calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

S-ar părea că problema călătoriei în timp, înapoi, în trecut sau înainte, în viitor, este una care aparţine domeniului ştiinţifico-fantastic. Asta chiar dacă în legendele unor popoare, astfel de deplasări sunt relatate uneori, cu lux de amănunte. Un vechi proverb românesc spune însă că „nu iese fum până nu faci foc”. Asta înseamnă oare, că este probabil ca la rădăcina miturilor legate de călătoria în timp să există un sâmbure de adevăr?

Un pic de lumină

Conform dicţionarelor în vigoare, „Timpul este un mediu omogen şi nedefinit, analog spaţiului, în care ne apare succesiunea ireversibilă a fenomenelor”. Dacă aşa stau lucrurile, putem să ne mişcăm în acest „mediu omogen asemănător spaţiului”? Ştiinţa actuală a admis că există mai multe modalităţi de a călători în viitor. Însă nu şi în trecut. Există peste 40 de proiecte pentru realizarea unor dispozitive (maşini) de călătorit în timp.

Cele mai multe experimente în acest domeniu au fost efectuate de serviciile secrete din diferite ţări. Mai cunoscut fiind celebrul Experiment Philadelphia. La 12 august 1943, nava Eldrige a fost teleportată la 400 de mile distanţă. A rămas 4 ore invizibilă într-o buclă temporală şi apoi a reapărut în portul Norfolk, de unde dispăruse.

Dar dacă despre încercările americanilor s-a mai aflat câte ceva, despre cele ale sovieticilor (ruşilor) nu se ştie aproape nimic, deşi ele se desfăşoară şi în prezent.

calatoria-in-timp

Oglinzile misterioase

Nikolai Alexandrovici Kozyrev a fost astronom şi astrofizician rus şi a trăit între anii 1908-1983. În regimul stalinist el a fost arestat în noiembrie 1936 şi condamnat la 10 ani de puşcărie. A fost condamnat pentru activităţi contrarevoluţionare.

În 1941 însă, i s-au dat alţi 10 ani pentru propagandă ostilă împotriva URSS. Fiind o inteligenţă ieşită din comun, i s-a dat voie să-şi continue cercetările legate de călătoria în timp. Cercetările, le desfăşura în secret, în cadrul Observatorului Pulkovo. Folosea nişte discuri speciale plasate în interiorul unor bobine. Astfel, a reuşit să modifice părţi dintr-o secundă, schimbându-i astfel destinaţia din prezent în viitor.

Oglinzile lui Kozyrev

El a construit nişte „maşini de călătorit în timp”. Acestea au intrat în limbajul cercetătorilor sub numele de „Oglinzile lui Kozyrev”. Sunt nişte tuburi confecţionate din plăci de aluminiu perfect lustruite. Erau răsucite în sensul acelor de ceasornic. Acestea fiind capabile să reflecte orice fel de radiaţii, inclusiv pe cele emise de corpurile vii. Erau capabile să schimbe densitatea timpului cuprins în spaţiul din interior.

Testările cu acestea au început încă din anii 1960. 20 de ani mai târziu, în 1980, s-a trecut la experimente secrete la care au luat parte voluntari din 12 ţări. Odată cu destrămarea URSS, toate activităţile legate de călătorie au fost oprite.

Experimente făcute în mașina timpului

La începutul anului 1990, la Institutul de Medicină Experimentală al Filialei Siberiene al Academiei de Ştiinţe a Rusiei s-au desfăşurat o serie de încercări legate de călătoria în timp. Subiecţii, oameni sănătoşi mintal şi fizic, au fost introduşi în nişte spirale cilindrice căptuşite în interior cu oglinzile lui Kozyrev.

Toţi participanţii la testări au declarat că au avut senzaţia „că sunt corp comun cu instalaţia respectivă”. Aceștia au avut capacităţi extrasenzoriale precum vorbirea în limbi străine, pe care nu le-au ştiut niciodată. Au retrăit scene din istoria omenirii sau au luat parte la evenimente care probabil vor avea loc în viitor.

Nu se știe totuși un aspect important

Deocamdată, cercetătorii nu pot stabili un aspect deosebit de important. Participanţii la experimente au ajuns ei în timpul acela, din trecut sau din viitor, sau fragmente din acel „mediu omogen şi nedefinit” a fost adus în interiorul aparatelor respective?

calatoria_in_timp

„NORA”

Pe baza observaţiilor culese în urma experimentelor cu aceste oglinzi, astronomii sovietici au construit dispozitivul НОРА (NORA în Ib. română). Acest dispozitiv detectează găurile negre din Univers. Nu se cunosc prea multe lucruri despre acest aparat. Acţionează ca un fel de teleobiectiv care poate curba raza de lumină proiectând-o spre obiective îndepărtate din cosmos.

Cu ajutorul lui se încearcă studierea „găurilor negre” şi a „găurilor de vierme”. Locuri în care timpul „curge înainte şi înapoi”. Prin aceste găuri se poate trece din lumea noastră în alte lumi paralele despre care nu ştim nimic. Din care, surprinzător, se pare că ne-au parvenit o serie de informaţii. Aceste informații au dus la salturi spectaculoase în domenii ca medicina, astronautica, genetica şi altele.

Pericole neştiute

Serghei Vladilenovici Krasnikov (n.1961) este fizician rus, doctor în fizică şi matematică la Universitatea din Sankt Petersburg. În 2001 el a fost numit director într-un compartiment din Laboratorul STARLAL. Instituţie care, printre multe altele, s-a ocupat şi de călătoria în timp.

Savantul a propus construirea unor „tuburi Krasnikov”. Sunt nişte mecanisme care pot deforma intenţionat dimensiunea spaţio-temporală. Acestea permiţând astfel deplasările în trecut sau în viitor. Deocamdată totul este în fază de proiect. Deja apar o serie de fenomene care pot pune în pericol viitoarele expediţii.

Se pierde legătura cu baza

Deoarece „navele” respective se mişcă pe o linie curbă a timpului, nu va mai exista legătură radio cu baza. Deoarece undele electromagnetice se propagă în linie dreaptă şi, deci, vor trece pe lângă maşinăria respectivă.

O altă problemă este legată de mişcarea Pământului în jurul Soarelui. Odată pornită pe un astfel de „drum” aflat la mii de ani înainte sau înapoi, nu este sigur că la întoarcere nava va nimeri în acelaşi loc din care a plecat. Orice deviere înseamnă, practic, alt timp, alt loc, altă lume.

Există riscuri foarte mari

În anul 1993, Matt Visser, profesor de matematică la Universitatea Victoria din Wellington, Noua Zeelandă, a demonstrat că dacă între cele două găuri de vierme, formate la plecarea şi înapoierea temponauţilor, există o diferenţă de o singură oră, atunci poate apărea un câmp cuantic şi efecte gravitaţionale care pot distruge maşinile Krasnikov şi, implicit, ocupanţii lor.

Dar, cel mai mare pericol pentru omenire îl reprezintă scopurile pentru care se încearcă aceste deplasări în trecut sau în viitor. Misiunile pe care le vor primi temponauţii vor viza schimbarea cursului evenimentelor în favoarea omenirii, sau pentru transformarea acesteia într-o masă uşor manevrabilă?


 

Articole recente

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *