armele-zeilor

Armele Zeilor – Pe urmele vechilor mituri

Care dintre armele divine ale zeilor este cea mai bună şi cea mai puternică? Pentru că ele au existat şi au fost multe aşa cum aflăm din miturile, legendele şi cărţile sacre.

Iată, în continuare, câteva dintre armele care au rămas în memoria ancestrală a omenirii.

Gigantul Balor si fasciculul de fulgere

Unul dintre zeii Fomore (zeii morţii la irlandezi) era gigantul Balor. Acesta avea o armă care îi permitea să trimită un fascicul puternic de energie. Raza puternică era trimisă peste canalul care separa Islanda de Irlanda, pentru a-şi distruge inamicii. Dacă însă citim mai atent descrierea acestui zeu, acesta era mai degrabă o maşină decât o fiinţă vie.

De asemenea, foarte probabil, ca maşinile Fomore cu un ochi descărcau un fascicul luminos puternic, care transformă în cenuşă orice, inclusiv duşmanii. Mai mult, se spune că ochiul care putea spulbera o armată, când era închis era protejat de şapte pleoape.

Lancea lui Lugh

Era numele unei arme denumită si Suliţa invincivilă sau Lancea Victoriei. Aceasta avea proprietăţi similare cu Sabia Nuada, atunci când era aruncată, lovea ţinta într-o clipită. În momentul în care era folosită, lancea devenea una de foc. Vâlvătaie se amplifica cu cât era mai mult folosită. Iată de ce, era păstrată într-o cuvă cu apă, pe timp de noapte, ca să ferească pământul de foc şi dogoare.

Lugh era un zeu important al mitologiei irlandeze descris ca un erou războinic tânăr, rege şi salvator. Era asociat cu priceperea, cu măiestria, cu arta meşteşugului dar si cu jurământul, adevărul şi legea. Este uneori interpretat şi ca un zeu al Soarelui, un zeu al Furtunii sau un zeu al Cerului. Lugh mai înseamnă lumină sau luminos. Arma sa era lancea despre care vorbim, căreia i se mai spunea Mâini Lungi sau Mâini Viclene. Probabil arma era văzută ca o prelungire a braţului unui războinic.

Raza lui Arhimede

Este posibil ca razele letale să fi fost folosite din cele mai vechi timpuri? Putem să găsim urme care ar putea dovedi că strămoşii noştri erau familiarizaţi cu arme mortale de tip high-tech? Vom începe călătoria noastră în Grecia Antică. Întâlnim aici o descriere interesantă a modului în care matematicianul si omul de stiintă Arhimede, născut în 287 î.Hr., a creat o armă. Această armă s-a bazat pe tehnologie şi idei cu mult înaintea timpului său.

raza-mortala-a-lui-arhimede

Raza mortală a lui Arhimede

Oglinzile Morții

Cea mai faimoasă descoperire rămâne celebra rază a morţii. Se pare că Arhimede s-a folosit de oglinzi, care poziţionate la un anumit grad, acţionau colectiv asemenea unui reflector parabolic pentru a da foc navelor care atacau Siracuza. În secolul al II-lea, Lucian din Samosata a scris că în timpul asediului Siracuzei, 214-212 î.Hr., Arhimede a distrus navele inamice dându-le foc de la distanţă.

Câteva secole mai târziu, Anthemius din Tralles aminteşte că arma lui Arhimede funcţiona asemenea unei lupe. Aparatul era folosit pentru a focaliza lumina Soarelui pe navele care se apropiau, facându-le să ia foc. În Epoca Modernă, au fost construite dispozitive similare, cunoscute sub numele de heliostat sau cuptor solar. Oglinzile care duceau la Raza lui Arhimede erau construite din bronz sau cupru. Scuturi foarte bine lustruite care acţionau prin concentrarea luminii solare asupra navelor inamice.

Ciocanul lui Thor

Thor era cunoscut ca cel mai puternic şi cel mai mare războinic dintre zei, erou al vikingilor. Mai mult decât oricare alt Dumnezeu, Thor a fost identificat cu tunetul si cu fulgerul. Ciocanul său, revenea la purtător de fiecare dată când era aruncat. Mjolnir sau Ciocanul lui Thor este reprezentat în mitologia nordică ca fiind una dintre armele cele mai de temut, capabil să niveleze munţii.

Făuritorii Ciocanului

Acesta a fost făurit de gemenii Sindri şi Brokkr, iar faptul că mânerul era scurt a fost din cauza unui incident în timpul fabricării sale. Legenda spune că Loki a pariat pe capul lui, că Sindri (sau Eitri) şi fratele său Brokkr nu ar mai putea să facă ceva extraordinar după ce au confecţionat arme preţioase pentru zei. Sindri şi Brokkr au acceptat pariul lui Loki şi cei doi fraţi au început să lucreze în atelierul lor.

thor-si-ciocanul

Thor și ciocanul său

Loki – Personajul negativ din legendă

Sindri a pus pielea unui porc în forjă şi i-a spus fratelui său Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki, deghizat într-o muscă, a venit şi s-a aşezat pe braţul lui Brokkr. Cu toate acestea, Brokkr a continuat să acţioneze pompa burdufului. Sindri a adăugat câteva fire de păr strălucitor de pe capul lui Gullinbursti, mistreţul lui Freyr. A adăugat aur şi a dat fratelui său aceeaşi poruncă, să nu se oprească din pompat până nu îi va spune el.

Din nou, Loki, a venit sub masca unei muşte si l-a muscat de două ori de gât pe Brokkr, dar acesta continua să lucreze burduful în ciuda durerii. Când Sindri s-a întors, el a adus Draupnirul, inelul lui Odin, după care a făcut 8 duplicate pe care le-a aruncat în cazan. În cele din urmă, Sindri a mai pus nişte fier în forjă şi i-a spus din nou lui Brokkr să nu se oprească din muncă până nu îi va spune el. Loki a venit a treia oară, tot ca muscă, şi l-a muşcat pe Brokkr de pleoapă.

Mușcătura fatală

Muşcătură a fost atât de puternică încât lui Brokkr i-a dat sângele forţându-l să se oprească pentru a şterge ochii. Când Sindri a revenit, a scos Mjolnir din forjă, dar mânerul era mai scurt decât gândise Sindri. În felul acesta ciocanul putea fi mânuit doar cu o singură mână. În ciuda defectului mânerului, Sindri şi Brokkr au câştigat pariul. Ca premiu de consolare, pentru că nu i-au putut lua gâtul lui Loki, Brokkr a cusut gura zeului ca să-i dea o lecţie.

Redutabila armă a fost apoi prezentată lui Thor.  Înainte de a lua ciocanul, Thor a fost obligat să-şi pună o pereche de mănuşi de fier si o centură care îi dubla puterea.

Toiagul magic al lui Moise

Miracolele lui Moise au fost mijlocul de a distruge puterea Faraonului dar si forţele naturii care păreau de neînvins. Primul miracol îl face în fața Faraonului provocându-i pe preoţii acestuia. Apoi a urmat valul de molime, insecte, broaşte, epidemii, infestarea apei de băut. Acelaşi toiag magic l-a folosit pentru a face drum prin apele tumultuoase ale Mării Roşii. Asta ca să scape poporul evreu de furia Faraonului care pornise în urmărirea lor (Exod 14:16; 17:.. 9, Num 20:11).

moise-si-toiagul

Moise și toiagul

Apoi, a lovit stânca cu toiagul miraculos şi a făcut ca apa să ţâşnească pentru a potolii setea fiilor lui Israel. De fapt prin toiagul dăruit de Dumnezeu, Moise reprezenta autoritatea acestuia în Egipt.

Fulgerele lui Zeus

Zeus, cel mai puternic zeu al grecilor, stăpânea o armă la fel de periculoasă ca şi dezlănţuirea naturii, Fulgerul şi Trăznetul. Se pare că vorbim despre o armă formidabilă în forma unui pistol care lansează raza nimicitoare. Am putea observa, dacă ne gândim puţin, că seamănă cu un pistol cu laser sau raze gamma, modern.

Arma a fost făurită în forjele din lumea subterană de către ciclopi şi primită de la aceştia drept mulţumire pentru că i-a eliberat. Ciclopii şi hecantohirii fac parte din prima generaţie de zei. Erau închişi în Tartar de către Cronos/Saturn atunci când acesta şi-a detronat tatăl, pe Uranus.

Misterioasa Vajra

O armă străveche necunoscută, dar teribilă şi puternică. Aceasta ar fi contribuit la prăbuşirea uneia sau a mai multor civilizaţii avansate tehnologic. Aceste civilizații au existat în trecutul îndepărtat al omenirii. S-ar putea ca misterioasa şi teribila Vajra, un fascicul orbitor de lumină asemenea fulgerului, să fi fost una dintre acele arme de necrezut.

 

Vajra

Vajra


 

Articole recente

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *