pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

Pentagrama sigilează corpul fizic şi pe cele energetice împotriva oricarei agresiuni de natură malefică. În același timp va permite accesul direct către Cerul Întrupării. Odată cu acest fenomen se va putea observa mărirea forţei energetice de emisie şi recepţie. Se vor dezvolta capacităţi PSI în acord cu puterea şi misiunea Spiritului întrupat. De asemenea se vor deschide căi de comunicare în astral, cu entităţi de Lumină: Ghizi Spirituali, Arhangheli, Îngeri Păzitori.

Sensul pentagramei în perioada cuneiformă

(cca. 2600 î.Hr.) pare a fi fost un Pătrar Ceresc. Prin translatarea pentagramei din planul bidimensional în cel tridimensional, se obţine o structură piramidală. Aceasta având aceleaşi semnificaţii şi proprietăţi cu ale pentagramei iniţiale, dar cu capabilităţi energetice (orgonice) mărite în dimensiunea 3D. Acest principiu a stat la baza construirii piramidelor şi acest principiu funcţionează şi astăzi.
CE – reprezintă atât centrul de greutate cât şi centrul energetic sau punctul de echilibru al celor cinci elemente. În acest centru concentrația energetică este maximă.

piramida-pentagrama

Pentagrama împuternicește OMUL

...şi îi confirmă puterea peste tot ceea ce este. Este o forţă şi nu trebuie subestimată. Pentagrama functionează ca şi scut de protecţie şi mecanism declanşator de evoluţie spirituală, Evoluția spirituală se realizează pentru orice spirit, cu acceptul Divinităţii. Pentagrama şi Hexagrama au fost folosite pentru protecţie în Grecia antică (secolul V î.Hr.). În Babylon, stele cu 5, 6, şi 7 colţuri erau folosite toate. Pentagrama îşi face apariţia în cele mai timpurii scrieri din Mesopotamia (scrieri pictografice precuneiforme), cca. 3000 î.Hr.

pentaclu

Pentagrama și calendarul

În afara relaţiilor matematice deosebite dintre segmentele laturilor, unghiul era foarte important în geometria astronomică veche. Calendarul sumerian, moştenit de babilonieni, se baza pe cele 360 de grade ale cercului zodiacal. La fel ca şi în Egipt, calendarul sumerian accepta 12 luni, conform ciclului lunar. Se mai adăuga o a treisprezecea lună pentru a compensa diferenţele de calcul. Deşi populaţia nu cunoştea noţiunea de săptămână, exista tradiţia săptămânii de cinci zile din calendarul babilonian. Săptămâna, era folosită mai mult în astrologie de către preoţi.

unghiurile_pentagramei

Cei 72 de Îngeri

Practic, împărţind cercul zodiacal în 5, se obţineau 72 de grade (72 de îngeri ai luminii şi 72 de îngeri ai întunericului). Există 72 de săptămâni de acest tip, de cinci zile, pe care caldeenii le-au adaptat kabbalei de mai târziu. Împărţind cercul în sectoare de 72 de grade, obţinem câte cinci puncte. Acestea pot fi unite prin cinci linii. Este cea mai simplă metodă de construcţie a pentagramei. Pentagrama are câte cinci triunghiuri constitutive, fiecare având câte două unghiuri de 72 de grade la bază şi unul de 36 la vârf.

Numerele de alternanță și conexiune 3,6 și 9 descoperite și de Nikola Tesla

Se poate observa aici importanţa numerelor de alternanţă şi conexiune 3, 6 şi 9 unde 72=7+2=9 şi 36=3+6=9. Este uşor de văzut de ce tocmai pentagrama ar întrupa noţiunea de unghi în Mesopotamia. Asta datorită faptului că cele mai sacre numere ale calendarului solar sunt cuprinse în ea.

În Sumer, pentagrama era şi un simbol al puterii imperiale, în special al regelui oraşului Stat Ur. Este de înţeles de ce, mult mai târziu, misticii asociază pentagrama cu lumina în Sumeria antică. Asocierea se face prin apropierea numelui UR cu ebraicul Or (Lumină).

polaritatea-pentagramei

Polaritatea Pentagramei

Pentagrama, simbol de temelie

Era folosit între altele şi ca semn al oraşului, ceea ce azi am numi stema municipală. Anticii erau uimiţi de faptul că planeta Venus descria o dată la 4 ani o pentagramă perfectă. Datorită acestui ciclu, grecii au fixat olimpiadele o dată la 4 ani. Simbolul oficial al acestora era chiar pentagrama.

Adepţii lui Pitagora considera pentagrama o perfecţiune a matematicii. La baza conceperii unor impunatoare clădiri a stat proporţia care caracterizeaza o pentagramă. Mai mult decât atât, se consideră că pentagrama a reprezentat modelul după care întregul Univers a fost conceput.

Cele cinci elemente incluse în Pentagramă

După Pitagora, cele cinci colţuri ale pentagramei reprezintă cele cinci elemente: pământul, apa, focul, aerul şi spiritul. Spiritul este identificat cu capul din omul aşezat în stea şi apoi în cerc. Asta pentru că spiritul este cel care conduce celelalte elemente ale pentagramei. De-a lungul timpului, pentagrama a  devenit simbol al cunoaşterii, al sănătăţii şi al înţelepciunii. El a fost preluat din geometria pitagoreică. Pentru Pitagora, pentagonul păstrează acea forţă creatoare în interiorul său. Este vorba de forţa centrală, care deschide poarta secretelor timpului infinit.

pentagrama-cele-5-elemente

Pentagrama în Feng-Shui

În cultura antică chineză, steaua în cinci colţuri reprezintă cele cinci elemente folosite în feng shui şi în medicină. Egiptenii purtau pandantive pe care erau inscripţionate pentagrame, ca simbol al bogăţiei şi al sănătăţii. Creştinii folosesc şi ei pentagrama, însă pentru aceştia ea simbolizează cele cinci simţuri.

În Evul Mediu se considera că cele cinci linii reprezentau rănile lui Iisus Hristos. Pe lângă acestea, pentagramei i-au fost atribuite conotaţii magico-protective, în sensul că cei care purtau o pentagramă erau păziţi de forţele răului. Primii creştini au folosit pentagrama ca emblemă, crezând că este reprezentarea Cristului, iar mai târziu pentaclul a devenit foarte important pentru multe doctrine esoterice medievale şi renascentiste care credeau în sistemele alchimiei Kabbalei şi Ceremonialului Magic.

pentagrama-pentaclu

Aveți mai jos câteva modele de Pandantiv Pentagrama


Pentagrama folosită în magie

Magicieni, care practicau ritualurile, precum grecii, foloseau pentagrama ca un microcosmos al corpului uman. Practica Ritualului Magic a fost folosită pentru a crea o situaţie de apropiere de Dumnezeu prin folosirea simbolurilor şi a ritualurilor. Dar între pentagramă şi Creştinism au fost multe conexiuni înainte de cruce. Pentagrama era doar o emblemă preferată, folosită pentru bijuterii şi amulete.

În Cabbala medievală, această pentagramă simbolizează coborârea lui Iisus pe pământul plin de păcătoşi. În mitologie, are multe conotaţii interesante. Acest semn a fost găsit în oraşul Uruk din Mesopotamia în secolul IV, î.Hr. Aceasta semnificând corp divin sau perfecţiunea umană, iar egiptenii îl foloseau ca talisman pentru sănătate.

pentagrama-ranile-lui-iisus-hristos

Pentagrama simbolizează și rănile lui Hristos

Ea era asociată celor cinci răni ale Christului şi pentru că putea fi trasată dintr-o singură mişcare a peniţei. Această mișcare se făcea cu Alfa şi Omega ca unul. Pentagrama a fost de asemenea expresia secretelor gnostice care aveau ascunse şi alte istorisiri creştine. Adopţia pentaclului ca simbol satanic este relativ recentă, inscripţiile sale fiind reprezentarea Magiei Negre. Simbolizează triumful materiei şi dorinţele individuale peste dogmele religioase, atunci cand este inversată.

Pentagrama, unul dintre cele mai puternice simboluri

Pentagrama este unul dintre cele mai puternice şi persistente simboluri magice din istoria omenirii. Pentagrama fiind importantă pentru multe dintre culturile străvechi. De la cea maiaşă din America Latină, la cea indiană, chineză, egipteană și europeană. Au fost găsite inscripţionate pe zidurile peşterilor neolitice şi în desenele babiloniene. Este marcat simbolul planetei Venus, în mişcarea sa, considerat de fapt, simbolul secret al zeiţei Ishtar. Scripturile, în special ebraice, sunt abundente în referinţe la pentagrame. În textele sumeriene pentagrama reprezintă cele 5 planete vizibile.

În secolul al XV-lea acest semn a reapărut sub numele de Pentagrama lui Agrippa - Omul cosmic ideal. Foarte utilizată în activitatea talismanică, Steaua în cinci colţuri a constituit reprezentarea Microcosmosului. Omul în contact cu Macrocosmosul, acesta din urmă fiind simbolizat prin Steaua în şase colţuri.

Contactul între cele două Universuri avea ca punct de legătură planetele

Pentagrama, prin forţa energetică a cifrei 5, posedă magnetismul necesar pentru a declanşa forţa de atracţie în faţa căreia nici o fiinţă umană nu se poate ascunde. După Paracelsus, există cinci forţe, cinci entităţi (entia) care formează pentagrama, omului şi al cărei echilibru şi armonie au ca rezultantă sănătatea lui. Bineînţeles, prin contrast, dezechilibrul acestor forţe duce la boală şi suferinţă.

În lucrarea sa, „Armonia universală”, Kepler argumenta efectul pentagonului înstelat, al pentagramei. Acesta reprezenta semnul distinctiv al membrilor Ordinului iniţiatic secret, condus de Pitagora. Ei denumeau această pentagramă, penthalfa, care insemna „sănătate”.

Pentagrama și polaritatea Ying-Yang

Divinaţia pentagramei este foarte veche. În multe dintre documentele vechi, descoperim imaginea corpului omenesc cu braţele şi picioarele depărtate, căpătând astfel forma unui pentagon. Totul în univers şi în om se află polarizat în dimensiunea materială. Unicul se sprijină pe cele două forme de creaţie. Este vorba de energia activă şi cea pasivă, yin-ul şi yang-ul orientalilor, zeul şi zeiţa druizilor, fertilizatorul şi fecunda latinilor etc.

pentagrama-si-homosapiens-agrippa

Pentagrama lui Agrippa

Iniţiatul începe operaţiunile de echilibrare studiind pentagrama lui Agrippa, în care se afla figurat, un om. Voinţa domină forţele duale. Pentagrama este polarizată pozitiv când este folosită cu vârful în sus şi negativ când este folosită cu vârful în jos. Pentagrama este tiparul prin care se accesează Creaţia acestui Univers. Mer-Ka-Na reprezintă Corpul Spiritului, în forma sa perfectă, aşa cum a fost creeat de către Sursă. Cu ajutorul acestuia, Spiritul explorează Creaţia în toate planurile, dimensiunile şi densităţile sale. Din acest motiv respectă tiparul pentagramei, dar nu se confundă cu ea.


Articole recente

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *