investeste-timp-in-sanatate

• Investește timp în sănătate

Nimeni nu poate scăpa de îm­bătrânire, dar un stil sănătos de viaţă poate prelungi tinereţea tru­pului şi a minţii. Bolile pot fi oprite şi suferinţele uşurate.

• Şi sufletul are nevoie de îngrijire

Să poţi stăpâni provocările vieţii întăreşte imunitatea su­fletească. Dar când ele se transformă în stres, şi stresul ne domină existenţa pe termen lung, bătrâneţea se insta­lează mai repede. Este foarte important să acordăm atenţie vieţii sufleteşti, iar cercetările din ultima vreme ne fac următoarele recomandări:
Fiţi îngăduitori cu dvs. În­cetaţi să vă mai criticaţi pentru greşelile trecutului.

• Priviţi-vă şi vor­biţi-vă ca unui prieten

Nu vă faceţi griji în legătură cu ce aduce viitorul. Nu duce la ni­mic bun când se instalează grija. Nu declanşaţi degeaba stresul ameninţărilor. Creierul ia spaimele noastre drept realităţi. Puneţi distanţă între eul emoţional si cel logic. De pildă, gândi­ţi-vă la dvs. la persoana a treia – “Cum se simte individul acesta în îm­prejurarea pe care o trăieşte?”. Apoi întrebaţi-vă în mod direct – “Lucrul ăsta mă va influenţa şi peste zece ani?”.

• Distanţaţi-vă şi vizual de stre­sul pe care-l creează respectiva îm­prejurare

…observându-l ca pe un film proiectat pe un perete. Observaţi-vă cu atenţie mode­lele de gândire. Cinismul, ironia, dis­preţul, furia şi gândurile mereu pesi­miste prezintă, atât trupeşte, cât şi su­fleteşte, un risc mare de îmbolnăvire. Învăţaţi şi practicaţi tehnici de meditaţie şi de concentrare a atenţiei. Exersate permanent, ele cresc rezistenţa la stres şi dacă s-a instalat, îl elimină. Întăresc sistemul imunitar, ne apără de depresii şi frică.

• Refuzaţi activităţile paralele (multitasking)

…concentrarea pe o sin­gură preocupare, dedicaţia exclusivă faţă de ea, ne dă o satisfacţie maxi­mă. Asta în comparaţie cu oboseala, risipa şi epuizarea create prin realizarea mai multor activităţi în acelaşi timp. Dacă suferiţi de depresie, trataţi-vă! Vă veţi îmbunătăţi nu doar calitatea vieţii, ci veţi reduce riscul de a vă îmbolnăvi trupeşte. Angajaţi-vă în numele altora, participaţi la acţiuni caritabile care să vă umple viaţa de sens. Mai ales dacă aveţi o viaţă profesională din care aspectele emoţionale lipsesc.

alunga-singuratatea

• Iată cum sună recomandările specialiştilor americani:

Atenţie la greutate! Kilogra­mele în plus dau de furcă picioarelor şi inimii. Cresc tensiunea şi nivelul zahărului din sânge. Supraponderalii au un risc de patru ori mai mare de a face diabet de tip 2. Sănătatea este ame­ninţată în primul rând de grăsimea viscerală, care se depune pe pântec. Produce hormoni care facilitează apariţia diabetului şi a bolilor coro­nariene. Mâncaţi variat.

• Alimentaţia variată favorizează o floră intesti­nală bogată

…care susţine sănătatea. Renunţaţi la produsele prelu­crate industrial. Alegeţi alimente naturale – multe legume, nuci, se­minţe, fructe, măcinişuri de cerea­le, sucuri proaspete de legume sau fructe, peşte – dar nu din crescătorii.

• Reduceţi consumul de hidraţi de carbon!

Pâine albă, paste, băuturi dulci, care cresc nivelul zahărului în sânge şi facilitează apariţia diabetului. Favorizaţi consumul de fibre alimentare. Satură şi fac ca nivelul zahărului din sânge să ră­mână stabil.

• Reduceţi alimentele procesate, dulci!

Zahărul duce la greutate exceden­tară, la diabet şi la scurtarea vieţii. O cercetare realizată pe 10.000 de oameni, vreme de 15 ani, a dovedit că riscul de a muri de o boală coro­nariană sau de diabet a fost cu atât mai mare, cu cât cei în cauză mân­cau mai multe dulciuri, deci zahăr. Si alcoolul? În cantităţi mici (0,25 litri de vin pe zi sau 0,5 litri de bere pe zi pentru bărbaţi, iar pentru femei jumătate), nu afectează lungimea vieţii, ba dimpotrivă, unele studii re­cente arată că alcoolul consumat moderat sporeşte chiar, durata vie­ţii, în comparaţie cu abstinenţa. În schimb, în cantitate mare, alcoolul favorizează apariţia multor boli şi duce la o moarte timpurie.

• Fiţi permanent în mişcare!

Între 30 şi 40 de ani, masa noas­tră musculară scade, energia se pierde, membrele şi oasele încep să aibă de suferit. La fiecare individ, muşchii neantrenaţi sunt înlocuiţi, în timp, prin grăsime, care arde mai pu­ţine calorii. Urmarea, chiar la o in­gerare egală de calorii, individul se îngraşă. Iată de ce, toţi oamenii de ştiinţă au căzut de acord că mişcarea este, de departe, cea mai bună solu­ţie contra îmbătrânirii. Oamenii care fac mişcare cunosc un risc mult mai redus de a-şi îmbolnăvi inima, de a face depresii, diabet de tip 2 şi sin­drom metabolic.

sport-alergare

Sportul îmbunătă­ţeşte irigarea cu sânge a corpului, în­tăreşte muşchii şi oasele. Tonusul muscular ţine sănătoase celulele pe termen lung. Organismul produce mai puţin cortizol, ne simţim mai liniştiţi şi mai echilibraţi. Şi creierul profită de mişcare. Sportul întăreşte puterea de concentrare şi ajută la formarea de noi celule nervoase. Motiv pentru care oamenii sportivi sunt feriţi pe termen mai lung, de demenţă.

• Ce fel de sport?

Alergarea, înotul, dansul, tenisul de masă, karatele, Tai-Chi, Yoga. Sunt nenumărate posibilităţi de a ne mişca. Verificaţi-vă posibilităţile fizi­ce şi zona către care sunteţi atraşi. Vreţi să vă întăriţi rezistenţa? Să vă perfecţionaţi mobilitatea? Să vă întă­riţi muşchii? Vă place să faceţi sport de unul singur sau în colectiv?

În urma unui dialog sincer cu dvs., acceptând termene fixe şi obligatorii pentru a face mişcare, vă veţi dovedi respect atât faţă de dvs., cât şi faţă de sănătate. Dacă sunteţi nesigur pe dvs., câteva ore alături de un antrenor bun sunt absolut necesare. El vă poa­te crea un program ideal, care să vi se potrivească perfect. Costă mai mult decât o bere băută seară de sea­ră cu amicii, dar răsplata e înzecită. Tinereţe pe termen lung!

• Cât sport?

10.000 de paşi pe zi, reco­mandă medicina preventivă. 30 de minute de activitate cor­porală medie, de cel puţin cinci ori pe săptămână. 20 de minute de an­trenament susţinut (până când începi să transpiri) trei zile pe săptămână. Acesta este minimum de mişcare pe care îl recomandă experţii americani. Mersul pe bicicletă, lucratul în grădină, mersul, spălatul ferestrelor, toate sunt mai bune decât sedenta­rismul.

Statul pe scaun sau pe fotoliu îmbătrâneşte, spun aceiaşi specialişti. Medicii suedezi Anders Hansen şi Cari Johan Sundberg au dorit să ştie exact şi au aflat. “Cu fiecare oră în care sunteţi activi corporal, viaţa dvs. se prelungeşte cu două pâ­nă la cinci ore. Printr-o oră de antre­nament intens, câştigaţi între cinci şi unsprezece ore de viaţă în plus.” Există oare un îndemn mai bun?

baie-soare

• Lăsaţi lumina pe piele, în doze potrivite!

Soarele excesiv îmbătrâneşte epiderma şi creşte riscul cancerului de piele. Din păcate, dermatologii uită să mai dea un avertisment – şi lipsa luminii îmbolnăveşte! Ca să fim sănătoşi, avem nevoie de soare. Cu ajutorul razelor ultravio­lete, pielea produce o substantă vitală, vitamina D. Aceasta participă la multe procese esenţiale din organism. O cantitate insuficientă de vitamina D poate să ducă la slă­birea oaselor.
Osteopo­roza este una dintre bolile cele mai grabnic aducătoare de bătrâneţe. Şi dacă ar fi doar atât! Multe studii au arătat că lipsa vitaminei D este responsabilă, în mare măsură, şi de diabet, depresii, astm, reumatism, infecţii ale căilor respiratorii, dar şi boli autoimune, precum scleroza în plăci, ori boli tipice bătrâneţii, ca demenţa senilă şi parkinsonul.

• Regulă de fier

Dacă umbra dvs. este mai lungă decât dvs., razele ultraviolete care ajung pe pământ în mod normal sunt suficiente pentru a determina formarea vitaminei D. În cazul când umbra este mai scurtă, aveţi nevoie de un factor de protecţie solară, dar el trebuie aplicat doar după 10 sau 20 de minute de la expunerea la soare. Peste cifra 15 în sus, factorii de protecţie blo­chează formarea vitaminei D. Soluţia? experţii recomandă administrarea de preparate cu vitamina D.

• Feriţi-vă de singurătate

În principiu, singurătatea nu face rău, dimpotrivă, ea interiorizează, sporeşte creativitatea si vindecă. Dar când ea devine însingurare şi izolare, fără drum de ieşire, ne îmbătrâneşte grozav! Omul are nevoie de prieteni, de relaţii şi de comunicare cu semenii lui.
Cine nutreşte contacte pozitive cu alţii, cine sare în ajutor, luându-şi asupra sa responsabilităţi caritabile, cine are legături profunde cu amicii lui şi cu rudele apropiate este mult mai satisfăcut şi mai sănă­tos, decât individualiştii care îşi ajung lor înşile şi, aparent, nu au nevoie de nimeni. În convie­ţuirea cu ceilalţi, oamenii nu găsesc doar apro­piere, ci şi SENS.

 

Articole recente

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

Fericirea și anxietatea

Întâlniri misterioase în spațiul cosmic

solomonarii

Solomonarii

citirea-fetei

Citirea feței

Razboiul-Parapsihologic

Războiul Parapsihologic – Documentar Tradus

Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

tuneluri_secrete_in_bucuresti

Tuneluri secrete în București

Alimente benefice pentru inimă

papaji-ramai-tacut-documentar-tradus

PAPAJI – Rămâi tăcut – Documentar Tradus

cei-patru-calareti-ai-apocalipsei

Cei patru călăreți ai apocalipsei

pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

din-legile-lui-zamolxe

Din legile lui Zamolxe

Misterele neelucidate, care au făcut posibilă viața

Este realitatea în care trăim, una virtuală?!

misterul-lui-tutankhamon

Misterul lui Tutankhamon – Documentar Tradus

Care este momentul în care devenim oameni?!

sanatatea-se-invata

Sănătatea se învață

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *