armele-zeilor

Armele Zeilor – Pe urmele vechilor mituri

Care dintre armele divine ale zeilor este cea mai bună şi cea mai puternică? Pentru că ele au existat şi au fost multe aşa cum aflăm din miturile, legendele şi cărţile sacre.

Iată, în continuare, câteva dintre armele care au rămas în memoria ancestrală a omenirii.

Gigantul Balor si fasciculul de fulgere

Unul dintre zeii Fomore (zeii morţii la irlandezi) era gigantul Balor. Acesta avea o armă care îi permitea să trimită un fascicul puternic de energie. Raza puternică era trimisă peste canalul care separa Islanda de Irlanda, pentru a-şi distruge inamicii. Dacă însă citim mai atent descrierea acestui zeu, acesta era mai degrabă o maşină decât o fiinţă vie.

De asemenea, foarte probabil, ca maşinile Fomore cu un ochi descărcau un fascicul luminos puternic, care transformă în cenuşă orice, inclusiv duşmanii. Mai mult, se spune că ochiul care putea spulbera o armată, când era închis era protejat de şapte pleoape.

Lancea lui Lugh

Era numele unei arme denumită si Suliţa invincivilă sau Lancea Victoriei. Aceasta avea proprietăţi similare cu Sabia Nuada, atunci când era aruncată, lovea ţinta într-o clipită. În momentul în care era folosită, lancea devenea una de foc. Vâlvătaie se amplifica cu cât era mai mult folosită. Iată de ce, era păstrată într-o cuvă cu apă, pe timp de noapte, ca să ferească pământul de foc şi dogoare.

Lugh era un zeu important al mitologiei irlandeze descris ca un erou războinic tânăr, rege şi salvator. Era asociat cu priceperea, cu măiestria, cu arta meşteşugului dar si cu jurământul, adevărul şi legea. Este uneori interpretat şi ca un zeu al Soarelui, un zeu al Furtunii sau un zeu al Cerului. Lugh mai înseamnă lumină sau luminos. Arma sa era lancea despre care vorbim, căreia i se mai spunea Mâini Lungi sau Mâini Viclene. Probabil arma era văzută ca o prelungire a braţului unui războinic.

Raza lui Arhimede

Este posibil ca razele letale să fi fost folosite din cele mai vechi timpuri? Putem să găsim urme care ar putea dovedi că strămoşii noştri erau familiarizaţi cu arme mortale de tip high-tech? Vom începe călătoria noastră în Grecia Antică. Întâlnim aici o descriere interesantă a modului în care matematicianul si omul de stiintă Arhimede, născut în 287 î.Hr., a creat o armă. Această armă s-a bazat pe tehnologie şi idei cu mult înaintea timpului său.

raza-mortala-a-lui-arhimede

Raza mortală a lui Arhimede

Oglinzile Morții

Cea mai faimoasă descoperire rămâne celebra rază a morţii. Se pare că Arhimede s-a folosit de oglinzi, care poziţionate la un anumit grad, acţionau colectiv asemenea unui reflector parabolic pentru a da foc navelor care atacau Siracuza. În secolul al II-lea, Lucian din Samosata a scris că în timpul asediului Siracuzei, 214-212 î.Hr., Arhimede a distrus navele inamice dându-le foc de la distanţă.

Câteva secole mai târziu, Anthemius din Tralles aminteşte că arma lui Arhimede funcţiona asemenea unei lupe. Aparatul era folosit pentru a focaliza lumina Soarelui pe navele care se apropiau, facându-le să ia foc. În Epoca Modernă, au fost construite dispozitive similare, cunoscute sub numele de heliostat sau cuptor solar. Oglinzile care duceau la Raza lui Arhimede erau construite din bronz sau cupru. Scuturi foarte bine lustruite care acţionau prin concentrarea luminii solare asupra navelor inamice.

Ciocanul lui Thor

Thor era cunoscut ca cel mai puternic şi cel mai mare războinic dintre zei, erou al vikingilor. Mai mult decât oricare alt Dumnezeu, Thor a fost identificat cu tunetul si cu fulgerul. Ciocanul său, revenea la purtător de fiecare dată când era aruncat. Mjolnir sau Ciocanul lui Thor este reprezentat în mitologia nordică ca fiind una dintre armele cele mai de temut, capabil să niveleze munţii.

Făuritorii Ciocanului

Acesta a fost făurit de gemenii Sindri şi Brokkr, iar faptul că mânerul era scurt a fost din cauza unui incident în timpul fabricării sale. Legenda spune că Loki a pariat pe capul lui, că Sindri (sau Eitri) şi fratele său Brokkr nu ar mai putea să facă ceva extraordinar după ce au confecţionat arme preţioase pentru zei. Sindri şi Brokkr au acceptat pariul lui Loki şi cei doi fraţi au început să lucreze în atelierul lor.

thor-si-ciocanul

Thor și ciocanul său

Loki – Personajul negativ din legendă

Sindri a pus pielea unui porc în forjă şi i-a spus fratelui său Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki, deghizat într-o muscă, a venit şi s-a aşezat pe braţul lui Brokkr. Cu toate acestea, Brokkr a continuat să acţioneze pompa burdufului. Sindri a adăugat câteva fire de păr strălucitor de pe capul lui Gullinbursti, mistreţul lui Freyr. A adăugat aur şi a dat fratelui său aceeaşi poruncă, să nu se oprească din pompat până nu îi va spune el.

Din nou, Loki, a venit sub masca unei muşte si l-a muscat de două ori de gât pe Brokkr, dar acesta continua să lucreze burduful în ciuda durerii. Când Sindri s-a întors, el a adus Draupnirul, inelul lui Odin, după care a făcut 8 duplicate pe care le-a aruncat în cazan. În cele din urmă, Sindri a mai pus nişte fier în forjă şi i-a spus din nou lui Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki a venit a treia oară, tot ca muscă, şi l-a muşcat pe Brokkr de pleoapă.

Mușcătura fatală

Muşcătură a fost atât de puternică încât lui Brokkr i-a dat sângele forţându-l să se oprească pentru a şterge ochii. Când Sindri a revenit, a scos Mjolnir din forjă, dar mânerul era mai scurt decât gândise Sindri. În felul acesta ciocanul putea fi mânuit doar cu o singură mână. În ciuda defectului mânerului, Sindri şi Brokkr au câştigat pariul. Ca premiu de consolare, pentru că nu i-au putut lua gâtul lui Loki, Brokkr a cusut gura zeului ca să-i dea o lecţie.

Redutabila armă a fost apoi prezentată lui Thor.  Înainte de a lua ciocanul, Thor a fost obligat să-şi pună o pereche de mănuşi de fier si o centură care îi dubla puterea.

Toiagul magic al lui Moise

Miracolele lui Moise au fost mijlocul de a distruge puterea Faraonului dar si forţele naturii care păreau de neînvins. Primul miracol îl face în fața Faraonului provocându-i pe preoţii acestuia. Apoi a urmat valul de molime, insecte, broaşte, epidemii, infestarea apei de băut. Acelaşi toiag magic l-a folosit pentru a face drum prin apele tumultuoase ale Mării Roşii. Asta ca să scape poporul evreu de furia Faraonului care pornise în urmărirea lor (Exod 14:16; 17:.. 9, Num 20:11).

moise-si-toiagul

Moise și toiagul

Apoi, a lovit stânca cu toiagul miraculos şi a făcut ca apa să ţâşnească pentru a potolii setea fiilor lui Israel. De fapt prin toiagul dăruit de Dumnezeu, Moise reprezenta autoritatea acestuia în Egipt.

Fulgerele lui Zeus

Zeus, cel mai puternic zeu al grecilor, stăpânea o armă la fel de periculoasă ca şi dezlănţuirea naturii, Fulgerul şi Trăznetul. Se pare că vorbim despre o armă formidabilă în forma unui pistol care lansează raza nimicitoare. Am putea observa, dacă ne gândim puţin, că seamănă cu un pistol cu laser sau raze gamma, modern.

Arma a fost făurită în forjele din lumea subterană de către ciclopi şi primită de la aceştia drept mulţumire pentru că i-a eliberat. Ciclopii şi hecantohirii fac parte din prima generaţie de zei. Erau închişi în Tartar de către Cronos/Saturn atunci când acesta şi-a detronat tatăl, pe Uranus.

Misterioasa Vajra

O armă străveche necunoscută, dar teribilă şi puternică. Aceasta ar fi contribuit la prăbuşirea uneia sau a mai multor civilizaţii avansate tehnologic. Aceste civilizații au existat în trecutul îndepărtat al omenirii. S-ar putea ca misterioasa şi teribila Vajra, un fascicul orbitor de lumină asemenea fulgerului, să fi fost una dintre acele arme de necrezut.

 


 

Articole recente

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-dass-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *