dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului (Spirit Molecule) – Documentar Tradus

Dimetiltriptamina sau N,N-Dimetiltriptamina, pe scurt DMT, este un compus halucinogen din familia triptaminei. DMT este prezentă, în mod natural, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere. Mai ales în corpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul.

Biochimia conştiinţei

Oamenii de ştiinţă susţin ipoteza că acesta este produs de fapt, de către glanda pineală sau altfel denumită, epifiza. În varianta oficială, rolul acestei substanţe în organismul uman rămâne nedeterminat. Mecanismul fiziologic al producerii ei nu este elucidat, fiind considerată mai mult, un „reziduu biologic”. Asta deşi ar trebui să fie clar faptul că o substanţă comună plantelor, animalelor şi omului, poate unică, nu se poate să nu aibă un rol esenţial în structurile cele mai intime ale organismelor vii.

Limbajul comun molecular

În varianta neoficială, unii cercetători o consideră ca fiind „limbajul comun molecular”, un gen de mediator spiritual natural. Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina, cu hormonul numit melatonină. Desigur, și cu alte triptamine cu efect halucinogen, ca de exemplu: psilocibina (4-hidroxi-dimetiltriptamina – alcaloid ce intră în componenţa ciupercilor halucinogene), 5-metoxi-dimetiltriptamina, bufotenina (5-hidroxi-dimetiltriptamina) şi psilocina (4-hidroxi-dimetiltriptamina).

dmt-dimetiltriptamina

DMT – Dimetiltriptamina

De ce se află DMT în creier?

Totuşi, faptul că DMT se află în creier este dincolo de orice îndoială. Aşa că întrebarea de interes ar trebui să fie: De ce se află acolo? În cartea sa „Entheogens and the Future of Religion” („Enteogenele şi viitorul religiei”), psihiatrul Rick Strassman formulează această întrebare, într-o manieră precisă şi specifică: „De ce avem, cu toţii, DMT în creier? De ce există un compus care generează experienţe de contact extraterestru – moarte, călătorie spaţială şi alte efecte extraordinare, atunci când este administrat (sau produs)?

rick-strassman-dmt

Rick Strassman

De ce avem nevoie de DMT pentru alte capacități senzoriale?

Autorul se întreabă de ce nu s-a pus problema ca şi în cazul siliciului, din cipurile de computer. În mod analog, siliciul face să funcţioneze computerul, fiind cea mai bună moleculă pentru funcţia necesară. În acelaşi mod, avem DMT în creierele noastre, şi ele funcţionează. Dovada fiind aceea că funcţia de reacordare a capacităţilor de percepţie ale creierului, la diferite niveluri, este cuantificabilă. În consecinţă, întrebarea evoluţionistă trebuie formulată astfel: „De ce am avea nevoie de astfel de capacităţi, dacă modelul ştiinţific al realităţii este corect?”.

Molecula spiritului

În cadrul studiilor sale, Strassman a luat hotărârea de a încheia cercetările cu privire la melatonină şi de a încerca un proiect DMT. La sfârşitul anului 1988, el a înaintat propunerea pentru DMT. Pe 15 noiembrie 1990, a primit aprobarea. 4 zile mai târziu, prima doză de DMT a fost administrată unui voluntar.

Astfel, a început unul dintre cele mai interesante experimente privind conştiinţa umană. Din noiembrie 1990 până în 1995, la încheierea proiectului, Strassman şi echipa lui au administrat în jur de 400 de doze de DMT, unui număr de 60 de voluntari. Rezultatele au fost uimitoare căci după administrarea iniţială a DMT, subiecţii au raportat un iureş. De parcă ar fi călătorit pe un tren de marfă, sau ar fi fost expulzaţi dintr-un tun nuclear.

psihedelic

Psihedelic

Efectul de tunel

Aproape toţi subiecţii au mai relatat că, prin ei, pulsa o energie puternică şi nişte vibraţii. Mulţi au spus, de asemenea, că au crezut că muriseră şi că apoi, au avut parte de o imagistică intensă în care erau tuneluri, scări, conducte şi un disc auriu rotitor. Alţii au văzut „măruntaiele” unor maşini, sau corpuri. Au văzut și interiorul unor circuite de computer, elice duble de ADN şi o diafragmă pulsatorie în jurul inimii”.

Efectul de tunel aminteşte de experienţele trăite în pragul morţii. Pentru doctorul Strassman, cea mai importantă descriere era cea reprezentată de „elicele duble de ADN”. Acestea reflectă relatările despre „şerpii răsuciţi”, descrişi de consumatorii de „ayahuasca”. Aceasta este o plantă care creşte în Amazon, caz în care ADN-ul apare într-o experienţă generată de DMT.

Întâlniri de gradul 3 în hiperspațiu

Mai semnificativ este faptul că mulţi dintre subiecţii lui Strassman au raportat „întâlniri” cu figuri umane şi extraterestre. Acestea erau conştiente de prezenţa voluntarilor şi, uneori, interacţionau cu aceştia. Mulţi dintre ei aveau o înfâţişare ca de şarpe. Alţii au raportat întâlniri cu fiinţe surprinzător de asemănătoare cu „omuleţii cenuşii”, descrişi în povestirile cu răpiri extraterestre.

reptilieni

Reptilieni

Vise care nu sunt vise

Ce se întâmplă cu adevărat în timpul unei „călătorii” DMT? Este vorba de simple halucinaţii, sau sunt de fapt vizite efectuate într-o realitate alternativă. Acestea sunt la fel de reale ca realitatea general acceptată, pe care o trăim în „viaţa în stare de trezie”? Are DMT vreo implicare în modul cum înţelegem realitatea cotidiană? Strassman are opinii ferme în această privinţă.

DMT poate traversa cu uşurinţă, bariera cerebrospinală

În capitolul inclus în lucrarea sa „Inner Paths to Outer Space” („Căi interioare spre spaţiul exterior”), face o observaţie surprinzătoare. Sugerează că DMT poate traversa cu uşurinţă, bariera cerebrospinală şi poate acţiona ca mediator al vieţii cotidiene. El este intrigat de relatările potrivit cărora subiecţii lui, în timp ce se aflau sub influenţa substanţei, nu şi-au pierdut nicio clipă conştiinţa de sine şi a locului în care se găsea în stările de visare normale. Rareori ne percepem ca în „starea de trezie”.

Părem a fi un „observator” a ceea ce se întâmplă, dar niciodată nu reflectăm cu privire la modul cum am ajuns în acel loc şi la cât de ciudat pare mediul înconjurător. Conştientizăm se pare, trecător, cine suntem, dar nu la fel cum o facem atunci când existăm în realitate.

DMT - Molecula Spiritului

DMT – Molecula Spiritului

Halucinaţiile DMT sunt similare cu stările liminale hipnagogice

În opinia lui Strassman, halucinaţiile DMT sunt similare cu stările liminale hipnagogice, sau hipnapompice. Nu doar că ştim cine suntem, dar şi realizăm că observăm ceva neobişnuit. Totuşi, aceste stări liminale sunt, după cum se ştie, dificil de controlat. Prin control, nu se înţelege imagistica, ci acea capacitate a observatorului de a se concentra asupra a ceea ce se petrece. Intrăm şi ieşim din starea de concentrare atenţională.

Nu putem menţine imaginile îndeajuns pentru a le examina în detaliu. Asta pentru că fie ne trezim şi intrăm în starea de trezie, fie adormim, şi intrăm, probabil, în starea de visare REM. Într-o stare creată de DMT, situaţia se schimbă. Subiecţii lui Strassman au raportat, că pe toată durata experienţei lor, au fost conştienţi de cine erau şi de faptul că trăiau o stare de conştiinţă modificată.

Această nouă lume era chiar mai reală

Exista de asemenea, senzaţia de sosire dintr-un univers consensual în acest alt loc, simţit la fel de real ca lumea lăsată în urmă. Mulţi au raportat că această nouă lume era chiar mai reală, cu o mai mare intensitate a culorilor, a sunetelor şi chiar a emoţiilor. Exista apoi, o senzaţie de revenire la universul nostru şi de „trezire” în el. Din nou, acest proces se desfâşura lin, fără hopuri.

Visele nu sunt aşa, nici măcar cele lucide, în timpul cărora ne trezim într-un loc nou. Acest loc îl experimentăm o perioadă de timp şi apoi, ne întoarcem într-o stare de non-conştiinţă, înainte de a ne afla, înapoi, aici.

Creierul este, pur şi simplu, „receptorul energiei electromagnetice sub forma biofotonilor.”

Aceşti biofotoni au multiple lăţimi de bandă. DMT facilitează o schimbare a acesteia, apoi creierul trimite imaginile şi sunetele, probabil într-un format similar unei holograme, către observator.

Dragonii primordiali

La începutul anilor ’60, antropologul Michael Harner a vizitat Amazonul peruvian, pentru a studia cultura indienilor Conibo. Planul lui era să încerce să le înţeleagă credinţele religioase. La prima tentativă, a eşuat. Indienii Conibo i-au spus că dacă vrea cu adevărat să afle cum funcţionează concepţia despre lume a tribului lor, trebuie să bea „ayahuasca”.

A fost de acord, însă a avut parte de o experienţă înfiorătoare. S-a pomenit într-o lume de creaturi hibride, om-animal, în mijlocul unui „carnaval supranatural de demoni”. A fost convins că o să moară. A înţeles apoi, că două „creaturi reptiliene gigantice”, localizate în adâncul propriului creier, erau responsabile de aceste viziuni: „îi percepeam foarte slab pe cei care transmiseseră aceste gânduri. Nişte creaturi reptiliene gigantice, întinse, alene, în adâncurile din spatele creierului meu. Acolo unde acesta se uneşte cu partea superioară a măduvei spinării.

Cum a fost însămânțat pământul

Puteam să le văd vag, în ceea ce păreau a fi nişte adâncimi lugubre, întunecate. Mai întâi, mi-au arătat planeta Pământ, aşa cum era cu ani în urmă, înainte să existe vreo formă de viaţă. Am văzut un ocean, pustiu, şi un cer albastru, senin. Apoi, nişte particule negre au început să cadă din cer, cu sutele, şi au aterizat în faţa mea, pe uscatul pustiu.

dragon-psihedelic

Confruntarea celor doi dragoni primordiali

Am realizat că acele particule erau, de fapt, nişte creaturi lucioase, cu aripi ciuntite, ca de pterodactil, şi corpuri imense, ca de balenă. Nu le vedeam capul. S-au prăbuşit, epuizate, în urma călătoriei. Mi-au explicat, printr-un fel de limbaj al gândurilor, că fugeau de ceva aflat în spaţiu. Veniseră pe planeta Pământ ca să scape de acel inamic. Apoi, mi-au arătat cum creaseră viaţa pe această planetă, cu scopul de a se ascunde în multitudinea de forme existente.

Înaintea mea, măreţia creaţiei

Sute de milioane de ani de activitate, s-a derulat la o scară şi cu o vivacitate imposibil de descris. Am aflat că aceste fiinţe, asemănătoare dragonilor, există în interiorul tuturor formelor de viaţă. Aceștia sunt adevăraţii stăpâni ai omenirii. Noi, oamenii, nu suntem decât receptaculele şi, totodată, servitorii acestor creaturi. De aceea şi puteau să-mi vorbească dinăuntrul meu”.

În lucrarea „The Cosmic Serpent – ADN and the Origins of Knowledge” („Şarpele cosmic – ADN-ul şi originile cunoaşterii”), semnată de Jeremy Narby, se făcea trimitere la cartea lui Harner. Şi Narby avusese parte de o întâlnire cu două creaturi serpentiforme, în călătoria sa indusă de „ayahuasca”.

Aşadar, care este semnificaţia acestor şerpi?

În mod clar, tema şerpilor dubli poate fi un ecou al structurii ADN-ului. Dar, cum rămâne cu descrierea făcută de interlocutorii lui Harner cu privire la experienţa lor pe această planetă?! Ne vin în minte poveştile sumeriene despre Anunnaki. E posibil ca DMT să ne permită contactul cu zeii care există în ADN-ul nostru?

Cuvântul care zideşte

Cercetătorul fenomenelor psihedelice, Terence McKenna a sugerat că este posibil ca DMT să aibă tocmai această capacitate. Această enteogenă a prezentat un fel de „Ursprache”, „un limbaj inscripţionat în carnea şi oasele organismului”. Mai degrabă, un limbaj software superfluu, de genul celui pe care îl învaţă copiii. Substanţe precum DMT lucrează direct asupra centrilor de limbaj. Ceea ce aminteşte de activitatea lui Gariaev şi a colaboratorilor săi cu privire la limbajul ascuns al ADN-ului.

Fascinant la comentariul lui McKenna este faptul că ar fi fost imposibil ca el să fi cunoscut cercetările ruşilor. Formularea lui „un limbaj inscripţionat în carnea şi oasele organismului” este stranie. ADN-ul nu este inscripţionat, el este scenariul şi, posibil, chiar scenaristul.

ADN-ul este un proiect de „transmitere a informaţiei”

Acesta conţine toate instrucţiunile necesare pentru construirea unui corp funcţional. Cel mai important, a unui creier care să manifeste conştiinţă. Este ca şi cum ADN-ul însuşi ne-ar fi creat conştiinţa, din materiile prime găsite pe această planetă.

Mai multe detalii, în documentarul de mai jos:


 

Articole recente

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *