Tel: 0766 245 554
Email: office@energiaconstiintei.roMagnetoterapia
Brăţări Magnetice Terapeutice
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Cristal_Hematit_INOX_BRA002
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_Cupru_cu_Magneti_de_Neodim_BRA023
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_INOX_BRA009
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA021
ORG212
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA022
ORG213
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA006
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA025
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA008
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti de Neodim_BRA020
ORG219
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA007
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA026
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA005
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
ORG217
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA003
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA022
ORG216


Magnetoterapia, cunoscută încă din antichitate, este o metodă eficientă de anihilare a durerilor, dar şi de vindecare a numeroase afecţiuni.


Magnetoterapia este cea mai simplă, ieftină şi nedureroasă terapie cunoscută. Efectul magneţilor asupra organismului uman este benefic, aceştia avînd rolul de a alunga durerile şi, uneori, de a pătrunde pînă la nivelul ţesuturilor ameliorînd şi chiar vindecând diferite afecţiuni. De aceea, trebuie să cunoaştem modul în care trebuie folosit magnetul ca remediu.


   • Cum acţionează magneţii?
Efectul terapeutic al magneţilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cum funcţionează? Prin aducerea cîmpurilor magnetice în apropierea corpului, apar microcurenţi benefici în tot corpul. Aceştia acţionează asupra celulelor, schimbul de oxigen şi absorbţia elementelor nutritive din alimente şi lichide fiind mult mărite.
 
Concentraţia de oxigen în sînge sporeşte cu 200%, provocînd creşterea vitezei de regenerare a ţesuturilor inflamate sau deteriorate şi îmbunătăţind utilizarea oxigenului de către ţesuturi, facilitînd astfel înviorarea şi vindecarea acestora. S-a probat că pot produce o creştere de 20 de ori a numărului limfocitelor B şi T, îmbunătăţind astfel sistemul imunitar.
 
De asemenea s-a constatat o eliminare mai bună şi mai completă a toxinelor din corp. Cei ce au aplicat metoda au observat că senzaţia dureroasă dispare aproape imediat.
De aceea, prima indicaţie a magneţilor este anihilarea durerilor din orice zonă a corpului.
 
 
        

 
  • Acasă sau la serviciu
Tratamentul magnetic îmbunătăţeşte osteogeneza, ajută, grăbind, vindecarea rănilor şi fracturilor, reface rapid ţesuturile, diminuează agregarea legată de globulele roşii şi trombocite şi chiar dizolvă cheagurile de sînge, dinamizează circulaţia periferică, elimină pietrele de la rinichi şi vezica biliară, şi ameliorează sau chiar vindecă boli precum artrita, astmul, eczemele, ulceraţiile, inflamaţiile, paralizia, poliomielita, sciatica, hernia de disc, spondilita.
 
Aplicarea acestei terapii în neurologie a ajutat mulţi pacienţi bolnavi de epilepsie, Parkinson, scleroză multiplă, sindrom neuro-motor, nevralgie post-herpetică, deoarece magnetoterapia îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul creierului şi dizolvă colesterolul. Este deseori folosită pentru tratarea insomniei, a migrenelor, aterosclerozei, a unei memorii slabe.
 
Magnetoterapia previne şi ameliorează cu 50% depresiile, ajută organismul să lupte cu virusurile şi bacteriile. Funcţionează ca antibiotic micşorînd aciditatea şi alcalinizînd ţesuturile din celule. Calmează şi alungă stresul. Un domeniu în care se folosesc cu mare succes magneţii este cel al sportului: plasarea pe o zona afectată, tumefiată sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor şi vindecarea mult mai rapidă.

   • De la brăţări, la aparate speciale
Magneţii se aplică pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Dar trebuie ştiut că acest cîmp magnetic trece şi prin haine, ţesuturi şi oase. Magneţii acţionează în profunzime, ameliorînd, restabilind sau optimizînd funcţionarea organelor şi ţesuturilor. Pe locul aplicării magnetului nu se observă nimic, dar pacientul va simţi o atenuare sau dispariţie a durerilor sau, în alte cazuri, o însănătoşire a organelor bolnave.
 
Atunci cînd aplicăm magneţi pe corp folosim cîmpuri magnetice statice. Fireşte, magnetoterapia nu exclude folosirea medicamentelor alopate sau a fitoterapiei sau homeopatiei. Nu pot beneficia de magnetoterapie: gravidele, pentru că nu se cunoaşte cum acţionează forţa magnetică asupra fătului, bolnavii cu tuberculoză activă, cu psihoze, arterioscleroză severă, dar şi cei care poartă un implant electromedical (pacemaker).
 
 
               Banderole magnetice
 
 
 
   • Rezultate spectaculoase
Există păreri care susţin că magneţii nu au efecte terapeutice concrete.
Dar există şi cercetări care susţin contrariul. Un studiu făcut asupra neuropatiei diabetice periferice - în care nervii mor treptat - a arătat că terapia cu magneţi dă rezultate mai bune decît cea medicamentoasă. Pe de altă parte, 18-20% din cazurile expuse la magneţi prezintă efecte negative cum ar fi gust metalic în gură şi înrăutăţirea simptomelor.
 
Diferite experimente au arătat că plantele ţinute în cîmp magneţic cresc, înfloresc şi dau fructe mai repede decît cele crescute în condiţii normale. Dr. E. K. Maclean din New York a menţionat că a maladia numita cancer, nu se poate dezvolta într-un cîmp magnetic puternic. El a mai arătat că utilizarea magneţilor reface pigmentarea părului şi este de un mare ajutor în menţinerea stării generale de sănătate, vigoare şi tinereţe.

   • Magnetizarea apei de acasă
O terapie la îndemîna oricui este magnetizarea apei acasă. Magnetul trebuie aplicat asupra recipientului cu apă timp de 1-12 ore. Puteţi magnetiza în acest fel orice lichid, inclusiv supa. Se foloseşte, de obicei, bagheta magnetică, cu magneţi bipolari la capăt. Bagheta se ţine în apă.
 
-Efectele benefice ale apei magnetizate sînt numeroase: îmbunătăţeşte semnificativ starea de sănătate prin reglarea funcţionării tuturor organelor interne, înlătură starea de oboseală şi lipsa de vigoare, ameliorează şi reglează procesele digestive, creşte apetitul, elimină toxinele, reglează circulaţia şi tensiunea, echilibrează sistemul nervos, îmbunătăţeşte memoria, activitatea rinichilor, ficatului, ajută la tratarea astmului, tusei, bronşitei, febrei, eczemelor, rănilor, tăieturilor, arsurilor.
 
Dacă agităm bagheta în apă, atunci efectul ei este rapid, după circa 3 minute.
Pe magnet trebuie să aşezăm însă un vas de sticlă sau de plastic, în niciun caz nu vom folosi un vas metalic. Cu această apă pot fi udate şi plantele. În Rusia s-a demonstrat că plantele irigate cu apă magnetizată creşteau cu mult mai repede decât celelalte. Chiar plantele bolnave au putut fi revitalizate după aplicarea unui cîmp magnetic sau după ce au fost udate cu apă magnetizată.
 
 
               Magnetoterapia - Terapia cu magneti 
 
 
 
Ţesuturile plantelor sînt reîntinerite şi pot fi protejate de îngheţ şi de alte pericole.
La o clinică din Leningrad, pacienţilor cu pietre la rinichi sau la bilă li se administrează apă magnetizată pentru eliminarea lor.

   • Bijuterii şi centuri
Magneţii pot fi naturali, cum e piatra de magnetit, sau industriali, dar efectele sînt aceleaşi. Magneţii naturali, denumiţi bare magnetice, se formează din lava topită care vine din interiorul pămîntului şi intră în contact cu azotul din atmosferă. Lava răcită păstrează magnetismul natural al pămîntului. Bijuteriile magnetice conferă energie, vitalitate, bună dispoziţie.
 
Dacă renunţaţi la ele, veţi observa, după cîteva săptămîni, că apar modificări în starea de sănătate. Capacităţile magnetice ale brăţărilor se păstrează cam 10 ani. Acestea sînt recomandate pentru boli ale articulaţiei mîinii, boli ale organelor respiratorii, hipertensiune arterială, dureri de inimă, tahicardii, nevroze.
 
Centura lombară este destinată tratării cu cîmp magnetic permanent în condiţii spitaliceşti şi casnice. Se aplică în regiunea afectată, cu partea magnetică îndreptată spre corp. În afară de discopatie lombară, se mai recomandă în cazuri de nevralgii de origine inflamatorie, dureri repetate apărute după afecţiuni ale coloanei vertebrale.

   • Tălpi şi ochelari
Tălpile magnetice sînt concepute pe principiile medicinei chinezeşti: fiecare organ are un corespondent care rezonează cu un punct în talpa piciorului. Tălpile cresc imunitatea organismului, ameliorează afecţiunile pulmonare, fac să dispară efectele expunerii radiologice, reglează nivelul glicemiei din sînge. Dispar edemele de pe piele.
 
În cazul miopiei, se îmbunătăţeşte vederea. Genuncherul magnetic ia durerile articulare, ajută la vindecarea artalgiilor, artrozelor genunchiului şi artritelor reumatoide. Cotierele sînt recomandate în artroze, artropatie psoriatică, artrite reumatoide de grad mediu şi minim de evoluţie. Ochelarii magnetici acţionează asupra feţei, ajutînd la regenerarea naturală a pielii, mărind efectul cremelor şi măştilor magnetice pentru ten.
 
 
                 Legenda Magnetoterapie 
 
 
 
Sînt recomandaţi pentru îmbunătăţirea tensiunii intraoculare, inlătură insomnia, tratează sinuzita, rinita şi eliberează muşchii de încordare. De asemenea, ochelarii magnetici sînt recomandaţi celor care sforăie. Atunci cînd recurgem la magnetoterapie, trebuie să ţinem cont de următoarele sfaturi: nu se fac duşuri reci şi nici nu se vor mînca alimente reci după tratament.
 
• Despre elementele suplimentare care se mai folosesc în magnetoterapie:
- Germaniul este un detoxifiant de prim ordin. El elimină, metalele grele (cadmiu, mercur, plumb) şi toxinele alimentare din sânge (prin metabolizarea lor mai rapidă). Germaniul previne cancerul. El suprimă activitatea celulelor canceroase prin creşterea aportului de oxigen, blocând astfel malignizarea celulelor normale.
 
Germaniul reduce efectele secundare care apar în urma chimio şi radioterapiei. Ajută la calmarea durerilor chiar şi la pacienţii aflaţi în stadiu terminal al bolii. Produsele care conţin germaniu, au efecte demonstrate în cancerul pulmonar, hepatic, de col uterin, de prostate şi în leucemii. În bolile cardiovasculare germaniul reduce vâscozitatea sângelui şi blochează sinteza colesterolului, ameliorând astfel circulaţia periferică şi de la nivelul creierului.

Prin creşterea aportului de oxigen de către creier, germaniul contribuie şi la instalarea unei stari de confort psihic, a unei gândiri pozitive, la dispariţia oboselii şi la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, germaniul scade tensiunea arterială la bolnavii hipertensivi. Germaniul previne îmbătrânirea deoarece are o acţiune antioxidantă puternică, eliminând radicalii liberi.

- Infraroşu, sunt unde electomagnetice, care nu sunt în spectrul de culori perceput de om. Spectrul infraroşu are lungimi de undă cuprinse intre 760 si 1 milion nanometri. Ochiul nu poate percepe asemenea lungimi de undă. Pentru a înţelege mai bine, grosimea firului de păr uman este de 70.000 nanometri. Undele infraroşii sunt invizibile pentru om, dar le simţim datorită senzorilor extrem de sensibili aflaţi pe suprafaţa pielii.

Raza infraroşie cu lungime de undă lungă este parte componentă a luminii emanate de soare, nu este vizibilă cu ochiul liber, dar este simţită ca energie termică sau căldură în momentul în care aceasta penetrează pielea.
 
 
                 Magnetoterapia 
 
 
Radiaţiile infraroşii sunt benefice pentru sănătate şi sunt uşor absorbite de corpul uman fiind recunoscute în lumea medicală pentru eficientizarea activităţii fiziologice la nivel celular. Aceste raze îmbunătăţesc sistemul imunitar al omului. Radiaţiile infraroşii ajută la reglarea echilibrului termodinamic al organismelor vii, stimularea circulaţiei capilare, fapt important pentru un aspect frumos, tânăr şi moale al pielii; ameliorarea bolilor de piele, ale inimii şi a vaselor de sânge; neutralizarea efectelor negative ale câmpurilor toxice şi electromagnetice;

- Turmalina (turmalinul) este un cristal semipretios de siliciu cu o structură chimică variabilă, complexă, ce cuprinde atomi de aluminiu şi bor, recunoscut pentru proprietăţile lui terapeutice şi protectoare, folosit din vremuri străvechi. Turmalina este încă un dar pe care Dumnezeu l-a dăruit oamenilor spre însănătoşire şi ajutor, turmalina fiind considerată a atrage şi menţine prosperitatea.
 
Sri Lanka este una dintre ţările în care oamenii au cunoscut şi apreciat calităţile turmalinei, denumirea acestui cristal în limba sinhaleza (turamali) având semnificaţia de "piatra care atrage cenuşa".

- Ioni negativi sunt particule încărcate electric, rezultaţi ca urmare a acţiunii unei cantităţi suficiente de energie asupra unor molecule ca CO2, O2, H2O, astfel incât acestea pierd sau câştigă un electron. Electronul liber, se cuplează cu o moleculă alăturată care se transformă în ion negativ. Molecula originală din care a plecat electronul devine acum ion pozitiv.
 
La rândul lor ionii formaţi interferează cu particule de praf şi alţi factori din atmosferă formând particule mai mari. Particulele încărcate negativ (maximum 12 molecule de gaz, legate de un atom sau moleculă încărcat electric) au o durată mică de existenţă , fiind în schimb deosebit de mobile.

   • Terra, un magnet indispensabil
Viaţa noastră biologică are şi o componentă magnetică dată de forţa de atracţie a Pămîntului. Astronauţii, lipsiţi de acţiunea cîmpului magnetic terestru, la întoarcerea din spaţiu, au remarcat apariţia osteoporozei şi a unor depresii puternice. Simptomele şi-au micşorat intensitatea prin tratare cu cîmpuri magnetice. Construirea unora artificiale în interiorul navelor spaţiale a redus considerabil apariţia acestor afecţiuni.
 
 
               Bratari Magnetice, Terapeutice, Medicinale, INOX 
 
 
În prezent, din cauza industrializării masive, cîmpul magnetic al pămîntului este cu 50% mai redus decît acum 500 de ani. Clădirile din beton şi fier, drumurile de asfalt, automobilele, smogul electronic, undele rodio-tv reduc la jumătate efectele magnetismului teluric. De aceea, suplimentarea cîmpului magnetic cu ajutorul magneţilor nu poate fi decît benefic.

   • Şi regii poartă magneţi
Regina Cleopatra purta pe frunte un talisman magnetic pentru a-şi păstra tinereţea şi frumuseţea. Regina Elisabeta I, care suferea de artrită, a fost vindecată de doctorul ei personal cu ajutorul magneţilor. Mozart a fost atît de încîntat de succesele lui Mesmer în vindecare, încît a menţionat în opera sa „Cosi fan tutte" puterea eficientă a magnetului. În zilele noastre, Bill Clinton şi Anthony Hopkins sînt convinşi de efectele pozitive ale terapiei cu magneţi.

   • Legenda lui Magnes
Un păstor, pe numele Magnes, îşi ducea turma pe muntele Ida. Fiind încălţat cu sandale cu talpă de fier, a constatat că nu mai poate, decît cu mare greutate, să-şi dezlipească picioarele de pămînt. Şi-a împărtăşit necazul prietenilor din comunitatea în care locuia. După ce s-au dezmeticit, au botezat mineralul respectiv „piatra lui Magnes" (magnet).


   • O terapie străveche
Multe dintre popoarele străvechi cunoşteau puterea magică a magnetului, acesta fiind purtat sub formă de amulete, despre care se ştia că îndepărtează durerile. În Vede, scrierile sfinte ale indienilor, este descrisă utilizarea magneţilor pentru oprirea sîngerării şi pentru tratarea anumitor probleme ale organismului feminin.
 
În secolul XVI, alchimistul şi medicul Paracelsus a observat că magnetul poate vindeca majoritatea inflamaţiilor şi ulceraţiilor şi multe boli ale intestinului şi uterului şi că este util atît în boli interne, cît şi externe. În secolul XVIII, dr. Samuel Hahneman, părintele homeopatiei, afirma: „O baghetă magnetică poate să vindece rapid şi definitiv o boală severă, dacă este adusă în apropierea corpului". Dormind cu capul spre nord, ne supunem efectelor benefice ale magnetismului terestru.

   • Care e cel mai bun magnet?
Rezultatele benefice ale magnetoterapiei sînt condiţionate de mai multe elemente:
- puterea magnetului. Între 600-2.000 Gauss, apar efectele pozitive în tratarea bolilor. Magneţii mici (300-500 gauss) se bucură de succes în managementul durerii. Puterea magnetului este dată şi de materialul din care este realizat (neodim, de exemplu, în aliaj cu samariu, cobalt şi boroniu).
 
 
- mărimea magnetului. Este în strînsă dependenţă de mărimea cîmpului magnetic dezvoltat şi deci, de puterea lui.
- tipul magnetului: de aplicat pe piele sau transformat în obiecte purtătoare de magnetism: brăţări, cercei, coliere.


Brăţări Magnetice Terapeutice
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Cristal_Hematit_INOX_BRA002
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_Cupru_cu_Magneti_de_Neodim_BRA023
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_INOX_BRA009
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA021
ORG212
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA022
ORG213
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA006
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA025
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA008
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti de Neodim_BRA020
ORG219
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA007
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA026
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA005
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
ORG217
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_Magneti_Neodim_Placata_Aur_18K_INOX_BRA003
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA024
Bratara_Magnetica_din_Titan_cu_Magneti_din_Neodim_Germaniu_Infrarosu_Ioni_Negativi_BRA004
Bratara_Magnetica_Terapeutica_Medicinala_din_CUPRU_cu_Magneti_de_Neodim_BRA022
ORG216

COMENTARII


[ postat de Cardei Mariana, 27.09.17 15:53 ]

Intrebare - dacă plouă și mă udă sau daca în timp ce mă spal pe mâini sau fac duș mi se uda brațara - sunt afectați magneții?
Inca nu am folosit brațara și vreau să știu. Rog răspuns.

reply


[ postat de EnergiaConstiintei.ro, 28.09.17 18:10 ]

Nu va faceti griji, bratarile din inox si titan nu oxideaza la contactul cu apa. Iar bratarile din cupru, sunt protejate cu un strat protector de lac, pentru evitarea innegririi pielii la contactul cu cupru. Cat despre magnetii de pe bratarele, sunt sigilati cu solutie de rasina epoxidica, pentru evitarea desprinderii de pe bratarele.

reply


[ postat de Mirela, 26.12.17 11:04 ]

As dori sa stiu pe ce mana se poarta bratara de cupru cu magneti.

reply


numele tău*

adresa de email*

comentarii*
Poţi folosi aceste taguri HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

nu sunt robot*
 
notă la comentariu