intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

„Indiferent ce începeţi, începeţi cu înţelepciune şi luaţi în considerare sfârşitul!”, spune un vechi proverb latin. Suntem pur şi simplu inundaţi de miliarde de informaţii. Avalanşa de noi descoperiri, de cele mai multe ori de neexplicat, ne stârnește și mai mult curiozitatea și fantezia. Cu cât acestea sunt mai inedite sau ciudate, cu atât mai neobişnuite sunt și încercările de a le demonstra provenienţa şi rolul lor în existenţa pământenilor.

Piramida de sub Marea Piramidă din Ghiza

Despre piramide s-au scris kilometri de texte. Cercetători din diferite domenii își încearcă şi astăzi puterile în a dezvălui misterele ce le învăluie de milenii. În momentul de față devine tot mai plauzibilă teoria potrivit căreia, sub Marea Piramidă din Ghiza, ar exista încă o piramidă. Aceasta este construită cu vârful în jos şi împreună cu partea vizibilă, ar constitui un octaedru. Octaedru este un corp geometric esenţial al grupului celor cinci corpuri platoniene.

Pe această formă geometrică se bazează procesele dezvoltării şi evoluţiei universale, precum şi structura câmpurilor morfogenetice. Aceste cunoștiințe și procese, au fost tinute secret de către Şcolile Misterelor, timp extrem de îndelungat. Acest lucru, a dus la pierderea lor parţială şi la necunoaşterea lor totală printre muritorii de rând. Dacă din piramida superioară se coboară în cea subterană, se găseşte un coridor subpământean ce duce până la Sfinx.

Această construcţie a fost realizată acum 39.000 de ani, de către Tahuti. Era cunoscut mai degrabă, sub numele de Thot, la vechii egipteni sau Hermes Trismegistos la greci, Mercur la romani şi Enoch la evrei. Aşadar, aceasta este la fel de bătrână ca şi piramidele Shensi din China. Acest gang este cunoscut sub denumirea de „Hala înregistrărilor”. Motivul ar fi acela că pereţii săi ar fi plini de simboluri geometrice sfinte, imprimate pe vremea lui Tahuti. Acestea reprezintă „legea” concepută de el, numită şi „Legea Unicului”. Din această lege s-au constituit, mai târziu, şcolile misterelor ale simbolului „Ochiul lui Horus”.

intelepciunea-pierduta-piramida-octaedru

Octaedru

Însemnătatea numărului 13

Legenda lui Horus, a mamei sale, Isis, a tatălui său Osiris, cel ucis de fratele lui, Seth, care l-a tăiat în paisprezece părţi, este binecunoscută ca temelie a religiei Egiptului Antic. Acest mit conţine un simbolism foarte interesant, în ceea ce priveşte geometria sacră. Treisprezece părţi au fost găsite de Isis care l-a readus la viaţă, devenind astfel zeul lumii de dincolo. A paisprezecea bucată a fost găsită de Horus care a devenit astfel zeul lumii vizibile.

De remarcat, este un amănunt ce apare în mai multe culturi, însemnătatea numărului 13. Acesta reprezintă atât bucăţile corpului lui Osiris, precum şi numărul sferelor magice (din care mai târziu s-a realizat „floarea vieţii”). Mai reprezintă și numărul apostolilor împreună cu Iisus, ca să enumerăm aici doar câteva paralele.

Gardianul pragului

Dar cine a fost acest Tahuti sau Thot și ce rol a avut el în dezvoltarea culturală şi spirituală a omenirii?! Supranumit şi „Gardianul pragului”, acesta a fost o figură-cheie a Panteonului vechi egiptean. Se pare că ar fi trăit în Marea Piramidă. A fost zeul înţelepciunii, al ştiinţei şi al magiei. Inventator al cifrelor, era considerat ca fiind „scribul zeilor”.  În acelaşi timp, era apreciat şi ca vindecător, redându-i lui Horus ochiul pierdut în lupta cu Seth, ucigaşul tatălui său.

În legătura sa directă cu zeii, Thot a „absorbit” întreaga ştiinţă a acestora. A modelat-o într-o formă accesibilă nivelui mental al oamenilor vremii, şi a răspândit aceste cunoştiinţe deosebite. În timpul dezvoltării Geometriei Creaţiei, s-au făcut adesea greşeli, iar rolul său era și de a le corecta. Acest concept de dezvoltare a percepţiei, a dus la apariţia „Şcolii ochiului drept al lui Horus” şi „Şcoala ochiului stâng al lui Horus”.

Ce reprezintă Ochiul Drept și Ochiul Stâng ai lui Horus

Din psihologie este cunoscut faptul că partea dreaptă a corpului precum şi ochiul drept, corespund emisferei stângi a creierului, responsabilă pentru activitatea intelectuală, lineară şi analitică a acestuia. Partea și ochiul stâng, sunt subordonate emisferei drepte a creierului şi coordonează aspectele lui intuitive, creative şi emoţionale. În consecinţă, cele două orientări se dedicau preocupărilor funcţionale umane.

Acestea erau în concordanță cu responsabilităţile jumătăţii encefalice adecvate. Simbolul acestora era o reprezentare grafică, foarte des întâlnită, a unui ochi cu două semne dedesubt şi cunoscută sub denumirea de „Ochiul lui Ra”. Considerat la început ca fiind un hieroglif, s-a descoperit între timp că acesta reprezintă pe lângă calităţi pozitive, putere vindecătoare şi ocrotitoare și… fracţii matematice.

1/64 din figură lipseşte, arătând partea magică, spirituală, de care s-a folosit Thot în vindecarea lui Horus. Dacă comparăm imaginea „Ochiului lui Ra” cu imaginea unei secţiuni verticale a creierului uman şi a glandei pineale, constatăm o identitate aproape totală. Conceptul pare clar, din contopirea capacităţilor celor două emisfere cerebrale prin intermediul glandei pineale (responsabilă de spiritualitate, evoluţie mistică, înţelepciune universală, „al treilea ochi”) se ajunge la trezirea spriritului şi adevărata iluminare (Ra – zeul luminii).

intelepciunea-pierduta-glanda-pineala-ochiul-lui-horus-ra

Ochiul lui Ra – Glanda Pineală

Cel de-al treilea ochi

Într-adevar, ţelul suprem al acestor scoli, era de a aduce structurile cristaline ale celor două emisfere ale creierului uman în stare de fuzionare, de contopire. Când acest stadiu ajungea să fie atins, în timpul ritualurilor specifice, se elimina din interior, pe fruntea iniţiatului, o pulbere albă de aur. Această acţiune era numită iluminarea ochiul lui Horus sau actualmente mai răspândită, deschiderea celui de-al treilea ochi.

De fapt, unele procese chimice ce au loc în glanda hipofiză, stimulează producţia de hormoni, care în final, „inundă” de-a dreptul, zona celui „de-al treilea ochi”. Toate aceste ritualuri iniţiatice erau făcute pentru calibrarea armonioasă a corpului unei persoane cu grila pământului, în scopuri pozitive. Însuşi cuvântul „armonie” (în unele limbi harmony, harmonie) are asemănări fonetice cu „hormon”, din care, după unele opinii şi-ar avea rădăcina.

Cele Șapte Sigilii Corporale

Cultele amintite erau orientate asupra celor „şapte sigilii corporale” (glandele endocrine). Acestea, la rândul lor corespund celor şapte chakre. Punctul culminat al acestora era momentul când era „ruptă şi cea de-a şaptea pecete”. Acest moment era denumit „deschiderea marii cărţi”. Însemnă de fapt, o deplasare a conştientului în unghi drept sau astfel spus, trăirea unei experienţe transcedentale de părăsire a corpului material.

Toate acestea arată cu câtă precizie, ştiinţă şi înţelepciune, şi-au desfăşurat aceste acţiuni. Aceste lucruri s-au întâmplat în timpuri de mult uitate. Lasă totodată și câteva întrebări în urmă: de ce nu au fost făcute cunoscute şi restului lumii, ci dimpotrivă au fost păstrate în mare taină. Răspunsul, după părerea unor mari experţi în domeniu, precum Preston Nichols, s-ar afla în ritmurile mecanicii orbitei Pământului și a sistemului nostru solar, mai precis, relaţia acestora cu centrul galaxiei noastre.

intelepciunea-pierduta-cele-sapte-sigilii

Au existat timpuri imemoriabile în care pământenii erau foarte evoluaţi. Cei ce voiau să știe sau să înveţe, aveau la dispoziţie şi fară îngrădire, toată ştiinţa şi înţelepciunea necesară. Pe urmă, s-a hotărât ca aceasta să fie păstrată doar în temple, de către preoţime. Apărătorii reali ai acestei ştiinţe au rămas însă obscuri. Unul dintre cei mai cunoscuţi a fost Lao Tse. Era un mare înţelept, care a fost silit de „paznicii porţii”, să pună pe hârtie, pentru posteritate, întreaga comoară ştiinţifică, intelectuală și spirituală de care dispunea. Astfel a aparut Tao Te Ching sau Cartea Taoismului. Din aceasta reiese faptul că el a reuşit, într-adevar, să rupă voalul despărţitor şi să pătrundă într-o altă dimensiune.

 


 

Articole recente

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează Crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *