Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

Trăiau în peşteri, se îmbrăcau cu piei de animale, consumau rădăcini şi peste toate acestea nu ştiau să vorbească. A fost cu adevărat acesta prototipul omului preistoric? Cercetările arheologice ne lasă fără cuvinte…

Cum comunicau oamenii preistorici?

Cu siguranţă că una dintre întrebările care au stat mereu pe buzele tuturor a fost cum comunicau oamenii preistorici. Asta pentru că oamenii de ştiintă nu au reuşit să descopere cu exactitate momentul când strămoşii noştri au început să vorbească. Tocmai de aceea în privinţa limbajului au fost conturate de-a lungul vremii multe teorii.

Una dintre acestea vorbeşte de faptul că aceştia îşi comunicau gândurile şi sentimentele folosind sunete şi simboluri. Ocrul şi manganul erau două culori cu care marcau diverse obiecte sau propria lor piele pentru a putea fi identificaţi. Unii cercetărori sunt de părere chiar că pietrele cioplite nu ar fi fost instrumente primitive, ci chiar cuvinte. Oamenii peşterilor modelau mesaje lingvistice în piatră.

Dar comunicau şi prin sunete

Sunetele erau folosite atât pentru localizarea persoanelor aflate în afara ariei vizuale cât şi ca o avertizare în cazul pericolelor. Sunetele erau însoțite și de anumite gesturi. Spre exemplu, cine apuca un băţ sau o piatră semnala dorinţa de a vâna sau intenţia de a lupta. Deşi oamenii de ştiintă sunt încă reticenţi în această privinţă, există şi o teorie potrivit căreia primitivii foloseau ca mod de comunicare şi telepatia.

Tranşau tereştri giganţi

În ceea ce priveşte preferinţele culinare ale oamenilor primitivi, cercetări recente au scos la iveală lucruri uimitoare. Se pare că aceştia nu consumau doar mamuţi şi castori uriaşi aşa cum a lăsat să se înţeleagă istoria până acum. Meniul acestora era compus din tereştri giganţi, pe care obişnuiau să îi tranşeze folosind cuţite mari din piatră.

Această teorie a venit ca urmare a descoperirii unui femur de dimensiuni uriaşe. Acesta aparținea, potrivit specialiştilor unui animal de aproximativ 1.300 kg. Perioada existenței acestora ar fi fost în urmă cu nu mai puţin de 13.500 de ani. Nu este însă clar faptul dacă vânau aceste animale sau dacă tranşau exemplarele găsite moarte.

animale-preistorice

Oamenii preistorici erau omnivori

În acelaşi timp istoricii spun că oamenii preistorici consumau din abudenţă fructe, legume, plante sălbatice, nuci, rădăcini. Acestea reprezentau aproximativ 70% din alimentaţia de bază. Vegetalele erau mâncate imediat după recoltare, fară să fie transformate în vreun fel. Potrivit datelor furnizate de specialişti, carnea din perioada preistorică era una slabă. Conţinutul de grăsime nu depăşea 4%, faţă de 25% cât este în prezent.

Tot arheologii au scos la iveală şi faptul că oamenii preistorici s-au ocupat şi de transformarea cerealelor în alimente. De altfel au fost descoperite şi pietre de moară, unele dintre ele fiind folosite pentru măcinarea grăunţelor. Altele ar fi fost folosite pentru pisarea argilei. Ce înseamnă asta? Că pâinea a fost consumată încă de acum 30.000 de ani!

Fabricarea uneltelor, o adevărată tehnologie

Locuitorii vechi ai peşterilor, vânătorii-culegători din vechime au reuşit să dezvolte de-a lungul timpului o adevărată tehnologie a fabricării uneltelor. Aceste unelte erau realizate din diverse materiale. Erau folosite atât diferite tipuri de roci alese după duritate şi capacitatea de a sparge într-un anumit mod, dar şi unelte din os sau lemn.

Cu o simplă bucată de piatră, omul primitiv sfărâmă alte bucăţi de piatră până când acestea se transformau în adevărate cuţite de mare folos la săpat, scrijelit, vânat sau tăiat. Dar nu numai atât pentru că la fel de des întrebuinţate erau şi topoarele. Puţin mai târziu au apărut şi nişte unelte cioplite ca nişte lame. Realizarea lor se făcea din aşchii de cremene, cu margini bine ascuţite care serveau la tăierea animalelor vânate.

Adevărați meșteșugari

Existau şi unelte cu lame foarte lungi şi ascuţite utilizate ca dălţi sau burghie. Oasele subţiri erau strămoşii acelor de cusut de astăzi. Oamenii preistorici foloseau oase subțiri pentru a coase pieile animalelor.

unelte-preistorice

Casele din iarbă ajungeau la 5 metri

Chiar dacă marea majoritate a timpului oamenii preistorici şi-o petreceau în aer liber, noaptea nu dormeau vegheaţi doar de stele. Printre cele mai vechi case folosite de aceştia se numără adăposturile de sub stânci. Acestea erau sculptate de natură de mii de ani și ofereau protecţie împotriva soarelui dar şi a ploii. Un alt tip de casă folosit, erau colibele ridicate cel mai adesea din beţe de lemn sau tufişuri găsite în locurile în care aceştia campau.

Chiar dacă erau mici, corturile oamenilor preistorici adăposteau frecvent patru sau cinci persoane. În mijlocul acestuia se găsea întotdeauna un foc mic la care se gătea dar care le furniza oamenilor preistorici şi căldură. Când aceştia plecau spre alte locuri, luau şi cortul cu ei. Casele din iarbă erau unele dintre locuinţele preferate ale oamenilor preistorici. Aşa cum le spune şi numele, acestea erau construite din iarbă iar sub aceasta exista un cadru din sâlpi lungi din lemn.

Arhitecți iscusiți

Casele de iarbă s-au numărat printre cele mai mari locuinţe, putând ajunge la 5 metri înălţime şi adăposti chiar mai multe familii. Pentru a nu avea probleme cu vântul, ploaia sau zăpada, strămoşii noştri au inventat şi casele din chirpici, construite din cărămizi făcute din noroi şi paie amestecate. Golurile din cărămizi erau umplute cu noroi pentru a ţine la distanţă dăunătorii. Din păcate structurile de chirpici cădeau cel mai adesea după o perioadă ploioasă.

Brăţări cu ornamente fine

Chiar dacă nu se ocupau prea mult de silueta lor, având forme mai mult rubensiene, femeile preistorice, spun specialiştii, nu duceau lipsă de un simţ estetic ieşit din comun, o anumită eleganţă, care a uimit întreaga istorie. Şi asta pentru că descoperirile au arătat că doamnele din vechime se ocupau destul de mult de podoaba capilară.

bijuterii-preistorice

Drept urmare nu exista o claie de păr neîngrijit, ci nişte cârlionţi drăguţi răsuciţi spre creştetul capului. Sau doamnele se pare că-şi împărţeau părul în şuviţe paralele, care coborau până spre umeri. Nici părul sau barba bărbaţilor din preistorie nu era lăsat de izbelişte, aceştia având deseori un aspect de macho.

Da… fudulia a apărut cu mult timp în urmă!

Se pare că aceştia foloseau nişte brice care erau utilizate pentru filarea părului astfel încât acesta să poată fi aranjat în diferite feluri. Doar nu puteau să apară oricum în faţa femeilor care la rândul lor obişnuiau să poarte brăţări cu ornamente fine, din fildeş, pentru a fi cât mai apreciate de sexul tare.


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

intamplari-secrete-cu-ozn-uri

Întâmplări Secrete cu OZN-uri

bombardamente-atomice-in-antichitate

Bombardamente atomice în antichitate

trenul-fantoma

Trenul Fantomă

simboluri-sacre-hinduse

Simboluri Sacre Hinduse

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *