armele-zeilor

Armele Zeilor – Pe urmele vechilor mituri

Care dintre armele divine ale zeilor este cea mai bună şi cea mai puternică? Pentru că ele au existat şi au fost multe aşa cum aflăm din miturile, legendele şi cărţile sacre.

Iată, în continuare, câteva dintre armele care au rămas în memoria ancestrală a omenirii.

Gigantul Balor si fasciculul de fulgere

Unul dintre zeii Fomore (zeii morţii la irlandezi) era gigantul Balor. Acesta avea o armă care îi permitea să trimită un fascicul puternic de energie. Raza puternică era trimisă peste canalul care separa Islanda de Irlanda, pentru a-şi distruge inamicii. Dacă însă citim mai atent descrierea acestui zeu, acesta era mai degrabă o maşină decât o fiinţă vie.

De asemenea, foarte probabil, ca maşinile Fomore cu un ochi descărcau un fascicul luminos puternic, care transformă în cenuşă orice, inclusiv duşmanii. Mai mult, se spune că ochiul care putea spulbera o armată, când era închis era protejat de şapte pleoape.

Lancea lui Lugh

Era numele unei arme denumită si Suliţa invincivilă sau Lancea Victoriei. Aceasta avea proprietăţi similare cu Sabia Nuada, atunci când era aruncată, lovea ţinta într-o clipită. În momentul în care era folosită, lancea devenea una de foc. Vâlvătaie se amplifica cu cât era mai mult folosită. Iată de ce, era păstrată într-o cuvă cu apă, pe timp de noapte, ca să ferească pământul de foc şi dogoare.

Lugh era un zeu important al mitologiei irlandeze descris ca un erou războinic tânăr, rege şi salvator. Era asociat cu priceperea, cu măiestria, cu arta meşteşugului dar si cu jurământul, adevărul şi legea. Este uneori interpretat şi ca un zeu al Soarelui, un zeu al Furtunii sau un zeu al Cerului. Lugh mai înseamnă lumină sau luminos. Arma sa era lancea despre care vorbim, căreia i se mai spunea Mâini Lungi sau Mâini Viclene. Probabil arma era văzută ca o prelungire a braţului unui războinic.

Raza lui Arhimede

Este posibil ca razele letale să fi fost folosite din cele mai vechi timpuri? Putem să găsim urme care ar putea dovedi că strămoşii noştri erau familiarizaţi cu arme mortale de tip high-tech? Vom începe călătoria noastră în Grecia Antică. Întâlnim aici o descriere interesantă a modului în care matematicianul si omul de stiintă Arhimede, născut în 287 î.Hr., a creat o armă. Această armă s-a bazat pe tehnologie şi idei cu mult înaintea timpului său.

raza-mortala-a-lui-arhimede

Raza mortală a lui Arhimede

Oglinzile Morții

Cea mai faimoasă descoperire rămâne celebra rază a morţii. Se pare că Arhimede s-a folosit de oglinzi, care poziţionate la un anumit grad, acţionau colectiv asemenea unui reflector parabolic pentru a da foc navelor care atacau Siracuza. În secolul al II-lea, Lucian din Samosata a scris că în timpul asediului Siracuzei, 214-212 î.Hr., Arhimede a distrus navele inamice dându-le foc de la distanţă.

Câteva secole mai târziu, Anthemius din Tralles aminteşte că arma lui Arhimede funcţiona asemenea unei lupe. Aparatul era folosit pentru a focaliza lumina Soarelui pe navele care se apropiau, facându-le să ia foc. În Epoca Modernă, au fost construite dispozitive similare, cunoscute sub numele de heliostat sau cuptor solar. Oglinzile care duceau la Raza lui Arhimede erau construite din bronz sau cupru. Scuturi foarte bine lustruite care acţionau prin concentrarea luminii solare asupra navelor inamice.

Ciocanul lui Thor

Thor era cunoscut ca cel mai puternic şi cel mai mare războinic dintre zei, erou al vikingilor. Mai mult decât oricare alt Dumnezeu, Thor a fost identificat cu tunetul si cu fulgerul. Ciocanul său, revenea la purtător de fiecare dată când era aruncat. Mjolnir sau Ciocanul lui Thor este reprezentat în mitologia nordică ca fiind una dintre armele cele mai de temut, capabil să niveleze munţii.

Făuritorii Ciocanului

Acesta a fost făurit de gemenii Sindri şi Brokkr, iar faptul că mânerul era scurt a fost din cauza unui incident în timpul fabricării sale. Legenda spune că Loki a pariat pe capul lui, că Sindri (sau Eitri) şi fratele său Brokkr nu ar mai putea să facă ceva extraordinar după ce au confecţionat arme preţioase pentru zei. Sindri şi Brokkr au acceptat pariul lui Loki şi cei doi fraţi au început să lucreze în atelierul lor.

thor-si-ciocanul

Thor și ciocanul său

Loki – Personajul negativ din legendă

Sindri a pus pielea unui porc în forjă şi i-a spus fratelui său Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki, deghizat într-o muscă, a venit şi s-a aşezat pe braţul lui Brokkr. Cu toate acestea, Brokkr a continuat să acţioneze pompa burdufului. Sindri a adăugat câteva fire de păr strălucitor de pe capul lui Gullinbursti, mistreţul lui Freyr. A adăugat aur şi a dat fratelui său aceeaşi poruncă, să nu se oprească din pompat până nu îi va spune el.

Din nou, Loki, a venit sub masca unei muşte si l-a muscat de două ori de gât pe Brokkr, dar acesta continua să lucreze burduful în ciuda durerii. Când Sindri s-a întors, el a adus Draupnirul, inelul lui Odin, după care a făcut 8 duplicate pe care le-a aruncat în cazan. În cele din urmă, Sindri a mai pus nişte fier în forjă şi i-a spus din nou lui Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki a venit a treia oară, tot ca muscă, şi l-a muşcat pe Brokkr de pleoapă.

Mușcătura fatală

Muşcătură a fost atât de puternică încât lui Brokkr i-a dat sângele forţându-l să se oprească pentru a şterge ochii. Când Sindri a revenit, a scos Mjolnir din forjă, dar mânerul era mai scurt decât gândise Sindri. În felul acesta ciocanul putea fi mânuit doar cu o singură mână. În ciuda defectului mânerului, Sindri şi Brokkr au câştigat pariul. Ca premiu de consolare, pentru că nu i-au putut lua gâtul lui Loki, Brokkr a cusut gura zeului ca să-i dea o lecţie.

Redutabila armă a fost apoi prezentată lui Thor.  Înainte de a lua ciocanul, Thor a fost obligat să-şi pună o pereche de mănuşi de fier si o centură care îi dubla puterea.

Toiagul magic al lui Moise

Miracolele lui Moise au fost mijlocul de a distruge puterea Faraonului dar si forţele naturii care păreau de neînvins. Primul miracol îl face în fața Faraonului provocându-i pe preoţii acestuia. Apoi a urmat valul de molime, insecte, broaşte, epidemii, infestarea apei de băut. Acelaşi toiag magic l-a folosit pentru a face drum prin apele tumultuoase ale Mării Roşii. Asta ca să scape poporul evreu de furia Faraonului care pornise în urmărirea lor (Exod 14:16; 17:.. 9, Num 20:11).

moise-si-toiagul

Moise și toiagul

Apoi, a lovit stânca cu toiagul miraculos şi a făcut ca apa să ţâşnească pentru a potolii setea fiilor lui Israel. De fapt prin toiagul dăruit de Dumnezeu, Moise reprezenta autoritatea acestuia în Egipt.

Fulgerele lui Zeus

Zeus, cel mai puternic zeu al grecilor, stăpânea o armă la fel de periculoasă ca şi dezlănţuirea naturii, Fulgerul şi Trăznetul. Se pare că vorbim despre o armă formidabilă în forma unui pistol care lansează raza nimicitoare. Am putea observa, dacă ne gândim puţin, că seamănă cu un pistol cu laser sau raze gamma, modern.

Arma a fost făurită în forjele din lumea subterană de către ciclopi şi primită de la aceştia drept mulţumire pentru că i-a eliberat. Ciclopii şi hecantohirii fac parte din prima generaţie de zei. Erau închişi în Tartar de către Cronos/Saturn atunci când acesta şi-a detronat tatăl, pe Uranus.

Misterioasa Vajra

O armă străveche necunoscută, dar teribilă şi puternică. Aceasta ar fi contribuit la prăbuşirea uneia sau a mai multor civilizaţii avansate tehnologic. Aceste civilizații au existat în trecutul îndepărtat al omenirii. S-ar putea ca misterioasa şi teribila Vajra, un fascicul orbitor de lumină asemenea fulgerului, să fi fost una dintre acele arme de necrezut.

 

Vajra

Vajra


 

Articole recente

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Armele Zeilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *