investeste-timp-in-sanatate

• Investește timp în sănătate

Nimeni nu poate scăpa de îm­bătrânire, dar un stil sănătos de viaţă poate prelungi tinereţea tru­pului şi a minţii. Bolile pot fi oprite şi suferinţele uşurate.

• Şi sufletul are nevoie de îngrijire

Să poţi stăpâni provocările vieţii întăreşte imunitatea su­fletească. Dar când ele se transformă în stres, şi stresul ne domină existenţa pe termen lung, bătrâneţea se insta­lează mai repede. Este foarte important să acordăm atenţie vieţii sufleteşti, iar cercetările din ultima vreme ne fac următoarele recomandări:
Fiţi îngăduitori cu dvs. În­cetaţi să vă mai criticaţi pentru greşelile trecutului.

• Priviţi-vă şi vor­biţi-vă ca unui prieten

Nu vă faceţi griji în legătură cu ce aduce viitorul. Nu duce la ni­mic bun când se instalează grija. Nu declanşaţi degeaba stresul ameninţărilor. Creierul ia spaimele noastre drept realităţi. Puneţi distanţă între eul emoţional si cel logic. De pildă, gândi­ţi-vă la dvs. la persoana a treia – „Cum se simte individul acesta în îm­prejurarea pe care o trăieşte?”. Apoi întrebaţi-vă în mod direct – „Lucrul ăsta mă va influenţa şi peste zece ani?”.

• Distanţaţi-vă şi vizual de stre­sul pe care-l creează respectiva îm­prejurare

…observându-l ca pe un film proiectat pe un perete. Observaţi-vă cu atenţie mode­lele de gândire. Cinismul, ironia, dis­preţul, furia şi gândurile mereu pesi­miste prezintă, atât trupeşte, cât şi su­fleteşte, un risc mare de îmbolnăvire. Învăţaţi şi practicaţi tehnici de meditaţie şi de concentrare a atenţiei. Exersate permanent, ele cresc rezistenţa la stres şi dacă s-a instalat, îl elimină. Întăresc sistemul imunitar, ne apără de depresii şi frică.

• Refuzaţi activităţile paralele (multitasking)

…concentrarea pe o sin­gură preocupare, dedicaţia exclusivă faţă de ea, ne dă o satisfacţie maxi­mă. Asta în comparaţie cu oboseala, risipa şi epuizarea create prin realizarea mai multor activităţi în acelaşi timp. Dacă suferiţi de depresie, trataţi-vă! Vă veţi îmbunătăţi nu doar calitatea vieţii, ci veţi reduce riscul de a vă îmbolnăvi trupeşte. Angajaţi-vă în numele altora, participaţi la acţiuni caritabile care să vă umple viaţa de sens. Mai ales dacă aveţi o viaţă profesională din care aspectele emoţionale lipsesc.

alunga-singuratatea

• Iată cum sună recomandările specialiştilor americani:

Atenţie la greutate! Kilogra­mele în plus dau de furcă picioarelor şi inimii. Cresc tensiunea şi nivelul zahărului din sânge. Supraponderalii au un risc de patru ori mai mare de a face diabet de tip 2. Sănătatea este ame­ninţată în primul rând de grăsimea viscerală, care se depune pe pântec. Produce hormoni care facilitează apariţia diabetului şi a bolilor coro­nariene. Mâncaţi variat.

• Alimentaţia variată favorizează o floră intesti­nală bogată

…care susţine sănătatea. Renunţaţi la produsele prelu­crate industrial. Alegeţi alimente naturale – multe legume, nuci, se­minţe, fructe, măcinişuri de cerea­le, sucuri proaspete de legume sau fructe, peşte – dar nu din crescătorii.

• Reduceţi consumul de hidraţi de carbon!

Pâine albă, paste, băuturi dulci, care cresc nivelul zahărului în sânge şi facilitează apariţia diabetului. Favorizaţi consumul de fibre alimentare. Satură şi fac ca nivelul zahărului din sânge să ră­mână stabil.

• Reduceţi alimentele procesate, dulci!

Zahărul duce la greutate exceden­tară, la diabet şi la scurtarea vieţii. O cercetare realizată pe 10.000 de oameni, vreme de 15 ani, a dovedit că riscul de a muri de o boală coro­nariană sau de diabet a fost cu atât mai mare, cu cât cei în cauză mân­cau mai multe dulciuri, deci zahăr. Si alcoolul? În cantităţi mici (0,25 litri de vin pe zi sau 0,5 litri de bere pe zi pentru bărbaţi, iar pentru femei jumătate), nu afectează lungimea vieţii, ba dimpotrivă, unele studii re­cente arată că alcoolul consumat moderat sporeşte chiar, durata vie­ţii, în comparaţie cu abstinenţa. În schimb, în cantitate mare, alcoolul favorizează apariţia multor boli şi duce la o moarte timpurie.

• Fiţi permanent în mişcare!

Între 30 şi 40 de ani, masa noas­tră musculară scade, energia se pierde, membrele şi oasele încep să aibă de suferit. La fiecare individ, muşchii neantrenaţi sunt înlocuiţi, în timp, prin grăsime, care arde mai pu­ţine calorii. Urmarea, chiar la o in­gerare egală de calorii, individul se îngraşă. Iată de ce, toţi oamenii de ştiinţă au căzut de acord că mişcarea este, de departe, cea mai bună solu­ţie contra îmbătrânirii. Oamenii care fac mişcare cunosc un risc mult mai redus de a-şi îmbolnăvi inima, de a face depresii, diabet de tip 2 şi sin­drom metabolic.

sport-alergare

Sportul îmbunătă­ţeşte irigarea cu sânge a corpului, în­tăreşte muşchii şi oasele. Tonusul muscular ţine sănătoase celulele pe termen lung. Organismul produce mai puţin cortizol, ne simţim mai liniştiţi şi mai echilibraţi. Şi creierul profită de mişcare. Sportul întăreşte puterea de concentrare şi ajută la formarea de noi celule nervoase. Motiv pentru care oamenii sportivi sunt feriţi pe termen mai lung, de demenţă.

• Ce fel de sport?

Alergarea, înotul, dansul, tenisul de masă, karatele, Tai-Chi, Yoga. Sunt nenumărate posibilităţi de a ne mişca. Verificaţi-vă posibilităţile fizi­ce şi zona către care sunteţi atraşi. Vreţi să vă întăriţi rezistenţa? Să vă perfecţionaţi mobilitatea? Să vă întă­riţi muşchii? Vă place să faceţi sport de unul singur sau în colectiv?

În urma unui dialog sincer cu dvs., acceptând termene fixe şi obligatorii pentru a face mişcare, vă veţi dovedi respect atât faţă de dvs., cât şi faţă de sănătate. Dacă sunteţi nesigur pe dvs., câteva ore alături de un antrenor bun sunt absolut necesare. El vă poa­te crea un program ideal, care să vi se potrivească perfect. Costă mai mult decât o bere băută seară de sea­ră cu amicii, dar răsplata e înzecită. Tinereţe pe termen lung!

• Cât sport?

10.000 de paşi pe zi, reco­mandă medicina preventivă. 30 de minute de activitate cor­porală medie, de cel puţin cinci ori pe săptămână. 20 de minute de an­trenament susţinut (până când începi să transpiri) trei zile pe săptămână. Acesta este minimum de mişcare pe care îl recomandă experţii americani. Mersul pe bicicletă, lucratul în grădină, mersul, spălatul ferestrelor, toate sunt mai bune decât sedenta­rismul.

Statul pe scaun sau pe fotoliu îmbătrâneşte, spun aceiaşi specialişti. Medicii suedezi Anders Hansen şi Cari Johan Sundberg au dorit să ştie exact şi au aflat. „Cu fiecare oră în care sunteţi activi corporal, viaţa dvs. se prelungeşte cu două pâ­nă la cinci ore. Printr-o oră de antre­nament intens, câştigaţi între cinci şi unsprezece ore de viaţă în plus.” Există oare un îndemn mai bun?

baie-soare

• Lăsaţi lumina pe piele, în doze potrivite!

Soarele excesiv îmbătrâneşte epiderma şi creşte riscul cancerului de piele. Din păcate, dermatologii uită să mai dea un avertisment – şi lipsa luminii îmbolnăveşte! Ca să fim sănătoşi, avem nevoie de soare. Cu ajutorul razelor ultravio­lete, pielea produce o substantă vitală, vitamina D. Aceasta participă la multe procese esenţiale din organism. O cantitate insuficientă de vitamina D poate să ducă la slă­birea oaselor.
Osteopo­roza este una dintre bolile cele mai grabnic aducătoare de bătrâneţe. Şi dacă ar fi doar atât! Multe studii au arătat că lipsa vitaminei D este responsabilă, în mare măsură, şi de diabet, depresii, astm, reumatism, infecţii ale căilor respiratorii, dar şi boli autoimune, precum scleroza în plăci, ori boli tipice bătrâneţii, ca demenţa senilă şi parkinsonul.

• Regulă de fier

Dacă umbra dvs. este mai lungă decât dvs., razele ultraviolete care ajung pe pământ în mod normal sunt suficiente pentru a determina formarea vitaminei D. În cazul când umbra este mai scurtă, aveţi nevoie de un factor de protecţie solară, dar el trebuie aplicat doar după 10 sau 20 de minute de la expunerea la soare. Peste cifra 15 în sus, factorii de protecţie blo­chează formarea vitaminei D. Soluţia? experţii recomandă administrarea de preparate cu vitamina D.

• Feriţi-vă de singurătate

În principiu, singurătatea nu face rău, dimpotrivă, ea interiorizează, sporeşte creativitatea si vindecă. Dar când ea devine însingurare şi izolare, fără drum de ieşire, ne îmbătrâneşte grozav! Omul are nevoie de prieteni, de relaţii şi de comunicare cu semenii lui.
Cine nutreşte contacte pozitive cu alţii, cine sare în ajutor, luându-şi asupra sa responsabilităţi caritabile, cine are legături profunde cu amicii lui şi cu rudele apropiate este mult mai satisfăcut şi mai sănă­tos, decât individualiştii care îşi ajung lor înşile şi, aparent, nu au nevoie de nimeni. În convie­ţuirea cu ceilalţi, oamenii nu găsesc doar apro­piere, ci şi SENS.

 

Articole recente

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *