intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

„Indiferent ce începeţi, începeţi cu înţelepciune şi luaţi în considerare sfârşitul!”, spune un vechi proverb latin. Suntem pur şi simplu inundaţi de miliarde de informaţii. Avalanşa de noi descoperiri, de cele mai multe ori de neexplicat, ne stârnește și mai mult curiozitatea și fantezia. Cu cât acestea sunt mai inedite sau ciudate, cu atât mai neobişnuite sunt și încercările de a le demonstra provenienţa şi rolul lor în existenţa pământenilor.

Piramida de sub Marea Piramidă din Ghiza

Despre piramide s-au scris kilometri de texte. Cercetători din diferite domenii își încearcă şi astăzi puterile în a dezvălui misterele ce le învăluie de milenii. În momentul de față devine tot mai plauzibilă teoria potrivit căreia, sub Marea Piramidă din Ghiza, ar exista încă o piramidă. Aceasta este construită cu vârful în jos şi împreună cu partea vizibilă, ar constitui un octaedru. Octaedru este un corp geometric esenţial al grupului celor cinci corpuri platoniene.

Pe această formă geometrică se bazează procesele dezvoltării şi evoluţiei universale, precum şi structura câmpurilor morfogenetice. Aceste cunoștiințe și procese, au fost tinute secret de către Şcolile Misterelor, timp extrem de îndelungat. Acest lucru, a dus la pierderea lor parţială şi la necunoaşterea lor totală printre muritorii de rând. Dacă din piramida superioară se coboară în cea subterană, se găseşte un coridor subpământean ce duce până la Sfinx.

Această construcţie a fost realizată acum 39.000 de ani, de către Tahuti. Era cunoscut mai degrabă, sub numele de Thot, la vechii egipteni sau Hermes Trismegistos la greci, Mercur la romani şi Enoch la evrei. Aşadar, aceasta este la fel de bătrână ca şi piramidele Shensi din China. Acest gang este cunoscut sub denumirea de „Hala înregistrărilor”. Motivul ar fi acela că pereţii săi ar fi plini de simboluri geometrice sfinte, imprimate pe vremea lui Tahuti. Acestea reprezintă „legea” concepută de el, numită şi „Legea Unicului”. Din această lege s-au constituit, mai târziu, şcolile misterelor ale simbolului „Ochiul lui Horus”.

intelepciunea-pierduta-piramida-octaedru

Octaedru

Însemnătatea numărului 13

Legenda lui Horus, a mamei sale, Isis, a tatălui său Osiris, cel ucis de fratele lui, Seth, care l-a tăiat în paisprezece părţi, este binecunoscută ca temelie a religiei Egiptului Antic. Acest mit conţine un simbolism foarte interesant, în ceea ce priveşte geometria sacră. Treisprezece părţi au fost găsite de Isis care l-a readus la viaţă, devenind astfel zeul lumii de dincolo. A paisprezecea bucată a fost găsită de Horus care a devenit astfel zeul lumii vizibile.

De remarcat, este un amănunt ce apare în mai multe culturi, însemnătatea numărului 13. Acesta reprezintă atât bucăţile corpului lui Osiris, precum şi numărul sferelor magice (din care mai târziu s-a realizat „floarea vieţii”). Mai reprezintă și numărul apostolilor împreună cu Iisus, ca să enumerăm aici doar câteva paralele.

Gardianul pragului

Dar cine a fost acest Tahuti sau Thot și ce rol a avut el în dezvoltarea culturală şi spirituală a omenirii?! Supranumit şi „Gardianul pragului”, acesta a fost o figură-cheie a Panteonului vechi egiptean. Se pare că ar fi trăit în Marea Piramidă. A fost zeul înţelepciunii, al ştiinţei şi al magiei. Inventator al cifrelor, era considerat ca fiind „scribul zeilor”.  În acelaşi timp, era apreciat şi ca vindecător, redându-i lui Horus ochiul pierdut în lupta cu Seth, ucigaşul tatălui său.

În legătura sa directă cu zeii, Thot a „absorbit” întreaga ştiinţă a acestora. A modelat-o într-o formă accesibilă nivelui mental al oamenilor vremii, şi a răspândit aceste cunoştiinţe deosebite. În timpul dezvoltării Geometriei Creaţiei, s-au făcut adesea greşeli, iar rolul său era și de a le corecta. Acest concept de dezvoltare a percepţiei, a dus la apariţia „Şcolii ochiului drept al lui Horus” şi „Şcoala ochiului stâng al lui Horus”.

Ce reprezintă Ochiul Drept și Ochiul Stâng ai lui Horus

Din psihologie este cunoscut faptul că partea dreaptă a corpului precum şi ochiul drept, corespund emisferei stângi a creierului, responsabilă pentru activitatea intelectuală, lineară şi analitică a acestuia. Partea și ochiul stâng, sunt subordonate emisferei drepte a creierului şi coordonează aspectele lui intuitive, creative şi emoţionale. În consecinţă, cele două orientări se dedicau preocupărilor funcţionale umane.

Acestea erau în concordanță cu responsabilităţile jumătăţii encefalice adecvate. Simbolul acestora era o reprezentare grafică, foarte des întâlnită, a unui ochi cu două semne dedesubt şi cunoscută sub denumirea de „Ochiul lui Ra”. Considerat la început ca fiind un hieroglif, s-a descoperit între timp că acesta reprezintă pe lângă calităţi pozitive, putere vindecătoare şi ocrotitoare și… fracţii matematice.

1/64 din figură lipseşte, arătând partea magică, spirituală, de care s-a folosit Thot în vindecarea lui Horus. Dacă comparăm imaginea „Ochiului lui Ra” cu imaginea unei secţiuni verticale a creierului uman şi a glandei pineale, constatăm o identitate aproape totală. Conceptul pare clar, din contopirea capacităţilor celor două emisfere cerebrale prin intermediul glandei pineale (responsabilă de spiritualitate, evoluţie mistică, înţelepciune universală, „al treilea ochi”) se ajunge la trezirea spriritului şi adevărata iluminare (Ra – zeul luminii).

intelepciunea-pierduta-glanda-pineala-ochiul-lui-horus-ra

Ochiul lui Ra – Glanda Pineală

Cel de-al treilea ochi

Într-adevar, ţelul suprem al acestor scoli, era de a aduce structurile cristaline ale celor două emisfere ale creierului uman în stare de fuzionare, de contopire. Când acest stadiu ajungea să fie atins, în timpul ritualurilor specifice, se elimina din interior, pe fruntea iniţiatului, o pulbere albă de aur. Această acţiune era numită iluminarea ochiul lui Horus sau actualmente mai răspândită, deschiderea celui de-al treilea ochi.

De fapt, unele procese chimice ce au loc în glanda hipofiză, stimulează producţia de hormoni, care în final, „inundă” de-a dreptul, zona celui „de-al treilea ochi”. Toate aceste ritualuri iniţiatice erau făcute pentru calibrarea armonioasă a corpului unei persoane cu grila pământului, în scopuri pozitive. Însuşi cuvântul „armonie” (în unele limbi harmony, harmonie) are asemănări fonetice cu „hormon”, din care, după unele opinii şi-ar avea rădăcina.

Cele Șapte Sigilii Corporale

Cultele amintite erau orientate asupra celor „şapte sigilii corporale” (glandele endocrine). Acestea, la rândul lor corespund celor şapte chakre. Punctul culminat al acestora era momentul când era „ruptă şi cea de-a şaptea pecete”. Acest moment era denumit „deschiderea marii cărţi”. Însemnă de fapt, o deplasare a conştientului în unghi drept sau astfel spus, trăirea unei experienţe transcedentale de părăsire a corpului material.

Toate acestea arată cu câtă precizie, ştiinţă şi înţelepciune, şi-au desfăşurat aceste acţiuni. Aceste lucruri s-au întâmplat în timpuri de mult uitate. Lasă totodată și câteva întrebări în urmă: de ce nu au fost făcute cunoscute şi restului lumii, ci dimpotrivă au fost păstrate în mare taină. Răspunsul, după părerea unor mari experţi în domeniu, precum Preston Nichols, s-ar afla în ritmurile mecanicii orbitei Pământului și a sistemului nostru solar, mai precis, relaţia acestora cu centrul galaxiei noastre.

intelepciunea-pierduta-cele-sapte-sigilii

Au existat timpuri imemoriabile în care pământenii erau foarte evoluaţi. Cei ce voiau să știe sau să înveţe, aveau la dispoziţie şi fară îngrădire, toată ştiinţa şi înţelepciunea necesară. Pe urmă, s-a hotărât ca aceasta să fie păstrată doar în temple, de către preoţime. Apărătorii reali ai acestei ştiinţe au rămas însă obscuri. Unul dintre cei mai cunoscuţi a fost Lao Tse. Era un mare înţelept, care a fost silit de „paznicii porţii”, să pună pe hârtie, pentru posteritate, întreaga comoară ştiinţifică, intelectuală și spirituală de care dispunea. Astfel a aparut Tao Te Ching sau Cartea Taoismului. Din aceasta reiese faptul că el a reuşit, într-adevar, să rupă voalul despărţitor şi să pătrundă într-o altă dimensiune.

 


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Înțelepciunea pierdută

  1. CARMEN JAKAB spune:

    Pan să nu ne vom transforma banalitatea existenței în care trăim,recunoscandu-ne defectele în frunte cu egoismul exacerbat în care trăim,nu vom înțelege că semenul nostru ne da sensul existenței altfel neavând nici măcar cui sau cu cine să împărtășim nici o experiență, nici un sentiment de i cât de important este aproapele nostru,nu vor fi demni și pregătiți să aflăm tainele și frumusețea universului,care nu se limitează doar la planeta noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *