pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

Pentagrama sigilează corpul fizic şi pe cele energetice împotriva oricarei agresiuni de natură malefică. În același timp va permite accesul direct către Cerul Întrupării. Odată cu acest fenomen se va putea observa mărirea forţei energetice de emisie şi recepţie. Se vor dezvolta capacităţi PSI în acord cu puterea şi misiunea Spiritului întrupat. De asemenea se vor deschide căi de comunicare în astral, cu entităţi de Lumină: Ghizi Spirituali, Arhangheli, Îngeri Păzitori.

Sensul pentagramei în perioada cuneiformă

(cca. 2600 î.Hr.) pare a fi fost un Pătrar Ceresc. Prin translatarea pentagramei din planul bidimensional în cel tridimensional, se obţine o structură piramidală. Aceasta având aceleaşi semnificaţii şi proprietăţi cu ale pentagramei iniţiale, dar cu capabilităţi energetice (orgonice) mărite în dimensiunea 3D. Acest principiu a stat la baza construirii piramidelor şi acest principiu funcţionează şi astăzi.
CE – reprezintă atât centrul de greutate cât şi centrul energetic sau punctul de echilibru al celor cinci elemente. În acest centru concentrația energetică este maximă.

piramida-pentagrama

Pentagrama împuternicește OMUL

...şi îi confirmă puterea peste tot ceea ce este. Este o forţă şi nu trebuie subestimată. Pentagrama functionează ca şi scut de protecţie şi mecanism declanşator de evoluţie spirituală, Evoluția spirituală se realizează pentru orice spirit, cu acceptul Divinităţii. Pentagrama şi Hexagrama au fost folosite pentru protecţie în Grecia antică (secolul V î.Hr.). În Babylon, stele cu 5, 6, şi 7 colţuri erau folosite toate. Pentagrama îşi face apariţia în cele mai timpurii scrieri din Mesopotamia (scrieri pictografice precuneiforme), cca. 3000 î.Hr.

pentaclu

Pentagrama și calendarul

În afara relaţiilor matematice deosebite dintre segmentele laturilor, unghiul era foarte important în geometria astronomică veche. Calendarul sumerian, moştenit de babilonieni, se baza pe cele 360 de grade ale cercului zodiacal. La fel ca şi în Egipt, calendarul sumerian accepta 12 luni, conform ciclului lunar. Se mai adăuga o a treisprezecea lună pentru a compensa diferenţele de calcul. Deşi populaţia nu cunoştea noţiunea de săptămână, exista tradiţia săptămânii de cinci zile din calendarul babilonian. Săptămâna, era folosită mai mult în astrologie de către preoţi.

unghiurile_pentagramei

Cei 72 de Îngeri

Practic, împărţind cercul zodiacal în 5, se obţineau 72 de grade (72 de îngeri ai luminii şi 72 de îngeri ai întunericului). Există 72 de săptămâni de acest tip, de cinci zile, pe care caldeenii le-au adaptat kabbalei de mai târziu. Împărţind cercul în sectoare de 72 de grade, obţinem câte cinci puncte. Acestea pot fi unite prin cinci linii. Este cea mai simplă metodă de construcţie a pentagramei. Pentagrama are câte cinci triunghiuri constitutive, fiecare având câte două unghiuri de 72 de grade la bază şi unul de 36 la vârf.

Numerele de alternanță și conexiune 3,6 și 9 descoperite și de Nikola Tesla

Se poate observa aici importanţa numerelor de alternanţă şi conexiune 3, 6 şi 9 unde 72=7+2=9 şi 36=3+6=9. Este uşor de văzut de ce tocmai pentagrama ar întrupa noţiunea de unghi în Mesopotamia. Asta datorită faptului că cele mai sacre numere ale calendarului solar sunt cuprinse în ea.

În Sumer, pentagrama era şi un simbol al puterii imperiale, în special al regelui oraşului Stat Ur. Este de înţeles de ce, mult mai târziu, misticii asociază pentagrama cu lumina în Sumeria antică. Asocierea se face prin apropierea numelui UR cu ebraicul Or (Lumină).

polaritatea-pentagramei

Polaritatea Pentagramei

Pentagrama, simbol de temelie

Era folosit între altele şi ca semn al oraşului, ceea ce azi am numi stema municipală. Anticii erau uimiţi de faptul că planeta Venus descria o dată la 4 ani o pentagramă perfectă. Datorită acestui ciclu, grecii au fixat olimpiadele o dată la 4 ani. Simbolul oficial al acestora era chiar pentagrama.

Adepţii lui Pitagora considera pentagrama o perfecţiune a matematicii. La baza conceperii unor impunatoare clădiri a stat proporţia care caracterizeaza o pentagramă. Mai mult decât atât, se consideră că pentagrama a reprezentat modelul după care întregul Univers a fost conceput.

Cele cinci elemente incluse în Pentagramă

După Pitagora, cele cinci colţuri ale pentagramei reprezintă cele cinci elemente: pământul, apa, focul, aerul şi spiritul. Spiritul este identificat cu capul din omul aşezat în stea şi apoi în cerc. Asta pentru că spiritul este cel care conduce celelalte elemente ale pentagramei. De-a lungul timpului, pentagrama a  devenit simbol al cunoaşterii, al sănătăţii şi al înţelepciunii. El a fost preluat din geometria pitagoreică. Pentru Pitagora, pentagonul păstrează acea forţă creatoare în interiorul său. Este vorba de forţa centrală, care deschide poarta secretelor timpului infinit.

pentagrama-cele-5-elemente

Pentagrama în Feng-Shui

În cultura antică chineză, steaua în cinci colţuri reprezintă cele cinci elemente folosite în feng shui şi în medicină. Egiptenii purtau pandantive pe care erau inscripţionate pentagrame, ca simbol al bogăţiei şi al sănătăţii. Creştinii folosesc şi ei pentagrama, însă pentru aceştia ea simbolizează cele cinci simţuri.

În Evul Mediu se considera că cele cinci linii reprezentau rănile lui Iisus Hristos. Pe lângă acestea, pentagramei i-au fost atribuite conotaţii magico-protective, în sensul că cei care purtau o pentagramă erau păziţi de forţele răului. Primii creştini au folosit pentagrama ca emblemă, crezând că este reprezentarea Cristului, iar mai târziu pentaclul a devenit foarte important pentru multe doctrine esoterice medievale şi renascentiste care credeau în sistemele alchimiei Kabbalei şi Ceremonialului Magic.

pentagrama-pentaclu

Pentagrama folosită în magie

Magicieni, care practicau ritualurile, precum grecii, foloseau pentagrama ca un microcosmos al corpului uman. Practica Ritualului Magic a fost folosită pentru a crea o situaţie de apropiere de Dumnezeu prin folosirea simbolurilor şi a ritualurilor. Dar între pentagramă şi Creştinism au fost multe conexiuni înainte de cruce. Pentagrama era doar o emblemă preferată, folosită pentru bijuterii şi amulete.

În Cabbala medievală, această pentagramă simbolizează coborârea lui Iisus pe pământul plin de păcătoşi. În mitologie, are multe conotaţii interesante. Acest semn a fost găsit în oraşul Uruk din Mesopotamia în secolul IV, î.Hr. Aceasta semnificând corp divin sau perfecţiunea umană, iar egiptenii îl foloseau ca talisman pentru sănătate.

pentagrama-ranile-lui-iisus-hristos

Pentagrama simbolizează și rănile lui Hristos

Ea era asociată celor cinci răni ale Christului şi pentru că putea fi trasată dintr-o singură mişcare a peniţei. Această mișcare se făcea cu Alfa şi Omega ca unul. Pentagrama a fost de asemenea expresia secretelor gnostice care aveau ascunse şi alte istorisiri creştine. Adopţia pentaclului ca simbol satanic este relativ recentă, inscripţiile sale fiind reprezentarea Magiei Negre. Simbolizează triumful materiei şi dorinţele individuale peste dogmele religioase, atunci cand este inversată.

Pentagrama, unul dintre cele mai puternice simboluri

Pentagrama este unul dintre cele mai puternice şi persistente simboluri magice din istoria omenirii. Pentagrama fiind importantă pentru multe dintre culturile străvechi. De la cea maiaşă din America Latină, la cea indiană, chineză, egipteană și europeană. Au fost găsite inscripţionate pe zidurile peşterilor neolitice şi în desenele babiloniene. Este marcat simbolul planetei Venus, în mişcarea sa, considerat de fapt, simbolul secret al zeiţei Ishtar. Scripturile, în special ebraice, sunt abundente în referinţe la pentagrame. În textele sumeriene pentagrama reprezintă cele 5 planete vizibile.

În secolul al XV-lea acest semn a reapărut sub numele de Pentagrama lui Agrippa - Omul cosmic ideal. Foarte utilizată în activitatea talismanică, Steaua în cinci colţuri a constituit reprezentarea Microcosmosului. Omul în contact cu Macrocosmosul, acesta din urmă fiind simbolizat prin Steaua în şase colţuri.

Contactul între cele două Universuri avea ca punct de legătură planetele

Pentagrama, prin forţa energetică a cifrei 5, posedă magnetismul necesar pentru a declanşa forţa de atracţie în faţa căreia nici o fiinţă umană nu se poate ascunde. După Paracelsus, există cinci forţe, cinci entităţi (entia) care formează pentagrama, omului şi al cărei echilibru şi armonie au ca rezultantă sănătatea lui. Bineînţeles, prin contrast, dezechilibrul acestor forţe duce la boală şi suferinţă.

În lucrarea sa, „Armonia universală”, Kepler argumenta efectul pentagonului înstelat, al pentagramei. Acesta reprezenta semnul distinctiv al membrilor Ordinului iniţiatic secret, condus de Pitagora. Ei denumeau această pentagramă, penthalfa, care insemna „sănătate”.

Pentagrama și polaritatea Ying-Yang

Divinaţia pentagramei este foarte veche. În multe dintre documentele vechi, descoperim imaginea corpului omenesc cu braţele şi picioarele depărtate, căpătând astfel forma unui pentagon. Totul în univers şi în om se află polarizat în dimensiunea materială. Unicul se sprijină pe cele două forme de creaţie. Este vorba de energia activă şi cea pasivă, yin-ul şi yang-ul orientalilor, zeul şi zeiţa druizilor, fertilizatorul şi fecunda latinilor etc.

pentagrama-si-homosapiens-agrippa

Pentagrama lui Agrippa

Iniţiatul începe operaţiunile de echilibrare studiind pentagrama lui Agrippa, în care se afla figurat, un om. Voinţa domină forţele duale. Pentagrama este polarizată pozitiv când este folosită cu vârful în sus şi negativ când este folosită cu vârful în jos. Pentagrama este tiparul prin care se accesează Creaţia acestui Univers. Mer-Ka-Na reprezintă Corpul Spiritului, în forma sa perfectă, aşa cum a fost creeat de către Sursă. Cu ajutorul acestuia, Spiritul explorează Creaţia în toate planurile, dimensiunile şi densităţile sale. Din acest motiv respectă tiparul pentagramei, dar nu se confundă cu ea.


Articole recente

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

Fericirea și anxietatea

Întâlniri misterioase în spațiul cosmic

solomonarii

Solomonarii

citirea-fetei

Citirea feței

Razboiul-Parapsihologic

Războiul Parapsihologic – Documentar Tradus

Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

tuneluri_secrete_in_bucuresti

Tuneluri secrete în București

Alimente benefice pentru inimă

papaji-ramai-tacut-documentar-tradus

PAPAJI – Rămâi tăcut – Documentar Tradus

cei-patru-calareti-ai-apocalipsei

Cei patru călăreți ai apocalipsei

pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

din-legile-lui-zamolxe

Din legile lui Zamolxe

Misterele neelucidate, care au făcut posibilă viața

Este realitatea în care trăim, una virtuală?!

misterul-lui-tutankhamon

Misterul lui Tutankhamon – Documentar Tradus

Care este momentul în care devenim oameni?!

sanatatea-se-invata

Sănătatea se învață

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *