adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Vrăjitoarele, puterea de a schimba realitatea

Despre vrăjitoare se credea că deţin puteri care pot produce adevărate schimbări în structura realităţii vieţii umane. Această posibilitate de intervenţie supranaturală era considerată ca fiind de temut de către membrii altor tipuri de autoritate cum erau Biserica şi Statul. Din acest motiv, Inchiziţia a pornit faimoasa vânătoare de vrăjitoare care s-a soldat cu numeroase execuţii. Acestea erau menite să ofere un exemplu celor care ar mai fi fost tentaţi să apeleze la forţele supranaturale pentru a-şi atinge scopurile. În ciuda acestui fapt, vrăjitoarele şi puterile lor continuă să fascineze şi să inspire imaginaţia oamenilor.

Regele şi vrăjitoarele

În secolul al XVI-lea se credea că vrăjitoarele, prin acţiune magică, pot influenţa orice din lume. Se credea că acestea pot influența inclusiv destinele prinţilor şi regilor. Cum procesele şi execuţiile vrăjitoarelor au avut loc în vremea lui Shakespeare, acesta a fost martorul respectivelor evenimente. Acesta s-a putut inspira pentru a aduce în faţa publicului una dintre cele mai sugestive prezentări a vrăjitoarelor, în tragedia sa „Macbeth”.

Există zvonuri care sugerează faptul că piesa ar conţine descântece şi formule magice adevărate. S-au folosit date reale în scopul de a fi cât mai fidel realităţii vrăjitoriei din acele timpuri. Tragedia fusese scrisă pentru regele James al X-lea al Scoţiei, devenit James I. Acesta fusese nu doar interesat de vrăjitorie, ci chiar fanatic în legătură cu acest subiect. La Palatul Lambeth, încă se mai păstrează un text vechi care descrie cum regele a intrat în contact cu vrăjitoarele.

Tratatul vrăjitoarelor – Macbeth

Lucrarea consemnează nişte evenimente care au avut loc în apropierea oraşului Edinburg, în jurul anului 1590. Înainte de începutul propriu-zis al textului se menţionează: „Cu toate acestea, pentru a satisface un număr de minţi oneste, care sunt doritoare de a fi informate în legătură cu adevărul veridic şi adevărat al confesiunilor lor, care în mod sigur este mai straniu decât adevărul raportat în mod obişnuit şi încă cu mai mult adevăr am întreprins publicarea acestui mic tratat, care declară adevăratul discurs a tot ceea ce s-a întâmplat, şi de asemenea ce s-a pretins de către acele rele şi detestabile vrăjitoare împotriva Majestăţii Regelui, şi prin intermediul a ce mijloace intenţionau să lucreze”.

vrajitoare

Încărcătura energetică din spatele cuvintelor

Agnes Sampson a fost o vindecătoare care trăia în zonă şi care încerca să ajute oamenii prin puterile ei. Ideea din spatele unei incantaţii consta în credinţa că există o încărcătură energetică în spatele cuvintelor. În acest fel, cuvintele pot avea putere şi pot influenţa, în mod direct, realitatea. Deşi Agnes Sampson nu făcea nimic malefic, a fost denunţată de o tânără acuzată de vrăjitorie. După arestarea celor suspectate de vrăjitorie, James Carmichael l-a făcut pe rege să se implice personal în proces.

Pretextul folosit, în acest scop, era acela că vrăjitoarele ar fi fost implicate într-un complot pus la cale de Diavol. Scopul ar fi fost acela de a-l ucide pe rege. În timpul interogatoriului, Agnes recunoaşte acuzaţiile care îi sunt aduse. Pentru a-l face pe rege să o creadă că spune adevărul, îi reproduce în mod exact, cuvintele pe care acesta i le-a spus soţiei sale în noaptea nunţii lor. Ca urmare, Agnes Sampson este executată prin sugrumare şi ardere pe rug.

Reglementarea vrăjitoriei

Regele James începe să se intereseze, din ce în ce mai mult, despre vrăjitorie. Acesta chiar ajunge să publice o lucrare intitulată „Daemonologie, In Forme of a Dialogie, Divided into three Bookes”. Ediţia originală a lucrării încă se mai păstrează în colecţia Bibliotecii Britanice din Londra. Cartea pune problema originii vrăjitoarelor. Se concluzionează că, exact aşa cum Eva a fost ispitită de către Şarpe, femeile, fiind mai slabe din punct de vedere psihic şi moral, cedează mai repede tentaţiei Diavolului. Astfel ar putea fi explicat numărul mare de vrăjitoare.

În ceea ce priveşte măsurile care ar trebui luate în cazul identificării vrăjitoarelor, textul menţionează: „Ar trebui ucise conform Legii lui Dumnezeu, legii civile şi imperiale, şi legii municipale a tuturor naţiunilor creştine”. În Anglia, Wales şi Scoţia, perioada 1542-1735 a fost marcată de emiterea Actelor Vrăjitoriei (Witchcraft Acts). Acestea prevedeau pedepsele pentru cei găsiţi vinovaţi de practicarea vrăjitoriei. Legea Actelor Vrăjitriei au avut ca rezultat uciderea a peste 50.000 de vrăjitoare. Odată cu dreptul la libertate religioasă, practicarea vrăjitoriei nu se mai pedepseşte prin lege.

vrajitoare

Vrăjitoria în Africa

În Pretoria, Africa de Sud, poliţia are o divizie specială care se ocupă cu investigarea şi rezolvarea crimelor legate de domeniul ocult. Faptul că mulţi nu cred în vrăjitorie nu înseamnă că aceasta nu este o realitate de zi cu zi în Africa de Sud. Aici mulţi încearcă să procure părţi ale corpului uman pentru a le folosi în scopuri magice malefice. Motivul ar fi, folosirea lor în aruncarea de blesteme. Din acest motiv, crimele cu implicaţie ocultă nu sunt puţine. Există şi un termen care le defineşte, acela de „crime muti”.

“Muti”, desemnează medicina tradiţională sud africană care foloseşte leacuri. Surprinzător este faptul că există o întreagă piaţă muti în oraşul Durban din zona KwaZulu-Natal. Piaţa este frecventată de sangoma, vracii tradiţionali africani. Aceștia se îndeletnicesc cu realizarea de leacuri şi poţiuni. Fiecare ingredient îşi are propriul rol, fie pentru a proteja, fie pentru a ataca în mod magic un individ. De exemplu, oasele de leu sunt folosite împotriva senzaţiei persistente de frică. Sangoma au şi darul profeţiei. Atunci când îl pun în practică, poartă anumite accesorii speciale menite să îi pună în legătură directă cu spiritele şi cu strămoşii.

Sangoma, fac sacrificii animale și umane

Totuşi, cei care fac rău şi folosesc părţi din corpul uman, pentru leacurile lor, nu sunt vracii vindecători. Aceștia sunt vrăjitorii (witch doctors). Deşi sangoma fac sacrificii animale pentru a creşte potenţialul magiei lor, aceştia se opun vehement practicării sacrificiilor umane. La origine, toţi vrăjitorii care practică magia neagră africană au fost sangoma. Când practicarea magiei vindecătoare nu mai dă rezultate, ca urmare a unui păcat comis de vindecător, acesta recurge la magie neagră şi începe să folosească şi părţi şi grăsime umană pentru a compensa lipsa de putere din partea magiei albe.

vrajitor-african-sangoma


 

Articole recente

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

blestemul-si-binecuvantarea

Blestemul și Binecuvântarea

energia_vindecatoare

Energia vindecătoare

increderea-in-sine-se-invata

Încrederea în sine se învață

Purificarea energiilor casei

leacuri-babesti-mierea

Leacuri băbești – Mierea

dmt-molecula-spiritului-spirit-molecule

DMT, Molecula Spiritului – Documentar Tradus

Matematica demonstrează că Dumnezeu există

energia-libera-scalara-nikola-tesla

Energia Liberă Scalară Nikola Tesla (Free Energy)

calatoria-in-timp-este-posibila

Călătoria în timp este posibilă

Limbajul iubirii în familie

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Cazuri de proiecție astrală

memoria-ancestral-universala-akasha

Memoria ancestral universală AKASHA

devin-oare-dorintele-realitate

Devin oare dorințele realitate?

money-as-debt-documentar-tradus

Seria Money as Debt – Documentar Tradus

leacuri-babesti-levantica-si-rodia

Leacuri băbești – Levanţica și Rodia

cum-sa-atingem-starea-de-bine

Cum să atingem starea de bine

Muntele Kailash

armele-zeilor

Armele Zeilor

ZEITGEIST

Seria ZEITGEIST – Documentar Tradus

influenta-lunii

Influența Lunii

soarele-conducatorul-lumilor

Soarele, conducătorul lumilor

razboinicii-norilor

Războinicii Norilor

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *