Carnivor vs Vegetarian

Lumea ştiinţifică demontează vechi mituri legate de alimentaţie! Un prim pas real către dobândirea sănătăţii şi vieţii îndelungate.

Într-o lume în care ne este din ce în ce mai greu să deosebim adevărul de minciună, din motive lesne de înţeles, precum este, spre exemplu, în ceea ce priveşte domeniul alimentar, publicitatea convingătoare şi persistenţa, în privinţa diverselor produse, nu ne mai mirăm deloc atunci când aflăm că studiile oamenilor de ştiinţă nu se îndreaptă doar către aspecte ale existenţei necunoscute încă, ci şi către acele aspecte ale aceleiaşi existenţe, despre care credeam că ştim totul.

 

Alimentele organice

A ne hrăni, ne pare tuturora, în mod evident, poate unul dintre aspectele vieţii noastre despre care credem că ştim tot ceea ce ne poate aduce mulţumire şi saţietate, doar pentru că „ştim” ce alegeri să facem în acest sens, în acord cu gustul, cu pofta ce o avem.

Şi pentru că unul dintre aspectele cele mai discutate în privinţa alimentaţiei, în ultimii ani, este aspectul referitor la hrana care nu ar mai fi deloc una sănătoasă. Din pricina modului în care este procesată, ne vom opri în primul rând la mult discutata hrană organică. Despre aceasta ştim că este produsă fără a fi folosite substanţe chimice precum pesticide, ierbicide, hormoni de creştere, fertilizatori chimici, solvenţi industriali sau aditivi alimentari. Toate aceste adaosuri chimice în alimente, transformându-ne alimentaţia în ceea ce a fost numit hrană otrăvită.

Tocmai în privinţa alimentelor organice, despre care se credea că sunt cele mai sănătoase

…ştiinţa vine şi infirmă bunul renume pe care îl are, atrăgându-ne în mod expres atenţia asupra faptului că nici această alimentaţie nu ar mai fi una sănătoasă. Asta pentru simplul motiv că în toate fermele unde acest gen de hrană este obţinută, s-ar folosi chimicale care ar fi derivate din produse naturale. Da, dar derivate care nu în puţine cazuri sunt incriminate ca fiind mult mai periculoase prin ele însele şi pentru mediu. Asta față de produsele de sinteză chimică adăugate alimentaţiei obişnuite din comerţ.

mancare-organica

Alimente organice 100%

Iar în acest context, ceea ce trebuie ştiut în primul rând despre mâncarea organică, este faptul că piaţa mâncărurilor organice s-a transformat în ultimii ani într-o industrie de miliarde de dolari. Companiile internaţionale achiziţionează companiile organice mici, naţionale. Acest lucru este foarte puţin cunoscut şi, deşi aparent este păstrat modul de obţinere al hranei organice, pe care îl utilizau vechile compani, lucrurile se schimbă treptat şi rapid ulterior. Asta deoarece, pentru a obţine o cantitate uriaşă de hrană, se recurge tot la vechile modalităţi de obţinere.

Stimularea creşterii salatei verzi sau a puiului de găină, cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, fertilizatori chimici şi nu numai… Modul în care marile companii profită în mod indiscutabil de pe urma achiziţionării companiilor naţionale cunoscute, se datorează renumelui pe care şi-l adaugă odată cu noua achiziţie. Este vorba de statulul conform căruia compania este una în continuare producătoare de alimentaţie organică, sănătoasă, bună. Acesta este doar unul dintre miturile pe care au dorit cei cu adevărat interesaţi de sănătatea populaţiei, precum unii oameni de ştiinţă, să îl demonteze.

Sănătos este până la urmă, în materie de alimentaţie, ceea ce cultivi cu mâna ta, având certitudinea că sămânţa, spre exemplu, nu este una modificată genetic. La animale, poţi avea certitudinea că le-ai hrănit într-un ritm obişnuit, cu o hrană obişnuită şi specifică, fără a adaugă în aceasta, aditivi, feritilizatori, hormoni şi conservanţi.

 

Mituri despre triptofan

Mergem mai departe şi ne oprim la un alt mit pe care oamenii de ştiinţă au vrut să îl demonteze şi anume, acela privitor la afirmaţia conform căreia triptofanul ar fi capabil să inducă relaxare şi somnolenţă organismului uman. Triptofanul este un aminoacid esenţial – aminoacizii sunt substanţe organice pe baza cărora, în urma reacţiilor metabolice, de obicei se construiesc şi se degradează proteinele, care ajută creierul să se relaxeze, producând senzaţia de somnolenţă.

efectul-triptofanului

Efectul Triptofanului

În anumite medii ştiinţifice se consideră că a consuma anumite tipuri de carne, nu este unul dintre cele mai indicate lucruri, pentru că acestea, conţinând în cantităţi mai mari triptofan, ne-ar face în timp mai leneşi, somnolenţi, relaxaţi. Carnea cea mai incriminată în acest sens, este carnea de curcan, care prin faptul că ar conţine o cantitate importantă de triptofan, ar avea un efect total nedorit asupra metabolismului, încetinindu-l, precum ar încetini şi funcţiile creierului, făcându-ne să fim mult mai lenţi în reacţii, prea relaxaţi.

Oricum, ideea generală despre carne în mediile ştiinţifice ale ultimilor ani nu mai este de mult una laudativă, precum a fost în vechea medicină alopată, a deceniilor trecute, în care se considera că a consuma carne este absolut necesar pentru a aduce corpului un plus de energie, de putere, datorită proteinelor conţinute de carne. Dimpotrivă, este demonstrat ştiinţific, consumul de carne îmbătrâneşte prematur organismul uman, organism care nu a fost creat să fie carnivor, ci dimpotrivă, organismul uman ar funcţiona la parametrii maximi şi în cele mai bune condiţii, fără a dezvolta afecţiuni importante, ori chiar deloc, doar în prezenţa hranei vii, nepreparată termic şi în prezenţa unui stil de viaţă viu.

Mişcare, activităţi în aer liber, gândire pozitivă şi nu numai!

Vechea credinţă a necesităţii consumului de carne a apărut pe fondul necunoaşterii faptului că, necesarul de proteine pentru organismul uman, poate fi obţinut fie şi doar din legume, pentru simplul motiv că tot astfel cum Provitamina A, odată intrată în organism se transformă în vitamina A.

Şi proteinele vegetale, odată intrate în organism, se transformă în proteine animale, în urma proceselor metabolice specifice, acest lucru demontând din temelii ideea că este necesar să mâncăm carne pentru a obţine aportul necesar de proteine!
Şi da, consumul regulat de carne ne încetineşte funcţiile organice, inclusiv pe cele ale creierului, nu doar din cauza prezenţei triptofanului în compoziţia ei, dar mai ales din pricina a ceea ce generează în organism, fiind greu digerabilă şi creând o serie de deşeuri metabolice extrem de toxice în urmă procesului de digestie!

miscare-activitate-fizica-alergare

Vegetarian sau Omnivor

Şi iată cum, mitul care ne împingea până nu de mult să consumăm carne, mai ales atunci când suntem bolnavi, este demontat din temelii, demonstrându-se în lungi descrieri de ordin ştiinţific, faptul că este chiar periculos să consumăm hrană greu digerabilă, precum carnea, aliment generator de mari cantităţi de toxine şi de aciditate, ceea ce ar slabi de fapt organismul şi i-ar inactiva sever anumite capabilităţi, precum cele ale sistemului imunitar, punându-l pe acesta din urmă, de fapt, în imposibilitatea de a lupta cu afecţiuni cronice şi grave, precum cancerul.

Din ce s-au născut anumite mituri este lesne de înţeles, cel puţin în aparenţă, dar a urma învăţăturile acestora în condiţiile în care chiar ştiinţa îşi reevaluează afirmaţiile şi care acum sunt recunoscute ca fiind eronate, ne-ar situa doar în ipostază nefericită şi dureroasă a ignoranţei fatidice care face încă posibilă boala ca mod de viaţă şi neîmplinirile constante ca destin acceptat.

Hrana între știință și tradiție

Ştiinţa evoluează, viaţa capătă noi valenţe, percepţia umanităţii asupra propriei sale existenţe se schimbă radical de la an la an. Iar ceea ce avem de învăţat, în primul rând din acest mers al lucrurilor, este faptul că, ceea ce consideram până mai ieri de neschimbat, poate că, de fapt, trebuie schimbat rapid şi conştient, că anumite credinţe şi prejudecăţi, de ordin alimentar şi nu numai, reprezintă în lumina noilor descoperiri doar componente ale unui stil de viaţă aparent trecut şi încă leneş.

Cine ştie, generat de modul de a se hrăni al generaţiilor trecute, tributare tradiţiilor de orice fel şi deloc dornice de a schimba ceea ce în mod evident trebuia schimbat, un mod de viaţă inconştient şi neasumat, prin cunoaştere şi conştientizare. Cel puţin în privinţe alimentare, unde, de multe ori, a satisface gustul este direct proporţional cu durata şi calitatea vieţii noastre.


 

Articole recente

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *