fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

Aristotel spunea că fericirea depinde de noi, iar o altă vorbă înţeleaptă spune că avem nevoie să facem Rai din ce avem. Este oare fericirea subiectivă? Suntem unici, mici particule în acest imens infinit, care în nimicnicia lor formează la un loc, totul. Ce este cert în lumea aceasta, sunt momentele în care ne naştem şi cel în care plecăm.

În rest, spaţiul dintre, ne este destinat să ni-l construim după bunul plac în funcţie de instrumentele pe care le avem. Si totuşi, ce stă la baza alegerilor, în funcţie de care ne construim viaţa? Tot ce facem, vine dintr-un gând de frică sau dragoste? Fericirea în sine, am putea spune că, natural, este dorinţa noastră supremă. Vrem să fim fericiţi, vrem să fim bine şi facem tot ce putem, şi cum putem să ajungem acolo.

De ce spun că fericirea este ceea ce dorim din răsputeri să obţinem? Pentru că altfel, nu ne-ar mai deranja suferinţa în sine, opusul fericirii. În zilele noastre, ideea de fericire a devenit de-a dreptul o pradă. O vânăm la fiecare pas. Uităm totuşi, în acest parcurs de întregire şi creare a vieţii, cine vrem cu adevărat să fim. Şi cred că aceasta este întrebarea care ne va aduce pe drumul bucuriei.

Omului îi este foame de iubire și sens

În momentul în care decizi cine vrei să fii, tu îţi dai un sens. După cum părintele Steinhardt spunea, „omului îi e foame de iubire şi de sens”. Atunci când te simţi întregit ca om, te simţi în aliniere cu sensul pe care ti-l dai. Fericirea atunci vine ca o stare naturală de „a fi”. Viaţa şi crearea sinelui sunt acel sens. Avem nevoie deci, să conştientizăm, că nu trebuie să vedem în fericire un scop, ceva ce se obţine prin suferinţă şi multă strădanie, după cum cred mulţi.

Ci este o stare naturală a sinelui nostru pe care o dobândim atunci când ne unim cu cine suntem noi de fapt. Suntem scântei divine în marea lumină a Universului. Este necesar să suferim, pentru că doar așa putem înțelege adevăratul sens al fericirii. Starea de fericire este deci complementară stării de suferință. Efectiv nu putem înțelege starea de fericire până ce nu avem experiența suferinței.

Nu mulți sunt cei care ajung să conștientizeze aceste adevăruri deoarece nimeni nu vrea să sufere. Dar, inevitabil fiecare moment de fericire care va izvorî în viața noastă va aduce cu sine și suferința complementară. Oamenii trebuie să înțeleagă că fericirea vine cu un bagaj sentimental doldora dar cu un ghiozdan gol de lecții.

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala-01

Fericirea și Suferința asemeni unei monezi cu două fețe

Suferința, vine cu cele mai înțelepte lecții de viață dar și cu durerea aferentă. Suferința și Fericirea sunt precum bătăile inimii. Odată se contractă și este analogia perfectă a suferinței și ulterior se dilată fiind în opoziție perfectă stării inițiale. Adevărul este că nu există fericire fără suferință, în același mod cum nu poate exista zi fără noapte.

Cine aleargă în permanență după fericire, fără să conștientizeze și latura complementa, prezintă imaturitate infantilă. Această imaturitate aduce după sine lipsa de onestitate față de sine, asta pe de o parte și o exprimare în lipsă de concordanță, cu cei cu care interacționăm. Mai pe românește, vom învăța să ne îmbătăm cu apă rece, cum bine spune zicala și ne vom creea așteptări nerealiste de la viață!

Aceste așteptari, nefiind în concordanță cu legile naturale ale acestei realități, vor avea ca și rezultat, mari probleme psihice. Acesta este adevăratul motiv al depresiilor și anxietăților de oricefel. Faptul că oamenii refuză să accepte suferința ca și experiență elementară de viață!

Doar dă-ţi voie să fii

În teorie, poate mulţi ne pricepem la toate, este adevărat. Suntem bombardaţi cu informaţii de tot felul, dar concret nu ni se arată paşii. Ei bine, pentru a ajunge să fii fericirea pe care o cauţi, trebuie să te opreşti un moment din tumultul mental pe care ţi-l hrăneşti constant, şi să fii prezent. Da, totul începe de la prezenţă. Lao Tzu spunea că atunci când trăieşti în trecut, devii depresiv, iar când trăieşti în viitor, devii anxios.

Odată ce trăieşti în prezent, devii fericit. Acest fapt este un proces cu totul natural, deoarece prezenţa te aduce în starea de coerentă a inimii cu creierul, această stare este demonstrată ştiinţific. Mulţi oameni de știință consideră că starea de bază a proceselor noastre fiziologice determină calitatea și stabilitatea sentimentelor și emoţiilor pe care le experimentăm.

Emoţiile pe care le etichetăm ca fiind pozitive, sunt de fapt, stări corporale coerente, adică reglarea proceselor vieţii devine eficientă şi chiar optimă. Emoţiile etichetate ca fiind negative, nu susţin aceste procese dar ne învață cum să nu mai trecem prin aceleași experiențe. Institutul HeartMath a arătat că inima si creierul nostru sunt într-o comunicare continuă.

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala-02

Creierul și Inima

Deja nu mai este un secret faptul că inima conţine neuroni asemenea creierului. Prin această capacitate a corpului de a-şi autoregla sistemele interioare şi de a-şi mări câmpul energetic atunci când reuşeşte, susţinând nişte emoţii pozitive, ajungem să realizăm, că de fapt, starea de fericire pe care o urmărim, este cu adevărat o necesitate înscrisă în corpul nostru de a trăi şi de a funcţiona.

Alergăm după fericire în viaţă, pentru că fericirea susţine existența în această realitate. Dar, după cum spuneam anterior, tot ce avem nevoie este să ne menţinem prezenţi, pentru că viaţa se întâmplă aici şi acum, iar fericirea va veni ca un rezultat al maturizării sufletești. Suntem acolo unde avem nevoie să fim, având tot ce ne trebuie pentru a fi fericiţi.

Greşim profund când ne gândim că trebuie să plecăm de unde suntem, pentru a obţine ceea ce ne dorim. În acest timp, ajungem să ne luptăm cu noi şi cu viaţa, pentru a obţine ceea ce vrem, şi apoi ne plângem de milă că nu câştigăm. Tot ce trebuia să facem, era doar să fim prezenţi şi să vedem că fericirea este în noi, nu în afara noastră.

La ceea ce reziști cu suferință, persintă!

Greșeala pe care o facem este că avem tendinţa să ne punem bucuria în lucrurile din exterior. Întorceti-vă în inimile voastre, alături de un mic secret. Prezența, alături de însufleţirea aprecierii, bunăvoinţei, bunătăţii, înţelegerii şi a compasiunii, te aduc la fericire, pentru că această „reţetă”, te ajută să te accepţi pe tine și viata așa cum este.

La ceea ce rezişti cu suferință, persistă! Dă-ţi voie să înveţi să accepţi viața cu tot ce îți oferă, priveşte suferinţa în faţă şi ea îți va oferi cele mai bune lecții. Așa cum întunericul este doar absenţa luminii, acceptându-l se va face lumină, pentru că aceasta este starea naturală a lucrurilor în esenţa lor. Recunoştinţa şi fericirea se includ una pe alta, când eşti recunoscător transmiți în Univers cea mai profundă energie a manifestării. Fii recunoscător pentru orice în viaţa ta, de la simplul fapt că trăieşti o nouă zi, şi vei fi fericit pentru tot.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

  1. Erica spune:

    Foarte interesant articolul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *