Tradiții străvechi și arta vindecării

Există, a existat dintotdeauna şi va exista întotdeauna în cultura popoarelor de pretutindeni ceva ce a fost numită arta vindecării tradiţionale.

O artă în cel mai profund sens al cuvântului, care cere şi impune o vastă cunoaştere a naturii. Cunoașterea celei mai neînsemnate plante şi până la cel mai rar copac întâlnit. Sunt copaci care există în profunzimile pădurilor şi în vârfurile munţilor. Cunoscătorul ştie, din cele mai îndepărtate timpuri, că dacă îi este obţinută seva din trunchi şi coajă, cu ea poate vindeca boli altfel de nevindecat, chinuitoare şi distrugătoare de vieţi.

Natura este vie, vindecătoare și plină de miracole

O astfel de artă, a vindecării, în tradiţiile popoarelor, îşi are rădăcinile în înţelepciunea strămoşilor noştri. Cele mai multe voci spun că își are rădăcinile în iubirea şi în grija acestora pentru natură. Natura, a făcut posibilă comunicarea cu forţe, fiinţe şi entităţi protectoare ale sale. Aceste forțe au decis cândva, să vină în ajutorul omului şi să îl înveţe că natura este vie, vindecătoare şi plină de miracole.

spiritele-naturii

Spiritele naturii

Totul începe și se termină cu o conexiunea la natură

Tradiţiile ţărilor nordice, scandinave, Finlanda, Islanda, Danemarca, Norvegia şi Scoţia, sunt deosebit de bogate în fapte şi realizări de excepţie. Acestea au fost trecute însă, de-a lungul timpul, în rândul mitologiei.

Astfel, în arta vindecării din tradiţia scandinavă, totul începea şi se sfârşea cu o raportare la natură. Raportarea era una concretă, imediată, la ceea ce şi noi am auzit de atâtea ori că ar exista. Este vorba de zâne, elfi, spirite ale copacilor, ale pământului, ale florilor, ale anotimpurilor, ale zilei şi ale nopţii. Sunt spirite ale unui tot fără de care energiile vieţii ar înceta să existe. Viaţa fiecăruia dintre noi ar deveni doar pustiu, durere, boală, neîmplinire şi uitare de sine, de adevăr, de sens şi scop al existenţei.

Elfii albi, vindecători ai suferinţelor omeneşti

Toate aceste făpturi, cu aspect uman, dar diferite de om prin capacităţi, dimensiuni, habitat, cunoaştere şi sens al existenţei, pe care le numim fie elfi, fie zâne, fie pitici, îşi aveau şi continuă să aibă un rol esenţial în viaţa oamenilor ţinuturilor din nord, din nordul Europei, acolo unde cel mai cunoscut şi mai venerat zeu era Odin.

Zeul înţelepciunii la scandinavi, Odin era cel care ştia totul despre viaţă. Se spunea că obişnuia să călărească copacul înţelepciunii şi al adevărului, stând întotdeauna în vârful acestuia. Era ca un semn al supremaţiei peste tot şi toate, inclusiv peste oraşul elfilor albi, care se afla tot în coroana copacului.

Elfii, la comanda lui Odin

Aceştia erau elfii buni care aduceau, la rândul lor, la comanda lui Odin, cunoaştere şi vindecare oamenilor.
Elfii, în mitologia scandinavă, sunt fiinţe fermecate. Aceștia trec pragul caselor oamenilor, atunci când îi ştiu în necaz şi suferinţă. Îi ajută cu plante şi apă vie pentru vindecare, întorcându-se apoi, fără să aştepte mulţumiri, în munţii şi în pădurile în care trăiesc.

Elfi

Elfi

Clasificarea elfilor

Dar cum şi printre oameni întâlnim indivizi buni sau răi, iată că, aflăm tot din vechea tradiţie scandinavă, că şi printre elfi există caractere dure, reci, răutăcioase. Este vorba de elfii închişi la culoare, care trăiesc în adâncul apelor. Aceștia, se dau de partea oamenilor fară de lege, împingându-i pe aceştia la şi mai multe rele.

Mai grav este că, acestor elfi le urmează alţii şi mai înclinaţi către rău, poate cei mai periculoşi dintre elfi, elfii negri. Despre aceștia, se spune că au fost prigoniţi din rândul marii comunităţi a elfilor. Motivul era că îi ajutau pe oamenii vrăjitori să facă necurăţii altor semeni. Îi învăţau despre plantele otrăvitoare pe care le şi aduceau acestor vrăjitori, cu scopul ca aceştia să îşi vrăjească semenii.

Piticii, atât de iubiţi şi în tradiţia românească, mari prieteni şi protectori ai omului

Piticii în schimb, care trăiau tot în păduri, erau cunoscuţi în tradiţia scandinavă drept cei care erau toţi buni. Aceștia îi ajutau pe oameni exploatând pământul. Din roadele pământului, aduceau oamenilor exact acele legume şi fructe care să îi vindece rapid. Acest lucru se întâmpla dacă şi omul era bun, iubitor şi plin de respect pentru natură.

Pe de altă parte, aflăm că, mai existau şi troli sau acei uriaşi foarte răi. Aceștia aveau neîncetat ceva de împărţit cu oamenii, mai ales cu cei buni. Îşi aduceau aportul prin cunoaşterea întunecată, în ajutorarea oamenilor întunecaţi. Oamenii întunecați, erau sprijiniţi în scopul lor, de către aceşti uriaşi malefici.

Elfi-Intunecati

Elfi întunecați

Zeița Ilmatar

Cea care putea să mai pună stavilă permanentului război dintre forţele răului şi ale binelui, manifestate prin elfi albi, oameni buni, pitici, zâne benefice şi, pe de altă parte, elfi negri, oameni răi, troli, era Ilmatar. Acesteia i se mai spunea fata aerului sau mama apelor. Trăia în ceruri singură şi se îngrijea de viaţa şi belşugul oamenilor şi ale celorlalte făpturi luminate. Ilmatar purifica apele, ocrotea vântul şi binecuvânta aerul cu cele mai înalte energii vindecătoare.

Trebuie să vă spun că zeii şi spiritele naturii au fost şi sunt în număr foarte mare la scandinavi. Sunt deopotrivă şi buni şi răi. Cei buni, i-au ajutat întotdeauna pe oameni în vindecare, în găsirea fericirii, în evoluţia spirituală, dar şi în descoperirea tuturor beneficiilor legate de tot ceea ce înseamnă valori materiale.

Cunoașterea și menținerea echilibrului

Aceşti zei şi toate spiritele benefice ale naturii, i-au învăţat pe oameni despre plantele vindecătoare. I-au mai învățat despre ciclurile lunii şi influenţele ei asupra a tot ceea ce este viu. Tot aceștia le-au spus și când sau cum se culeg plantele în funcţie de aceste faze ale lunii. Le-au spus și despre copacii vindecători şi despre cum să îşi facă băuturi de leac din scoarţa acestora. Le-au spus și despre cum se pot vindeca, spre exemplu, de boli ale ficatului, rinichilor, bolile de natură psihică, cele ale inimii, sau neputinţele sufleteşti. Toate aceste probleme de sănătate se pot remedia cu ajutorul fierturilor din plante, cu ajutorul apelor pure şi vii, cu ajutorul sunetelor din natură, a miresmelor florale, ori cu ajutorul gândurilor şi a faptelor bune.

În vremurile străvechi, în arta vindecării din tradiţiile tuturor popoarelor, vindecarea consta în renunţarea la orice viciu. Trebuia renunțat la orice exces, la răutate şi la nepăsare, şi reîntoarcerea la conştientizare. Asumarea ca mod de viaţă a unui trai în totală conexiune cu mediul înconjurător, cu Universul, cu Dumnezeu Creatorul văzutelor și nevăzutelor.

 


 

Articole recente

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *