investeste-timp-in-sanatate

• Investește timp în sănătate

Nimeni nu poate scăpa de îm­bătrânire, dar un stil sănătos de viaţă poate prelungi tinereţea tru­pului şi a minţii. Bolile pot fi oprite şi suferinţele uşurate.

• Şi sufletul are nevoie de îngrijire

Să poţi stăpâni provocările vieţii întăreşte imunitatea su­fletească. Dar când ele se transformă în stres, şi stresul ne domină existenţa pe termen lung, bătrâneţea se insta­lează mai repede. Este foarte important să acordăm atenţie vieţii sufleteşti, iar cercetările din ultima vreme ne fac următoarele recomandări:
Fiţi îngăduitori cu dvs. În­cetaţi să vă mai criticaţi pentru greşelile trecutului.

• Priviţi-vă şi vor­biţi-vă ca unui prieten

Nu vă faceţi griji în legătură cu ce aduce viitorul. Nu duce la ni­mic bun când se instalează grija. Nu declanşaţi degeaba stresul ameninţărilor. Creierul ia spaimele noastre drept realităţi. Puneţi distanţă între eul emoţional si cel logic. De pildă, gândi­ţi-vă la dvs. la persoana a treia – “Cum se simte individul acesta în îm­prejurarea pe care o trăieşte?”. Apoi întrebaţi-vă în mod direct – “Lucrul ăsta mă va influenţa şi peste zece ani?”.

• Distanţaţi-vă şi vizual de stre­sul pe care-l creează respectiva îm­prejurare

…observându-l ca pe un film proiectat pe un perete. Observaţi-vă cu atenţie mode­lele de gândire. Cinismul, ironia, dis­preţul, furia şi gândurile mereu pesi­miste prezintă, atât trupeşte, cât şi su­fleteşte, un risc mare de îmbolnăvire. Învăţaţi şi practicaţi tehnici de meditaţie şi de concentrare a atenţiei. Exersate permanent, ele cresc rezistenţa la stres şi dacă s-a instalat, îl elimină. Întăresc sistemul imunitar, ne apără de depresii şi frică.

• Refuzaţi activităţile paralele (multitasking)

…concentrarea pe o sin­gură preocupare, dedicaţia exclusivă faţă de ea, ne dă o satisfacţie maxi­mă. Asta în comparaţie cu oboseala, risipa şi epuizarea create prin realizarea mai multor activităţi în acelaşi timp. Dacă suferiţi de depresie, trataţi-vă! Vă veţi îmbunătăţi nu doar calitatea vieţii, ci veţi reduce riscul de a vă îmbolnăvi trupeşte. Angajaţi-vă în numele altora, participaţi la acţiuni caritabile care să vă umple viaţa de sens. Mai ales dacă aveţi o viaţă profesională din care aspectele emoţionale lipsesc.

 

alunga-singuratatea

 

• Iată cum sună recomandările specialiştilor americani:

Atenţie la greutate! Kilogra­mele în plus dau de furcă picioarelor şi inimii. Cresc tensiunea şi nivelul zahărului din sânge. Supraponderalii au un risc de patru ori mai mare de a face diabet de tip 2. Sănătatea este ame­ninţată în primul rând de grăsimea viscerală, care se depune pe pântec. Produce hormoni care facilitează apariţia diabetului şi a bolilor coro­nariene. Mâncaţi variat.

• Alimentaţia variată favorizează o floră intesti­nală bogată

…care susţine sănătatea. Renunţaţi la produsele prelu­crate industrial. Alegeţi alimente naturale – multe legume, nuci, se­minţe, fructe, măcinişuri de cerea­le, sucuri proaspete de legume sau fructe, peşte – dar nu din crescătorii.

• Reduceţi consumul de hidraţi de carbon!

Pâine albă, paste, băuturi dulci, care cresc nivelul zahărului în sânge şi facilitează apariţia diabetului. Favorizaţi consumul de fibre alimentare. Satură şi fac ca nivelul zahărului din sânge să ră­mână stabil.

• Reduceţi alimentele procesate, dulci!

Zahărul duce la greutate exceden­tară, la diabet şi la scurtarea vieţii. O cercetare realizată pe 10.000 de oameni, vreme de 15 ani, a dovedit că riscul de a muri de o boală coro­nariană sau de diabet a fost cu atât mai mare, cu cât cei în cauză mân­cau mai multe dulciuri, deci zahăr. Si alcoolul? În cantităţi mici (0,25 litri de vin pe zi sau 0,5 litri de bere pe zi pentru bărbaţi, iar pentru femei jumătate), nu afectează lungimea vieţii, ba dimpotrivă, unele studii re­cente arată că alcoolul consumat moderat sporeşte chiar, durata vie­ţii, în comparaţie cu abstinenţa. În schimb, în cantitate mare, alcoolul favorizează apariţia multor boli şi duce la o moarte timpurie.

• Fiţi permanent în mişcare!

Între 30 şi 40 de ani, masa noas­tră musculară scade, energia se pierde, membrele şi oasele încep să aibă de suferit. La fiecare individ, muşchii neantrenaţi sunt înlocuiţi, în timp, prin grăsime, care arde mai pu­ţine calorii. Urmarea, chiar la o in­gerare egală de calorii, individul se îngraşă. Iată de ce, toţi oamenii de ştiinţă au căzut de acord că mişcarea este, de departe, cea mai bună solu­ţie contra îmbătrânirii. Oamenii care fac mişcare cunosc un risc mult mai redus de a-şi îmbolnăvi inima, de a face depresii, diabet de tip 2 şi sin­drom metabolic.

sport-alergare

Sportul îmbunătă­ţeşte irigarea cu sânge a corpului, în­tăreşte muşchii şi oasele. Tonusul muscular ţine sănătoase celulele pe termen lung. Organismul produce mai puţin cortizol, ne simţim mai liniştiţi şi mai echilibraţi. Şi creierul profită de mişcare. Sportul întăreşte puterea de concentrare şi ajută la formarea de noi celule nervoase. Motiv pentru care oamenii sportivi sunt feriţi pe termen mai lung, de demenţă.

• Ce fel de sport?

Alergarea, înotul, dansul, tenisul de masă, karatele, Tai-Chi, Yoga. Sunt nenumărate posibilităţi de a ne mişca. Verificaţi-vă posibilităţile fizi­ce şi zona către care sunteţi atraşi. Vreţi să vă întăriţi rezistenţa? Să vă perfecţionaţi mobilitatea? Să vă întă­riţi muşchii? Vă place să faceţi sport de unul singur sau în colectiv?

În urma unui dialog sincer cu dvs., acceptând termene fixe şi obligatorii pentru a face mişcare, vă veţi dovedi respect atât faţă de dvs., cât şi faţă de sănătate. Dacă sunteţi nesigur pe dvs., câteva ore alături de un antrenor bun sunt absolut necesare. El vă poa­te crea un program ideal, care să vi se potrivească perfect. Costă mai mult decât o bere băută seară de sea­ră cu amicii, dar răsplata e înzecită. Tinereţe pe termen lung!

• Cât sport?

10.000 de paşi pe zi, reco­mandă medicina preventivă. 30 de minute de activitate cor­porală medie, de cel puţin cinci ori pe săptămână. 20 de minute de an­trenament susţinut (până când începi să transpiri) trei zile pe săptămână. Acesta este minimum de mişcare pe care îl recomandă experţii americani. Mersul pe bicicletă, lucratul în grădină, mersul, spălatul ferestrelor, toate sunt mai bune decât sedenta­rismul.

Statul pe scaun sau pe fotoliu îmbătrâneşte, spun aceiaşi specialişti. Medicii suedezi Anders Hansen şi Cari Johan Sundberg au dorit să ştie exact şi au aflat. “Cu fiecare oră în care sunteţi activi corporal, viaţa dvs. se prelungeşte cu două pâ­nă la cinci ore. Printr-o oră de antre­nament intens, câştigaţi între cinci şi unsprezece ore de viaţă în plus.” Există oare un îndemn mai bun?

baie-soare

• Lăsaţi lumina pe piele, în doze potrivite!

Soarele excesiv îmbătrâneşte epiderma şi creşte riscul cancerului de piele. Din păcate, dermatologii uită să mai dea un avertisment – şi lipsa luminii îmbolnăveşte! Ca să fim sănătoşi, avem nevoie de soare. Cu ajutorul razelor ultravio­lete, pielea produce o substantă vitală, vitamina D. Aceasta participă la multe procese esenţiale din organism. O cantitate insuficientă de vitamina D poate să ducă la slă­birea oaselor.
Osteopo­roza este una dintre bolile cele mai grabnic aducătoare de bătrâneţe. Şi dacă ar fi doar atât! Multe studii au arătat că lipsa vitaminei D este responsabilă, în mare măsură, şi de diabet, depresii, astm, reumatism, infecţii ale căilor respiratorii, dar şi boli autoimune, precum scleroza în plăci, ori boli tipice bătrâneţii, ca demenţa senilă şi parkinsonul.

• Regulă de fier

Dacă umbra dvs. este mai lungă decât dvs., razele ultraviolete care ajung pe pământ în mod normal sunt suficiente pentru a determina formarea vitaminei D. În cazul când umbra este mai scurtă, aveţi nevoie de un factor de protecţie solară, dar el trebuie aplicat doar după 10 sau 20 de minute de la expunerea la soare. Peste cifra 15 în sus, factorii de protecţie blo­chează formarea vitaminei D. Soluţia? experţii recomandă administrarea de preparate cu vitamina D.

• Feriţi-vă de singurătate

În principiu, singurătatea nu face rău, dimpotrivă, ea interiorizează, sporeşte creativitatea si vindecă. Dar când ea devine însingurare şi izolare, fără drum de ieşire, ne îmbătrâneşte grozav! Omul are nevoie de prieteni, de relaţii şi de comunicare cu semenii lui.
Cine nutreşte contacte pozitive cu alţii, cine sare în ajutor, luându-şi asupra sa responsabilităţi caritabile, cine are legături profunde cu amicii lui şi cu rudele apropiate este mult mai satisfăcut şi mai sănă­tos, decât individualiştii care îşi ajung lor înşile şi, aparent, nu au nevoie de nimeni. În convie­ţuirea cu ceilalţi, oamenii nu găsesc doar apro­piere, ci şi SENS.

 

Articole recente

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *