armele-zeilor

Armele Zeilor – Pe urmele vechilor mituri

Care dintre armele divine ale zeilor este cea mai bună şi cea mai puternică? Pentru că ele au existat şi au fost multe aşa cum aflăm din miturile, legendele şi cărţile sacre.

Iată, în continuare, câteva dintre armele care au rămas în memoria ancestrală a omenirii.

Gigantul Balor si fasciculul de fulgere

Unul dintre zeii Fomore (zeii morţii la irlandezi) era gigantul Balor. Acesta avea o armă care îi permitea să trimită un fascicul puternic de energie. Raza puternică era trimisă peste canalul care separa Islanda de Irlanda, pentru a-şi distruge inamicii. Dacă însă citim mai atent descrierea acestui zeu, acesta era mai degrabă o maşină decât o fiinţă vie.

De asemenea, foarte probabil, ca maşinile Fomore cu un ochi descărcau un fascicul luminos puternic, care transformă în cenuşă orice, inclusiv duşmanii. Mai mult, se spune că ochiul care putea spulbera o armată, când era închis era protejat de şapte pleoape.

Lancea lui Lugh

Era numele unei arme denumită si Suliţa invincivilă sau Lancea Victoriei. Aceasta avea proprietăţi similare cu Sabia Nuada, atunci când era aruncată, lovea ţinta într-o clipită. În momentul în care era folosită, lancea devenea una de foc. Vâlvătaie se amplifica cu cât era mai mult folosită. Iată de ce, era păstrată într-o cuvă cu apă, pe timp de noapte, ca să ferească pământul de foc şi dogoare.

Lugh era un zeu important al mitologiei irlandeze descris ca un erou războinic tânăr, rege şi salvator. Era asociat cu priceperea, cu măiestria, cu arta meşteşugului dar si cu jurământul, adevărul şi legea. Este uneori interpretat şi ca un zeu al Soarelui, un zeu al Furtunii sau un zeu al Cerului. Lugh mai înseamnă lumină sau luminos. Arma sa era lancea despre care vorbim, căreia i se mai spunea Mâini Lungi sau Mâini Viclene. Probabil arma era văzută ca o prelungire a braţului unui războinic.

Raza lui Arhimede

Este posibil ca razele letale să fi fost folosite din cele mai vechi timpuri? Putem să găsim urme care ar putea dovedi că strămoşii noştri erau familiarizaţi cu arme mortale de tip high-tech? Vom începe călătoria noastră în Grecia Antică. Întâlnim aici o descriere interesantă a modului în care matematicianul si omul de stiintă Arhimede, născut în 287 î.Hr., a creat o armă. Această armă s-a bazat pe tehnologie şi idei cu mult înaintea timpului său.

raza-mortala-a-lui-arhimede

Raza mortală a lui Arhimede

Oglinzile Morții

Cea mai faimoasă descoperire rămâne celebra rază a morţii. Se pare că Arhimede s-a folosit de oglinzi, care poziţionate la un anumit grad, acţionau colectiv asemenea unui reflector parabolic pentru a da foc navelor care atacau Siracuza. În secolul al II-lea, Lucian din Samosata a scris că în timpul asediului Siracuzei, 214-212 î.Hr., Arhimede a distrus navele inamice dându-le foc de la distanţă.

Câteva secole mai târziu, Anthemius din Tralles aminteşte că arma lui Arhimede funcţiona asemenea unei lupe. Aparatul era folosit pentru a focaliza lumina Soarelui pe navele care se apropiau, facându-le să ia foc. În Epoca Modernă, au fost construite dispozitive similare, cunoscute sub numele de heliostat sau cuptor solar. Oglinzile care duceau la Raza lui Arhimede erau construite din bronz sau cupru. Scuturi foarte bine lustruite care acţionau prin concentrarea luminii solare asupra navelor inamice.

Ciocanul lui Thor

Thor era cunoscut ca cel mai puternic şi cel mai mare războinic dintre zei, erou al vikingilor. Mai mult decât oricare alt Dumnezeu, Thor a fost identificat cu tunetul si cu fulgerul. Ciocanul său, revenea la purtător de fiecare dată când era aruncat. Mjolnir sau Ciocanul lui Thor este reprezentat în mitologia nordică ca fiind una dintre armele cele mai de temut, capabil să niveleze munţii.

Făuritorii Ciocanului

Acesta a fost făurit de gemenii Sindri şi Brokkr, iar faptul că mânerul era scurt a fost din cauza unui incident în timpul fabricării sale. Legenda spune că Loki a pariat pe capul lui, că Sindri (sau Eitri) şi fratele său Brokkr nu ar mai putea să facă ceva extraordinar după ce au confecţionat arme preţioase pentru zei. Sindri şi Brokkr au acceptat pariul lui Loki şi cei doi fraţi au început să lucreze în atelierul lor.

thor-si-ciocanul

Thor și ciocanul său

Loki – Personajul negativ din legendă

Sindri a pus pielea unui porc în forjă şi i-a spus fratelui său Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki, deghizat într-o muscă, a venit şi s-a aşezat pe braţul lui Brokkr. Cu toate acestea, Brokkr a continuat să acţioneze pompa burdufului. Sindri a adăugat câteva fire de păr strălucitor de pe capul lui Gullinbursti, mistreţul lui Freyr. A adăugat aur şi a dat fratelui său aceeaşi poruncă, să nu se oprească din pompat până nu îi va spune el.

Din nou, Loki, a venit sub masca unei muşte si l-a muscat de două ori de gât pe Brokkr, dar acesta continua să lucreze burduful în ciuda durerii. Când Sindri s-a întors, el a adus Draupnirul, inelul lui Odin, după care a făcut 8 duplicate pe care le-a aruncat în cazan. În cele din urmă, Sindri a mai pus nişte fier în forjă şi i-a spus din nou lui Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki a venit a treia oară, tot ca muscă, şi l-a muşcat pe Brokkr de pleoapă.

Mușcătura fatală

Muşcătură a fost atât de puternică încât lui Brokkr i-a dat sângele forţându-l să se oprească pentru a şterge ochii. Când Sindri a revenit, a scos Mjolnir din forjă, dar mânerul era mai scurt decât gândise Sindri. În felul acesta ciocanul putea fi mânuit doar cu o singură mână. În ciuda defectului mânerului, Sindri şi Brokkr au câştigat pariul. Ca premiu de consolare, pentru că nu i-au putut lua gâtul lui Loki, Brokkr a cusut gura zeului ca să-i dea o lecţie.

Redutabila armă a fost apoi prezentată lui Thor.  Înainte de a lua ciocanul, Thor a fost obligat să-şi pună o pereche de mănuşi de fier si o centură care îi dubla puterea.

Toiagul magic al lui Moise

Miracolele lui Moise au fost mijlocul de a distruge puterea Faraonului dar si forţele naturii care păreau de neînvins. Primul miracol îl face în fața Faraonului provocându-i pe preoţii acestuia. Apoi a urmat valul de molime, insecte, broaşte, epidemii, infestarea apei de băut. Acelaşi toiag magic l-a folosit pentru a face drum prin apele tumultuoase ale Mării Roşii. Asta ca să scape poporul evreu de furia Faraonului care pornise în urmărirea lor (Exod 14:16; 17:.. 9, Num 20:11).

moise-si-toiagul

Moise și toiagul

Apoi, a lovit stânca cu toiagul miraculos şi a făcut ca apa să ţâşnească pentru a potolii setea fiilor lui Israel. De fapt prin toiagul dăruit de Dumnezeu, Moise reprezenta autoritatea acestuia în Egipt.

Fulgerele lui Zeus

Zeus, cel mai puternic zeu al grecilor, stăpânea o armă la fel de periculoasă ca şi dezlănţuirea naturii, Fulgerul şi Trăznetul. Se pare că vorbim despre o armă formidabilă în forma unui pistol care lansează raza nimicitoare. Am putea observa, dacă ne gândim puţin, că seamănă cu un pistol cu laser sau raze gamma, modern.

Arma a fost făurită în forjele din lumea subterană de către ciclopi şi primită de la aceştia drept mulţumire pentru că i-a eliberat. Ciclopii şi hecantohirii fac parte din prima generaţie de zei. Erau închişi în Tartar de către Cronos/Saturn atunci când acesta şi-a detronat tatăl, pe Uranus.

Misterioasa Vajra

O armă străveche necunoscută, dar teribilă şi puternică. Aceasta ar fi contribuit la prăbuşirea uneia sau a mai multor civilizaţii avansate tehnologic. Aceste civilizații au existat în trecutul îndepărtat al omenirii. S-ar putea ca misterioasa şi teribila Vajra, un fascicul orbitor de lumină asemenea fulgerului, să fi fost una dintre acele arme de necrezut.

 

Vajra

Vajra


 

Articole recente

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

Fericirea și anxietatea

Întâlniri misterioase în spațiul cosmic

solomonarii

Solomonarii

citirea-fetei

Citirea feței

Razboiul-Parapsihologic

Războiul Parapsihologic – Documentar Tradus

Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

tuneluri_secrete_in_bucuresti

Tuneluri secrete în București

Alimente benefice pentru inimă

papaji-ramai-tacut-documentar-tradus

PAPAJI – Rămâi tăcut – Documentar Tradus

cei-patru-calareti-ai-apocalipsei

Cei patru călăreți ai apocalipsei

pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

din-legile-lui-zamolxe

Din legile lui Zamolxe

Misterele neelucidate, care au făcut posibilă viața

Este realitatea în care trăim, una virtuală?!

misterul-lui-tutankhamon

Misterul lui Tutankhamon – Documentar Tradus

Care este momentul în care devenim oameni?!

sanatatea-se-invata

Sănătatea se învață

beneficiile-cuprului

Beneficiile Cuprului

Mișcarea NEW AGE și aspectele negative

cum-sa-alungam-grijile

Cum să alungăm grijile

Metode sănătoase anti-cancer

tratament-albine

Albinele – Terapie naturală împotriva paraziților

investeste-timp-in-sanatate

Investește timp în sănătate

beneficiile-meditatiei

Beneficiile meditației

Beneficiile usturoiului

beneficiile-telinei

Beneficiile țelinei

paranormal

Evenimente paranormale

batranul-maestru

Pilda călătoriei celor trei

Radicalii liberi

Intretinerea-bijuteriilor-2

Întreținerea Bijuteriilor

Spectrul_electromagnetic

Spectrul Electromagnetic și Radiația Electromagnetică

Kundalini-Yoga

Energiile Vitale ale Corpului Uman

energia-orgonica

Energia orgonică scalara, esenţială pentru sănătate

apa-alcalina-ionizata-restructurataapa-alcalina-ionizata-restructurata

Ce este Apa Alcalină Ionizată şi Restructurată

Ionii_Negativi

Ionii Negativi, Anionii sau Aeroionii

Forma Universului Scalar de Torsiune

Universul si forma sa geometrica identica cu cea a campului de torsiune

Magnetoterapia

Magnetoterapia

Pandantive-Scalare-Cuantice-Generatoare-de-Ioni-Negativi-si-Protectoare-Impotriva-Radiatiilor-Electromagnetice

Pandantiv Scalar Cuantic Protector Împotriva Radiaţiilor Electromagnetice

oxigenul si ozonul

Calităţile Ozonului

Beneficiile Păpădiei

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *