Craniile alungite din Paracas Peru

Paracas este deşertul de pe coasta sudică a uneia dintre ţările cele mai enigmatice din America de Sud: Peru. Acolo, în acest peisaj arid, arheologul peruan Julio Tello a făcut una dintre cele mai misterioase descoperiri, în 1928.

În timpul săpăturilor arheologice, Tello a descoperit un cimitir complex şi sofisticat sub solul dur al deşertului. În mormânt a găsit mai multe rămăşiţe, aparent umane. Acestea au ridicat controverse ce ar putea schimba pentru totdeauna modul în care ne percem originile.

Revizuirea atitudinii faţă de originea şi evoluţia omului

Rămăşiţele care s-au găsit în acele morminte au unele dintre cele mai stranii si mai mari cranii alungite, descoperite vreodată. De aici a venit și numele de ”craniile Paracas”. Arheologul peruan a adus la lumină peste 300 de asemenea cranii. Se aproximează ca au vârsta de cel puţin 3.000 de ani.

Ca şi cum forma craniilor nu ar fi suficient de misteriosă, analiza recentă a ADN-ului prelevat i-a lăsat chiar şi pe cercetători fară cuvinte. Rezultatele sunt, nu doar enigmatice ci şi incredibile şi provocatoare. Acest lucru, va obliga omenirea să-si revizuiască atitudinea faţă de originea şi evoluţia omului.

Craniile deformate – o practică religioasă străveche

În timp ce, în mai multe culturi de pe glob, deformarea craniului prin alungire este o obişnuinţă. Tehnicile folosite au fost diferite.  Asta înseamnă că nici rezultatele nu au fost la fel. În America de Sud există şi acum triburi care folosesc acest procedeu. Tehnica presupune ca sugarilor să li se deformeze craniul cu scopul de a le schimba forma. Rezultă o calotă craniană alungită care seamănă cu orice, numai cu a unor oameni obişnuiţi, nu.

Procedeul presupunea aplicarea unei presiuni constante, o perioadă îndelungă de timp. Se foloseau diverse procedee, cel mai comun fiind cel cu fâşii de in înfaşurate, strâns, în jurul cutiei craniene. Acest procedeu, îl găsim în prezent, şi la unele populaţii din Africa. Cu toate acestea, chiar dacă deformarea craniană schimbă forma capului, aceasta nu îi modifică mărimea, greutatea sau volumul, trăsături caracteristice craniilor obişnuite.

craniile-alungite-paracas-peru

Craniile alungite din Paracas Peru

Craniile sunt cu 25% mai mari și cu 60% mai grele decât un craniu obișnuit

Când ne aplecăm asupra detaliilor craniilor din Paracas, lucrurile se schimbă. Aparent nu au nimic neobişnuit. Totuşi acestea sunt cu cel puţin 25% mai mari şi cu 60% mai grele decât craniul uman. Cercetătorii sunt convinşi că aceste caracteristici nu ar fi putut fi obţinute prin simpla legare a capului, cum sugerează unii oameni de ştiinţă. Ele nu numai că sunt diferite ca greutate, dar sunt diferite şi structural şi au doar o placă parietală, în timp ce oamenii obişnuiţi au două.

S-au efectuat și teste genetice asupra craniilor

Aceste ciudăţenii au adâncit şi mai mult misterul din jurul poveştii de la Paracas. Majoritatea cercetătorilor nu au încă nicio idee despre cui au aparţinut ele. Iată măcar un motiv pentru care directorul Muzeului de Istorie din Paracas a trimis cinci probe din cranii ca să se efectueze teste genetice – fire de păr, dinţi şi piele, fragmente din oasele craniene din calota care se remarca prin detalii incredibile şi care, de altfel, au alimentat misterul din jurul acestora.

Laboratorul unde au fost trimise probele, nu a fost informat cu privire la originea craniilor. Asta pentru a evita influenţarea rezultatelor finale. Surpriza a fost una de proporţii!

O nouă rasă umană sau extratereştri?

Interesant a fost faptul că ADN-ul mitocondrial, care este moştenit de la mamă, a arătat mutaţii genetice neîntâlnite până în prezent, nici la om, nici la primate şi nici la animalele de pe Pământ. Mutaţiile descoperite în craniile Paracas sugerează că cercetătorii au de a face cu o fiinţă complet nouă. Este diferită de Homo sapiens, de Neandertalieni sau de hominizii Denisovans.

O nouă creatură umană, mult depărtată de homo sapiens

Brien Foerster, cercetătorul care s-a ocupat de analiza genetică, a confirmat acest lucru. L-a afirmat cu tărie atunci când a prezentat rezultatele analizelor. „Am găsit un ADN mitocondrial diferit, care a suferit mutaţii necunoscute până în prezent. Din cele câteva fragmente am fost capabili să identificăm secvenţa care indică faptul că aceste mutaţii ne confruntă cu ideea de a accepta o nouă creatură umană. Este mult depărtată de Homo sapiens, Neandertalien sau hominizii Denisovans.”

Potrivit raportului, indivizii cărora le-au aparţinut craniile Paracas au fost atât de diferiţi biologic de rasa umană încât ar fi fost imposibil să fie rezultatul unor încrucişări naturale între oameni. Cine au fost aceste fiinţe misterioase? Au evoluat separat pe Pământ? Ce i-a făcut să fie atât de diferiţi de oamenii obişnuiţi?

statuie-nefertiti-in-care-se-poate-observa-craniul-alungit

Statuie cu Nefertiti in care se poate observa craniul alungit

Teorii care nu pot fi contrazise

Oare nu este posibil ca aceste fiinţe să nu fie, de fapt, de pe Pământ? Toate aceste întrebări au generat teorii care nu pot fi contrazise dacă ne gândim la raportul analizelor de laborator. Singurul lucru cert, acum, este faptul că există în deşertul Paracas multe alte lucruri. Acestea depăşesc înţelegerea cercetătorilor, istoricilor și oamenilor de ştiinţă. Este posibil ca, după toate acestea, la întrebarea dacă suntem singuri în Univers, craniile din Paracas să fie răspunsul concludent.

În ce constau diferenţele?

Brien Foerster a furnizat noi detalii şi informaţii pe această temă, într-o nouă conferinţă de presă. La întrebarea dacă vorbim despre o deformare intenţionată, a dat un răspuns destul de clar. „Cercetătorii au stabilit că cea mai mare parte a craniului a fost alungită ca urmare a unor deformări intenţionate.”

În afară de greutatea şi mărimea despre care aminteam mai sus, cercetătorii au găsit mult mai multe indicii care îi fac să vorbească despre un adevărat mister. „Cum ar fi de exemplu, faptul că, cutia craniană a unui om este compusă din două oase parietale, localizate între lobul frontal şi occipital, formând partea stângă şi partea dreaptă a craniului. La om, calota craniană este formată din porţiunea superioară a lobului frontal, lobul occipital şi oasele parietale. Craniile de la Paracas au doar unul!”

Deformarea craniană a fost neintenționată

Ori aceste diferenţe pot fi dovada că deformarea craniană a fost neintenționată, şi face din craniile Paracas un subiect extrem de discutabil în rândul cercetătorilor. Aceștia, conform teoriilor, au argumente solide care le susţin punctul de vedere. „Întrebarea este: au fost atât de diferiţi încât nu s-au putut încrucişa cu oamenii? Poate datorită hibridizării, la populaţiile mici, rasa umană să fi degenerat şi încrucişările să nu fii reuşit. Asta ar explica numărul mare de copii îngropaţi în Paracas. Reuşitele au fost, fie reduse, fie experimentul nu a fost viabil”, a concluzionat Foerster.

Cu toate acestea, chiar dacă există atât de multe explicaţii cu privire la craniile alungite, craniile Paracas rămân un mister printre oamenii de ştiinţă.


 

Articole recente

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *