Tradiții străvechi și arta vindecării

Există, a existat dintotdeauna şi va exista întotdeauna în cultura popoarelor de pretutindeni ceva ce a fost numită arta vindecării tradiţionale.

O artă în cel mai profund sens al cuvântului, care cere şi impune o vastă cunoaştere a naturii. Cunoașterea celei mai neînsemnate plante şi până la cel mai rar copac întâlnit. Sunt copaci care există în profunzimile pădurilor şi în vârfurile munţilor. Cunoscătorul ştie, din cele mai îndepărtate timpuri, că dacă îi este obţinută seva din trunchi şi coajă, cu ea poate vindeca boli altfel de nevindecat, chinuitoare şi distrugătoare de vieţi.

Natura este vie, vindecătoare și plină de miracole

O astfel de artă, a vindecării, în tradiţiile popoarelor, îşi are rădăcinile în înţelepciunea strămoşilor noştri. Cele mai multe voci spun că își are rădăcinile în iubirea şi în grija acestora pentru natură. Natura, a făcut posibilă comunicarea cu forţe, fiinţe şi entităţi protectoare ale sale. Aceste forțe au decis cândva, să vină în ajutorul omului şi să îl înveţe că natura este vie, vindecătoare şi plină de miracole.

spiritele-naturii

Spiritele naturii

Totul începe și se termină cu o conexiunea la natură

Tradiţiile ţărilor nordice, scandinave, Finlanda, Islanda, Danemarca, Norvegia şi Scoţia, sunt deosebit de bogate în fapte şi realizări de excepţie. Acestea au fost trecute însă, de-a lungul timpul, în rândul mitologiei.

Astfel, în arta vindecării din tradiţia scandinavă, totul începea şi se sfârşea cu o raportare la natură. Raportarea era una concretă, imediată, la ceea ce şi noi am auzit de atâtea ori că ar exista. Este vorba de zâne, elfi, spirite ale copacilor, ale pământului, ale florilor, ale anotimpurilor, ale zilei şi ale nopţii. Sunt spirite ale unui tot fără de care energiile vieţii ar înceta să existe. Viaţa fiecăruia dintre noi ar deveni doar pustiu, durere, boală, neîmplinire şi uitare de sine, de adevăr, de sens şi scop al existenţei.

Elfii albi, vindecători ai suferinţelor omeneşti

Toate aceste făpturi, cu aspect uman, dar diferite de om prin capacităţi, dimensiuni, habitat, cunoaştere şi sens al existenţei, pe care le numim fie elfi, fie zâne, fie pitici, îşi aveau şi continuă să aibă un rol esenţial în viaţa oamenilor ţinuturilor din nord, din nordul Europei, acolo unde cel mai cunoscut şi mai venerat zeu era Odin.

Zeul înţelepciunii la scandinavi, Odin era cel care ştia totul despre viaţă. Se spunea că obişnuia să călărească copacul înţelepciunii şi al adevărului, stând întotdeauna în vârful acestuia. Era ca un semn al supremaţiei peste tot şi toate, inclusiv peste oraşul elfilor albi, care se afla tot în coroana copacului.

Elfii, la comanda lui Odin

Aceştia erau elfii buni care aduceau, la rândul lor, la comanda lui Odin, cunoaştere şi vindecare oamenilor.
Elfii, în mitologia scandinavă, sunt fiinţe fermecate. Aceștia trec pragul caselor oamenilor, atunci când îi ştiu în necaz şi suferinţă. Îi ajută cu plante şi apă vie pentru vindecare, întorcându-se apoi, fără să aştepte mulţumiri, în munţii şi în pădurile în care trăiesc.

Elfi

Elfi

Clasificarea elfilor

Dar cum şi printre oameni întâlnim indivizi buni sau răi, iată că, aflăm tot din vechea tradiţie scandinavă, că şi printre elfi există caractere dure, reci, răutăcioase. Este vorba de elfii închişi la culoare, care trăiesc în adâncul apelor. Aceștia, se dau de partea oamenilor fară de lege, împingându-i pe aceştia la şi mai multe rele.

Mai grav este că, acestor elfi le urmează alţii şi mai înclinaţi către rău, poate cei mai periculoşi dintre elfi, elfii negri. Despre aceștia, se spune că au fost prigoniţi din rândul marii comunităţi a elfilor. Motivul era că îi ajutau pe oamenii vrăjitori să facă necurăţii altor semeni. Îi învăţau despre plantele otrăvitoare pe care le şi aduceau acestor vrăjitori, cu scopul ca aceştia să îşi vrăjească semenii.

Piticii, atât de iubiţi şi în tradiţia românească, mari prieteni şi protectori ai omului

Piticii în schimb, care trăiau tot în păduri, erau cunoscuţi în tradiţia scandinavă drept cei care erau toţi buni. Aceștia îi ajutau pe oameni exploatând pământul. Din roadele pământului, aduceau oamenilor exact acele legume şi fructe care să îi vindece rapid. Acest lucru se întâmpla dacă şi omul era bun, iubitor şi plin de respect pentru natură.

Pe de altă parte, aflăm că, mai existau şi troli sau acei uriaşi foarte răi. Aceștia aveau neîncetat ceva de împărţit cu oamenii, mai ales cu cei buni. Îşi aduceau aportul prin cunoaşterea întunecată, în ajutorarea oamenilor întunecaţi. Oamenii întunecați, erau sprijiniţi în scopul lor, de către aceşti uriaşi malefici.

Elfi-Intunecati

Elfi întunecați

Zeița Ilmatar

Cea care putea să mai pună stavilă permanentului război dintre forţele răului şi ale binelui, manifestate prin elfi albi, oameni buni, pitici, zâne benefice şi, pe de altă parte, elfi negri, oameni răi, troli, era Ilmatar. Acesteia i se mai spunea fata aerului sau mama apelor. Trăia în ceruri singură şi se îngrijea de viaţa şi belşugul oamenilor şi ale celorlalte făpturi luminate. Ilmatar purifica apele, ocrotea vântul şi binecuvânta aerul cu cele mai înalte energii vindecătoare.

Trebuie să vă spun că zeii şi spiritele naturii au fost şi sunt în număr foarte mare la scandinavi. Sunt deopotrivă şi buni şi răi. Cei buni, i-au ajutat întotdeauna pe oameni în vindecare, în găsirea fericirii, în evoluţia spirituală, dar şi în descoperirea tuturor beneficiilor legate de tot ceea ce înseamnă valori materiale.

Cunoașterea și menținerea echilibrului

Aceşti zei şi toate spiritele benefice ale naturii, i-au învăţat pe oameni despre plantele vindecătoare. I-au mai învățat despre ciclurile lunii şi influenţele ei asupra a tot ceea ce este viu. Tot aceștia le-au spus și când sau cum se culeg plantele în funcţie de aceste faze ale lunii. Le-au spus și despre copacii vindecători şi despre cum să îşi facă băuturi de leac din scoarţa acestora. Le-au spus și despre cum se pot vindeca, spre exemplu, de boli ale ficatului, rinichilor, bolile de natură psihică, cele ale inimii, sau neputinţele sufleteşti. Toate aceste probleme de sănătate se pot remedia cu ajutorul fierturilor din plante, cu ajutorul apelor pure şi vii, cu ajutorul sunetelor din natură, a miresmelor florale, ori cu ajutorul gândurilor şi a faptelor bune.

În vremurile străvechi, în arta vindecării din tradiţiile tuturor popoarelor, vindecarea consta în renunţarea la orice viciu. Trebuia renunțat la orice exces, la răutate şi la nepăsare, şi reîntoarcerea la conştientizare. Asumarea ca mod de viaţă a unui trai în totală conexiune cu mediul înconjurător, cu Universul, cu Dumnezeu Creatorul văzutelor și nevăzutelor.

 


 

Articole recente

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea Lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Misterele-Mintii-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Misterele Minții (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Structuri-Misterioase-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-cei-noua_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Cei Nouă (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Creaturi-Bizare-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Creaturi Bizare (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

extraterestrii-antici-ancient-aliens-pazitorul-mlastinilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Păzitorul Mlaștinilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-transdimensionalii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Trans-dimensionalii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-proiectul-hibrid_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Proiectul Hibrid (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-zona-52_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Zona 52 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-replicantii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Replicanții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-nava-spatiala-din-piatra_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Nava Spațială din Piatră (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-animalelor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Animalelor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-insule-de-foc_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insule de foc (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-codurile-interzise-ale-lui-da-vinci_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Interzise ale lui Da Vinci (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-razboaiele-stiintei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Războaiele Științei (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-orasul-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Orașul Zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-centralele-electrice-ale-extraterestrilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Centralele electrice ale extratereștrilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-nucleara_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Nucleară (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-grupul-majestic-12_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Grupul Majestic 12 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-experimentul-tesla_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Experimentul Tesla (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codul-constelatiei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codul Constelației (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-in-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea în Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-vocile-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Vocile zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-sirius_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Sirius (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-prototipurile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Prototipurile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-destinatia-marte_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Destinația Marte (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rusia-desecretizata_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Rusia Desecretizată (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-misterul-casei-rudloe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Misterul Casei Rudloe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-inteleptii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Înțelepții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-statia-spatiala-de-pe-luna_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Stația Spațială de pe Lună (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-la-gobekli-tepe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea la Gobekli Tepe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-santinelele_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Santinelele (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-noile-dovezi_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Noile Dovezi (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-piramidele-din-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Piramidele din Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-imperiul-ascuns_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Imperiul Ascuns (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-arhitectii-extraterestri_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Arhitecții Extratereștri (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-dincolo-de-roswell_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Dincolo de Roswell (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codurile-desertului_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Deșertului (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-gauri-negre-pe-pamant_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Găuri Negre pe Pământ (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-insula-uriașilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insula Uriașilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rapirile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Răpirile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-agenda-reptilienilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Reptilienilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-discurile-extraterestre_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Discurile Extraterestre (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-druizii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Druizii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-au-iesit-din-mare_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Au ieșit din mare (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-secretele-maya_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Secretele Maya (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-oul-cosmic_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Oul Cosmic (Documentar Tradus)

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

2 păreri despre “Tradiții străvechi și arta vindecării

  1. Ioan Balanov spune:

    Buna ziua! In urma cu cativa ani in urma unui accident stupid am murit si după o oră am fost readus la viață dar am rămas cu unele sechele (am capul foarte greu) conform CT si RMN atrofie cerebrală difuză. Credeti ca m-ati putea ajuta?

  2. ionela spune:

    Esti bine acum.ai ales sa treci prin asta la nivel subtil.Zambeste doar si multumeste-i Divinității pentru fiecare lecție.Pace in suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *