intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

„Indiferent ce începeţi, începeţi cu înţelepciune şi luaţi în considerare sfârşitul!”, spune un vechi proverb latin. Suntem pur şi simplu inundaţi de miliarde de informaţii. Avalanşa de noi descoperiri, de cele mai multe ori de neexplicat, ne stârnește și mai mult curiozitatea și fantezia. Cu cât acestea sunt mai inedite sau ciudate, cu atât mai neobişnuite sunt și încercările de a le demonstra provenienţa şi rolul lor în existenţa pământenilor.

Piramida de sub Marea Piramidă din Ghiza

Despre piramide s-au scris kilometri de texte. Cercetători din diferite domenii își încearcă şi astăzi puterile în a dezvălui misterele ce le învăluie de milenii. În momentul de față devine tot mai plauzibilă teoria potrivit căreia, sub Marea Piramidă din Ghiza, ar exista încă o piramidă. Aceasta este construită cu vârful în jos şi împreună cu partea vizibilă, ar constitui un octaedru. Octaedru este un corp geometric esenţial al grupului celor cinci corpuri platoniene.

Pe această formă geometrică se bazează procesele dezvoltării şi evoluţiei universale, precum şi structura câmpurilor morfogenetice. Aceste cunoștiințe și procese, au fost tinute secret de către Şcolile Misterelor, timp extrem de îndelungat. Acest lucru, a dus la pierderea lor parţială şi la necunoaşterea lor totală printre muritorii de rând. Dacă din piramida superioară se coboară în cea subterană, se găseşte un coridor subpământean ce duce până la Sfinx.

Această construcţie a fost realizată acum 39.000 de ani, de către Tahuti. Era cunoscut mai degrabă, sub numele de Thot, la vechii egipteni sau Hermes Trismegistos la greci, Mercur la romani şi Enoch la evrei. Aşadar, aceasta este la fel de bătrână ca şi piramidele Shensi din China. Acest gang este cunoscut sub denumirea de „Hala înregistrărilor”. Motivul ar fi acela că pereţii săi ar fi plini de simboluri geometrice sfinte, imprimate pe vremea lui Tahuti. Acestea reprezintă „legea” concepută de el, numită şi „Legea Unicului”. Din această lege s-au constituit, mai târziu, şcolile misterelor ale simbolului „Ochiul lui Horus”.

intelepciunea-pierduta-piramida-octaedru

Octaedru

Însemnătatea numărului 13

Legenda lui Horus, a mamei sale, Isis, a tatălui său Osiris, cel ucis de fratele lui, Seth, care l-a tăiat în paisprezece părţi, este binecunoscută ca temelie a religiei Egiptului Antic. Acest mit conţine un simbolism foarte interesant, în ceea ce priveşte geometria sacră. Treisprezece părţi au fost găsite de Isis care l-a readus la viaţă, devenind astfel zeul lumii de dincolo. A paisprezecea bucată a fost găsită de Horus care a devenit astfel zeul lumii vizibile.

De remarcat, este un amănunt ce apare în mai multe culturi, însemnătatea numărului 13. Acesta reprezintă atât bucăţile corpului lui Osiris, precum şi numărul sferelor magice (din care mai târziu s-a realizat „floarea vieţii”). Mai reprezintă și numărul apostolilor împreună cu Iisus, ca să enumerăm aici doar câteva paralele.

Gardianul pragului

Dar cine a fost acest Tahuti sau Thot și ce rol a avut el în dezvoltarea culturală şi spirituală a omenirii?! Supranumit şi „Gardianul pragului”, acesta a fost o figură-cheie a Panteonului vechi egiptean. Se pare că ar fi trăit în Marea Piramidă. A fost zeul înţelepciunii, al ştiinţei şi al magiei. Inventator al cifrelor, era considerat ca fiind „scribul zeilor”.  În acelaşi timp, era apreciat şi ca vindecător, redându-i lui Horus ochiul pierdut în lupta cu Seth, ucigaşul tatălui său.

În legătura sa directă cu zeii, Thot a „absorbit” întreaga ştiinţă a acestora. A modelat-o într-o formă accesibilă nivelui mental al oamenilor vremii, şi a răspândit aceste cunoştiinţe deosebite. În timpul dezvoltării Geometriei Creaţiei, s-au făcut adesea greşeli, iar rolul său era și de a le corecta. Acest concept de dezvoltare a percepţiei, a dus la apariţia „Şcolii ochiului drept al lui Horus” şi „Şcoala ochiului stâng al lui Horus”.

Ce reprezintă Ochiul Drept și Ochiul Stâng ai lui Horus

Din psihologie este cunoscut faptul că partea dreaptă a corpului precum şi ochiul drept, corespund emisferei stângi a creierului, responsabilă pentru activitatea intelectuală, lineară şi analitică a acestuia. Partea și ochiul stâng, sunt subordonate emisferei drepte a creierului şi coordonează aspectele lui intuitive, creative şi emoţionale. În consecinţă, cele două orientări se dedicau preocupărilor funcţionale umane.

Acestea erau în concordanță cu responsabilităţile jumătăţii encefalice adecvate. Simbolul acestora era o reprezentare grafică, foarte des întâlnită, a unui ochi cu două semne dedesubt şi cunoscută sub denumirea de „Ochiul lui Ra”. Considerat la început ca fiind un hieroglif, s-a descoperit între timp că acesta reprezintă pe lângă calităţi pozitive, putere vindecătoare şi ocrotitoare și… fracţii matematice.

1/64 din figură lipseşte, arătând partea magică, spirituală, de care s-a folosit Thot în vindecarea lui Horus. Dacă comparăm imaginea „Ochiului lui Ra” cu imaginea unei secţiuni verticale a creierului uman şi a glandei pineale, constatăm o identitate aproape totală. Conceptul pare clar, din contopirea capacităţilor celor două emisfere cerebrale prin intermediul glandei pineale (responsabilă de spiritualitate, evoluţie mistică, înţelepciune universală, „al treilea ochi”) se ajunge la trezirea spriritului şi adevărata iluminare (Ra – zeul luminii).

intelepciunea-pierduta-glanda-pineala-ochiul-lui-horus-ra

Ochiul lui Ra – Glanda Pineală

Cel de-al treilea ochi

Într-adevar, ţelul suprem al acestor scoli, era de a aduce structurile cristaline ale celor două emisfere ale creierului uman în stare de fuzionare, de contopire. Când acest stadiu ajungea să fie atins, în timpul ritualurilor specifice, se elimina din interior, pe fruntea iniţiatului, o pulbere albă de aur. Această acţiune era numită iluminarea ochiul lui Horus sau actualmente mai răspândită, deschiderea celui de-al treilea ochi.

De fapt, unele procese chimice ce au loc în glanda hipofiză, stimulează producţia de hormoni, care în final, „inundă” de-a dreptul, zona celui „de-al treilea ochi”. Toate aceste ritualuri iniţiatice erau făcute pentru calibrarea armonioasă a corpului unei persoane cu grila pământului, în scopuri pozitive. Însuşi cuvântul „armonie” (în unele limbi harmony, harmonie) are asemănări fonetice cu „hormon”, din care, după unele opinii şi-ar avea rădăcina.

Cele Șapte Sigilii Corporale

Cultele amintite erau orientate asupra celor „şapte sigilii corporale” (glantele endocrine). Acestea, la rândul lor corespund celor şapte chakre. Punctul culminat al acestora era momentul când era „ruptă şi cea de-a şaptea pecete”. Acest moment era denumit „deschiderea marii cărţi”. Însemnă de fapt, o deplasare a conştientului în unghi drept sau astfel spus, trăirea unei experienţe transcedentale de părăsire a corpului material.

Toate acestea arată cu câtă precizie, ştiinţă şi înţelepciune, şi-au desfăşurat aceste acţiuni. Aceste lucruri s-au întâmplat în timpuri de mult uitate. Lasă totodată și câteva întrebări în urmă: de ce nu au fost făcute cunoscute şi restului lumii, ci dimpotrivă au fost păstrate în mare taină. Răspunsul, după părerea unor mari experţi în domeniu, precum Preston Nichols, s-ar afla în ritmurile mecanicii orbitei Pământului și a sistemului nostru solar, mai precis, relaţia acestora cu centrul galaxiei noastre.

intelepciunea-pierduta-cele-sapte-sigilii

Au existat timpuri imemoriabile în care pământenii erau foarte evoluaţi. Cei ce voiau să știe sau să înveţe, aveau la dispoziţie şi fară îngrădire, toată ştiinţa şi înţelepciunea necesară. Pe urmă, s-a hotărât ca aceasta să fie păstrată doar în temple, de către preoţime. Apărătorii reali ai acestei ştiinţe au rămas însă obscuri. Unul dintre cei mai cunoscuţi a fost Lao Tse. Era un mare înţelept, care a fost silit de „paznicii porţii”, să pună pe hârtie, pentru posteritate, întreaga comoară ştiinţifică, intelectuală și spirituală de care dispunea. Astfel a aparut Tao Te Ching sau Cartea Taoismului. Din aceasta reiese faptul că el a reuşit, într-adevar, să rupă voalul despărţitor şi să pătrundă într-o altă dimensiune.

 


 

Articole recente

profetul-edgar-cayce

Profetul Edgar Cayce

energiile-yin-si-yang

Energiile Yin și Yang

hephaistos-zeul-focului

Hefaistos, zeul focului

druizii-oamenii-stejarului

Druizii, Oamenii Stejarului

helena-blavatsky-spiritist-sau-sarlatan

Helena Blavatsky, Spiritist sau Șarlatan

ordinul-dragonului-credincios-si-drept

Ordinul Dragonului Credincios și Drept

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *