Combustia umană spontană

De unde vine focul mistuitor care te face să dispari în câteva clipe?

Fenomen paranormal?

Oamenii de ştiinţă din timpurile noastre cred că fenomenul a fost pentru prima dată identificat ca atare, undeva în secolul al XVII-lea. Aceștia afirmă că persoanele care mor prin autocombustie se aprind pur şi simplu, dintr-o dată. Aprinderea se face fară ca să fi intrat în contact cu o sursă de foc exterioară. Acești oameni ard fară a afecta câtuşi de puţin obiectele din jur.

Cazurile de autocombustie au devenit cunoscute pe scară largă în jurul anului 1670. Caracteristicile acestui fenomen au rămas în totalitate neînţelese până astăzi. Medicii, spre exemplu, evită să pronunţe numele acestui fenomen, din teama de a nu fi desconsideraţi dacă ar credita ceva inexplicabil…

Paranormal?

Da, paranormal! Pentru că nu puţine sunt vocile care afirmă că, de fapt, fenomenul ar ţine de sfera paranormalului. Aparține de practici, ritualuri şi invocări stranii ce fac trimitere la duhurile şi elementele aflate în relaţie cu focul. Este cunoscut în ştiinţele de graniţă, cu denumirea de salamandre, ori spirite ale focului. Acestea ar sălăşlui în lemn. Prin invocare demonică, cum ar fi blestemul, acestea ar putea fi trimise asupra unei fiinţe umane spre a o mistui. Dacă studiem fotografii făcute la faţa locului, vom observa că nimic nu este firesc în acele imagini. Parcă focul iadului s-a năpustit asupra acelei fiinţe, cu furia unui demon dezlănţuit şi plin de ură. Este inexplicabil, oribil şi, din păcate, repetabil.

Se nasc întrebări precum:

De ce abia din secolul al XVII-lea există raportări despre acest fenomen? De ce întotdeauna victimele sunt singure când se întâmplă? De ce nimic altceva nu arde în jurul lor? Dimpotrivă, obiectele rămân aproape intacte. Aceste întrebări atrag desigur, răspunsuri ce ţin cu atât mai puţin de sfera unui ştiinţific rezonabil şi acceptabil…

Primele consemnări

Primul care a vorbit deschis despre autocombustia umană a fost francezul Jonas Dupont. Acesta a şi publicat o colecţie de întâmplări de gen, colecţia fiind intitulată „De Incendiis Corporis Humani Spontaneis”. Înainte de a trece în revistă câteva astfel de cazuri, vreau să vă mai spun că, dacă o parte a experţilor, oameni de ştiinţă, pun combustia umană spontană pe seama consumului de alcool, o altă parte a acestor experţi, dimpotrivă, consideră că fenomenul ar fi cauzat de prezenţa în exces în organism a grăsimilor inflamabile, dovedit fiind faptul că, multe dintre victimele autocombustiei ar fi fost si supraponderale.

Totuşi!

Nu puţine au fost şi persoanele slabe care au murit de această autocombustie. Ceea ce a făcut ca si această teorie să fie contestată încă de la început. Rezultatul tuturor cercetărilor în acest sens fiind unul frustrant pentru toate taberele şi pentru toate mediile de cercetare. Combustia umană spontană nu ar avea o explicaţie a apariţiei ei. Asta dacă această explicaţie este căutată în mediile ştiinţifice de cercetare…

Exemple concrete şi experimente ştiinţifice

Acum, să amintim şi de un experiment macabru, făcut în urmă cu mai mulţi ani de către o echipă de entuziaşti. Voi aminti de cei de la televiziunea BBC care au făcut o demonstraţie. Aceștia au stropit un porc cu o cantitate mică de petrol şi i-au dat foc. Porcul, a ars timp de şapte ore până s-a făcut scrum, fară să afecteze nimic în jur, nimic nu a ars.

caz-de-combustie-umana-spontana

Curată demenţă, ori curaj psihotic lipsit de orice urmă de umanitate. Calificaţi cum credeţi acest experiment, oricum însă, nu a demonstrat nimic. Niciuna dintre victimele combustiei umane instantanee nu a ars dinspre exterior către interior. Niciuna, nu avea nici măcar o picătură de fluid inflamabil pe ea sau în ea. Fenomenul a avut loc, dinspre interior către exterior. Acesta s-a produs în lipsa oricărui fluid inflamabil ingerat. Este posibil totuși, să fi fost existent în interiorul organismului. Merg mai departe şi vă voi spune că primul caz atestat documentar şi care a şi dus la un proces de omucidere a avut loc în Franţa secolului al XVIII-lea.

90% din corpul femeii era doar cenușă

Astfel, în 1725, hotelierul Jean Millet din Reims a fost chemat în judecată în urma descoperirii cadavrului soţiei lui. Cadavrul, a fost găsit în proporţie de 90% în stare de scrum. Toate indiciile, indirecte însă, păreau să ducă în mod inevitabil către acest om. Se pare că acesta fusese descoperit de către soţie ca fiind infidel. Evident, urmase un scandal, lumea aflase despre năpasta căzută asupra casei Millet. Lucrurile aveau să ia o întorsătură cu adevărat oribilă. Într-o dimineaţă, soţia hotelierului a fost găsită moartă, sau, mai bine spus, au fost găsite doar câteva părţi din ea. S-a observat că mai mult de 90% din corpul ei era doar cenuşă…

Să fi fost alcoolul sursa incendiului?!

Părţile nearse nu prezentau nicio urmă de incendiu. Obiectele inflamabile din imediata apropiere erau intacte. În schimb, podeaua de sub victimă, strict delimitată sub forma corpului ei, se transformase si ea în cenuşă!
Cel care avea să îl scoată nevinovat pe soţul bănuit de toată lumea pentru uciderea soţiei, avea să fie un tânăr medic, Le Cat des Falles. Acesta i-a convins pe judecători, că în cazul respectiv nu exista niciun omor. Autoaprinderea se produsese, avea să susţină acesta, din pricina faptului că femeia obişnuia să bea. Această autoaprindere, în orice alt caz, s-ar putea repeta oricând. Avea să argumenteze Le Cat, ori de câte ori un om va fi îmbibat cu alcool pe dinăuntru.

combustie-umana-spontana

Un alt caz inexplicabil

Grace Pett din Ipswich, Anglia, era vânzătoare de peşte. În dimineaţa de 10 aprilie 1744, a fost găsită de nişte vecini, pe podea, arzând mistuitor în propria casă. Nimic altceva în jur nu era atins de flăcări. Nu au putut stinge focul care a transformat-o în doar câteva minute în cenuşă. Un paravan din hârtie, aflat în imediata apropiere a victimei, a rămas neatins de focul care tocmai o carbonizase pe biata femeie. Mai mult decât ciudat, nici podeaua de sub femeie nu fusese vreun pic afectată de foc. Nimic în jurul acesteia nu prezenta urmă de foc! Un alt caz de combustie umană instantanee, ce nu a putut fi vreodată explicat.

Combustia spontană în secolul XX

Mergem mai departe şi ajungem în ultra-tehnologizatul secol al XX-lea. Simpatica văduvă, Mary Hardy Reeser, în vârstă de 67 de ani, a ars în totalitate, rapid şi inexplicabil. S-a întâmplat noaptea, în camera ei din St. Petersburg, Florida, SUA, la data de 1 iulie 1951. Ceea ce a dat mai mult decât oricând o aură de profund paranormal acestui caz, a fost modul în care au rămas bucăţi din sărmana femeie, nemistuite de flăcări. Un picior băgat într-un pantof de satin, neatins de flăcări. Craniul şi ficatul, toate se înscriau într-un cerc perfect şi înnegrit. Diametrul acestui cerc era de 1,20 metri. Din 85 de kilograme cât avusese femeia, atât rămăsese în urma sinistrului foc. Magie ori ce altceva?!

Primele cazuri de bărbați, consemnate ca și combustie spontană

În 1966, la data de 5 decembrie, dr. Irving Bentley, în vârstă de 92 de ani, a fost găsit sub formă de cenuşă. Acesta se afla în locuinţa sa când s-a întamplat nenorocirea. Nimic în jurul său nu prezenta urme de incendiu. În 1971, francezul în vârstă de 40 de ani, Leon Evaille, din Arcessur, Franţa, este găsit carbonizat în interiorul autoturismului său. Combustia omului nu poate fi pusă pe seama a nimic exterior. Omul arsese din interior către exterior.
Ei bine, pentru aceste cazuri, ca şi pentru toate celelalte de acest gen, nimic din tot ce se cunoaşte până acum în toate ştiinţele care ar putea explica fenomenul, nu poate aduce nicio lămurire despre cum s-ar putea petrece, în fond, combustia umană instantanee şi fulgerătoare.

combustia-umana-spontana

Concluzii

Dezvoltarea căldurii care se petrece din momentul declanşării combustiei este, se pare, incredibil de intensă, puternică şi scurtă. Nimic în jurul celui care arde, nu are timpul fizic necesar să se aprindă şi să ardă. Acest foc mistuitor din timpul combustiei umane se petrece cu o viteză ireală. Este ca şi când, ar fi supus cu totul şi cu totul altor reguli şi nicidecum legilor fizicii clasice, newtoniene.

Un alt aspect absolut bizar

În urma arderii complete sau aproape complet a corpului uman, ceea ce rămâne, precum craniul, prezintă o evidentă micşorare a dimensiunii iniţiale. Acest lucru este aberant, pentru că, după cum explică însuşi dr. Wilton M. Krogman, expert judiciar, specialist în autoaprindere spontană şi antropolog: „Eu n-am văzut niciodată un craniu care să se micşoreze din cauza căldurii. Dimpotrivă, în mod normal, ele se umflă. Nu există nicio excepţie…”.

Rămân doar întrebările

Expertul continuă făcând apoi referire la singura excepţie, care în mod evident trebuie acceptată, a autocombustiei umane.  Lucrurile se petrec într-o direcţie, alta decât cea firească şi care nu poate fi deloc explicată. O variantă ar fi, prezenţa unui alt tip de foc, un foc misterios, care nu se supune legilor cunoscute lumii noastre. Ceea ce ne face încă odată să credem, că poate este un foc provenit dintr-o altă dimensiune, dintr-o falie spaţio-temporală. Focul a ajuns cumva pe căi oculte, în trupul unei fiinţe, care a fost vizată de practici întunecate. Sau, poate a fost direcționat de cei care pot dirija energo-informaţional această entitate a naturii, focul. Dirijarea s-a făcut într-un chip aparent indescriptibil, către ţinta lor pe care să o transforme în scrum…


 

Articole recente

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Beneficiile aduse de Cristalul de Cuarț de Stâncă

fara-raspuns-unaknowledged-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Fără Răspuns – Unaknowledged (Documentar Tradus)

povestea-lui-dumnezeu-the-story-of-god-morgan-freeman-sezonul2-documentar-tradus-titrat-subtitrat-dublat-romana

Povestea Lui Dumnezeu, The Story Of God – Sezonul 2 (Documentar Tradus)

turmalina-cristalul-purificator-si-protector

Turmalina, Cristalul Purificator și Protector

secretele-piramidelor-documentar-tradus

Secretele Piramidelor, Lost Secrets Of The Pyramid (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Misterele-Mintii-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Misterele Minții (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Structuri-Misterioase-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Structuri Misterioase (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-cei-noua_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Cei Nouă (Documentar Tradus)

INEXPLICABIL-Creaturi-Bizare-Documentar-Tradus

INEXPLICABIL – Creaturi Bizare (Documentar Tradus)

otel-inoxidabil-sau-inox

Oțel Inoxidabil sau INOX

sfantul-mihail-arhanghelul

Sfântul Mihail Arhanghelul

extraterestrii-antici-ancient-aliens-pazitorul-mlastinilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Păzitorul Mlaștinilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-transdimensionalii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Trans-dimensionalii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-proiectul-hibrid_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Proiectul Hibrid (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-zona-52_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Zona 52 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-replicantii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Replicanții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-nava-spatiala-din-piatra_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Nava Spațială din Piatră (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-animalelor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Animalelor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-insule-de-foc_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insule de foc (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-codurile-interzise-ale-lui-da-vinci_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Interzise ale lui Da Vinci (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-razboaiele-stiintei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Războaiele Științei (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-orasul-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Orașul Zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-centralele-electrice-ale-extraterestrilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Centralele electrice ale extratereștrilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-agenda-nucleara_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Nucleară (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-ancient-aliens-grupul-majestic-12_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Grupul Majestic 12 (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-experimentul-tesla_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Experimentul Tesla (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codul-constelatiei_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codul Constelației (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-in-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea în Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-vocile-zeilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Vocile zeilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-sirius_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Sirius (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-prototipurile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Prototipurile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-destinatia-marte_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Destinația Marte (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rusia-desecretizata_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Rusia Desecretizată (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-misterul-casei-rudloe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Misterul Casei Rudloe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-inteleptii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Înțelepții (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-statia-spatiala-de-pe-luna_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Stația Spațială de pe Lună (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-intoarcerea-la-gobekli-tepe_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Întoarcerea la Gobekli Tepe (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-santinelele_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Santinelele (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-noile-dovezi_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Noile Dovezi (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-piramidele-din-antarctica_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Piramidele din Antarctica (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-imperiul-ascuns_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Imperiul Ascuns (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-arhitectii-extraterestri_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Arhitecții Extratereștri (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-dincolo-de-roswell_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Dincolo de Roswell (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-codurile-desertului_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Codurile Deșertului (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-gauri-negre-pe-pamant_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Găuri Negre pe Pământ (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-insula-uriașilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Insula Uriașilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-rapirile_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Răpirile (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-agenda-reptilienilor_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Agenda Reptilienilor (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-discurile-extraterestre_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Discurile Extraterestre (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-conexiunea-cu-druizii_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Conexiunea cu Druizii (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-au-iesit-din-mare_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Au ieșit din mare (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-secretele-maya_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Secretele Maya (Documentar Tradus)

extraterestrii-antici-oul-cosmic_documentar-tradus

Extratereștrii Antici – Oul Cosmic (Documentar Tradus)

campurile-scalare-de-torsiune

Câmpurile scalare de torsiune

operatiunea-paperclip-nazisti-la-nasa

Operaţiunea Paperclip, naziști la NASA

inteligenta-inimii

Inteligența inimii

supravietuitori-ai-inghetului

Supraviețuitori ai înghețului

mistere-arheologice

Mistere arheologice

sfinti-intru-eternitate

Sfinți întru eternitate

profetia-si-incapacitatea-interventiei-umane

Profeția și incapacitatea intervenției umane

jadul-piatra-echilibrului-interior

Jadul, piatra echilibrului interior

locasul-nemuritorilor-din-himalaya

Locașul nemuritorilor din Himalaya

energia-subtila

Energia subtilă

vrajitoarea-anna-bathory

Vrăjitoarea Anna Bathory

misterul-care-invaluie-cartea-lui-soyga

Misterul care învăluie Cartea lui Soyga

enigma-cartii-inventio-fortunata

Enigma cărţii „Inventio fortunata”

simbolul-infinitului

Simbolul infinitului

ce-simbolizeaza-crucea

Ce simbolizează crucea

puterile-pietrelor-pretioase

Puterile Pietrelor Prețioase

steaua-lui-david-sau-hexagrama

Steaua lui David sau Hexagrama

arhanghelul-rafael-dumnezeu-vindeca

Arhanghelul Rafael, Dumnezeu vindecă

techirghiol-fantana-tineretii

Techirghiol, „fântâna tinereţii”

zirconul-piatra-intelepciunii

Zirconul, piatra înţelepciunii

declaratia-socanta-a-expertului-onu-omenirea-este-condusa-de-corporatii

Declarația șocantă a expertului ONU – Omenirea este condusă de CORPORAȚII

echilibrarea-energiilor

Echilibrarea energiilor

amprenta-energetica

Amprenta energetică

oameni-care-se-hranesc-doar-cu-energie

Oameni care se hrănesc doar cu energie

majestic-12-și-arhitecții-controlului

Majestic 12 și arhitecții controlului

cum-circula-energiile

Cum circulă energiile

ingerii-si-religia

Îngerii și religia

magia-la-caldeeni

Magia la caldeeni

reflexoterapia-si-rezultatele-miraculoase

Reflexoterapia și rezultatele miraculoase

monitorizarea-totală-a-individului

Monitorizarea totală a individului

corpul-mental-sufletul-și-monada

Corpul mental, sufletul și monada

omul-fiinta-spirituala

Omul, ființă spirituală

geometria-sacra-cubul-lui-metatron

Geometria Sacră – Cubul lui Metatron

ozn-urile-si-laurence-rockefeller

OZN-urile și Laurance Rockefeller

energia-vietilor-anterioare

Energia vieților anterioare

leul-simbol-al-demnitatii

Leul, simbol al demnității

sarpele-simbol-mistic-sacru

Șarpele, Simbol Mistic Sacru

oglinda-magica-fermecata

Oglinda Magică Fermecată

chinezul-care-vede-in-intuneric

Chinezul care vede în întuneric

al-treilea-ochi-portalul-divinitatii

Al treilea ochi, portalul divinității

regatul-necunoscut-al-faraonilor-negrii

Regatul necunoscut al faraonilor negri

radacinile-budismului-tibetan

Rădăcinile budismului tibetan

numerele-si-felul-in-care-ne-guverneaza-viata

Numerele și felul în care ne guvernează viața

machu-picchu-un-observator-astronomic

Machu Picchu, un observator astronomic

ritual-de-sacrificiu-la-cern

Ritual de sacrificiu la CERN

lacul-misterios-din-muntii-bucegi

Lacul misterios din munții Bucegi

puterile-magice-ale-cristalelor

Puterile magice ale Cristalelor

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *