medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

Practicată în China, de peste mii de ani, medicina tradiţională chineză este considerată a fi cea mai veche şi cea mai cunoscută practică medicală alternativă din lume. Succesul practicării acesteia constă în ajustarea energiei interioare Yin-Yang şi interacţiunea ei cu diferite organe. Motivul acestei proceduri este de a se obţine stabilitate şi armonie în organism.

De ce este apreciată medicina tradiţională chineză (MTC)?

Trebuie înţeleasă importanţa echilibrelor, determinismului lor în natură, iar noi oamenii ne aflăm în strânsă legătură cu natura. În plus, s-au descoperit nişte similitudini între medicina tradiţională chineză şi cea tradiţională românească. Este vorba despre regimul tradiţional de viaţă, care asigură starea de echilibru în orice moment şi în opoziţie cu factori destabilizatori.

Deşi s-a vorbit şi s-a scris mult despre MTC, ce constatări noi sunt privind aplicaţiile acesteia?

Există o constatare tristă şi regretabilă, actual, în China, s-a trecut la medicina standard, occidentală, mai expeditivă. În occident se mimează medicina tradiţională chineză. Toate acestea pentru că medicina tradiţională chineză, la fel ca medicina tradiţională românească, necesită răbdare şi implicare. Este vorba despre scoaterea persoanelor afectate tocmai din nerespectarea regimului tradiţional de viaţă, din confortul acceptării pasive şi conformiste ale unui tratament alopat.

Care este ideea determinantă a MTC?

MTC se bazează pe echilibru energetic şi armonie enzimatică cu periodicitatea fenomenologiei anotimpurilor. Te învaţă să interpretezi ceea ce îţi spune corpul tău. Ne-am născut, fiecare dintre noi, cu o capacitate naturală de auto-vindecare, reechilibrare și regenerare în corelaţie cu vârsta! Uneori, această abilitate poate părea pierdută sau dificil de accesat. Prevenţia este importantă, iar ignorarea unor semne sau simptome până când se întâmplă ceva mai grav este dezastruoasă!

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor-01

MTC se concentrează pe modalităţi de menţinere a fluxului vital?

Da! termenul FLUX VITAL este foarte cuprinzător şi principal, este considerat QI-ul care se mai numeşte şi energie sau forţă vitală. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, QI-ul are o anumită dinamică. Circulă în tot corpul şi îşi schimbă constant valorile parametrilor săi în funcţie de o multitudine de factori. Tratamentele medicinei chineze se concentrează adesea pe modalităţi de menţinere a fluxului de QI la nivel optim.

Yin şi Yang sunt componente complementare, calităţile şi cantităţile, în funcţie de persoană se echilibrează fluxul QI-ului. Sunt echilibrate Yin-ul şi Yang-ul, adică QI-ului, avem starea de bine şi sănătate. Yin este asociat cu noaptea, frigul, femininul şi negativul (bioelectric!). Yang este asociat cu ziua, căldura, masculinitatea şi pozitivul (bioelectric!).

În medicina occidentală, două persoane cu o afecţiune similară pot fi tratate cu aceleaşi medicamente administrate standard. În medicina tradiţională chineză, fiecare persoană poate primi un tratament diferit pentru aceeaşi boală, totul depinzând de echilibrul QI şi Yin-Yang specific.

Ce reguli stau la baza acestui echilibru?

În medicina tradiţională chineză există patru principii de bază care sunt formulate astfel:

  • corpul tău este un întreg integrat în fenomenologia mediului de viaţă!;
  • fiecare structură din corpul tău este o parte integrantă şi necesară a întregului;
  • împreună cu mintea şi emoţiile tale, structurile fizice ale corpului formează un sistem miraculos, complex şi interdependent, alimentat de forţa vitală sau energie şi determinat de echilibrul enzimatic;
  • eşti complet conectat la natură. Schimbările naturii se reflectă întotdeauna în corpul tău.

Medicina tradiţională chineză ia în considerare, printre altele, anotimpul, locaţia geografică, genetica dumneavoastră şi starea fizică şi psihică a corpului dumneavoastră, atunci când vi se examinează problemele de sănătate.

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor-02

Alte aspecte determinante ale sănătăţii propuse de medicina tradiţională chineză sunt:

  • echilibrul la nivel energetic menține echilibrul de la nivelul enzimatic care determină starea de sănătate;
  • dezechilibrul energetic duce la dezechilibru enzimatic sau deficit de enzime și rezultă boli.

Enzimele metabolice sunt cele care operează asupra proceselor corpului cum ar fi respiraţia, mişcarea muşchilor, menţinerea sistemului nostru imunitar şi chiar producerea vocii! De aceea, după anumite inflexiuni ale vocii se pot determina unele afecţiuni! Toate bolile noastre legate de vârstă îşi au originea în digestie! Deficienţa enzimelor digestive este o cauză majoră a disconfortului digestiv şi intestinal.

Asta deoarece împiedică intrarea în sistemul nostru digestiv a unor particule alimentare nedigerate, nebioprocesate.

Ce alţi factori determină echilibru energetico-enzimatic general?

Pe lângă o alimentaţie cât mai naturală şi o administrare riguroasă care să asigure în funcţie de anotimp echilibrul enzimatic, MIŞCAREA în natură este foarte importantă! Chiar dacă suntem într-o perioadă cu profunde schimbări climatice, se recomandă exerciţii fizice în natura curată, cu vegetaţie autentică. Se fac mişcări deliberat lente, continue, circulare, bine echilibrate şi ritmice.

Această tehnică este numită Qigong, cunoscută în China antică drept „metoda de a îndepărta bolile şi de a prelungi viaţa”. Conţine printre altele, elemente de meditaţie, antrenament de relaxare, tehnici de arte marţiale şi exerciţii de respiraţie. Totul pentru a cultiva Qi-ul şi a-l transmite tuturor organelor corpului. Masajul este potrivit pentru tratarea durerii cronice şi a tulburărilor musculo-scheletice.

Printre altele se recomandă şi comprese din plante, unguente şi băi calde sau reci pentru a îmbunătăţi aceste tehnici. Dar atenţie! şi tratamentele tradiţionale din plante pot provoca, de asemenea, reacţii adverse. Pot declanşa reacţii alergice sau pot interacţiona cu alte medicamente sau plante medicinale tratate chimic.


Aveți mai jos câteva produse special concepute pentru readucerea echilibrului energetic corporal:

 


Putem oricând să facem mişcare în natură?

Adaptarea la condiţiile meteorologice este foarte importantă, la fel ca meteorosensibilitatea! Unii experţi în bio-meteorologie apreciază că toţi oamenii suntem meteorosensibili. În astfel de cauze următoarele simptome sunt accentuate: dureri de cap, oboseală şi dificultăţi în a adormi. Mai pot apărea, artrita, tensiune arterială crescută, circulaţie sanguină deficitară sau crizele de astm.

Unii oameni se lovesc de dificultăţi de respiraţie, durere veche legată de o fractură sau o tendinţă de îmbolnăvire când se schimbă anotimpurile. Dar devenind sedentar şi înconjurându-se cu tot mai mult confort, omul a devenit şi mai sensibil la condiţiile meteorologice care ne influenţează starea de spirit, emoţiile şi comportamentul nostru. Mulţi dintre noi suferim şi de depresie sezonieră, oboseală şi depresie temporară, care trebuiesc tratate.

Ce altceva ce nu a fost evidentiat sau mentionat în mod special de MTC, determină starea de sănătate acum?

Starea de sănătate a populaţiei, satisfacţia acesteia sau calitatea mediului nu sunt luate în considerare. Comitetul Sistemului Statistic European (SSE) lucrează la dezvoltarea unui set de indicatori ai calităţii vieţii. Bunăstarea este un concept multidimensional, măsurarea acestuia implică mult mai multe date, exprimate în diferite unităţi. Securitatea locului de muncă şi salariul adecvat sunt legate pozitiv de satisfacţia vieţii.

Activitate economică, ocuparea forţei de muncă sunt şi ele un factor important în calitatea vieţii unui individ. Acestea nu oferă doar venituri, ci şi un scop în viaţă, un sentiment de securitate economică şi oportunităţi de socializare. Trebuie evaluate condiţiile materiale de viaţă, muncă şi angajare, sănătate, educaţie, petrecere a timpului liber şi accesul la viaţă culturală, interacţiuni sociale, securitate economică şi fizică, guvernare, mediu şi experienţă generală de viaţă.

Relaţiile cu familia sunt, de asemenea, foarte importante! O educaţie mai bună este asociată cu o cunoaştere a alimentaţiei corespunzătoare, a unei îngrijiri corporale şi intelectuale. A fost şi este importantă pentru sănătate, calitatea vieţii şi a sănătăţii individuale, care sunt corelate şi de siguranţa personală. Pe cât posibil întoarcerea la natura umană şi ambientală este absolut necesară pentru echilibrul care asigură starea de sănătate.

Starea de serenitate, de ZEN, de armonie, de optimism, de încredere este importantă. Dar nu putem să avem un echilibru general, care să ne asigure o stare de sănătate şi dezvoltare cu o multitudine de produse chimice, de sinteză, în special la copii şi adolescenţi: de la hrană, la îmbrăcăminte, cosmetice şi detergenţi care dezechilibrează sistemul enzimatic şi hormonal în continuă dinamică. Ca să nu mai vorbim de diversele vicii.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *