Postul și sănătatea

„Noi încărcăm organismul, bazat pe dorinţe, cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător.
Şi anume, în primele 24 de ore de post, consumi glucide, apoi timp îndelungat, până la 2-3 săptămâni, consumi rezervele de lipide”. Avea să declare profesorul dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România. Această declarație a făcut-o la Conferinţa din cadrul celei de a X-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie.

Medicina alopată şi Postul

Acesta avea să continue prin a spune că: „Aproximativ 96% din consumul de energie, în post, se bazează pe lipide, deci pierzi lipidele şi doar 4% se bazează pe pierderea capitalului de proteine. Asta până când, se ajunge într-un punct critic, care nu trebuie depăşit. Acel punct critic este destul de individual, şi pentru specia umană nu trebuie să treacă de 40 de zile. Nu este intamplator…”

Acestea sunt cuvintele unui specialist din sfera medicinii alopate. Acesta nu doar evidenţiază importanţa Postului ca metodă sigură de a degreva organismul de suprasarcinile la care este supus în restul anului. Suprasarcini realizate prin ingurgitarea de alimente, adesea mult prea diversificate. Acest specialist, ne repetă un adevăr de mii de ani: organismul uman, şi nu doar cel uman, a fost creat astfel încât să poată gestiona lipsa de alimente cu mult mai mult spre beneficiul propriu, decât spre vreo pierdere.

Organismul uman este capabil să se autoguverneze singur

Pentru un timp destul de îndelungat, sau poate chiar al unei vieţi întregi, ar trebui să dăm crezare light-erieniilor, sau acelora care se hrănesc cu Prana, dintre aceştia făcând parte şi cunoscuta Jasmuheen. Organismul uman este capabil să se autoguverneze cu puţină hrană şi deloc bazată pe proteine animale. Asta pentru că, după cum a dovedit o cercetarea ştiinţifică, proteinele vegetale, odată intrate în organism, sunt transformate. Transformarea are loc ca într-un real proces alchimic, în proteine animale. Nu poate fi decât o miraculoasă proprietate a unei inteligenţe biologice, guvernată de forţe pe care încă nu le cunoaștem!

Postul, un mod natural de hrănire

Mai mult, în perioada în care organismul uman se adaptează la lipsa unor nutrienţi, sau pe care încă îi numim nutrienţi, (cercetarea viitorului foarte apropiat, va dovedi faptul că Postul ar fi trebuit să fie modul natural de a se hrăni al omului, adică un regim alimentar din care să lipsească hrana procurată din distrugerea altor fiinţe create cu trup din carne şi sânge…) este şi perioada în care acelaşi organism luptă pentru a înlătura surplusul de falşi nutrienţi care au făcut posibile o serie de boli rezultate din împiedicarea proceselor metabolice naturale, din pricina proteinelor animale.

În perioada în care ţinem post, vedem cum o serie de simptome aparţinând celor mai diverse afecţiuni, de obicei cronice, se reduc din manifestare. Reducerea se face până la dispariţie, mai ales dacă, hrana de Post are ca dominantă viul, sau alimentaţia nepreparată termic.

postul-si-sanatatea

Postul si credinţa

„Numai carne cu viaţa ei, adică sângele ei, să nu mâncaţi.” stă scris în Geneza 9:2-4. Multe alte specificaţii fiind făcute în Sfintele Scripturi, de mii de ani. Noi încă voim a crede că putem trăi întâmplător şi să primim ales… De ce Post? De ce ţinut cu atâta stricteţe? Nimic de provenienţă animală în alimentaţia de Post, suntem învăţaţi! Un prim răspuns, constă în reamintirea unor adevăruri precum: a nu te hrăni cu viaţa altei fiinţe, măcar atunci când te pregăteşti spiritual spre a celebra viaţa şi vindecarea de non-viaţă.

Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru

„Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevar o resursă terapeutică foarte bine studiată. Postul nu este înfometare, organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul.” Continuă prin a ne spune acelaşi specialist neurolog, de origine română, profesor dr. Dafin Mureşanu. Acesta merge chiar şi mai departe şi o afirmă: „Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens.”

Omul, ființa spirituală din spirit creată

Pentru că, ce înseamnă, în fond, excesul de alimentaţie, după cum este numită atitudinea multora dintre semenii noştri, de a se alimenta de cel puţin trei ori pe zi şi cât mai diversificat? Este, ne spun vechile învăţături, o disperare a cărnii după carne. Acestea se întâmplă în uitarea de Dumnezeu, când Lumina sufletului abia pâlpâie. Sau a unei minţi întunecate, aservită lumescului. Percepția materială ne orbeşte fiinţa care suntem cu adevărat, spirituală şi din Spirit creată…

Din Duhul Sfânt, Spiritul Lui Dumnezeu

Declaraţia subliminală a minţii coborâtă în infernul uitării, de sine şi de Creator. Este o declaraţie de război la adresa vieţii şi a diversităţi ei. A te hrăni cu cea ce ucizi, direct sau indirect, îl pogoară pe Dumnezeu în neant şi în derizoriu. Acolo unde doar plăcerea, lipsită de orice responsabilitate de ordin spiritual, pare a valida o existenţă fără suflet.

O existenţă din care expulzarea valorilor sufletului şi a spiritului, pare să ne ofere, o existenţă lipsită de orice efort. Al unei deveniri şi ridicare în har, care ar fi presupus munca şi voinţa abţinerii de la nesăbuinţă.

postul_si_sanatatea

Postul ca Lumină

Postul, ca Lumină în lume şi prilej de trezire spirituală, este descoperit şi redescoperit şi de către minţile luminate ale umanităţii. Spre salvarea, măcar în primă instanţă, a unor trupuri care de prea mult timp deja, se sfârşesc prematur. Se întâmplă înainte de a fi intuit măcar, ce este viaţa şi de unde începe. „Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”. Îşi aminteşte academicianul dr. Laurenţiu Popescu, ale cărui opinii şi concluzii medicale, vin şi ele, întru totul în asentimentul profesorului dr. Dafin Mureşanu.

Fie că mâncați, fie că beți, faceți totul pentru slava Lui Dumnezeu

„Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava Lui Dumnezeu”. Ni se spune, pe de altă parte, în 1 Corinteni 10:31. Şi vom gândi, desigur, în acest context, ce este hrana fizică, pentru omul nu doar fizic? Un prilej încă, şi doar atât, de a sătura pretinse nevoi sufleteşti şi ale unui mental pe care l-am convins din fragedă pruncie, că el este Eu şi că Eu vreau.

Singurul elixir al vieţii este viaţa

Postul alimentar, este parte esenţială a existenţei fiinţei umane. Are rolul de a reaminti acestei făpturi, omul… că viaţa este un dar şi neviaţa este un act de distrugere de sine şi de celălalt. Atunci când plăteşti, sub orice formă, cu bani, de obicei, pentru bucata de carne, pentru laptele sau ouăle din care vrei să îţi prepari hrana, aminteşte-ţi că nu ai contribuit cu nimic la existenţa fiinţei din a cărei existenţă te hrăneşti. Dimpotrivă însă, ai contribuit deplin, la crearea unor teribile dizarmonii în existenţa ce o avea înainte ca omul în general şi tu în particular, să pui pe masă ceea ce a rămas dintr-o viaţă pe care nu ai onorat-o nicicând.

Doamne, Ţie îţi mulţumesc pentru această hrană!

Dar! Dacă ai spune măcar, din tot sufletul, o rugăciune de eliberare pentru sufletul căruia ai fost de acord să i se ia trupul, visurile, viaţa, dacă ai spune apoi şi „Doamne, Ţie îţi mulţumesc pentru această hrană! Fie toate acestea pentru slava numelui Tău!” S-ar întâmpla un prim miracol. Aţi crea o sfântă legătură cu Cel de la care şi voi aveţi viaţa. O legătură de smerenie şi recunoştinţă, care apoi, ar face posibili alţi paşi, alte revelaţii, aducătoare de eliberarea personală în final. Pentru că moartea nu este viaţă, oricum am numi-o, cel mai adesea friptură.

Postul are un rol esenţial în vieţile noastre

Să ne reamintească să nu ucidem şi să nu ne mai ucidem, cu greşitele alegeri pe care le înzestrăm cu false calităţi. Calități total subiective precum bun, gustos, apetisant. Aşa vine moartea din vremuri străvechi, deghizată în plăcere şi extaz. Atunci când acestea două aparţin doar minţii şi trupului, totul este de mult aruncat în derizoriu, efemer şi prematur muritor.

Singurele plăceri şi unicul extaz al Spiritului, se află în Viaţă. În viaţa din suflet, din mental, din acţiune, din hrana fizică, pentru care nu a curs sânge şi care nu a fost pârjolită de focul tuturor distrugerilor de fiecare lucru ce a fost viu, până să treacă prin foc. Aceasta face Postul, ne aduce aminte să gândim Viaţă, să simţim Viaţă, să mâncăm Viaţă, să fim Viaţă.


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *