Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

Trăiau în peşteri, se îmbrăcau cu piei de animale, consumau rădăcini şi peste toate acestea nu ştiau să vorbească. A fost cu adevărat acesta prototipul omului preistoric? Cercetările arheologice ne lasă fără cuvinte…

Cum comunicau oamenii preistorici?

Cu siguranţă că una dintre întrebările care au stat mereu pe buzele tuturor a fost cum comunicau oamenii preistorici. Asta pentru că oamenii de ştiintă nu au reuşit să descopere cu exactitate momentul când strămoşii noştri au început să vorbească. Tocmai de aceea în privinţa limbajului au fost conturate de-a lungul vremii multe teorii.

Una dintre acestea vorbeşte de faptul că aceştia îşi comunicau gândurile şi sentimentele folosind sunete şi simboluri. Ocrul şi manganul erau două culori cu care marcau diverse obiecte sau propria lor piele pentru a putea fi identificaţi. Unii cercetărori sunt de părere chiar că pietrele cioplite nu ar fi fost instrumente primitive, ci chiar cuvinte. Oamenii peşterilor modelau mesaje lingvistice în piatră.

Dar comunicau şi prin sunete

Sunetele erau folosite atât pentru localizarea persoanelor aflate în afara ariei vizuale cât şi ca o avertizare în cazul pericolelor. Sunetele erau însoțite și de anumite gesturi. Spre exemplu, cine apuca un băţ sau o piatră semnala dorinţa de a vâna sau intenţia de a lupta. Deşi oamenii de ştiintă sunt încă reticenţi în această privinţă, există şi o teorie potrivit căreia primitivii foloseau ca mod de comunicare şi telepatia.

Tranşau tereştri giganţi

În ceea ce priveşte preferinţele culinare ale oamenilor primitivi, cercetări recente au scos la iveală lucruri uimitoare. Se pare că aceştia nu consumau doar mamuţi şi castori uriaşi aşa cum a lăsat să se înţeleagă istoria până acum. Meniul acestora era compus din tereştri giganţi, pe care obişnuiau să îi tranşeze folosind cuţite mari din piatră.

Această teorie a venit ca urmare a descoperirii unui femur de dimensiuni uriaşe. Acesta aparținea, potrivit specialiştilor unui animal de aproximativ 1.300 kg. Perioada existenței acestora ar fi fost în urmă cu nu mai puţin de 13.500 de ani. Nu este însă clar faptul dacă vânau aceste animale sau dacă tranşau exemplarele găsite moarte.

animale-preistorice

Oamenii preistorici erau omnivori

În acelaşi timp istoricii spun că oamenii preistorici consumau din abudenţă fructe, legume, plante sălbatice, nuci, rădăcini. Acestea reprezentau aproximativ 70% din alimentaţia de bază. Vegetalele erau mâncate imediat după recoltare, fară să fie transformate în vreun fel. Potrivit datelor furnizate de specialişti, carnea din perioada preistorică era una slabă. Conţinutul de grăsime nu depăşea 4%, faţă de 25% cât este în prezent.

Tot arheologii au scos la iveală şi faptul că oamenii preistorici s-au ocupat şi de transformarea cerealelor în alimente. De altfel au fost descoperite şi pietre de moară, unele dintre ele fiind folosite pentru măcinarea grăunţelor. Altele ar fi fost folosite pentru pisarea argilei. Ce înseamnă asta? Că pâinea a fost consumată încă de acum 30.000 de ani!

Fabricarea uneltelor, o adevărată tehnologie

Locuitorii vechi ai peşterilor, vânătorii-culegători din vechime au reuşit să dezvolte de-a lungul timpului o adevărată tehnologie a fabricării uneltelor. Aceste unelte erau realizate din diverse materiale. Erau folosite atât diferite tipuri de roci alese după duritate şi capacitatea de a sparge într-un anumit mod, dar şi unelte din os sau lemn.

Cu o simplă bucată de piatră, omul primitiv sfărâmă alte bucăţi de piatră până când acestea se transformau în adevărate cuţite de mare folos la săpat, scrijelit, vânat sau tăiat. Dar nu numai atât pentru că la fel de des întrebuinţate erau şi topoarele. Puţin mai târziu au apărut şi nişte unelte cioplite ca nişte lame. Realizarea lor se făcea din aşchii de cremene, cu margini bine ascuţite care serveau la tăierea animalelor vânate.

Adevărați meșteșugari

Existau şi unelte cu lame foarte lungi şi ascuţite utilizate ca dălţi sau burghie. Oasele subţiri erau strămoşii acelor de cusut de astăzi. Oamenii preistorici foloseau oase subțiri pentru a coase pieile animalelor.

unelte-preistorice

Casele din iarbă ajungeau la 5 metri

Chiar dacă marea majoritate a timpului oamenii preistorici şi-o petreceau în aer liber, noaptea nu dormeau vegheaţi doar de stele. Printre cele mai vechi case folosite de aceştia se numără adăposturile de sub stânci. Acestea erau sculptate de natură de mii de ani și ofereau protecţie împotriva soarelui dar şi a ploii. Un alt tip de casă folosit, erau colibele ridicate cel mai adesea din beţe de lemn sau tufişuri găsite în locurile în care aceştia campau.

Chiar dacă erau mici, corturile oamenilor preistorici adăposteau frecvent patru sau cinci persoane. În mijlocul acestuia se găsea întotdeauna un foc mic la care se gătea dar care le furniza oamenilor preistorici şi căldură. Când aceştia plecau spre alte locuri, luau şi cortul cu ei. Casele din iarbă erau unele dintre locuinţele preferate ale oamenilor preistorici. Aşa cum le spune şi numele, acestea erau construite din iarbă iar sub aceasta exista un cadru din sâlpi lungi din lemn.

Arhitecți iscusiți

Casele de iarbă s-au numărat printre cele mai mari locuinţe, putând ajunge la 5 metri înălţime şi adăposti chiar mai multe familii. Pentru a nu avea probleme cu vântul, ploaia sau zăpada, strămoşii noştri au inventat şi casele din chirpici, construite din cărămizi făcute din noroi şi paie amestecate. Golurile din cărămizi erau umplute cu noroi pentru a ţine la distanţă dăunătorii. Din păcate structurile de chirpici cădeau cel mai adesea după o perioadă ploioasă.

Brăţări cu ornamente fine

Chiar dacă nu se ocupau prea mult de silueta lor, având forme mai mult rubensiene, femeile preistorice, spun specialiştii, nu duceau lipsă de un simţ estetic ieşit din comun, o anumită eleganţă, care a uimit întreaga istorie. Şi asta pentru că descoperirile au arătat că doamnele din vechime se ocupau destul de mult de podoaba capilară.

bijuterii-preistorice

Drept urmare nu exista o claie de păr neîngrijit, ci nişte cârlionţi drăguţi răsuciţi spre creştetul capului. Sau doamnele se pare că-şi împărţeau părul în şuviţe paralele, care coborau până spre umeri. Nici părul sau barba bărbaţilor din preistorie nu era lăsat de izbelişte, aceştia având deseori un aspect de macho.

Da… fudulia a apărut cu mult timp în urmă!

Se pare că aceştia foloseau nişte brice care erau utilizate pentru filarea părului astfel încât acesta să poată fi aranjat în diferite feluri. Doar nu puteau să apară oricum în faţa femeilor care la rândul lor obişnuiau să poarte brăţări cu ornamente fine, din fildeş, pentru a fi cât mai apreciate de sexul tare.


 

Articole recente

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *