Combustia umană spontană

De unde vine focul mistuitor care te face să dispari în câteva clipe?

Fenomen paranormal?

Oamenii de ştiinţă din timpurile noastre cred că fenomenul a fost pentru prima dată identificat ca atare, undeva în secolul al XVII-lea. Aceștia afirmă că persoanele care mor prin autocombustie se aprind pur şi simplu, dintr-o dată. Aprinderea se face fară ca să fi intrat în contact cu o sursă de foc exterioară. Acești oameni ard fară a afecta câtuşi de puţin obiectele din jur.

Cazurile de autocombustie au devenit cunoscute pe scară largă în jurul anului 1670. Caracteristicile acestui fenomen au rămas în totalitate neînţelese până astăzi. Medicii, spre exemplu, evită să pronunţe numele acestui fenomen, din teama de a nu fi desconsideraţi dacă ar credita ceva inexplicabil…

Paranormal?

Da, paranormal! Pentru că nu puţine sunt vocile care afirmă că, de fapt, fenomenul ar ţine de sfera paranormalului. Aparține de practici, ritualuri şi invocări stranii ce fac trimitere la duhurile şi elementele aflate în relaţie cu focul. Este cunoscut în ştiinţele de graniţă, cu denumirea de salamandre, ori spirite ale focului. Acestea ar sălăşlui în lemn. Prin invocare demonică, cum ar fi blestemul, acestea ar putea fi trimise asupra unei fiinţe umane spre a o mistui. Dacă studiem fotografii făcute la faţa locului, vom observa că nimic nu este firesc în acele imagini. Parcă focul iadului s-a năpustit asupra acelei fiinţe, cu furia unui demon dezlănţuit şi plin de ură. Este inexplicabil, oribil şi, din păcate, repetabil.

Se nasc întrebări precum:

De ce abia din secolul al XVII-lea există raportări despre acest fenomen? De ce întotdeauna victimele sunt singure când se întâmplă? De ce nimic altceva nu arde în jurul lor? Dimpotrivă, obiectele rămân aproape intacte. Aceste întrebări atrag desigur, răspunsuri ce ţin cu atât mai puţin de sfera unui ştiinţific rezonabil şi acceptabil…

Primele consemnări

Primul care a vorbit deschis despre autocombustia umană a fost francezul Jonas Dupont. Acesta a şi publicat o colecţie de întâmplări de gen, colecţia fiind intitulată „De Incendiis Corporis Humani Spontaneis”. Înainte de a trece în revistă câteva astfel de cazuri, vreau să vă mai spun că, dacă o parte a experţilor, oameni de ştiinţă, pun combustia umană spontană pe seama consumului de alcool, o altă parte a acestor experţi, dimpotrivă, consideră că fenomenul ar fi cauzat de prezenţa în exces în organism a grăsimilor inflamabile, dovedit fiind faptul că, multe dintre victimele autocombustiei ar fi fost si supraponderale.

Totuşi!

Nu puţine au fost şi persoanele slabe care au murit de această autocombustie. Ceea ce a făcut ca si această teorie să fie contestată încă de la început. Rezultatul tuturor cercetărilor în acest sens fiind unul frustrant pentru toate taberele şi pentru toate mediile de cercetare. Combustia umană spontană nu ar avea o explicaţie a apariţiei ei. Asta dacă această explicaţie este căutată în mediile ştiinţifice de cercetare…

Exemple concrete şi experimente ştiinţifice

Acum, să amintim şi de un experiment macabru, făcut în urmă cu mai mulţi ani de către o echipă de entuziaşti. Voi aminti de cei de la televiziunea BBC care au făcut o demonstraţie. Aceștia au stropit un porc cu o cantitate mică de petrol şi i-au dat foc. Porcul, a ars timp de şapte ore până s-a făcut scrum, fară să afecteze nimic în jur, nimic nu a ars.

caz-de-combustie-umana-spontana

Curată demenţă, ori curaj psihotic lipsit de orice urmă de umanitate. Calificaţi cum credeţi acest experiment, oricum însă, nu a demonstrat nimic. Niciuna dintre victimele combustiei umane instantanee nu a ars dinspre exterior către interior. Niciuna, nu avea nici măcar o picătură de fluid inflamabil pe ea sau în ea. Fenomenul a avut loc, dinspre interior către exterior. Acesta s-a produs în lipsa oricărui fluid inflamabil ingerat. Este posibil totuși, să fi fost existent în interiorul organismului. Merg mai departe şi vă voi spune că primul caz atestat documentar şi care a şi dus la un proces de omucidere a avut loc în Franţa secolului al XVIII-lea.

90% din corpul femeii era doar cenușă

Astfel, în 1725, hotelierul Jean Millet din Reims a fost chemat în judecată în urma descoperirii cadavrului soţiei lui. Cadavrul, a fost găsit în proporţie de 90% în stare de scrum. Toate indiciile, indirecte însă, păreau să ducă în mod inevitabil către acest om. Se pare că acesta fusese descoperit de către soţie ca fiind infidel. Evident, urmase un scandal, lumea aflase despre năpasta căzută asupra casei Millet. Lucrurile aveau să ia o întorsătură cu adevărat oribilă. Într-o dimineaţă, soţia hotelierului a fost găsită moartă, sau, mai bine spus, au fost găsite doar câteva părţi din ea. S-a observat că mai mult de 90% din corpul ei era doar cenuşă…

Să fi fost alcoolul sursa incendiului?!

Părţile nearse nu prezentau nicio urmă de incendiu. Obiectele inflamabile din imediata apropiere erau intacte. În schimb, podeaua de sub victimă, strict delimitată sub forma corpului ei, se transformase si ea în cenuşă!
Cel care avea să îl scoată nevinovat pe soţul bănuit de toată lumea pentru uciderea soţiei, avea să fie un tânăr medic, Le Cat des Falles. Acesta i-a convins pe judecători, că în cazul respectiv nu exista niciun omor. Autoaprinderea se produsese, avea să susţină acesta, din pricina faptului că femeia obişnuia să bea. Această autoaprindere, în orice alt caz, s-ar putea repeta oricând. Avea să argumenteze Le Cat, ori de câte ori un om va fi îmbibat cu alcool pe dinăuntru.

combustie-umana-spontana

Un alt caz inexplicabil

Grace Pett din Ipswich, Anglia, era vânzătoare de peşte. În dimineaţa de 10 aprilie 1744, a fost găsită de nişte vecini, pe podea, arzând mistuitor în propria casă. Nimic altceva în jur nu era atins de flăcări. Nu au putut stinge focul care a transformat-o în doar câteva minute în cenuşă. Un paravan din hârtie, aflat în imediata apropiere a victimei, a rămas neatins de focul care tocmai o carbonizase pe biata femeie. Mai mult decât ciudat, nici podeaua de sub femeie nu fusese vreun pic afectată de foc. Nimic în jurul acesteia nu prezenta urmă de foc! Un alt caz de combustie umană instantanee, ce nu a putut fi vreodată explicat.

Combustia spontană în secolul XX

Mergem mai departe şi ajungem în ultra-tehnologizatul secol al XX-lea. Simpatica văduvă, Mary Hardy Reeser, în vârstă de 67 de ani, a ars în totalitate, rapid şi inexplicabil. S-a întâmplat noaptea, în camera ei din St. Petersburg, Florida, SUA, la data de 1 iulie 1951. Ceea ce a dat mai mult decât oricând o aură de profund paranormal acestui caz, a fost modul în care au rămas bucăţi din sărmana femeie, nemistuite de flăcări. Un picior băgat într-un pantof de satin, neatins de flăcări. Craniul şi ficatul, toate se înscriau într-un cerc perfect şi înnegrit. Diametrul acestui cerc era de 1,20 metri. Din 85 de kilograme cât avusese femeia, atât rămăsese în urma sinistrului foc. Magie ori ce altceva?!

Primele cazuri de bărbați, consemnate ca și combustie spontană

În 1966, la data de 5 decembrie, dr. Irving Bentley, în vârstă de 92 de ani, a fost găsit sub formă de cenuşă. Acesta se afla în locuinţa sa când s-a întamplat nenorocirea. Nimic în jurul său nu prezenta urme de incendiu. În 1971, francezul în vârstă de 40 de ani, Leon Evaille, din Arcessur, Franţa, este găsit carbonizat în interiorul autoturismului său. Combustia omului nu poate fi pusă pe seama a nimic exterior. Omul arsese din interior către exterior.
Ei bine, pentru aceste cazuri, ca şi pentru toate celelalte de acest gen, nimic din tot ce se cunoaşte până acum în toate ştiinţele care ar putea explica fenomenul, nu poate aduce nicio lămurire despre cum s-ar putea petrece, în fond, combustia umană instantanee şi fulgerătoare.

combustia-umana-spontana

Concluzii

Dezvoltarea căldurii care se petrece din momentul declanşării combustiei este, se pare, incredibil de intensă, puternică şi scurtă. Nimic în jurul celui care arde, nu are timpul fizic necesar să se aprindă şi să ardă. Acest foc mistuitor din timpul combustiei umane se petrece cu o viteză ireală. Este ca şi când, ar fi supus cu totul şi cu totul altor reguli şi nicidecum legilor fizicii clasice, newtoniene.

Un alt aspect absolut bizar

În urma arderii complete sau aproape complet a corpului uman, ceea ce rămâne, precum craniul, prezintă o evidentă micşorare a dimensiunii iniţiale. Acest lucru este aberant, pentru că, după cum explică însuşi dr. Wilton M. Krogman, expert judiciar, specialist în autoaprindere spontană şi antropolog: „Eu n-am văzut niciodată un craniu care să se micşoreze din cauza căldurii. Dimpotrivă, în mod normal, ele se umflă. Nu există nicio excepţie…”.

Rămân doar întrebările

Expertul continuă făcând apoi referire la singura excepţie, care în mod evident trebuie acceptată, a autocombustiei umane.  Lucrurile se petrec într-o direcţie, alta decât cea firească şi care nu poate fi deloc explicată. O variantă ar fi, prezenţa unui alt tip de foc, un foc misterios, care nu se supune legilor cunoscute lumii noastre. Ceea ce ne face încă odată să credem, că poate este un foc provenit dintr-o altă dimensiune, dintr-o falie spaţio-temporală. Focul a ajuns cumva pe căi oculte, în trupul unei fiinţe, care a fost vizată de practici întunecate. Sau, poate a fost direcționat de cei care pot dirija energo-informaţional această entitate a naturii, focul. Dirijarea s-a făcut într-un chip aparent indescriptibil, către ţinta lor pe care să o transforme în scrum…


 

Articole recente

misterul-cristalului-de-cuart-fermecat

Misterul cristalului de cuarț fermecat

ritualuri-magice-pentru-bunastare-si-protectie

Ritualuri magice pentru bunăstare și protecție

ce-simbolizeaza-pentagrama-si-pentaclul

Ce simbolizeaza Pentagrama sau Pentaclul

vlad-dracul-din-ordinul-dragonilor

Vlad Dracul din Ordinul Dragonilor

energia-unei-locuinte

Energia unei locuințe

se-doreste-robotizarea-omului

Se doreşte robotizarea omului?

constiinta-individuala-si-cea-colectiva

Conștiința individuală și cea colectivă

proiectele-haarp-si-sura

Proiectele HAARP și SURA

energia-constiintei

Energia Conștiinței

energiile-pozitive-si-negative-ale-casei

Energiile Pozitive și Negative ale Casei

reiki-si-restabilirea-echilibrului

Reiki și restabilirea echilibrului

fizica-cuantica-si-spiritualitatea

Fizica cuantică şi spiritualitatea

extracorporalitatea

Extracorporalitatea

puterea-de-a-empatiza

Puterea de a empatiza

aura-umana

Aura Umană

fecioara-maria-nascatoare-de-dumnezeu

Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu

metode-de-protectie-impotriva-energiilor-negative

Metode de Protecție Împotriva Energiilor Negative

ozn-uri-in-romania

OZN-uri în Romania

cristalele-uriase-din-mina-naica

Cristalele Uriașe din Mina Naica

ce-simbolizeaza-copacul-vietii

Ce simbolizează Copacul Vieții

matematica-limbajul-universal

Matematica, Limbajul Universal

endgame-blueprint-for-global-enslavement-documentar-tradus

ENDGAME – Blueprint For Global Enslavement (Documentar Tradus)

97%-owned-97%-posedat-documentar-tradus

97% Owned – 97% Posedat (Documentar Tradus)

talisman-amulete-si-pandantive-mistice-sacre

Talismane, Amulete și Pandantive Mistice Sacre

cine-dicteaza-traiectoria-lumii

Cine dictează traiectoria lumii

poarta-zeilor-din-hayu-marca-peru

Poarta zeilor din Hayu Marca, Peru

legatura-dintre-orgoni-energia-orgonica-si-wilhelm-reich-documentar-tradus

Legătura dintre Orgoni, Energia Orgonică și Wilhelm Reich

feng-shui-pentru-casa

Feng Shui pentru casă

energia-punctelor-cardinale

Energia punctelor cardinale

exista-fantome

Există fantome?

proiecte-desecretizate

Proiecte Desecretizate

sfanta_treime

Sfânta Treime

vindecatorii-si-campurile-magnetice

Vindecătorii şi câmpurile magnetice

fericirea-iluzie-superficiala-si-necesitate-existentiala

Fericirea, Iluzie Subiectivă și Necesitate Existențială?

inchiderea-societatii-planet-lockdown-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Închiderea Societății – Planet Lockdown (Documentar Tradus)

protectie-impotriva-energiilor-negative

Protecție Împotriva Energiilor Negative

simbolistica-runelor-si-piatra-kesington

Simbolistica Runelor și Piatra Kensington

mandalele-si-beneficiile-lor

Mandalele și beneficiile lor

ce-simbolizeaza-crucea

Sfânta Cruce

inexplicabil-structuri-misterioase-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana-00

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

water-the-great-mystery-apa-marele-mister

WATER – The Great Mistery (APA – Marele Mister) Documentar Tradus

universul-holografic-si-esenta-spirituala-a-acestuia

Universul Holografic, Creație a Mentalului Conștient și Subconștient

biblioteca-de-manuscrise-din-tibet

Biblioteca de manuscrise din Tibet

misterul-piramidelor

Misterul Piramidelor

civilizatii-antice-avansate-tehnologic-disparute

Civilizaţii antice, avansate tehnologic, dispărute!

fenomenul-numit-vocea-electronica

Fenomenul numit Vocea Electronică

geometria-sacra

Geometria Sacră

ingerii-pazitori

Îngerii Păzitori

deochiul-sau-ochi-deochi

Deochiul sau Ochi Deochi

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-scarabeul-carabus

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Scarabeul Cărăbuș

triskelion-sau-triskele-origine-insemnatate-simbolistica

Triskelion sau Triskele – Origine, Însemnătate, Simbolistică

ce-simbolizeaza-o-septagrama-heptagrama-sau-septegrama

Ce simbolizează Septagrama Heptagrama sau Septegrama

ce-reprezinta-inseamna-sau-simbolizeaza-sri-yantra-shri-yantra-shree-yantra

Ce Reprezintă, Înseamnă sau Simbolizează Sri Yantra

simbolul-svastica-origine-semnificatie-insemnatate

Simbolul Svastica, Origine, Semnificație, Însemnătate

ce-efect-are-luna-asupra-vietii-pe-pamant

Ce Efect are Luna Asupra Vieții pe Pământ

soarele-purtatorul-vietii-lumilor-ce-reprezinta-simbolizeaza-semnifica-inseamna-soarele

Soarele, Purtătorul Vieții Lumilor

ce-reprezinta-semnifica-sau-simbolizeaza-pana-de-pasare

Ce Reprezintă, Semnifică sau Simbolizează Pana de Pasăre

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-runele-celtice

Ce Semnifică sau Simbolizează Runele Celtice

ce-semnifica-reprezinta-sau-simbolizeaza-valknut

Ce Semnifică Reprezintă sau Simbolizează Valknut

ce-simbolizeaza-ochiul-providentei-in-triunghi-si-cerc

Ce simbolizează Ochiul Providenței în Triunghi și Cerc

iesirea din matrix

Ieșirea din Matrix

ce-semnifica-reprezinta-simbolizeaza-vulturul

Ce Semnifică, Reprezintă, Simbolizează Vulturul

ce-simbolizeaza-semnifica-roata-norocului-busola-magica-vegvisir

Ce Simbolizează, Semnifică Roata Norocului, Roata Dharma sau Busola Magică Vegvisir

energia-orgonica-albastra

Energia Orgonică Albastră

ce-simbolizeaza-sau-semnifica-corbul-cioara

Ce Simbolizeaza sau Semnifica Corbul Cioara

ce-simbilizeaza-sau-semnifica-triquetra

Ce Simbolizează sau Semnifică TRIQUETRA

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-om-mani-padme-hum

Ce Semnifică sau Simbolizează Om Mani Padme Hum

ce-semnifica-sau-simbolizeaza-ursul

Ce Semnifică sau Simbolizează URSUL

fleur-de-lis-lys-floarea-de-lis-lys-origine-simbolistica-beneficii

Fleur de Lis / Lys (Floarea de Lis / Lys) Origine Simbolistică Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-dragonul

Ce Simbolizează (Semnifică) Dragonul

crucea-celtica-origine-simbolistica-semnificatie-beneficii

Crucea Celtică – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficii

ce-simbolizeaza-semnifica-vajra-dorje

Ce Simbolizează (Semnifică) Vajra sau Dorje

ce-simbolizeaza-semnifica-lupul

Ce Simbolizează (Semnifică) Lupul

ce-simbolizeaza-semnifica-cheia-o-cheie

Ce Simbolizează (Semnifică) Cheia sau o Cheie

ce-simbolizeaza-semnifica-cerbul

Ce simbolizează, semnifică Cerbul

taur-zimbru-bour-origine-simbolistica-semnificatie-beneficiu

Taur, Zimbru, Bour – Origine, Simbolistică (Semnificație), Beneficiu

caduceu-origine-semnificatie-beneficiu

Caduceul – Origine, Semnificație, Beneficiu

moneda-sau-banut-aducator-de-noroc-simbolistica-semnificatie

Monedă sau Bănuț aducător de noroc – Simbolistică, Semnificație

bufnita-sau-cucuveaua-simbolistica-semnificatie

Bufnița sau Cucuveaua – Simbolistică, Semnificație

limbajul-simbolurilor-mistice-sacre

Limbajul Simbolurilor Mistice Sacre

ciocanul-lui-thor-origine-semnificatie-beneficii

CIOCANUL LUI THOR – Origine, Semnificație, Beneficii

simbolul-aum-om-origine-semnificatie-beneficiu

Simbolul Aum Om – Origine, Semnificație, Beneficiu

crucea-templierilor-crucea-malteza-sau-crucea-de-fier

Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier

origine-semnificatie-beneficiu-ankh-sau-crux-ansata

Origine, semnificație, beneficiu – Ankh sau Crux Ansata

c-de-la-cancer-the-c-word-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

C de la Cancer – The C Word (Documentar Tradus)

secretul-legea-atractiei-the-secret-law-of-attraction-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

SECRETUL – Legea Atracției (Documentar Tradus)

speranta-pentru-sanatate-documentar-tradus-hope-for-health-documentary_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Speranță pentru sănătate (Documentar Tradus)

ram-das-intoarcerea-acasa-going-home_documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Ram Dass, Întoarcerea Acasă (Documentar Tradus)

conspiratia-ozn-in-cautarea-adevarului-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

CONSPIRAȚIA OZN – În Căutarea Adevărului (Documentar Tradus)

originea-proprietatile-si-beneficiile-argintului

Originea, Proprietățile și Beneficiile Argintului

bob-lazar-zona-51-si-ozn-urile-area-51-and-flying-saucers-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Bob Lazar, Zona 51 și OZN-urile (Documentar Tradus)

cristalul-de-cuart-ametist-origine-proprietati-beneficii

Cristal de Cuarț Ametist, Origine, Proprietăți, Beneficii

teoria-conspiratiei-a-ajuns-omul-pe-luna-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Teoria Conspirației – A AJUNS OMUL PE LUNĂ (Documentar Tradus)

rezonanta-fiinte-de-frecventa-resonance-beings-of-frecuency-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

REZONANȚA – Ființe de frecvență (Documentar Tradus)

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

2 păreri despre “Combustia umană spontană

  1. Maximilian spune:

    Wow, cat de tare! Am fazut un film la un moment dat si am crezut ca treaba asta cu combustia umana spontana este o fantezie cinematografica! Habar nu am avut ca au existat cazuri pe bune!

  2. Pop dan spune:

    Efectul de micro gauri negre la nivelul corpului uman poate duce la prabusirea energiei in un punct asta explica micsorarea craniului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *