energia-constiintei

Energia Conștiinței

În mecanica cuantică universurile paralele sunt definite ca fiind universuri separate între ele printr-un singur eveniment cuantic. Teoria Aharonov-Bohm demonstrează existența interacţiunii de la distanţă a particulelor subatomice. Astfel că telepatia, retrocogniţia, transcomunicaţia, fenomenul „deja vu” ori extracorporalitatea nu mai sunt fenomene oculte, ci dimpotrivă.

Teoria Aharonov-Bohm

Efectul Aharonov-Bohm este dovada că există mai multe aspecte legate de câmpurile electrice şi magnetice, decât se presupune în general. Nu putem calcula magnitudinea efectului asupra unei particule doar prin luarea în considerare a proprietăţilor câmpurilor electrice şi magnetice prezente acolo unde se află particula. Este nevoie, de asemenea, să luăm în considerare aceste proprietăţi şi acolo unde nu rezidă particula.

Încercând să găsească o explicaţie, fizicienii au decis să arunce o privire asupra unei proprietăţi a câmpului magnetic. Acestă proprietate este cunoscută sub numele de potenţial vector. Este interesant faptul că efectul Aharonov-Bohm arată că potenţialul vector creează un câmp electromagnetic mai mare decât suma componentelor sale. Chiar şi atunci când un câmp nu este prezent, potenţialul vector exercită totuşi o anumită influenţă.

Natura duală a electronilor

Această influenţă a fost pusă în evidenţă cu certitudine pentru prima dată în anul 1986. Dr. Akira Tonomura (1942-2012) şi colegii săi de la laboratoarele Hitachi din Tokyo, Japonia, au măsurat efectul resimţit de un electron. Experimentul lui Tonomura din anul 1986 a arătat acumulări ale electronilor de modele de interferenţă de undă.

Experimentul demonstrează cum electronii care călătoresc printr-un tub prismatic, ajung la un detector unul câte unul, ca particule. În timp, acești electroni construiesc un model de interferenţă a undelor. Este dezvăluită astfel natura duală a electronilor şi a fost descris de revista Physics World ca fiind cel mai deosebit experiment de fizică din lume, clasându-se deasupra experimentelor istorice ale lui Galileo Galilei şi Robert Millikan.

energia-constiintei-01

Corelarea cuantică

Tot în cadrul mecanicii cuantice se manifestă aşa-numitul „entanglement” cuantic. Este un fel de corelaţie între particulele care se nasc împreună. Aceste particule rămân înfrăţite chiar şi atunci când sunt separate (dacă nu intervin acţiuni externe care să schimbe această situaţie). În momentul în care, de exemplu, măsurăm una dintre aceste particule, ştim instantaneu ce se întâmplă cu a doua particulă corelată cu cea măsurată.

Chiar şi atunci când a doua particulă se află la o distanţă extrem de mare de prima. Teoretic, chiar şi atunci când o particulă este în laborator, iar cealaltă a ajuns să iasă din galaxia noastră. Acest lucru se poate aplica şi în cazul corpului uman. Acesta este învăluit de un câmp magnetic care duce la manifestări în lumea fizică.

Acest lucru se întâmplă în momentul în care se declanşează o mare energie emoţională sau mentală direcţionată într-un anumit sens. În astfel de cazuri, energia conştiinţei omului pare să fie la graniţa dintre manifestarea sub formă fizică a particulelor creierului uman. Această energie se transformă în undă, uneori ieşind sau chiar depăşind universul înconjurător, conducând la ideea existenţei unor universuri paralele.

Efectul Josephson

Brian Josephson (n. 1940) este un fizician câştigător al premiului Nobel în anul 1973. Acesta a studiat conexiunile dintre creier şi lumea paranormală. Cea mai controversată cercetare a sa a derivat într-un domeniu al ştiinţei numită astăzi parapsihologie. El susţine că amestecul cuantic lasă deschisă posibilitatea conştientului nostru să afecteze universul fizic prin intermediul telepatiei, psihokinezei şi a meditaţiei transcedentale.

În fizică, efectul Josephson este un fenomen care apare atunci când doi superconductori sunt plasaţi în apropiere, cu o anumită barieră sau restricţie între ei. Este un exemplu de fenomen cuantic macroscopic. Efectele mecanicii cuantice sunt observabile la scară obişnuită, mai degrabă decât atomică. Efectul Josephson produce un curent, cunoscut sub numele de supercurent.

Acest curent curge continuu, fară nici o tensiune aplicată, pe un dispozitiv cunoscut sub numele de joncţiune Josephson. Aceste dispozitive sunt compuse din doi sau mai mulţi superconductori cuplaţi printr-o verigă slabă. Veriga poate fi o barieră izolatoare subţire (cunoscută sub numele de joncţiune superconductor-izolator-superconductor sau S-I-S), o secţiune scurtă de metal non-supraconductor (S-N-S) sau o constricţie fizică care slăbeşte supraconductivitatea la punctul de contact (S-c-S).

energia-constiintei-02

Energia Conştiinţei, parte a biologiei cuantice

Se constată că biologia cuantică funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Informația este conform ecuaţiei lui Schrodinger (1926) care descrie modul în care se schimbă în timp starea cuantică a unui sistem fizic. Altfel zis, interdependenţa dintre spaţiu şi timp, aceasta fiind ecuaţia centrală a mecanicii cuantice. În același mod cum sunt legile lui Newton în mecanica clasică.

Teoria care afirmă că sufletul este construit chiar din „materia primă” a Universului şi că poate să fi existat dintotdeauna, este în conformitate cu credinţele budiste şi hinduse, conform cărora conştiinţa este o parte integrantă a Universului. Pe de altă parte, gândurile pot fi privite ca evenimente cuantice. Acestea au uneori un caracter imprevizibil şi nu pot fi prevăzute până ce nu apar ca o caracteristică a cuanticii.

Neuropsihologia arată că atât neurotransmiţătorii cât şi neuropeptidele, responsabile de apariţia lor, au un comportament cuantic. Concluzia este că sunt posibilităţi infinite în privinţa direcţiei şi amplitudinii energiei gândurilor generate în conştiinţă. Atunci când apar stimuli generatori de o mare energie emoţională în psihicul nostru, există un dozaj incert între energia care se exteriorizează efectiv şi cea care rămâne în interiorul conştiinţei.

Totuşi, această energie nu poate fi distrusă, ci doar îşi schimbă forma. O energie mentală sau emoţională intensă poate influenţa lumea exterioară. În acelaşi timp, experienţele externe şi cele interne sunt în sincronicitate cu experienţe similare. Aceste sincronicităţi sunt un rezultat al combinării gândurilor şi emoţiilor proprii cu universul evenimentelor exterioare în care suntem prezenţi fizic.

Universurile paralele subiective

În fizica actuală există cel puţin 5 teorii, care din punct de vedere științific dovedesc existența universurilor paralele. Una dintre ele afirmă că noi nu ştim forma exactă a spaţiului-timp. O teorie susţine că această formă este plată şi se continuă veşnic. Acest lucru ar putea oferi posibilitatea existenţei a mai multor universuri. Este posibil ca universurile să înceapă să se repete pe ele însele.

Asta pentru că există doar un număr finit de moduri în care particulele pot fi aranjate în spaţiu şi timp. Teoria universurilor paralele bazate pe mecanica cuantică susţine că aceste mai multe universuri ar putea urma teoria mecanicii cuantice. Este modul în care se comportă particulele subatomice. Dacă urmăm legea probabilităţii, atunci ea sugerează că, pentru fiecare rezultat care provine de la una din deciziile luate de către noi, poate exista o serie de universuri.

Fiecare dintre aceste universuri va corespunde cu rezultatul deciziei. Într-un articol din anul 2015, astrofizicianul Ethan Siegal a acceptat că spaţiul-timp se poate continua la nesfârşit în teorie, însă cu unele limitări. Universul are o vârstă de aproximativ 14 miliarde de ani, ceea ce ar limita numărul de posibilităţi în care particulele se pot aranja.

Dacă la început a existat o extindere accelerată a Universului, în timp, posibilităţile de expansiune se limitează. Universurile paralele ar avea deci diferite rate şi perioade de extindere. În privinţa energiei conştiinţei umane se pune problema dacă aceasta „creează” şi se extinde în universuri paralele sau aceste universuri există deja şi o conţin. Oglindirea conştiinţei proprii în aceste universuri paralele subiective se poate realiza numai prin decizii proprii, unice, care le limitează dimensiunea sau care le extind la infinit.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Energia Conștiinței

  1. Slep spune:

    Interesanta treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *