adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Vrăjitoarele, puterea de a schimba realitatea

Despre vrăjitoare se credea că deţin puteri care pot produce adevărate schimbări în structura realităţii vieţii umane. Această posibilitate de intervenţie supranaturală era considerată ca fiind de temut de către membrii altor tipuri de autoritate cum erau Biserica şi Statul. Din acest motiv, Inchiziţia a pornit faimoasa vânătoare de vrăjitoare care s-a soldat cu numeroase execuţii. Acestea erau menite să ofere un exemplu celor care ar mai fi fost tentaţi să apeleze la forţele supranaturale pentru a-şi atinge scopurile. În ciuda acestui fapt, vrăjitoarele şi puterile lor continuă să fascineze şi să inspire imaginaţia oamenilor.

Regele şi vrăjitoarele

În secolul al XVI-lea se credea că vrăjitoarele, prin acţiune magică, pot influenţa orice din lume. Se credea că acestea pot influența inclusiv destinele prinţilor şi regilor. Cum procesele şi execuţiile vrăjitoarelor au avut loc în vremea lui Shakespeare, acesta a fost martorul respectivelor evenimente. Acesta s-a putut inspira pentru a aduce în faţa publicului una dintre cele mai sugestive prezentări a vrăjitoarelor, în tragedia sa „Macbeth”.

Există zvonuri care sugerează faptul că piesa ar conţine descântece şi formule magice adevărate. S-au folosit date reale în scopul de a fi cât mai fidel realităţii vrăjitoriei din acele timpuri. Tragedia fusese scrisă pentru regele James al X-lea al Scoţiei, devenit James I. Acesta fusese nu doar interesat de vrăjitorie, ci chiar fanatic în legătură cu acest subiect. La Palatul Lambeth, încă se mai păstrează un text vechi care descrie cum regele a intrat în contact cu vrăjitoarele.

Tratatul vrăjitoarelor – Macbeth

Lucrarea consemnează nişte evenimente care au avut loc în apropierea oraşului Edinburg, în jurul anului 1590. Înainte de începutul propriu-zis al textului se menţionează: „Cu toate acestea, pentru a satisface un număr de minţi oneste, care sunt doritoare de a fi informate în legătură cu adevărul veridic şi adevărat al confesiunilor lor, care în mod sigur este mai straniu decât adevărul raportat în mod obişnuit şi încă cu mai mult adevăr am întreprins publicarea acestui mic tratat, care declară adevăratul discurs a tot ceea ce s-a întâmplat, şi de asemenea ce s-a pretins de către acele rele şi detestabile vrăjitoare împotriva Majestăţii Regelui, şi prin intermediul a ce mijloace intenţionau să lucreze”.

vrajitoare

Încărcătura energetică din spatele cuvintelor

Agnes Sampson a fost o vindecătoare care trăia în zonă şi care încerca să ajute oamenii prin puterile ei. Ideea din spatele unei incantaţii consta în credinţa că există o încărcătură energetică în spatele cuvintelor. În acest fel, cuvintele pot avea putere şi pot influenţa, în mod direct, realitatea. Deşi Agnes Sampson nu făcea nimic malefic, a fost denunţată de o tânără acuzată de vrăjitorie. După arestarea celor suspectate de vrăjitorie, James Carmichael l-a făcut pe rege să se implice personal în proces.

Pretextul folosit, în acest scop, era acela că vrăjitoarele ar fi fost implicate într-un complot pus la cale de Diavol. Scopul ar fi fost acela de a-l ucide pe rege. În timpul interogatoriului, Agnes recunoaşte acuzaţiile care îi sunt aduse. Pentru a-l face pe rege să o creadă că spune adevărul, îi reproduce în mod exact, cuvintele pe care acesta i le-a spus soţiei sale în noaptea nunţii lor. Ca urmare, Agnes Sampson este executată prin sugrumare şi ardere pe rug.

Reglementarea vrăjitoriei

Regele James începe să se intereseze, din ce în ce mai mult, despre vrăjitorie. Acesta chiar ajunge să publice o lucrare intitulată „Daemonologie, In Forme of a Dialogie, Divided into three Bookes”. Ediţia originală a lucrării încă se mai păstrează în colecţia Bibliotecii Britanice din Londra. Cartea pune problema originii vrăjitoarelor. Se concluzionează că, exact aşa cum Eva a fost ispitită de către Şarpe, femeile, fiind mai slabe din punct de vedere psihic şi moral, cedează mai repede tentaţiei Diavolului. Astfel ar putea fi explicat numărul mare de vrăjitoare.

În ceea ce priveşte măsurile care ar trebui luate în cazul identificării vrăjitoarelor, textul menţionează: „Ar trebui ucise conform Legii lui Dumnezeu, legii civile şi imperiale, şi legii municipale a tuturor naţiunilor creştine”. În Anglia, Wales şi Scoţia, perioada 1542-1735 a fost marcată de emiterea Actelor Vrăjitoriei (Witchcraft Acts). Acestea prevedeau pedepsele pentru cei găsiţi vinovaţi de practicarea vrăjitoriei. Legea Actelor Vrăjitriei au avut ca rezultat uciderea a peste 50.000 de vrăjitoare. Odată cu dreptul la libertate religioasă, practicarea vrăjitoriei nu se mai pedepseşte prin lege.

vrajitoare

Vrăjitoria în Africa

În Pretoria, Africa de Sud, poliţia are o divizie specială care se ocupă cu investigarea şi rezolvarea crimelor legate de domeniul ocult. Faptul că mulţi nu cred în vrăjitorie nu înseamnă că aceasta nu este o realitate de zi cu zi în Africa de Sud. Aici mulţi încearcă să procure părţi ale corpului uman pentru a le folosi în scopuri magice malefice. Motivul ar fi, folosirea lor în aruncarea de blesteme. Din acest motiv, crimele cu implicaţie ocultă nu sunt puţine. Există şi un termen care le defineşte, acela de „crime muti”.

“Muti”, desemnează medicina tradiţională sud africană care foloseşte leacuri. Surprinzător este faptul că există o întreagă piaţă muti în oraşul Durban din zona KwaZulu-Natal. Piaţa este frecventată de sangoma, vracii tradiţionali africani. Aceștia se îndeletnicesc cu realizarea de leacuri şi poţiuni. Fiecare ingredient îşi are propriul rol, fie pentru a proteja, fie pentru a ataca în mod magic un individ. De exemplu, oasele de leu sunt folosite împotriva senzaţiei persistente de frică. Sangoma au şi darul profeţiei. Atunci când îl pun în practică, poartă anumite accesorii speciale menite să îi pună în legătură directă cu spiritele şi cu strămoşii.

Sangoma, fac sacrificii animale și umane

Totuşi, cei care fac rău şi folosesc părţi din corpul uman, pentru leacurile lor, nu sunt vracii vindecători. Aceștia sunt vrăjitorii (witch doctors). Deşi sangoma fac sacrificii animale pentru a creşte potenţialul magiei lor, aceştia se opun vehement practicării sacrificiilor umane. La origine, toţi vrăjitorii care practică magia neagră africană au fost sangoma. Când practicarea magiei vindecătoare nu mai dă rezultate, ca urmare a unui păcat comis de vindecător, acesta recurge la magie neagră şi începe să folosească şi părţi şi grăsime umană pentru a compensa lipsa de putere din partea magiei albe.

vrajitor-african-sangoma


 

Articole recente

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea Lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Misterele-Mintii-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Misterele Minții (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Structuri-Misterioase-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-cei-noua_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Cei Nouă (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Creaturi-Bizare-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Creaturi Bizare (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

extraterestrii-antici-ancient-aliens-pazitorul-mlastinilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Păzitorul Mlaștinilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-transdimensionalii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Trans-dimensionalii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-proiectul-hibrid_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Proiectul Hibrid (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-zona-52_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Zona 52 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-replicantii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Replicanții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-nava-spatiala-din-piatra_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Nava Spațială din Piatră (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-animalelor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Animalelor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-insule-de-foc_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insule de foc (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-codurile-interzise-ale-lui-da-vinci_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Interzise ale lui Da Vinci (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-razboaiele-stiintei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Războaiele Științei (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-orasul-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Orașul Zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-centralele-electrice-ale-extraterestrilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Centralele electrice ale extratereștrilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-nucleara_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Nucleară (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-grupul-majestic-12_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Grupul Majestic 12 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-experimentul-tesla_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Experimentul Tesla (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codul-constelatiei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codul Constelației (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-in-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea în Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-vocile-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Vocile zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-sirius_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Sirius (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-prototipurile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Prototipurile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-destinatia-marte_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Destinația Marte (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rusia-desecretizata_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Rusia Desecretizată (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-misterul-casei-rudloe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Misterul Casei Rudloe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-inteleptii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Înțelepții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-statia-spatiala-de-pe-luna_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Stația Spațială de pe Lună (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-la-gobekli-tepe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea la Gobekli Tepe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-santinelele_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Santinelele (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-noile-dovezi_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Noile Dovezi (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-piramidele-din-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Piramidele din Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-imperiul-ascuns_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Imperiul Ascuns (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-arhitectii-extraterestri_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Arhitecții Extratereștri (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-dincolo-de-roswell_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Dincolo de Roswell (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codurile-desertului_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Deșertului (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-gauri-negre-pe-pamant_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Găuri Negre pe Pământ (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-insula-uriașilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insula Uriașilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rapirile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Răpirile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-agenda-reptilienilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Reptilienilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-discurile-extraterestre_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Discurile Extraterestre (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-druizii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Druizii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-au-iesit-din-mare_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Au ieșit din mare (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-secretele-maya_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Secretele Maya (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-oul-cosmic_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Oul Cosmic (Documentar Tradus)

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

rezonanta-schumann

Rezonanța Schumann

sfantul-andrei-ocrotitorul-romaniei

Sfântul Andrei, ocrotitorul României

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

  1. Elisa spune:

    Bun articolul dar incomplet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *