calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

S-ar părea că problema călătoriei în timp, înapoi, în trecut sau înainte, în viitor, este una care aparţine domeniului ştiinţifico-fantastic. Asta chiar dacă în legendele unor popoare, astfel de deplasări sunt relatate uneori, cu lux de amănunte. Un vechi proverb românesc spune însă că „nu iese fum până nu faci foc”. Asta înseamnă oare, că este probabil ca la rădăcina miturilor legate de călătoria în timp să există un sâmbure de adevăr?

Un pic de lumină

Conform dicţionarelor în vigoare, „Timpul este un mediu omogen şi nedefinit, analog spaţiului, în care ne apare succesiunea ireversibilă a fenomenelor”. Dacă aşa stau lucrurile, putem să ne mişcăm în acest „mediu omogen asemănător spaţiului”? Ştiinţa actuală a admis că există mai multe modalităţi de a călători în viitor. Însă nu şi în trecut. Există peste 40 de proiecte pentru realizarea unor dispozitive (maşini) de călătorit în timp.

Cele mai multe experimente în acest domeniu au fost efectuate de serviciile secrete din diferite ţări. Mai cunoscut fiind celebrul Experiment Philadelphia. La 12 august 1943, nava Eldrige a fost teleportată la 400 de mile distanţă. A rămas 4 ore invizibilă într-o buclă temporală şi apoi a reapărut în portul Norfolk, de unde dispăruse.

Dar dacă despre încercările americanilor s-a mai aflat câte ceva, despre cele ale sovieticilor (ruşilor) nu se ştie aproape nimic, deşi ele se desfăşoară şi în prezent.

calatoria-in-timp

Oglinzile misterioase

Nikolai Alexandrovici Kozyrev a fost astronom şi astrofizician rus şi a trăit între anii 1908-1983. În regimul stalinist el a fost arestat în noiembrie 1936 şi condamnat la 10 ani de puşcărie. A fost condamnat pentru activităţi contrarevoluţionare.

În 1941 însă, i s-au dat alţi 10 ani pentru propagandă ostilă împotriva URSS. Fiind o inteligenţă ieşită din comun, i s-a dat voie să-şi continue cercetările legate de călătoria în timp. Cercetările, le desfăşura în secret, în cadrul Observatorului Pulkovo. Folosea nişte discuri speciale plasate în interiorul unor bobine. Astfel, a reuşit să modifice părţi dintr-o secundă, schimbându-i astfel destinaţia din prezent în viitor.

Oglinzile lui Kozyrev

El a construit nişte „maşini de călătorit în timp”. Acestea au intrat în limbajul cercetătorilor sub numele de „Oglinzile lui Kozyrev”. Sunt nişte tuburi confecţionate din plăci de aluminiu perfect lustruite. Erau răsucite în sensul acelor de ceasornic. Acestea fiind capabile să reflecte orice fel de radiaţii, inclusiv pe cele emise de corpurile vii. Erau capabile să schimbe densitatea timpului cuprins în spaţiul din interior.

Testările cu acestea au început încă din anii 1960. 20 de ani mai târziu, în 1980, s-a trecut la experimente secrete la care au luat parte voluntari din 12 ţări. Odată cu destrămarea URSS, toate activităţile legate de călătorie au fost oprite.

Experimente făcute în mașina timpului

La începutul anului 1990, la Institutul de Medicină Experimentală al Filialei Siberiene al Academiei de Ştiinţe a Rusiei s-au desfăşurat o serie de încercări legate de călătoria în timp. Subiecţii, oameni sănătoşi mintal şi fizic, au fost introduşi în nişte spirale cilindrice căptuşite în interior cu oglinzile lui Kozyrev.

Toţi participanţii la testări au declarat că au avut senzaţia „că sunt corp comun cu instalaţia respectivă”. Aceștia au avut capacităţi extrasenzoriale precum vorbirea în limbi străine, pe care nu le-au ştiut niciodată. Au retrăit scene din istoria omenirii sau au luat parte la evenimente care probabil vor avea loc în viitor.

Nu se știe totuși un aspect important

Deocamdată, cercetătorii nu pot stabili un aspect deosebit de important. Participanţii la experimente au ajuns ei în timpul acela, din trecut sau din viitor, sau fragmente din acel „mediu omogen şi nedefinit” a fost adus în interiorul aparatelor respective?

calatoria_in_timp

„NORA”

Pe baza observaţiilor culese în urma experimentelor cu aceste oglinzi, astronomii sovietici au construit dispozitivul НОРА (NORA în Ib. română). Acest dispozitiv detectează găurile negre din Univers. Nu se cunosc prea multe lucruri despre acest aparat. Acţionează ca un fel de teleobiectiv care poate curba raza de lumină proiectând-o spre obiective îndepărtate din cosmos.

Cu ajutorul lui se încearcă studierea „găurilor negre” şi a „găurilor de vierme”. Locuri în care timpul „curge înainte şi înapoi”. Prin aceste găuri se poate trece din lumea noastră în alte lumi paralele despre care nu ştim nimic. Din care, surprinzător, se pare că ne-au parvenit o serie de informaţii. Aceste informații au dus la salturi spectaculoase în domenii ca medicina, astronautica, genetica şi altele.

Pericole neştiute

Serghei Vladilenovici Krasnikov (n.1961) este fizician rus, doctor în fizică şi matematică la Universitatea din Sankt Petersburg. În 2001 el a fost numit director într-un compartiment din Laboratorul STARLAL. Instituţie care, printre multe altele, s-a ocupat şi de călătoria în timp.

Savantul a propus construirea unor „tuburi Krasnikov”. Sunt nişte mecanisme care pot deforma intenţionat dimensiunea spaţio-temporală. Acestea permiţând astfel deplasările în trecut sau în viitor. Deocamdată totul este în fază de proiect. Deja apar o serie de fenomene care pot pune în pericol viitoarele expediţii.

Se pierde legătura cu baza

Deoarece „navele” respective se mişcă pe o linie curbă a timpului, nu va mai exista legătură radio cu baza. Deoarece undele electromagnetice se propagă în linie dreaptă şi, deci, vor trece pe lângă maşinăria respectivă.

O altă problemă este legată de mişcarea Pământului în jurul Soarelui. Odată pornită pe un astfel de „drum” aflat la mii de ani înainte sau înapoi, nu este sigur că la întoarcere nava va nimeri în acelaşi loc din care a plecat. Orice deviere înseamnă, practic, alt timp, alt loc, altă lume.

Există riscuri foarte mari

În anul 1993, Matt Visser, profesor de matematică la Universitatea Victoria din Wellington, Noua Zeelandă, a demonstrat că dacă între cele două găuri de vierme, formate la plecarea şi înapoierea temponauţilor, există o diferenţă de o singură oră, atunci poate apărea un câmp cuantic şi efecte gravitaţionale care pot distruge maşinile Krasnikov şi, implicit, ocupanţii lor.

Dar, cel mai mare pericol pentru omenire îl reprezintă scopurile pentru care se încearcă aceste deplasări în trecut sau în viitor. Misiunile pe care le vor primi temponauţii vor viza schimbarea cursului evenimentelor în favoarea omenirii, sau pentru transformarea acesteia într-o masă uşor manevrabilă?


 

Articole recente

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

Fericirea și anxietatea

Întâlniri misterioase în spațiul cosmic

solomonarii

Solomonarii

citirea-fetei

Citirea feței

Razboiul-Parapsihologic

Războiul Parapsihologic – Documentar Tradus

Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

tuneluri_secrete_in_bucuresti

Tuneluri secrete în București

Alimente benefice pentru inimă

papaji-ramai-tacut-documentar-tradus

PAPAJI – Rămâi tăcut – Documentar Tradus

cei-patru-calareti-ai-apocalipsei

Cei patru călăreți ai apocalipsei

pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

din-legile-lui-zamolxe

Din legile lui Zamolxe

Misterele neelucidate, care au făcut posibilă viața

Este realitatea în care trăim, una virtuală?!

misterul-lui-tutankhamon

Misterul lui Tutankhamon – Documentar Tradus

Care este momentul în care devenim oameni?!

sanatatea-se-invata

Sănătatea se învață

beneficiile-cuprului

Beneficiile Cuprului

Mișcarea NEW AGE și aspectele negative

cum-sa-alungam-grijile

Cum să alungăm grijile

Metode sănătoase anti-cancer

tratament-albine

Albinele – Terapie naturală împotriva paraziților

investeste-timp-in-sanatate

Investește timp în sănătate

beneficiile-meditatiei

Beneficiile meditației

Beneficiile usturoiului

beneficiile-telinei

Beneficiile țelinei

paranormal

Evenimente paranormale

batranul-maestru

Pilda călătoriei celor trei

Radicalii liberi

Intretinerea-bijuteriilor-2

Întreținerea Bijuteriilor

Spectrul_electromagnetic

Spectrul Electromagnetic și Radiația Electromagnetică

Kundalini-Yoga

Energiile Vitale ale Corpului Uman

energia-orgonica

Energia orgonică scalara, esenţială pentru sănătate

apa-alcalina-ionizata-restructurataapa-alcalina-ionizata-restructurata

Ce este Apa Alcalină Ionizată şi Restructurată

Ionii_Negativi

Ionii Negativi, Anionii sau Aeroionii

Forma Universului Scalar de Torsiune

Universul si forma sa geometrica identica cu cea a campului de torsiune

Magnetoterapia

Magnetoterapia

Pandantive-Scalare-Cuantice-Generatoare-de-Ioni-Negativi-si-Protectoare-Impotriva-Radiatiilor-Electromagnetice

Pandantiv Scalar Cuantic Protector Împotriva Radiaţiilor Electromagnetice

oxigenul si ozonul

Calităţile Ozonului

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *