ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

Dintre toate simbolurile din mitologia nordică, Ciocanul lui Thor  este unul dintre cele mai importante din punct de vedere istoric. Este probabil cel mai cunoscut simbol nordic în ziua de azi. În vechea religie nordică Mjöllnir era pronunțat aproximativ „MIOL-nir”. Thor a fost zeul neobosit care a păzit Asgard-ul, cetatea celestă a esirilor. Era principalul trib al zeilor și zeițelor din mitologia nordică.

Giganții, forțele haosului, au încercat de multe ori să distrugă Asgard-ul și să-i ucidă pe Esirieni. A fost sarcina lui Thor de a-i împiedica în a-și duce la bun sfârșit planurile. Ciocanul a fost arma sa principală. Nu era un ciocan obișnuit. Ori de câte ori Thor îl arunca asupra unui inamic, acesta îi revenea în mâini ca un bumerang.

Thor este zeul furtunii, iar tunetul a fost perceput ca fiind sunetul ciocanului său care se prăbușea asupra dușmanilor săi. Thor este numele care provine din rădăcină proto-germanică care înseamnă „tunet”. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că numele vechi norvegian al ciocanului său, Mjöllnir, probabil însemna „Fulger”.

În timp ce etimologia lui Mjöllnir este incertă, majoritatea cărturarilor trasează proveniența numelui la o rădăcină indo-europeană. Denumirea este atestată în cuvântul slav vechi mlunuji, molnija rusă și welsh mellt, care înseamnă „fulger”. Poate fi, de asemenea, legat de cuvintele islandeze mjöll, „zăpadă nouă” și mjalli, „alb”. Culoarea fulgerului este alb și un simbol potențial al purității. Semnificația acestui simbolism va deveni clar în curând.

Ciocanul lui Thor ca instrument de binecuvântare, consacrare și protecție

Ciocanul lui Thor era cu siguranță o armă. De fapt, era cea mai bună armă pe care o avea Aesir, dar era mai mult decât o simplă armă. De asemenea, a ocupat un rol central în ritualurile de sfințire și de purificare. Ciocanul a fost folosit în ceremoniile formale pentru a binecuvânta căsătoriile, nașterile și probabil și înmormântările.

Istoricul medieval danez Saxo Grammaticus consemnează că s-au păstrat ciocanele uriașe într-unul dintre templele lui Thor din Suedia. Periodic, oamenii ar organiza acolo un ritual care presupunea să bată cu ciocanele într-un fel de tambur. Acest tambur, se pare că ar avea capacitatea de a răsuna ca un tunet. Aceasta ar fi putut fi o ceremonie de binecuvântare și protecție a comunității și alungarea spiritelor ostile.

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii-01

Istoricul Hilda Roderick Ellis Davidson oferă un rezumat excelent al utilizărilor ciocanului:

S-ar părea într-adevăr că puterea zeului tunetului, simbolizată de ciocanul său, s-ar extinde asupra a tot ceea ce avea de-a face cu bunăstarea comunității. Acoperea nașterea, căsătoria și moartea, înmormântarea și ceremoniile de incinerare, armele și sărbătorile, călătoriile, luarea terenurilor și depunerea jurămintelor între oameni.

Faimoasa armă a lui Thor, a fost nu numai simbolul puterii distructive a furtunii și a focului din cer, ci și o protecție împotriva forțelor răului și violenței. Fără ea, Asgard nu ar mai putea fi protejat împotriva uriașilor. Oamenii s-au bazat pe el pentru a da siguranță și pentru a susține statul de drept. O sculptură în stâncă din epoca bronzului în Scandinavia, arată aparent un cuplu binecuvântat de o figură mai mare care ține un ciocan. Acest lucru indică vechimea considerabilă a acestei noțiuni.

Istoricul EOG Turville-Petre sugerează că o parte din această binecuvântare a constat în împărtășirea fertilității cuplului. Acest lucru ar avea sens în lumina conexiunilor lui Thor cu agricultura și fertilizarea câmpurilor. Așa cum faimosul istoric al religiilor Mircea Eliade, discută în Sacrul și profanul, unul dintre tiparele universale din conștiința umană este conceptul de cosmos. Este un tărâm definit de timp și spațiu, ordine și haos. Cosmosul este de obicei imaginat ca un cerc, o insulă într-o mare de haos.

Dualitatea polarizanta Innangard și Utangard

În mitologia nordică, cosmosul și haosul erau numiți innangard și utangard. Asgard, lumea de origine a zeilor și Midgard, lumea de origine a umanității, ambele au elementul „-gard” în versiunile moderne englezești ale numelor lor. Acest sufix (gardr în norvegiană veche) denota o fortăreață sau o incintă, ceva care era circumscris de un zid. Era un gard sau un alt fel de graniță pentru al separa de zonele din afara acestuia.

Era un cosmos care era protejat împotriva haosului utangard, care îl înconjura. Lumea giganților a fost numită fie Jotunheim, fie Utgard. Jotunheim înseamnă pur și simplu „casa uriașilor”. Utgard înseamnă „în afara Gardului“, la fel ca termenul mai general utangard. Aesir, umanitatea și lumile lor au fost văzute ca fiind innangard, un cosmos. Giganții și lumea lor au fost văzute ca fiind utangard, haos.

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii-02

Când ceva sau cineva era consacrat cu ciocanul lui Thor, acesta (el sau ea) era luat din tărâmul haosului și absorbit în cosmos. Era protejat de efectele negative ale haosului și a locuitorilor săi și sfințit. Devenea protejat de ordinea socială și de modelele sale divine. Profanul a fost alungat și sacrul a fost stabilit.

Acest model este confirmat atât în ​​utilizarea ciocanului ca armă, cât și în utilizarea acestuia ca instrument de binecuvântare, consacrare, protecție și vindecare. Când Thor a lovit giganții cu ciocanul, el apăra cosmosul și alunga forțele haosului. Când a binecuvântat o căsătorie, o naștere, un câmp sau o persoană moartă cu ea, actul său avea aceeași semnificație religioasă / psihologică.

Ciocanul lui Thor, ca simbol în vremea vikingilor

În epoca vikingă, oamenii purtau uneori amulete cu ciocan pe coliere pentru a-și arăta credința în Thor. Era ca un omolog al celor care purtau amulete în formă de cruce pentru a-și arăta credința în Hristos. Astfel de amulete pot sau nu să fi fost purtate înainte de Epoca Vikingă. Nu avem suficiente dovezi pentru a susține niciuna din variante. Amuletele în formă de cruce deveneau tot mai comune în Scandinavia.

Utilizarea ciocanului ca bijuterii în acea perioadă a fost probabil o imitație sau o reacție împotriva practicii creștine. În mod curios, în Danemarca și Suedia au fost descoperite matrițe de calcar din epoca Vikingilor. Acesta erau folosite pentru turnarea atât a pandantivelor în formă de cruce, cât și a celor cu ciocan.

Care a fost gândul din spatele acestui lucru? A fost aceasta lucrarea unui fierar antreprenor isteț, sau a cuiva care l-a urmat cu devotament atât pe Thor, cât și pe Hristos. Astfel de întrebări, sunt desigur de nerezolvat. Asta datorită ambiguității și rarității probelor. Totuși, într-un fel sau altul, matrițele sunt o indicație clară a utilizării și simbolismului paralel al ciocanului și crucii.

La fel ca și pietrele memoriale păgâne care înfățișează capul lui Thor pe ciocan, în imitație, practică creștină de a înfățișa capul lui Isus pe cruce. Aceste amulete și pietre comemorative exemplifică, de asemenea, coexistența creștinismului și păgânismului în Scandinavia în epoca vikingă, oricât de tensionată sau amiabilă ar fi putut fi în locuri diferite și în momente diferite.


Aveți mai jos câteva modele de produse cu Ciocanul lui Thor:

Pandantiv Ciocanul lui Thor INOX ...

Pandantiv Ciocanul lui Thor INOX ...

Pandantiv Ciocanul lui Thor INOX ...

Pandantiv Ciocanul lui Thor Mjoln...

Pandantiv Ciocanul lui Thor Mjoln...

Pandantiv Ciocanul lui Thor INOX ...

Pandantiv Ciocanul lui Thor Mjoln...

Pandantiv Ciocanul lui Thor Mjoln...


După cum subliniez în Conversia vikingilor la creștinism, „păgânismul” și „creștinismul” au fost categorii extrem de fluide în timpul epocii vikingilor. Mulți, poate chiar cei mai mulți, au avut elemente ale ambelor religii în credințele și practicile lor. Astfel, crucea și ciocanul puteau fi utilizate simultan fără a provoca aparent o mare agitație sau a crea disonanță cognitivă.

Luați în considerare, de exemplu, mormântul unei femei îngropate lângă orașul comercialde Hedeby. Corpul ei era împodobit cu un colier cu cruce, totuși sicriul era decorat cu ciocane. La fel, unii dintre locuitorii satului Pollista din centrul Suediei au fost îngropați atât cu coliere cu cruce, cât și cu ciocan.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *