Carnivor vs Vegetarian

Lumea ştiinţifică demontează vechi mituri legate de alimentaţie! Un prim pas real către dobândirea sănătăţii şi vieţii îndelungate.

Într-o lume în care ne este din ce în ce mai greu să deosebim adevărul de minciună, din motive lesne de înţeles, precum este, spre exemplu, în ceea ce priveşte domeniul alimentar, publicitatea convingătoare şi persistenţa, în privinţa diverselor produse, nu ne mai mirăm deloc atunci când aflăm că studiile oamenilor de ştiinţă nu se îndreaptă doar către aspecte ale existenţei necunoscute încă, ci şi către acele aspecte ale aceleiaşi existenţe, despre care credeam că ştim totul.

 

Alimentele organice

A ne hrăni, ne pare tuturora, în mod evident, poate unul dintre aspectele vieţii noastre despre care credem că ştim tot ceea ce ne poate aduce mulţumire şi saţietate, doar pentru că „ştim” ce alegeri să facem în acest sens, în acord cu gustul, cu pofta ce o avem.

Şi pentru că unul dintre aspectele cele mai discutate în privinţa alimentaţiei, în ultimii ani, este aspectul referitor la hrana care nu ar mai fi deloc una sănătoasă. Din pricina modului în care este procesată, ne vom opri în primul rând la mult discutata hrană organică. Despre aceasta ştim că este produsă fără a fi folosite substanţe chimice precum pesticide, ierbicide, hormoni de creştere, fertilizatori chimici, solvenţi industriali sau aditivi alimentari. Toate aceste adaosuri chimice în alimente, transformându-ne alimentaţia în ceea ce a fost numit hrană otrăvită.

Tocmai în privinţa alimentelor organice, despre care se credea că sunt cele mai sănătoase

…ştiinţa vine şi infirmă bunul renume pe care îl are, atrăgându-ne în mod expres atenţia asupra faptului că nici această alimentaţie nu ar mai fi una sănătoasă. Asta pentru simplul motiv că în toate fermele unde acest gen de hrană este obţinută, s-ar folosi chimicale care ar fi derivate din produse naturale. Da, dar derivate care nu în puţine cazuri sunt incriminate ca fiind mult mai periculoase prin ele însele şi pentru mediu. Asta față de produsele de sinteză chimică adăugate alimentaţiei obişnuite din comerţ.

mancare-organica

Alimente organice 100%

Iar în acest context, ceea ce trebuie ştiut în primul rând despre mâncarea organică, este faptul că piaţa mâncărurilor organice s-a transformat în ultimii ani într-o industrie de miliarde de dolari. Companiile internaţionale achiziţionează companiile organice mici, naţionale. Acest lucru este foarte puţin cunoscut şi, deşi aparent este păstrat modul de obţinere al hranei organice, pe care îl utilizau vechile compani, lucrurile se schimbă treptat şi rapid ulterior. Asta deoarece, pentru a obţine o cantitate uriaşă de hrană, se recurge tot la vechile modalităţi de obţinere.

Stimularea creşterii salatei verzi sau a puiului de găină, cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, fertilizatori chimici şi nu numai… Modul în care marile companii profită în mod indiscutabil de pe urma achiziţionării companiilor naţionale cunoscute, se datorează renumelui pe care şi-l adaugă odată cu noua achiziţie. Este vorba de statulul conform căruia compania este una în continuare producătoare de alimentaţie organică, sănătoasă, bună. Acesta este doar unul dintre miturile pe care au dorit cei cu adevărat interesaţi de sănătatea populaţiei, precum unii oameni de ştiinţă, să îl demonteze.

Sănătos este până la urmă, în materie de alimentaţie, ceea ce cultivi cu mâna ta, având certitudinea că sămânţa, spre exemplu, nu este una modificată genetic. La animale, poţi avea certitudinea că le-ai hrănit într-un ritm obişnuit, cu o hrană obişnuită şi specifică, fără a adaugă în aceasta, aditivi, feritilizatori, hormoni şi conservanţi.

 

Mituri despre triptofan

Mergem mai departe şi ne oprim la un alt mit pe care oamenii de ştiinţă au vrut să îl demonteze şi anume, acela privitor la afirmaţia conform căreia triptofanul ar fi capabil să inducă relaxare şi somnolenţă organismului uman. Triptofanul este un aminoacid esenţial – aminoacizii sunt substanţe organice pe baza cărora, în urma reacţiilor metabolice, de obicei se construiesc şi se degradează proteinele, care ajută creierul să se relaxeze, producând senzaţia de somnolenţă.

efectul-triptofanului

Efectul Triptofanului

În anumite medii ştiinţifice se consideră că a consuma anumite tipuri de carne, nu este unul dintre cele mai indicate lucruri, pentru că acestea, conţinând în cantităţi mai mari triptofan, ne-ar face în timp mai leneşi, somnolenţi, relaxaţi. Carnea cea mai incriminată în acest sens, este carnea de curcan, care prin faptul că ar conţine o cantitate importantă de triptofan, ar avea un efect total nedorit asupra metabolismului, încetinindu-l, precum ar încetini şi funcţiile creierului, făcându-ne să fim mult mai lenţi în reacţii, prea relaxaţi.

Oricum, ideea generală despre carne în mediile ştiinţifice ale ultimilor ani nu mai este de mult una laudativă, precum a fost în vechea medicină alopată, a deceniilor trecute, în care se considera că a consuma carne este absolut necesar pentru a aduce corpului un plus de energie, de putere, datorită proteinelor conţinute de carne. Dimpotrivă, este demonstrat ştiinţific, consumul de carne îmbătrâneşte prematur organismul uman, organism care nu a fost creat să fie carnivor, ci dimpotrivă, organismul uman ar funcţiona la parametrii maximi şi în cele mai bune condiţii, fără a dezvolta afecţiuni importante, ori chiar deloc, doar în prezenţa hranei vii, nepreparată termic şi în prezenţa unui stil de viaţă viu.

Mişcare, activităţi în aer liber, gândire pozitivă şi nu numai!

Vechea credinţă a necesităţii consumului de carne a apărut pe fondul necunoaşterii faptului că, necesarul de proteine pentru organismul uman, poate fi obţinut fie şi doar din legume, pentru simplul motiv că tot astfel cum Provitamina A, odată intrată în organism se transformă în vitamina A.

Şi proteinele vegetale, odată intrate în organism, se transformă în proteine animale, în urma proceselor metabolice specifice, acest lucru demontând din temelii ideea că este necesar să mâncăm carne pentru a obţine aportul necesar de proteine!
Şi da, consumul regulat de carne ne încetineşte funcţiile organice, inclusiv pe cele ale creierului, nu doar din cauza prezenţei triptofanului în compoziţia ei, dar mai ales din pricina a ceea ce generează în organism, fiind greu digerabilă şi creând o serie de deşeuri metabolice extrem de toxice în urmă procesului de digestie!

miscare-activitate-fizica-alergare

Vegetarian sau Omnivor

Şi iată cum, mitul care ne împingea până nu de mult să consumăm carne, mai ales atunci când suntem bolnavi, este demontat din temelii, demonstrându-se în lungi descrieri de ordin ştiinţific, faptul că este chiar periculos să consumăm hrană greu digerabilă, precum carnea, aliment generator de mari cantităţi de toxine şi de aciditate, ceea ce ar slabi de fapt organismul şi i-ar inactiva sever anumite capabilităţi, precum cele ale sistemului imunitar, punându-l pe acesta din urmă, de fapt, în imposibilitatea de a lupta cu afecţiuni cronice şi grave, precum cancerul.

Din ce s-au născut anumite mituri este lesne de înţeles, cel puţin în aparenţă, dar a urma învăţăturile acestora în condiţiile în care chiar ştiinţa îşi reevaluează afirmaţiile şi care acum sunt recunoscute ca fiind eronate, ne-ar situa doar în ipostază nefericită şi dureroasă a ignoranţei fatidice care face încă posibilă boala ca mod de viaţă şi neîmplinirile constante ca destin acceptat.

Hrana între știință și tradiție

Ştiinţa evoluează, viaţa capătă noi valenţe, percepţia umanităţii asupra propriei sale existenţe se schimbă radical de la an la an. Iar ceea ce avem de învăţat, în primul rând din acest mers al lucrurilor, este faptul că, ceea ce consideram până mai ieri de neschimbat, poate că, de fapt, trebuie schimbat rapid şi conştient, că anumite credinţe şi prejudecăţi, de ordin alimentar şi nu numai, reprezintă în lumina noilor descoperiri doar componente ale unui stil de viaţă aparent trecut şi încă leneş.

Cine ştie, generat de modul de a se hrăni al generaţiilor trecute, tributare tradiţiilor de orice fel şi deloc dornice de a schimba ceea ce în mod evident trebuia schimbat, un mod de viaţă inconştient şi neasumat, prin cunoaştere şi conştientizare. Cel puţin în privinţe alimentare, unde, de multe ori, a satisface gustul este direct proporţional cu durata şi calitatea vieţii noastre.


 

Articole recente

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-dass-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *