hrana-noastra-cea-de-toate-zilele

Lumea ştiinţifică demontează vechi mituri legate de alimentaţie! Un prim pas real către dobândirea sănătăţii şi vieţii îndelungate.

Într-o lume în care ne este din ce în ce mai greu să deosebim adevărul de minciună, din motive lesne de înţeles, precum este, spre exemplu, în ceea ce priveşte domeniul alimentar, publicitatea convingătoare şi persistenţa, în privinţa diverselor produse, nu ne mai mirăm deloc atunci când aflăm că studiile oamenilor de ştiinţă nu se îndreaptă doar către aspecte ale existenţei necunoscute încă, ci şi către acele aspecte ale aceleiaşi existenţe, despre care credeam că ştim totul.

 

Alimentele organice

A ne hrăni, ne pare tuturora, în mod evident, poate unul dintre aspectele vieţii noastre despre care credem că ştim tot ceea ce ne poate aduce mulţumire şi saţietate, doar pentru că „ştim” ce alegeri să facem în acest sens, în acord cu gustul, cu pofta ce o avem.

Şi pentru că unul dintre aspectele cele mai discutate în privinţa alimentaţiei, în ultimii ani, este aspectul referitor la hrana care nu ar mai fi deloc una sănătoasă. Din pricina modului în care este procesată, ne vom opri în primul rând la mult discutata hrană organică. Despre aceasta ştim că este produsă fără a fi folosite substanţe chimice precum pesticide, ierbicide, hormoni de creştere, fertilizatori chimici, solvenţi industriali sau aditivi alimentari. Toate aceste adaosuri chimice în alimente, transformându-ne alimentaţia în ceea ce a fost numit hrană otrăvită.

Tocmai în privinţa alimentelor organice, despre care se credea că sunt cele mai sănătoase

…ştiinţa vine şi infirmă bunul renume pe care îl are, atrăgându-ne în mod expres atenţia asupra faptului că nici această alimentaţie nu ar mai fi una sănătoasă. Asta pentru simplul motiv că în toate fermele unde acest gen de hrană este obţinută, s-ar folosi chimicale care ar fi derivate din produse naturale. Da, dar derivate care nu în puţine cazuri sunt incriminate ca fiind mult mai periculoase prin ele însele şi pentru mediu. Asta față de produsele de sinteză chimică adăugate alimentaţiei obişnuite din comerţ.

mancare-organica

Alimente organice 100%

Iar în acest context, ceea ce trebuie ştiut în primul rând despre mâncarea organică, este faptul că piaţa mâncărurilor organice s-a transformat în ultimii ani într-o industrie de miliarde de dolari. Companiile internaţionale achiziţionează companiile organice mici, naţionale. Acest lucru este foarte puţin cunoscut şi, deşi aparent este păstrat modul de obţinere al hranei organice, pe care îl utilizau vechile compani, lucrurile se schimbă treptat şi rapid ulterior. Asta deoarece, pentru a obţine o cantitate uriaşă de hrană, se recurge tot la vechile modalităţi de obţinere.

Stimularea creşterii salatei verzi sau a puiului de găină, cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, fertilizatori chimici şi nu numai… Modul în care marile companii profită în mod indiscutabil de pe urma achiziţionării companiilor naţionale cunoscute, se datorează renumelui pe care şi-l adaugă odată cu noua achiziţie. Este vorba de statulul conform căruia compania este una în continuare producătoare de alimentaţie organică, sănătoasă, bună. Acesta este doar unul dintre miturile pe care au dorit cei cu adevărat interesaţi de sănătatea populaţiei, precum unii oameni de ştiinţă, să îl demonteze.

Sănătos este până la urmă, în materie de alimentaţie, ceea ce cultivi cu mâna ta, având certitudinea că sămânţa, spre exemplu, nu este una modificată genetic. La animale, poţi avea certitudinea că le-ai hrănit într-un ritm obişnuit, cu o hrană obişnuită şi specifică, fără a adaugă în aceasta, aditivi, feritilizatori, hormoni şi conservanţi.

 

Mituri despre triptofan

Mergem mai departe şi ne oprim la un alt mit pe care oamenii de ştiinţă au vrut să îl demonteze şi anume, acela privitor la afirmaţia conform căreia triptofanul ar fi capabil să inducă relaxare şi somnolenţă organismului uman. Triptofanul este un aminoacid esenţial – aminoacizii sunt substanţe organice pe baza cărora, în urma reacţiilor metabolice, de obicei se construiesc şi se degradează proteinele, care ajută creierul să se relaxeze, producând senzaţia de somnolenţă.

efectul-triptofanului

Efectul Triptofanului

În anumite medii ştiinţifice se consideră că a consuma anumite tipuri de carne, nu este unul dintre cele mai indicate lucruri, pentru că acestea, conţinând în cantităţi mai mari triptofan, ne-ar face în timp mai leneşi, somnolenţi, relaxaţi. Carnea cea mai incriminată în acest sens, este carnea de curcan, care prin faptul că ar conţine o cantitate importantă de triptofan, ar avea un efect total nedorit asupra metabolismului, încetinindu-l, precum ar încetini şi funcţiile creierului, făcându-ne să fim mult mai lenţi în reacţii, prea relaxaţi.

Oricum, ideea generală despre carne în mediile ştiinţifice ale ultimilor ani nu mai este de mult una laudativă, precum a fost în vechea medicină alopată, a deceniilor trecute, în care se considera că a consuma carne este absolut necesar pentru a aduce corpului un plus de energie, de putere, datorită proteinelor conţinute de carne. Dimpotrivă, este demonstrat ştiinţific, consumul de carne îmbătrâneşte prematur organismul uman, organism care nu a fost creat să fie carnivor, ci dimpotrivă, organismul uman ar funcţiona la parametrii maximi şi în cele mai bune condiţii, fără a dezvolta afecţiuni importante, ori chiar deloc, doar în prezenţa hranei vii, nepreparată termic şi în prezenţa unui stil de viaţă viu.

Mişcare, activităţi în aer liber, gândire pozitivă şi nu numai!

Vechea credinţă a necesităţii consumului de carne a apărut pe fondul necunoaşterii faptului că, necesarul de proteine pentru organismul uman, poate fi obţinut fie şi doar din legume, pentru simplul motiv că tot astfel cum Provitamina A, odată intrată în organism se transformă în vitamina A.

Şi proteinele vegetale, odată intrate în organism, se transformă în proteine animale, în urma proceselor metabolice specifice, acest lucru demontând din temelii ideea că este necesar să mâncăm carne pentru a obţine aportul necesar de proteine!
Şi da, consumul regulat de carne ne încetineşte funcţiile organice, inclusiv pe cele ale creierului, nu doar din cauza prezenţei triptofanului în compoziţia ei, dar mai ales din pricina a ceea ce generează în organism, fiind greu digerabilă şi creând o serie de deşeuri metabolice extrem de toxice în urmă procesului de digestie!

miscare-activitate-fizica-alergare

Vegetarian sau Omnivor

Şi iată cum, mitul care ne împingea până nu de mult să consumăm carne, mai ales atunci când suntem bolnavi, este demontat din temelii, demonstrându-se în lungi descrieri de ordin ştiinţific, faptul că este chiar periculos să consumăm hrană greu digerabilă, precum carnea, aliment generator de mari cantităţi de toxine şi de aciditate, ceea ce ar slabi de fapt organismul şi i-ar inactiva sever anumite capabilităţi, precum cele ale sistemului imunitar, punându-l pe acesta din urmă, de fapt, în imposibilitatea de a lupta cu afecţiuni cronice şi grave, precum cancerul.

Din ce s-au născut anumite mituri este lesne de înţeles, cel puţin în aparenţă, dar a urma învăţăturile acestora în condiţiile în care chiar ştiinţa îşi reevaluează afirmaţiile şi care acum sunt recunoscute ca fiind eronate, ne-ar situa doar în ipostază nefericită şi dureroasă a ignoranţei fatidice care face încă posibilă boala ca mod de viaţă şi neîmplinirile constante ca destin acceptat.

Hrana între știință și tradiție

Ştiinţa evoluează, viaţa capătă noi valenţe, percepţia umanităţii asupra propriei sale existenţe se schimbă radical de la an la an. Iar ceea ce avem de învăţat, în primul rând din acest mers al lucrurilor, este faptul că, ceea ce consideram până mai ieri de neschimbat, poate că, de fapt, trebuie schimbat rapid şi conştient, că anumite credinţe şi prejudecăţi, de ordin alimentar şi nu numai, reprezintă în lumina noilor descoperiri doar componente ale unui stil de viaţă aparent trecut şi încă leneş.

Cine ştie, generat de modul de a se hrăni al generaţiilor trecute, tributare tradiţiilor de orice fel şi deloc dornice de a schimba ceea ce în mod evident trebuia schimbat, un mod de viaţă inconştient şi neasumat, prin cunoaştere şi conştientizare. Cel puţin în privinţe alimentare, unde, de multe ori, a satisface gustul este direct proporţional cu durata şi calitatea vieţii noastre.


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *