Proiectul american Ice Worm

În timpul Războiului Rece (1947-1991), SUA a hotărât să amplaseze armament nuclear în apropierea Polului Nord. Ideea era că de acolo pot să lovească mai repede şi mai sigur Uniunea Sovietică, îndeosebi capitala ţării, Moscova. Planul, strict secret, a primit numele de „Ice Worm”, Viermele de gheaţă. Locația pentru punerea lui în practică a fost aleasă Groenlanda.

Stațiunea de cercetare Camp Century

Pentru mascarea întregii operaţiuni s-a început prin construirea unei staţiuni de cercetări arctice. Aceasta a fost botezată „Camp Century”, tabăra secolului. Misiunea declarată a acestui complex construit sub gheţurile vechi de mii de ani era să facă studii meteorologice. Studiile se făceau asupra gheţii şi zăpezii, privitoare la încălzirea globală şi influenţa acesteia asupra vieţii.

Treptat au început să iasă la iveală conexiunile dintre Camp Century şi un alt obiectiv american secret ascuns printre gheţurile polare, TAB, Thule Air Base. Camp Century a fost închis în anul 1969, după ce gheaţa a distrus tot ce se construise în adâncul ei. Urmările întâmplărilor de atunci se resimt însă până în zilele noastre.

Baza Aeriană Thule

În iulie 1951, la North Star Bay, Golful Steaua Nordului, cunoscut şi ca Thule Harbor (Portul Thule) sau Pituffik („locul unde câinii sunt legaţi”) au sosit 120 de transporturi americane. Transporturile conțineau 300.000 de tone de materiale şi peste 10.000 de oameni. Era începutul punerii în practică a planului secret „Blue Jay”. În 60 de zile au fost terminate locuinţele sub gheaţă şi oamenii s-au mutat de pe nave în ele.

În decurs de doi ani au fost construite toate instalaţiile şi utilităţile unei baze aeriene speciale, care să poată opera în condiţii extrem de dure. În 1954 a fost terminat Globecom Tower, turnul de comunicaţii radio. A fost finalizată și reţeaua de radiolocatoare capabile să descopere rachetele şi aeronavele sovietice. Asta în cazul în care ar fi putut ataca Statele Unite.

Bombardiere RB-47H cu bombe atomice la bord

Acestea puteau fi alimentate în zbor de avioane cisternă tip KC-97, patrulau permanent prin văzduh. În 1957, în jurul bazei au fost instalate rachete Nike. În anii 1961-1965, TAB a avut un personal de 12.000 de oameni. Numărul acestora s-a redus la 3.370 în 1968 şi la circa 1.000 de bărbaţi şi femei în prezent. Pe 8 martie 1972, anemometrele bazei au înregistrat o viteză a vântului de 333 km/h înainte de a fi distruse de vijelie.

baza-aeriana-thule

În prezent, Thule Air Base are o pistă de asfalt lungă de 3.047 metri. Aceasta îndeplineşte misiuni de supraveghere împotriva eventualelor rachete şi avioane militare ruseşti. Ține legătura permanentă cu alte baze aeriene şi sisteme de radiolocaţie din SUA sau din alte locuri pe glob. Găzduieşte o parte a reţelei „23d Space Operations Escadron”, o reţea de control global prin satelit. În același timp, participă la unele activităţi de cercetare polară. TAB a fost însă locul unde s-au adus materialele şi muniţiile nucleare. Munițiile serveau pentru unul dintre cele mai secrete planuri ale SUA, Ice Worm.

Viermele de gheaţă

În anul 1995, Institutul Danez pentru politică externă (DUPI), a deschis o anchetă privitoare la armele nucleare existente pe teritoriul Groenlandei. În 1997, tot Danemarca a prezentat un raport în care s-a vorbit prima dată despre dedesubturile proiectului american „Ice Worm”, Viermele de gheaţă. Informaţiile legate de acesta, cutremură şi azi pe toţi cei care au luat cunoştinţă de ele.

Proiectul prevedea construirea a 4.000 de kilometri de tuneluri pe sub gheaţă. În aceste tuneluri, urma să fie amplasate 600 de rachete nucleare capabile să lovească orice punct din fosta URSS. Locul de amplasare al rachetelor trebuia să fie schimbat periodic prin construirea în continuare a altor puţuri şi tuneluri. În final, complexul ar fi urmat să aibă 130.000 de kilometri pătraţi, de trei ori suprafaţa Danemarcei.

Despre ce vorbim aici?

Etajele cu rachete erau la 8,5 metri sub gheaţă, acestea fiind poziţionate la 6,4 kilometri una de alta. Săparea tunelurilor trebuia să dureze 5 ani, pentru a se construi 2.100 de poziţii. Acestea comunicau prin şine de cale ferată, în care urma să se mute periodic rachetele.

Bomba atomică aruncată la Hiroshima pe 6 august 1945 a avut 15 kilotone. Asta înseamnă că puterea ei a fost echivalentă cu explozia a 15.000 de tone de trotil. În urma ei au murit 90.000-120.000 de oameni. A doua bombă atomică, aruncată la Nagasaki pe 9 august 1945, a avut 21 kilotone. Aceasta din urmă, a omorât între 60.000 și 80.000 de oameni. În ambele cazuri pagubele materiale au fost imense iar efectele nocive se resimt şi azi.

bombe-nucleare-la-baza-aeriana-thule

Urmările

Fiecare din cele 600 de rachete care urmau să fie amplasate prin programul Ice Worm avea câte un focos de 2,4 megatone. Adică de peste 2.000 de ori mai puternic decât bombele de la Hiroshima sau Nagasaki! Ele erau proiectate să omoare imediat 30% din populaţia localităţilor lovite. Totodată să distrugă 50% din obiectivele industriale. Ulterior, acestea au fost transformate şi au avut fiecare câte patru focoase nucleare.

Proiectul „Ice worm” a fost abandonat în anul 1967, după ce o mare suprafaţă de gheaţă s-a pus în mişcare din cauza încălzirii globale. Câmpurile mişcătoare de gheaţă au distrus tunelurile, locuinţele şi laboratoarele din ele, inclusiv reactorul nuclear de la „Camp Century”. Nimeni nu ştie exact ce materiale radioactive, ce substanţe chimice letale şi ce alte materiale nocive au rămas dedesubt.

Toate informaţiile au fost ţinute secrete

Americanii au mizat pe faptul că gheaţa va deveni cimitirul etern al acelor obiecte. Dar nu a fost aşa. Apa rezultată din gheaţa care acoperea Viermele de gheaţă şi Tabăra secolului a început să se scurgă prin crevase în ocean. A devenit astfel un pericol mondial. Un studiu efectuat anul acesta (2018-n.n) a semnalat că gheaţa respectivă se va topi până la sfârşitul acestui secol.

Toate construcţiile ascunse sub ea, ca şi deşeurile radioactive, substanţele chimice şi biologice nocive vor reveni la suprafaţă. Acestea vor afecta grav mediul biologic. Jesica Green, expert în politica de mediu la New York University, a afirmat că „Schimbările climaterice ridică o mulţime de întrebări cu privire la cine şi pentru ce este resposabil. Acestea sunt ape neexplorate”.

Informațiile au ajuns și în presă

Un semnal de alarmă a tras şi Christopher Joyce, ziarist american, redactor la National Public Radio (NPR). În emisiunea din 4 şi 5 august 2016 acesta a spus că „Topirea stratului de gheaţă ar putea elibera deşeurile radioactive din epoca Războiului Rece. Topirea gheţii care a îngropat baza militară din Groenlanda ar putea produce poluări foarte grave, a mai spus ziaristul.


 

Articole recente

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-dass-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

3 păreri despre “Proiectul american Ice Worm

  1. Kely spune:

    Oare asa sa fie?!

  2. PloaieDeVara spune:

    Interesant!

  3. Leustean spune:

    Foarte multe rahaturi de genul au facut americanoizii astia dealungul timpului !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *