adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Vrăjitoarele, puterea de a schimba realitatea

Despre vrăjitoare se credea că deţin puteri care pot produce adevărate schimbări în structura realităţii vieţii umane. Această posibilitate de intervenţie supranaturală era considerată ca fiind de temut de către membrii altor tipuri de autoritate cum erau Biserica şi Statul. Din acest motiv, Inchiziţia a pornit faimoasa vânătoare de vrăjitoare care s-a soldat cu numeroase execuţii. Acestea erau menite să ofere un exemplu celor care ar mai fi fost tentaţi să apeleze la forţele supranaturale pentru a-şi atinge scopurile. În ciuda acestui fapt, vrăjitoarele şi puterile lor continuă să fascineze şi să inspire imaginaţia oamenilor.

Regele şi vrăjitoarele

În secolul al XVI-lea se credea că vrăjitoarele, prin acţiune magică, pot influenţa orice din lume. Se credea că acestea pot influența inclusiv destinele prinţilor şi regilor. Cum procesele şi execuţiile vrăjitoarelor au avut loc în vremea lui Shakespeare, acesta a fost martorul respectivelor evenimente. Acesta s-a putut inspira pentru a aduce în faţa publicului una dintre cele mai sugestive prezentări a vrăjitoarelor, în tragedia sa „Macbeth”.

Există zvonuri care sugerează faptul că piesa ar conţine descântece şi formule magice adevărate. S-au folosit date reale în scopul de a fi cât mai fidel realităţii vrăjitoriei din acele timpuri. Tragedia fusese scrisă pentru regele James al X-lea al Scoţiei, devenit James I. Acesta fusese nu doar interesat de vrăjitorie, ci chiar fanatic în legătură cu acest subiect. La Palatul Lambeth, încă se mai păstrează un text vechi care descrie cum regele a intrat în contact cu vrăjitoarele.

Tratatul vrăjitoarelor – Macbeth

Lucrarea consemnează nişte evenimente care au avut loc în apropierea oraşului Edinburg, în jurul anului 1590. Înainte de începutul propriu-zis al textului se menţionează: „Cu toate acestea, pentru a satisface un număr de minţi oneste, care sunt doritoare de a fi informate în legătură cu adevărul veridic şi adevărat al confesiunilor lor, care în mod sigur este mai straniu decât adevărul raportat în mod obişnuit şi încă cu mai mult adevăr am întreprins publicarea acestui mic tratat, care declară adevăratul discurs a tot ceea ce s-a întâmplat, şi de asemenea ce s-a pretins de către acele rele şi detestabile vrăjitoare împotriva Majestăţii Regelui, şi prin intermediul a ce mijloace intenţionau să lucreze”.

vrajitoare

Încărcătura energetică din spatele cuvintelor

Agnes Sampson a fost o vindecătoare care trăia în zonă şi care încerca să ajute oamenii prin puterile ei. Ideea din spatele unei incantaţii consta în credinţa că există o încărcătură energetică în spatele cuvintelor. În acest fel, cuvintele pot avea putere şi pot influenţa, în mod direct, realitatea. Deşi Agnes Sampson nu făcea nimic malefic, a fost denunţată de o tânără acuzată de vrăjitorie. După arestarea celor suspectate de vrăjitorie, James Carmichael l-a făcut pe rege să se implice personal în proces.

Pretextul folosit, în acest scop, era acela că vrăjitoarele ar fi fost implicate într-un complot pus la cale de Diavol. Scopul ar fi fost acela de a-l ucide pe rege. În timpul interogatoriului, Agnes recunoaşte acuzaţiile care îi sunt aduse. Pentru a-l face pe rege să o creadă că spune adevărul, îi reproduce în mod exact, cuvintele pe care acesta i le-a spus soţiei sale în noaptea nunţii lor. Ca urmare, Agnes Sampson este executată prin sugrumare şi ardere pe rug.

Reglementarea vrăjitoriei

Regele James începe să se intereseze, din ce în ce mai mult, despre vrăjitorie. Acesta chiar ajunge să publice o lucrare intitulată „Daemonologie, In Forme of a Dialogie, Divided into three Bookes”. Ediţia originală a lucrării încă se mai păstrează în colecţia Bibliotecii Britanice din Londra. Cartea pune problema originii vrăjitoarelor. Se concluzionează că, exact aşa cum Eva a fost ispitită de către Şarpe, femeile, fiind mai slabe din punct de vedere psihic şi moral, cedează mai repede tentaţiei Diavolului. Astfel ar putea fi explicat numărul mare de vrăjitoare.

În ceea ce priveşte măsurile care ar trebui luate în cazul identificării vrăjitoarelor, textul menţionează: „Ar trebui ucise conform Legii lui Dumnezeu, legii civile şi imperiale, şi legii municipale a tuturor naţiunilor creştine”. În Anglia, Wales şi Scoţia, perioada 1542-1735 a fost marcată de emiterea Actelor Vrăjitoriei (Witchcraft Acts). Acestea prevedeau pedepsele pentru cei găsiţi vinovaţi de practicarea vrăjitoriei. Legea Actelor Vrăjitriei au avut ca rezultat uciderea a peste 50.000 de vrăjitoare. Odată cu dreptul la libertate religioasă, practicarea vrăjitoriei nu se mai pedepseşte prin lege.

vrajitoare

Vrăjitoria în Africa

În Pretoria, Africa de Sud, poliţia are o divizie specială care se ocupă cu investigarea şi rezolvarea crimelor legate de domeniul ocult. Faptul că mulţi nu cred în vrăjitorie nu înseamnă că aceasta nu este o realitate de zi cu zi în Africa de Sud. Aici mulţi încearcă să procure părţi ale corpului uman pentru a le folosi în scopuri magice malefice. Motivul ar fi, folosirea lor în aruncarea de blesteme. Din acest motiv, crimele cu implicaţie ocultă nu sunt puţine. Există şi un termen care le defineşte, acela de „crime muti”.

“Muti”, desemnează medicina tradiţională sud africană care foloseşte leacuri. Surprinzător este faptul că există o întreagă piaţă muti în oraşul Durban din zona KwaZulu-Natal. Piaţa este frecventată de sangoma, vracii tradiţionali africani. Aceștia se îndeletnicesc cu realizarea de leacuri şi poţiuni. Fiecare ingredient îşi are propriul rol, fie pentru a proteja, fie pentru a ataca în mod magic un individ. De exemplu, oasele de leu sunt folosite împotriva senzaţiei persistente de frică. Sangoma au şi darul profeţiei. Atunci când îl pun în practică, poartă anumite accesorii speciale menite să îi pună în legătură directă cu spiritele şi cu strămoşii.

Sangoma, fac sacrificii animale și umane

Totuşi, cei care fac rău şi folosesc părţi din corpul uman, pentru leacurile lor, nu sunt vracii vindecători. Aceștia sunt vrăjitorii (witch doctors). Deşi sangoma fac sacrificii animale pentru a creşte potenţialul magiei lor, aceştia se opun vehement practicării sacrificiilor umane. La origine, toţi vrăjitorii care practică magia neagră africană au fost sangoma. Când practicarea magiei vindecătoare nu mai dă rezultate, ca urmare a unui păcat comis de vindecător, acesta recurge la magie neagră şi începe să folosească şi părţi şi grăsime umană pentru a compensa lipsa de putere din partea magiei albe.

vrajitor-african-sangoma


 

Articole recente

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

principiul-il-separatio

Principiul Il Separatio

lupii-din-romania-protejati-datorita-britanicilor

Lupii din Romania protejaţi datorită britanicilor

ce-simbolizeaza-crucea

Rugăciunea cu efect paranormal

bioritmul-si-energia-ciclica

Bioritmul și Energia Ciclică

misterul-piramidelor

EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE

unele-dintre-simbolurile-masoneriei

Unele dintre Simbolurile Masoneriei

ce-reprezinta-gandurile-unui-om

Ce reprezintă gândurile unui om?

aparitii-cu-sfanta-fecioara-maria-maica-domnului

Apariţii cu Sfînta Fecioară Maria, Maica Domnului

energia-scalara-cuantica-de-reconectare

Energia Scalară Cuantică Universală de Reconectare

armele-psihotronice-care-afecteaza-mintea-umana

Armele psihotronice care afectează mintea umană?

vulturul-simbolul-libertatii-si-al-puterii

Vulturul, simbolul libertății și al puterii

polaritatea-energetica-a-universului

Polaritatea Energetică a Universului

ce-semnifica-simbolul-zoroastru-sau-zarathustra

Ce Semnifică Simbolul Zoroastru sau Zarathustra

medicina-traditionala-chineza-si-echilibrul-polaritatilor

Medicina tradițională chineză și echilibrul polarităților

puterea-gandurilor

Puterea gândurilor

circulatia-sanguina-deficitara

Circulația sanguină deficitară

sovata-locul-de-revitalizare

Sovata, locul de revitalizare

istoria-ascunsa-a-religiilor

Istoria ascunsă a religiilor

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

O părere despre “Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

  1. Elisa spune:

    Bun articolul dar incomplet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *