Postul și sănătatea

„Noi încărcăm organismul, bazat pe dorinţe, cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător.
Şi anume, în primele 24 de ore de post, consumi glucide, apoi timp îndelungat, până la 2-3 săptămâni, consumi rezervele de lipide”. Avea să declare profesorul dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România. Această declarație a făcut-o la Conferinţa din cadrul celei de a X-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie.

Medicina alopată şi Postul

Acesta avea să continue prin a spune că: „Aproximativ 96% din consumul de energie, în post, se bazează pe lipide, deci pierzi lipidele şi doar 4% se bazează pe pierderea capitalului de proteine. Asta până când, se ajunge într-un punct critic, care nu trebuie depăşit. Acel punct critic este destul de individual, şi pentru specia umană nu trebuie să treacă de 40 de zile. Nu este intamplator…”

Acestea sunt cuvintele unui specialist din sfera medicinii alopate. Acesta nu doar evidenţiază importanţa Postului ca metodă sigură de a degreva organismul de suprasarcinile la care este supus în restul anului. Suprasarcini realizate prin ingurgitarea de alimente, adesea mult prea diversificate. Acest specialist, ne repetă un adevăr de mii de ani: organismul uman, şi nu doar cel uman, a fost creat astfel încât să poată gestiona lipsa de alimente cu mult mai mult spre beneficiul propriu, decât spre vreo pierdere.

Organismul uman este capabil să se autoguverneze singur

Pentru un timp destul de îndelungat, sau poate chiar al unei vieţi întregi, ar trebui să dăm crezare light-erieniilor, sau acelora care se hrănesc cu Prana, dintre aceştia făcând parte şi cunoscuta Jasmuheen. Organismul uman este capabil să se autoguverneze cu puţină hrană şi deloc bazată pe proteine animale. Asta pentru că, după cum a dovedit o cercetarea ştiinţifică, proteinele vegetale, odată intrate în organism, sunt transformate. Transformarea are loc ca într-un real proces alchimic, în proteine animale. Nu poate fi decât o miraculoasă proprietate a unei inteligenţe biologice, guvernată de forţe pe care încă nu le cunoaștem!

Postul, un mod natural de hrănire

Mai mult, în perioada în care organismul uman se adaptează la lipsa unor nutrienţi, sau pe care încă îi numim nutrienţi, (cercetarea viitorului foarte apropiat, va dovedi faptul că Postul ar fi trebuit să fie modul natural de a se hrăni al omului, adică un regim alimentar din care să lipsească hrana procurată din distrugerea altor fiinţe create cu trup din carne şi sânge…) este şi perioada în care acelaşi organism luptă pentru a înlătura surplusul de falşi nutrienţi care au făcut posibile o serie de boli rezultate din împiedicarea proceselor metabolice naturale, din pricina proteinelor animale.

În perioada în care ţinem post, vedem cum o serie de simptome aparţinând celor mai diverse afecţiuni, de obicei cronice, se reduc din manifestare. Reducerea se face până la dispariţie, mai ales dacă, hrana de Post are ca dominantă viul, sau alimentaţia nepreparată termic.

postul-si-sanatatea

Postul si credinţa

„Numai carne cu viaţa ei, adică sângele ei, să nu mâncaţi.” stă scris în Geneza 9:2-4. Multe alte specificaţii fiind făcute în Sfintele Scripturi, de mii de ani. Noi încă voim a crede că putem trăi întâmplător şi să primim ales… De ce Post? De ce ţinut cu atâta stricteţe? Nimic de provenienţă animală în alimentaţia de Post, suntem învăţaţi! Un prim răspuns, constă în reamintirea unor adevăruri precum: a nu te hrăni cu viaţa altei fiinţe, măcar atunci când te pregăteşti spiritual spre a celebra viaţa şi vindecarea de non-viaţă.

Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru

“Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevar o resursă terapeutică foarte bine studiată. Postul nu este înfometare, organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul.” Continuă prin a ne spune acelaşi specialist neurolog, de origine română, profesor dr. Dafin Mureşanu. Acesta merge chiar şi mai departe şi o afirmă: “Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens.”

Omul, ființa spirituală din spirit creată

Pentru că, ce înseamnă, în fond, excesul de alimentaţie, după cum este numită atitudinea multora dintre semenii noştri, de a se alimenta de cel puţin trei ori pe zi şi cât mai diversificat? Este, ne spun vechile învăţături, o disperare a cărnii după carne. Acestea se întâmplă în uitarea de Dumnezeu, când Lumina sufletului abia pâlpâie. Sau a unei minţi întunecate, aservită lumescului. Percepția materială ne orbeşte fiinţa care suntem cu adevărat, spirituală şi din Spirit creată…

Din Duhul Sfânt, Spiritul Lui Dumnezeu

Declaraţia subliminală a minţii coborâtă în infernul uitării, de sine şi de Creator. Este o declaraţie de război la adresa vieţii şi a diversităţi ei. A te hrăni cu cea ce ucizi, direct sau indirect, îl pogoară pe Dumnezeu în neant şi în derizoriu. Acolo unde doar plăcerea, lipsită de orice responsabilitate de ordin spiritual, pare a valida o existenţă fără suflet.

O existenţă din care expulzarea valorilor sufletului şi a spiritului, pare să ne ofere, o existenţă lipsită de orice efort. Al unei deveniri şi ridicare în har, care ar fi presupus munca şi voinţa abţinerii de la nesăbuinţă.

postul_si_sanatatea

Postul ca Lumină

Postul, ca Lumină în lume şi prilej de trezire spirituală, este descoperit şi redescoperit şi de către minţile luminate ale umanităţii. Spre salvarea, măcar în primă instanţă, a unor trupuri care de prea mult timp deja, se sfârşesc prematur. Se întâmplă înainte de a fi intuit măcar, ce este viaţa şi de unde începe. “Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”. Îşi aminteşte academicianul dr. Laurenţiu Popescu, ale cărui opinii şi concluzii medicale, vin şi ele, întru totul în asentimentul profesorului dr. Dafin Mureşanu.

Fie că mâncați, fie că beți, faceți totul pentru slava Lui Dumnezeu

“Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava Lui Dumnezeu”. Ni se spune, pe de altă parte, în 1 Corinteni 10:31. Şi vom gândi, desigur, în acest context, ce este hrana fizică, pentru omul nu doar fizic? Un prilej încă, şi doar atât, de a sătura pretinse nevoi sufleteşti şi ale unui mental pe care l-am convins din fragedă pruncie, că el este Eu şi că Eu vreau.

Singurul elixir al vieţii este viaţa

Postul alimentar, este parte esenţială a existenţei fiinţei umane. Are rolul de a reaminti acestei făpturi, omul… că viaţa este un dar şi neviaţa este un act de distrugere de sine şi de celălalt. Atunci când plăteşti, sub orice formă, cu bani, de obicei, pentru bucata de carne, pentru laptele sau ouăle din care vrei să îţi prepari hrana, aminteşte-ţi că nu ai contribuit cu nimic la existenţa fiinţei din a cărei existenţă te hrăneşti. Dimpotrivă însă, ai contribuit deplin, la crearea unor teribile dizarmonii în existenţa ce o avea înainte ca omul în general şi tu în particular, să pui pe masă ceea ce a rămas dintr-o viaţă pe care nu ai onorat-o nicicând.

Doamne, Ţie îţi mulţumesc pentru această hrană!

Dar! Dacă ai spune măcar, din tot sufletul, o rugăciune de eliberare pentru sufletul căruia ai fost de acord să i se ia trupul, visurile, viaţa, dacă ai spune apoi şi “Doamne, Ţie îţi mulţumesc pentru această hrană! Fie toate acestea pentru slava numelui Tău!” S-ar întâmpla un prim miracol. Aţi crea o sfântă legătură cu Cel de la care şi voi aveţi viaţa. O legătură de smerenie şi recunoştinţă, care apoi, ar face posibili alţi paşi, alte revelaţii, aducătoare de eliberarea personală în final. Pentru că moartea nu este viaţă, oricum am numi-o, cel mai adesea friptură.

Postul are un rol esenţial în vieţile noastre

Să ne reamintească să nu ucidem şi să nu ne mai ucidem, cu greşitele alegeri pe care le înzestrăm cu false calităţi. Calități total subiective precum bun, gustos, apetisant. Aşa vine moartea din vremuri străvechi, deghizată în plăcere şi extaz. Atunci când acestea două aparţin doar minţii şi trupului, totul este de mult aruncat în derizoriu, efemer şi prematur muritor.

Singurele plăceri şi unicul extaz al Spiritului, se află în Viaţă. În viaţa din suflet, din mental, din acţiune, din hrana fizică, pentru care nu a curs sânge şi care nu a fost pârjolită de focul tuturor distrugerilor de fiecare lucru ce a fost viu, până să treacă prin foc. Aceasta face Postul, ne aduce aminte să gândim Viaţă, să simţim Viaţă, să mâncăm Viaţă, să fim Viaţă.


 

Articole recente

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *