una. Prima și singura formă a primei materii pe care o poate cunoaște conștiința creierului nostru este un cerc. Antrenează-ți gândul mai întâi de toate către o cunoștință temeinică cu un cerc limitat și extinde-l treptat.

În curând, vei ajunge la un moment în care, fără ca acesta să înceteze să fie un cerc în gândire, el devine totuși infinit și nelimitat chiar și pentru percepțiile interioare. Este acest cerc pe care îl numim Brahma, germenul, Atomul sau Anu. Este energia latentă care îmbrățișează infinitatea și Eternitatea fără margini în timpul Pralaya. Prin urmare, Cercul este prima figură și simbol geometric din lumea subiectivă și devine un Triunghi în creația obiectivă.


Aveți mai jos câteva produse cu Ochiul Providenței și Triunghiul în Cerc:

Pandantiv Ankh cu Ochiul Horus IN...

Pandantiv Ochiul Horus RA ARGINT ...

Pandantiv Ochiul RA HORUS Inox &#...

Pandantiv Ochiul RA HORUS Inox &#...

Pandantiv Ochiul RA HORUS INOX &#...

Pandantiv Triunghi în Cerc, Ochi...

Pandantiv Ochiul RA HORUS INOX &#...

Pandantiv Triunghi, Ochiul Provid...

Pandantiv Soare Luna Ochiul Provi...

Pandantiv Ankh Ochiul Horus / RA ...

Pandantiv Triunghi, Ochiul Provid...

Pandantiv Triunghi, Ochiul Provid...

Pandantiv Ochiul RA HORUS Inox &#...

Pandantiv Triunghi în Cerc INOX ...

Pandantiv Ochiul RA HORUS INOX &#...

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 voturi, media: 4,43 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *