proiectul-american-iceworm

Proiectul american Ice Worm

În timpul Războiului Rece (1947-1991), SUA a hotărât să amplaseze armament nuclear în apropierea Polului Nord. Ideea era că de acolo pot să lovească mai repede şi mai sigur Uniunea Sovietică, îndeosebi capitala ţării, Moscova. Planul, strict secret, a primit numele de „Ice Worm”, Viermele de gheaţă. Locația pentru punerea lui în practică a fost aleasă Groenlanda.

Stațiunea de cercetare Camp Century

Pentru mascarea întregii operaţiuni s-a început prin construirea unei staţiuni de cercetări arctice. Aceasta a fost botezată „Camp Century”, tabăra secolului. Misiunea declarată a acestui complex construit sub gheţurile vechi de mii de ani era să facă studii meteorologice. Studiile se făceau asupra gheţii şi zăpezii, privitoare la încălzirea globală şi influenţa acesteia asupra vieţii.

Treptat au început să iasă la iveală conexiunile dintre Camp Century şi un alt obiectiv american secret ascuns printre gheţurile polare, TAB, Thule Air Base. Camp Century a fost închis în anul 1969, după ce gheaţa a distrus tot ce se construise în adâncul ei. Urmările întâmplărilor de atunci se resimt însă până în zilele noastre.

Baza Aeriană Thule

În iulie 1951, la North Star Bay, Golful Steaua Nordului, cunoscut şi ca Thule Harbor (Portul Thule) sau Pituffik („locul unde câinii sunt legaţi”) au sosit 120 de transporturi americane. Transporturile conțineau 300.000 de tone de materiale şi peste 10.000 de oameni. Era începutul punerii în practică a planului secret „Blue Jay”. În 60 de zile au fost terminate locuinţele sub gheaţă şi oamenii s-au mutat de pe nave în ele.

În decurs de doi ani au fost construite toate instalaţiile şi utilităţile unei baze aeriene speciale, care să poată opera în condiţii extrem de dure. În 1954 a fost terminat Globecom Tower, turnul de comunicaţii radio. A fost finalizată și reţeaua de radiolocatoare capabile să descopere rachetele şi aeronavele sovietice. Asta în cazul în care ar fi putut ataca Statele Unite.

Bombardiere RB-47H cu bombe atomice la bord

Acestea puteau fi alimentate în zbor de avioane cisternă tip KC-97, patrulau permanent prin văzduh. În 1957, în jurul bazei au fost instalate rachete Nike. În anii 1961-1965, TAB a avut un personal de 12.000 de oameni. Numărul acestora s-a redus la 3.370 în 1968 şi la circa 1.000 de bărbaţi şi femei în prezent. Pe 8 martie 1972, anemometrele bazei au înregistrat o viteză a vântului de 333 km/h înainte de a fi distruse de vijelie.

baza-aeriana-thule

În prezent, Thule Air Base are o pistă de asfalt lungă de 3.047 metri. Aceasta îndeplineşte misiuni de supraveghere împotriva eventualelor rachete şi avioane militare ruseşti. Ține legătura permanentă cu alte baze aeriene şi sisteme de radiolocaţie din SUA sau din alte locuri pe glob. Găzduieşte o parte a reţelei „23d Space Operations Escadron”, o reţea de control global prin satelit. În același timp, participă la unele activităţi de cercetare polară. TAB a fost însă locul unde s-au adus materialele şi muniţiile nucleare. Munițiile serveau pentru unul dintre cele mai secrete planuri ale SUA, Ice Worm.

Viermele de gheaţă

În anul 1995, Institutul Danez pentru politică externă (DUPI), a deschis o anchetă privitoare la armele nucleare existente pe teritoriul Groenlandei. În 1997, tot Danemarca a prezentat un raport în care s-a vorbit prima dată despre dedesubturile proiectului american „Ice Worm”, Viermele de gheaţă. Informaţiile legate de acesta, cutremură şi azi pe toţi cei care au luat cunoştinţă de ele.

Proiectul prevedea construirea a 4.000 de kilometri de tuneluri pe sub gheaţă. În aceste tuneluri, urma să fie amplasate 600 de rachete nucleare capabile să lovească orice punct din fosta URSS. Locul de amplasare al rachetelor trebuia să fie schimbat periodic prin construirea în continuare a altor puţuri şi tuneluri. În final, complexul ar fi urmat să aibă 130.000 de kilometri pătraţi, de trei ori suprafaţa Danemarcei.

Despre ce vorbim aici?

Etajele cu rachete erau la 8,5 metri sub gheaţă, acestea fiind poziţionate la 6,4 kilometri una de alta. Săparea tunelurilor trebuia să dureze 5 ani, pentru a se construi 2.100 de poziţii. Acestea comunicau prin şine de cale ferată, în care urma să se mute periodic rachetele.

Bomba atomică aruncată la Hiroshima pe 6 august 1945 a avut 15 kilotone. Asta înseamnă că puterea ei a fost echivalentă cu explozia a 15.000 de tone de trotil. În urma ei au murit 90.000-120.000 de oameni. A doua bombă atomică, aruncată la Nagasaki pe 9 august 1945, a avut 21 kilotone. Aceasta din urmă, a omorât între 60.000 și 80.000 de oameni. În ambele cazuri pagubele materiale au fost imense iar efectele nocive se resimt şi azi.

bombe-nucleare-la-baza-aeriana-thule

Urmările

Fiecare din cele 600 de rachete care urmau să fie amplasate prin programul Ice Worm avea câte un focos de 2,4 megatone. Adică de peste 2.000 de ori mai puternic decât bombele de la Hiroshima sau Nagasaki! Ele erau proiectate să omoare imediat 30% din populaţia localităţilor lovite. Totodată să distrugă 50% din obiectivele industriale. Ulterior, acestea au fost transformate şi au avut fiecare câte patru focoase nucleare.

Proiectul „Ice worm” a fost abandonat în anul 1967, după ce o mare suprafaţă de gheaţă s-a pus în mişcare din cauza încălzirii globale. Câmpurile mişcătoare de gheaţă au distrus tunelurile, locuinţele şi laboratoarele din ele, inclusiv reactorul nuclear de la „Camp Century”. Nimeni nu ştie exact ce materiale radioactive, ce substanţe chimice letale şi ce alte materiale nocive au rămas dedesubt.

Toate informaţiile au fost ţinute secrete

Americanii au mizat pe faptul că gheaţa va deveni cimitirul etern al acelor obiecte. Dar nu a fost aşa. Apa rezultată din gheaţa care acoperea Viermele de gheaţă şi Tabăra secolului a început să se scurgă prin crevase în ocean. A devenit astfel un pericol mondial. Un studiu efectuat anul acesta (2018-n.n) a semnalat că gheaţa respectivă se va topi până la sfârşitul acestui secol.

Toate construcţiile ascunse sub ea, ca şi deşeurile radioactive, substanţele chimice şi biologice nocive vor reveni la suprafaţă. Acestea vor afecta grav mediul biologic. Jesica Green, expert în politica de mediu la New York University, a afirmat că „Schimbările climaterice ridică o mulţime de întrebări cu privire la cine şi pentru ce este resposabil. Acestea sunt ape neexplorate”.

Informațiile au ajuns și în presă

Un semnal de alarmă a tras şi Christopher Joyce, ziarist american, redactor la National Public Radio (NPR). În emisiunea din 4 şi 5 august 2016 acesta a spus că „Topirea stratului de gheaţă ar putea elibera deşeurile radioactive din epoca Războiului Rece. Topirea gheţii care a îngropat baza militară din Groenlanda ar putea produce poluări foarte grave, a mai spus ziaristul.


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

3 păreri despre “Proiectul american Ice Worm

  1. Kely spune:

    Oare asa sa fie?!

  2. PloaieDeVara spune:

    Interesant!

  3. Leustean spune:

    Foarte multe rahaturi de genul au facut americanoizii astia dealungul timpului !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *