Combustia umană spontană

De unde vine focul mistuitor care te face să dispari în câteva clipe?

Fenomen paranormal?

Oamenii de ştiinţă din timpurile noastre cred că fenomenul a fost pentru prima dată identificat ca atare, undeva în secolul al XVII-lea. Aceștia afirmă că persoanele care mor prin autocombustie se aprind pur şi simplu, dintr-o dată. Aprinderea se face fară ca să fi intrat în contact cu o sursă de foc exterioară. Acești oameni ard fară a afecta câtuşi de puţin obiectele din jur.

Cazurile de autocombustie au devenit cunoscute pe scară largă în jurul anului 1670. Caracteristicile acestui fenomen au rămas în totalitate neînţelese până astăzi. Medicii, spre exemplu, evită să pronunţe numele acestui fenomen, din teama de a nu fi desconsideraţi dacă ar credita ceva inexplicabil…

Paranormal?

Da, paranormal! Pentru că nu puţine sunt vocile care afirmă că, de fapt, fenomenul ar ţine de sfera paranormalului. Aparține de practici, ritualuri şi invocări stranii ce fac trimitere la duhurile şi elementele aflate în relaţie cu focul. Este cunoscut în ştiinţele de graniţă, cu denumirea de salamandre, ori spirite ale focului. Acestea ar sălăşlui în lemn. Prin invocare demonică, cum ar fi blestemul, acestea ar putea fi trimise asupra unei fiinţe umane spre a o mistui. Dacă studiem fotografii făcute la faţa locului, vom observa că nimic nu este firesc în acele imagini. Parcă focul iadului s-a năpustit asupra acelei fiinţe, cu furia unui demon dezlănţuit şi plin de ură. Este inexplicabil, oribil şi, din păcate, repetabil.

Se nasc întrebări precum:

De ce abia din secolul al XVII-lea există raportări despre acest fenomen? De ce întotdeauna victimele sunt singure când se întâmplă? De ce nimic altceva nu arde în jurul lor? Dimpotrivă, obiectele rămân aproape intacte. Aceste întrebări atrag desigur, răspunsuri ce ţin cu atât mai puţin de sfera unui ştiinţific rezonabil şi acceptabil…

Primele consemnări

Primul care a vorbit deschis despre autocombustia umană a fost francezul Jonas Dupont. Acesta a şi publicat o colecţie de întâmplări de gen, colecţia fiind intitulată „De Incendiis Corporis Humani Spontaneis”. Înainte de a trece în revistă câteva astfel de cazuri, vreau să vă mai spun că, dacă o parte a experţilor, oameni de ştiinţă, pun combustia umană spontană pe seama consumului de alcool, o altă parte a acestor experţi, dimpotrivă, consideră că fenomenul ar fi cauzat de prezenţa în exces în organism a grăsimilor inflamabile, dovedit fiind faptul că, multe dintre victimele autocombustiei ar fi fost si supraponderale.

Totuşi!

Nu puţine au fost şi persoanele slabe care au murit de această autocombustie. Ceea ce a făcut ca si această teorie să fie contestată încă de la început. Rezultatul tuturor cercetărilor în acest sens fiind unul frustrant pentru toate taberele şi pentru toate mediile de cercetare. Combustia umană spontană nu ar avea o explicaţie a apariţiei ei. Asta dacă această explicaţie este căutată în mediile ştiinţifice de cercetare…

Exemple concrete şi experimente ştiinţifice

Acum, să amintim şi de un experiment macabru, făcut în urmă cu mai mulţi ani de către o echipă de entuziaşti. Voi aminti de cei de la televiziunea BBC care au făcut o demonstraţie. Aceștia au stropit un porc cu o cantitate mică de petrol şi i-au dat foc. Porcul, a ars timp de şapte ore până s-a făcut scrum, fară să afecteze nimic în jur, nimic nu a ars.

caz-de-combustie-umana-spontana

Curată demenţă, ori curaj psihotic lipsit de orice urmă de umanitate. Calificaţi cum credeţi acest experiment, oricum însă, nu a demonstrat nimic. Niciuna dintre victimele combustiei umane instantanee nu a ars dinspre exterior către interior. Niciuna, nu avea nici măcar o picătură de fluid inflamabil pe ea sau în ea. Fenomenul a avut loc, dinspre interior către exterior. Acesta s-a produs în lipsa oricărui fluid inflamabil ingerat. Este posibil totuși, să fi fost existent în interiorul organismului. Merg mai departe şi vă voi spune că primul caz atestat documentar şi care a şi dus la un proces de omucidere a avut loc în Franţa secolului al XVIII-lea.

90% din corpul femeii era doar cenușă

Astfel, în 1725, hotelierul Jean Millet din Reims a fost chemat în judecată în urma descoperirii cadavrului soţiei lui. Cadavrul, a fost găsit în proporţie de 90% în stare de scrum. Toate indiciile, indirecte însă, păreau să ducă în mod inevitabil către acest om. Se pare că acesta fusese descoperit de către soţie ca fiind infidel. Evident, urmase un scandal, lumea aflase despre năpasta căzută asupra casei Millet. Lucrurile aveau să ia o întorsătură cu adevărat oribilă. Într-o dimineaţă, soţia hotelierului a fost găsită moartă, sau, mai bine spus, au fost găsite doar câteva părţi din ea. S-a observat că mai mult de 90% din corpul ei era doar cenuşă…

Să fi fost alcoolul sursa incendiului?!

Părţile nearse nu prezentau nicio urmă de incendiu. Obiectele inflamabile din imediata apropiere erau intacte. În schimb, podeaua de sub victimă, strict delimitată sub forma corpului ei, se transformase si ea în cenuşă!
Cel care avea să îl scoată nevinovat pe soţul bănuit de toată lumea pentru uciderea soţiei, avea să fie un tânăr medic, Le Cat des Falles. Acesta i-a convins pe judecători, că în cazul respectiv nu exista niciun omor. Autoaprinderea se produsese, avea să susţină acesta, din pricina faptului că femeia obişnuia să bea. Această autoaprindere, în orice alt caz, s-ar putea repeta oricând. Avea să argumenteze Le Cat, ori de câte ori un om va fi îmbibat cu alcool pe dinăuntru.

combustie-umana-spontana

Un alt caz inexplicabil

Grace Pett din Ipswich, Anglia, era vânzătoare de peşte. În dimineaţa de 10 aprilie 1744, a fost găsită de nişte vecini, pe podea, arzând mistuitor în propria casă. Nimic altceva în jur nu era atins de flăcări. Nu au putut stinge focul care a transformat-o în doar câteva minute în cenuşă. Un paravan din hârtie, aflat în imediata apropiere a victimei, a rămas neatins de focul care tocmai o carbonizase pe biata femeie. Mai mult decât ciudat, nici podeaua de sub femeie nu fusese vreun pic afectată de foc. Nimic în jurul acesteia nu prezenta urmă de foc! Un alt caz de combustie umană instantanee, ce nu a putut fi vreodată explicat.

Combustia spontană în secolul XX

Mergem mai departe şi ajungem în ultra-tehnologizatul secol al XX-lea. Simpatica văduvă, Mary Hardy Reeser, în vârstă de 67 de ani, a ars în totalitate, rapid şi inexplicabil. S-a întâmplat noaptea, în camera ei din St. Petersburg, Florida, SUA, la data de 1 iulie 1951. Ceea ce a dat mai mult decât oricând o aură de profund paranormal acestui caz, a fost modul în care au rămas bucăţi din sărmana femeie, nemistuite de flăcări. Un picior băgat într-un pantof de satin, neatins de flăcări. Craniul şi ficatul, toate se înscriau într-un cerc perfect şi înnegrit. Diametrul acestui cerc era de 1,20 metri. Din 85 de kilograme cât avusese femeia, atât rămăsese în urma sinistrului foc. Magie ori ce altceva?!

Primele cazuri de bărbați, consemnate ca și combustie spontană

În 1966, la data de 5 decembrie, dr. Irving Bentley, în vârstă de 92 de ani, a fost găsit sub formă de cenuşă. Acesta se afla în locuinţa sa când s-a întamplat nenorocirea. Nimic în jurul său nu prezenta urme de incendiu. În 1971, francezul în vârstă de 40 de ani, Leon Evaille, din Arcessur, Franţa, este găsit carbonizat în interiorul autoturismului său. Combustia omului nu poate fi pusă pe seama a nimic exterior. Omul arsese din interior către exterior.
Ei bine, pentru aceste cazuri, ca şi pentru toate celelalte de acest gen, nimic din tot ce se cunoaşte până acum în toate ştiinţele care ar putea explica fenomenul, nu poate aduce nicio lămurire despre cum s-ar putea petrece, în fond, combustia umană instantanee şi fulgerătoare.

combustia-umana-spontana

Concluzii

Dezvoltarea căldurii care se petrece din momentul declanşării combustiei este, se pare, incredibil de intensă, puternică şi scurtă. Nimic în jurul celui care arde, nu are timpul fizic necesar să se aprindă şi să ardă. Acest foc mistuitor din timpul combustiei umane se petrece cu o viteză ireală. Este ca şi când, ar fi supus cu totul şi cu totul altor reguli şi nicidecum legilor fizicii clasice, newtoniene.

Un alt aspect absolut bizar

În urma arderii complete sau aproape complet a corpului uman, ceea ce rămâne, precum craniul, prezintă o evidentă micşorare a dimensiunii iniţiale. Acest lucru este aberant, pentru că, după cum explică însuşi dr. Wilton M. Krogman, expert judiciar, specialist în autoaprindere spontană şi antropolog: „Eu n-am văzut niciodată un craniu care să se micşoreze din cauza căldurii. Dimpotrivă, în mod normal, ele se umflă. Nu există nicio excepţie…”.

Rămân doar întrebările

Expertul continuă făcând apoi referire la singura excepţie, care în mod evident trebuie acceptată, a autocombustiei umane.  Lucrurile se petrec într-o direcţie, alta decât cea firească şi care nu poate fi deloc explicată. O variantă ar fi, prezenţa unui alt tip de foc, un foc misterios, care nu se supune legilor cunoscute lumii noastre. Ceea ce ne face încă odată să credem, că poate este un foc provenit dintr-o altă dimensiune, dintr-o falie spaţio-temporală. Focul a ajuns cumva pe căi oculte, în trupul unei fiinţe, care a fost vizată de practici întunecate. Sau, poate a fost direcționat de cei care pot dirija energo-informaţional această entitate a naturii, focul. Dirijarea s-a făcut într-un chip aparent indescriptibil, către ţinta lor pe care să o transforme în scrum…


 

Articole recente

disparitii-misterioase

Dispariții Misterioase

ouroboros-uroborus-sa-ciclul-vietii-in-natura

Ouroboros, Uroborus sau Ciclul Vieții în Natură

aurul-ca-simbol

Aurul ca simbol

copacul-vietii-sau-arborele-vietii-in-diferite-mitologii

Copacul Vieții sau Arborele Vieții în diferite mitologii

unele-din-misterele-lumii-greu-de-elucidat

Unele din Misterele Lumii, greu de elucidat

misterul-megalitului-din-yonaguni

Misterul Megalitului din Yonaguni

misterul-statuetelor-dogu

Misterul Statuetelor Dogu

cum-se-impaca-moartea-cu-infinitul

Cum se împacă Moartea cu Infinitul

oamenii-din-cultul-digambara

Oamenii din cultul Digambara

beneficiile-cimbrisorului

Beneficiile Cimbrișorului

beneficiile-urzicilor

Beneficiile Urzicilor

Pietrele Rotunde care ies din Munți

armonie-prin-acceptare

Armonie prin Acceptare

maat-zeita-echilibrului

Maât, Zeița Echilibrului

ceaiul-terapie-si-arta

Ceaiul, terapie și artă

dezvaluiri-despre-proiectele-montauk-philadelphia-si-energia-orgonica-documentar-tradus

Dezvăluiri despre Proiectele Montauk, Philadelphia și Energia Orgonică – Documentar Tradus

intelepciunea-pierduta

Înțelepciunea pierdută

Creierul uman, un calculator cuantic?!

copacul-sangele-dragonului

Copacul Sângele Dragonului

ozn-sau-farfurie-zburatoare

OZN sau Farfurie Zburătoare?!

trezirea-constiintei-the-awakening-documentar_tradus

Trezirea Conștiintei, The Awakening – Documentar Tradus

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe pământ

codul-lui-hammurabi_primul-cod-de-legi-al-lumii

Codul lui Hammurabi, primul cod de legi al lumii

Începuturile Omenirii

goujian-sabia-care-nu-rugineste

Goujian, sabia care nu ruginește

terapie-energetica-impotriva-oboselii-si-migrenelor-top

Terapie Energetică Împotriva Oboselii și Migrenelor

puterea-unui-trasnet

Puterea unui trăsnet

egiptul-si-faraonii-negri

Egiptul și faraonii negri

911-in-plane-site-documentar_tradus

911 in Plane Site – Documentar Tradus

secretul-energiei-vindecatoare-reiki

Secretul Energiei Vindecătoare Reiki

descoperiri-misterioase-pe-pamant

Descoperiri misterioase pe Pământ

cartea-lui-enoch-profetul-nemuritor

Cartea lui Enoh, Profetul Nemuritor

metode-de-indoctrinare-culturala

Metode de îndoctrinare culturală și socială

efectul-negativ-al-radiatiilor-electromagnetice-documentar_tradus

Efectul Negativ al Radiațiilor Electromagnetice – Documentar Tradus

e-motion-emotia-documentar-tradus

E-Motion, Emoția – Documentar Tradus

horus-ra-simbol-al-domniei-si-dreptatii

Horus, RA, Simbol al Domniei și Dreptății

tunelurile-misterioase-de-sub-piramide

Tunelurile misterioase de sub piramide

secretul-marelui-cristal-din-atlantida

Secretul Marelui Cristal din Atlantida

cancerul-tratamentele-interzise-documentar-tradus

Cancerul, tratamentele interzise – Documentar Tradus

misterul-din-orasul-zeilor-documentar_tradus

Misterul din Orașul Zeilor – Documentar Tradus

calatori-si-calatoria-in-timp

Călători și călătoria în timp

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale 2

cele-sapte-oglinzi-eseniene-ale-sufletului

Cele Șapte Oglinzi Eseniene ale Sufletului

schizofrenia-tine-de-paranormal

Schizofrenia ține de Paranormal

ritualul-mortilor-in-egiptul-antic

Ritualul Morților în Egiptul Antic

focul-grecesc-o-arma-de-razboi-din-vremuri-apuse

Focul Grecesc, o Armă de Razboi din Vremuri Apuse

Simbolul Spiralei și Dacii lui Zamolxe

terapie-impotriva-imbatranirii-rapide

Terapie împotriva îmbătrânirii rapide

crearea-speciei-umane-si-liberul-arbitru

Crearea speciei Umane și Liberul Arbitru

ochiul-mintii-al-treilea-ochi

Ochiul Minții, al treilea Ochi

secretele-piramidei-de-la-prundu-pitesti

Secretele Piramidei de la Prundu, Piteşti

phil-schneider-si-teoria-conspiratiei

Phil Schneider și Teoria Conspirației

comunicarea-celulara-si-biofotonii

Comunicarea celulară și biofotonii

efectul-negativ-al-tehnologiei

Efectul negativ al tehnologiei

chakra-inimii-si-iubirea

Chakra inimii și Iubirea

nu-exista-paduri-pe-pamant-there-are-no-forests-on-earth-documentar-tradus

Nu există păduri pe Pământ, There are no forests on Earth – Documentar Tradus

Masajul degetelor sau cum să combatem stresul și oboseala

legile-universale-din-spiritualitatea-indiana

Legi Universale din spiritualitatea indiană

Universul Holografic și Esența Spirituală a Acestuia

piramide-recent-descoperite

Piramide recent descoperite

revelatii-ale-piramidelor-the-revelation-of-the-pyramids-documentar_tradus

Revelații ale Piramidelor, The Revelation of The Pyramids – Documentar Tradus

Stațiunea Băile Herculane

este-timpul-fericirii

Este timpul fericirii

Incertitudinea sau nesiguranța existențială

cum-am-aflat-ca-pamantul-nu-este-glob-documentar-tradus

Cum am aflat că Pământul NU ESTE GLOB – Documentar Tradus

Legătura dintre Om, Plante și Aștrii Cerești

Tradiții străvechi și arta vindecării

centri-energetici-ai-pamantului

Centri energetici ai pământului

oameni-cu-abilitati-paranormale

Oameni cu abilități paranormale

rasputin-samanul-rus

Rasputin, șamanul rus – Documentar Tradus

Stăpânii Banilor, The Money Masters – Documentar Tradus

efectele-piramidei-de-purificare-si-energizare

Efectele piramidei de purificare şi energizare

Plante biblice, Scorțișoara, Nardul și Cedrul

nivelul-ph-ului-si-sanatatea

Nivelul PH-ului și sănătatea

Combustia umană spontană

iubirea-numai-iubirea-o-pilda-cu-talc

Iubirea, doar iubirea – O pildă cu tâlc

UXMAL – Piramida Magicianului

copacul-care-se-ruga

Copacul care se ruga

arhivele-secrete-ale-vaticanului

Arhiva secretă a Vaticanului

secretele-si-beneficiile-chihlimbarului

Secretele și Beneficiile Chihlimbarului

arhivele-fenomen-nikola-tesla_documentar-tradus

Arhivele Fenomen, Nikola Tesla – Documentar Tradus

Fiul lui Dumnezeu în mai multe religii

clarvazatorii-si-abilitatile-metafizice

Clarvăzătorii și abilitățile metafizice

doctor-faustus-si-intelegerea-cu-diavolul

Doctor Faustus și înțelegerea cu diavolul

Craniile alungite din Paracas Peru

Regele Solomon și înțelepciunea sa

a-funny-thing-happened-on the-way-to-the-moon-documentar-tradus

A Funny Thing Happened on the Way to the Moon – Documentar Tradus

Agenda-Ascunsa-Esoteric-Agenda-Documentar-Tradus

Agenda Ascunsă, Esoteric Agenda – Documentar Tradus

Maeștrii din Tibet

educatia-copilului-in-tibet

Educația copilului în Tibet

shinigami-zeii-mortii-in-japonia

Shinigami – Zeii Morții in Japonia

dacia-strabuna-lui-zamolxis-si-a-noastra

Dacia străbună, a lui Zamolxis și a noastră

Călători în timp

Clarvăzătorii lumii moderne şi liderii politici

Undele scalare de formă – Energia Scalară

efectul-sunetului-asupra-materiei-la-inceput-a-fost-cuvantul

Efectul sunetului asupra materiei – La început a fost Cuvântul

de-ce_mintim

De ce mințim ?!

misterele-padurii-hoia-baciu

Misterele pădurii Hoia Baciu – Documentar Tradus

what-the-bleep-do-we-know

Seria What the bleep do we know – Documentar Tradus

Beneficiile uleiului de mandarin

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu sunt voturi încă)

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *