Tradiții străvechi și arta vindecării

Există, a existat dintotdeauna şi va exista întotdeauna în cultura popoarelor de pretutindeni ceva ce a fost numită arta vindecării tradiţionale.

O artă în cel mai profund sens al cuvântului, care cere şi impune o vastă cunoaştere a naturii. Cunoașterea celei mai neînsemnate plante şi până la cel mai rar copac întâlnit. Sunt copaci care există în profunzimile pădurilor şi în vârfurile munţilor. Cunoscătorul ştie, din cele mai îndepărtate timpuri, că dacă îi este obţinută seva din trunchi şi coajă, cu ea poate vindeca boli altfel de nevindecat, chinuitoare şi distrugătoare de vieţi.

Natura este vie, vindecătoare și plină de miracole

O astfel de artă, a vindecării, în tradiţiile popoarelor, îşi are rădăcinile în înţelepciunea strămoşilor noştri. Cele mai multe voci spun că își are rădăcinile în iubirea şi în grija acestora pentru natură. Natura, a făcut posibilă comunicarea cu forţe, fiinţe şi entităţi protectoare ale sale. Aceste forțe au decis cândva, să vină în ajutorul omului şi să îl înveţe că natura este vie, vindecătoare şi plină de miracole.

spiritele-naturii

Spiritele naturii

Totul începe și se termină cu o conexiunea la natură

Tradiţiile ţărilor nordice, scandinave, Finlanda, Islanda, Danemarca, Norvegia şi Scoţia, sunt deosebit de bogate în fapte şi realizări de excepţie. Acestea au fost trecute însă, de-a lungul timpul, în rândul mitologiei.

Astfel, în arta vindecării din tradiţia scandinavă, totul începea şi se sfârşea cu o raportare la natură. Raportarea era una concretă, imediată, la ceea ce şi noi am auzit de atâtea ori că ar exista. Este vorba de zâne, elfi, spirite ale copacilor, ale pământului, ale florilor, ale anotimpurilor, ale zilei şi ale nopţii. Sunt spirite ale unui tot fără de care energiile vieţii ar înceta să existe. Viaţa fiecăruia dintre noi ar deveni doar pustiu, durere, boală, neîmplinire şi uitare de sine, de adevăr, de sens şi scop al existenţei.

Elfii albi, vindecători ai suferinţelor omeneşti

Toate aceste făpturi, cu aspect uman, dar diferite de om prin capacităţi, dimensiuni, habitat, cunoaştere şi sens al existenţei, pe care le numim fie elfi, fie zâne, fie pitici, îşi aveau şi continuă să aibă un rol esenţial în viaţa oamenilor ţinuturilor din nord, din nordul Europei, acolo unde cel mai cunoscut şi mai venerat zeu era Odin.

Zeul înţelepciunii la scandinavi, Odin era cel care ştia totul despre viaţă. Se spunea că obişnuia să călărească copacul înţelepciunii şi al adevărului, stând întotdeauna în vârful acestuia. Era ca un semn al supremaţiei peste tot şi toate, inclusiv peste oraşul elfilor albi, care se afla tot în coroana copacului.

Elfii, la comanda lui Odin

Aceştia erau elfii buni care aduceau, la rândul lor, la comanda lui Odin, cunoaştere şi vindecare oamenilor.
Elfii, în mitologia scandinavă, sunt fiinţe fermecate. Aceștia trec pragul caselor oamenilor, atunci când îi ştiu în necaz şi suferinţă. Îi ajută cu plante şi apă vie pentru vindecare, întorcându-se apoi, fără să aştepte mulţumiri, în munţii şi în pădurile în care trăiesc.

Elfi

Elfi

Clasificarea elfilor

Dar cum şi printre oameni întâlnim indivizi buni sau răi, iată că, aflăm tot din vechea tradiţie scandinavă, că şi printre elfi există caractere dure, reci, răutăcioase. Este vorba de elfii închişi la culoare, care trăiesc în adâncul apelor. Aceștia, se dau de partea oamenilor fară de lege, împingându-i pe aceştia la şi mai multe rele.

Mai grav este că, acestor elfi le urmează alţii şi mai înclinaţi către rău, poate cei mai periculoşi dintre elfi, elfii negri. Despre aceștia, se spune că au fost prigoniţi din rândul marii comunităţi a elfilor. Motivul era că îi ajutau pe oamenii vrăjitori să facă necurăţii altor semeni. Îi învăţau despre plantele otrăvitoare pe care le şi aduceau acestor vrăjitori, cu scopul ca aceştia să îşi vrăjească semenii.

Piticii, atât de iubiţi şi în tradiţia românească, mari prieteni şi protectori ai omului

Piticii în schimb, care trăiau tot în păduri, erau cunoscuţi în tradiţia scandinavă drept cei care erau toţi buni. Aceștia îi ajutau pe oameni exploatând pământul. Din roadele pământului, aduceau oamenilor exact acele legume şi fructe care să îi vindece rapid. Acest lucru se întâmpla dacă şi omul era bun, iubitor şi plin de respect pentru natură.

Pe de altă parte, aflăm că, mai existau şi troli sau acei uriaşi foarte răi. Aceștia aveau neîncetat ceva de împărţit cu oamenii, mai ales cu cei buni. Îşi aduceau aportul prin cunoaşterea întunecată, în ajutorarea oamenilor întunecaţi. Oamenii întunecați, erau sprijiniţi în scopul lor, de către aceşti uriaşi malefici.

Elfi-Intunecati

Elfi întunecați

Zeița Ilmatar

Cea care putea să mai pună stavilă permanentului război dintre forţele răului şi ale binelui, manifestate prin elfi albi, oameni buni, pitici, zâne benefice şi, pe de altă parte, elfi negri, oameni răi, troli, era Ilmatar. Acesteia i se mai spunea fata aerului sau mama apelor. Trăia în ceruri singură şi se îngrijea de viaţa şi belşugul oamenilor şi ale celorlalte făpturi luminate. Ilmatar purifica apele, ocrotea vântul şi binecuvânta aerul cu cele mai înalte energii vindecătoare.

Trebuie să vă spun că zeii şi spiritele naturii au fost şi sunt în număr foarte mare la scandinavi. Sunt deopotrivă şi buni şi răi. Cei buni, i-au ajutat întotdeauna pe oameni în vindecare, în găsirea fericirii, în evoluţia spirituală, dar şi în descoperirea tuturor beneficiilor legate de tot ceea ce înseamnă valori materiale.

Cunoașterea și menținerea echilibrului

Aceşti zei şi toate spiritele benefice ale naturii, i-au învăţat pe oameni despre plantele vindecătoare. I-au mai învățat despre ciclurile lunii şi influenţele ei asupra a tot ceea ce este viu. Tot aceștia le-au spus și când sau cum se culeg plantele în funcţie de aceste faze ale lunii. Le-au spus și despre copacii vindecători şi despre cum să îşi facă băuturi de leac din scoarţa acestora. Le-au spus și despre cum se pot vindeca, spre exemplu, de boli ale ficatului, rinichilor, bolile de natură psihică, cele ale inimii, sau neputinţele sufleteşti. Toate aceste probleme de sănătate se pot remedia cu ajutorul fierturilor din plante, cu ajutorul apelor pure şi vii, cu ajutorul sunetelor din natură, a miresmelor florale, ori cu ajutorul gândurilor şi a faptelor bune.

În vremurile străvechi, în arta vindecării din tradiţiile tuturor popoarelor, vindecarea consta în renunţarea la orice viciu. Trebuia renunțat la orice exces, la răutate şi la nepăsare, şi reîntoarcerea la conştientizare. Asumarea ca mod de viaţă a unui trai în totală conexiune cu mediul înconjurător, cu Universul, cu Dumnezeu Creatorul văzutelor și nevăzutelor.

 


 

Articole recente

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

2 păreri despre “Tradiții străvechi și arta vindecării

  1. Ioan Balanov spune:

    Buna ziua! In urma cu cativa ani in urma unui accident stupid am murit si după o oră am fost readus la viață dar am rămas cu unele sechele (am capul foarte greu) conform CT si RMN atrofie cerebrală difuză. Credeti ca m-ati putea ajuta?

  2. ionela spune:

    Esti bine acum.ai ales sa treci prin asta la nivel subtil.Zambeste doar si multumeste-i Divinității pentru fiecare lecție.Pace in suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *