Carnivor vs Vegetarian

Lumea ştiinţifică demontează vechi mituri legate de alimentaţie! Un prim pas real către dobândirea sănătăţii şi vieţii îndelungate.

Într-o lume în care ne este din ce în ce mai greu să deosebim adevărul de minciună, din motive lesne de înţeles, precum este, spre exemplu, în ceea ce priveşte domeniul alimentar, publicitatea convingătoare şi persistenţa, în privinţa diverselor produse, nu ne mai mirăm deloc atunci când aflăm că studiile oamenilor de ştiinţă nu se îndreaptă doar către aspecte ale existenţei necunoscute încă, ci şi către acele aspecte ale aceleiaşi existenţe, despre care credeam că ştim totul.

 

Alimentele organice

A ne hrăni, ne pare tuturora, în mod evident, poate unul dintre aspectele vieţii noastre despre care credem că ştim tot ceea ce ne poate aduce mulţumire şi saţietate, doar pentru că „ştim” ce alegeri să facem în acest sens, în acord cu gustul, cu pofta ce o avem.

Şi pentru că unul dintre aspectele cele mai discutate în privinţa alimentaţiei, în ultimii ani, este aspectul referitor la hrana care nu ar mai fi deloc una sănătoasă. Din pricina modului în care este procesată, ne vom opri în primul rând la mult discutata hrană organică. Despre aceasta ştim că este produsă fără a fi folosite substanţe chimice precum pesticide, ierbicide, hormoni de creştere, fertilizatori chimici, solvenţi industriali sau aditivi alimentari. Toate aceste adaosuri chimice în alimente, transformându-ne alimentaţia în ceea ce a fost numit hrană otrăvită.

Tocmai în privinţa alimentelor organice, despre care se credea că sunt cele mai sănătoase

…ştiinţa vine şi infirmă bunul renume pe care îl are, atrăgându-ne în mod expres atenţia asupra faptului că nici această alimentaţie nu ar mai fi una sănătoasă. Asta pentru simplul motiv că în toate fermele unde acest gen de hrană este obţinută, s-ar folosi chimicale care ar fi derivate din produse naturale. Da, dar derivate care nu în puţine cazuri sunt incriminate ca fiind mult mai periculoase prin ele însele şi pentru mediu. Asta față de produsele de sinteză chimică adăugate alimentaţiei obişnuite din comerţ.

mancare-organica

Alimente organice 100%

Iar în acest context, ceea ce trebuie ştiut în primul rând despre mâncarea organică, este faptul că piaţa mâncărurilor organice s-a transformat în ultimii ani într-o industrie de miliarde de dolari. Companiile internaţionale achiziţionează companiile organice mici, naţionale. Acest lucru este foarte puţin cunoscut şi, deşi aparent este păstrat modul de obţinere al hranei organice, pe care îl utilizau vechile compani, lucrurile se schimbă treptat şi rapid ulterior. Asta deoarece, pentru a obţine o cantitate uriaşă de hrană, se recurge tot la vechile modalităţi de obţinere.

Stimularea creşterii salatei verzi sau a puiului de găină, cu hormoni de creştere, antibiotice, pesticide, fertilizatori chimici şi nu numai… Modul în care marile companii profită în mod indiscutabil de pe urma achiziţionării companiilor naţionale cunoscute, se datorează renumelui pe care şi-l adaugă odată cu noua achiziţie. Este vorba de statulul conform căruia compania este una în continuare producătoare de alimentaţie organică, sănătoasă, bună. Acesta este doar unul dintre miturile pe care au dorit cei cu adevărat interesaţi de sănătatea populaţiei, precum unii oameni de ştiinţă, să îl demonteze.

Sănătos este până la urmă, în materie de alimentaţie, ceea ce cultivi cu mâna ta, având certitudinea că sămânţa, spre exemplu, nu este una modificată genetic. La animale, poţi avea certitudinea că le-ai hrănit într-un ritm obişnuit, cu o hrană obişnuită şi specifică, fără a adaugă în aceasta, aditivi, feritilizatori, hormoni şi conservanţi.

 

Mituri despre triptofan

Mergem mai departe şi ne oprim la un alt mit pe care oamenii de ştiinţă au vrut să îl demonteze şi anume, acela privitor la afirmaţia conform căreia triptofanul ar fi capabil să inducă relaxare şi somnolenţă organismului uman. Triptofanul este un aminoacid esenţial – aminoacizii sunt substanţe organice pe baza cărora, în urma reacţiilor metabolice, de obicei se construiesc şi se degradează proteinele, care ajută creierul să se relaxeze, producând senzaţia de somnolenţă.

efectul-triptofanului

Efectul Triptofanului

În anumite medii ştiinţifice se consideră că a consuma anumite tipuri de carne, nu este unul dintre cele mai indicate lucruri, pentru că acestea, conţinând în cantităţi mai mari triptofan, ne-ar face în timp mai leneşi, somnolenţi, relaxaţi. Carnea cea mai incriminată în acest sens, este carnea de curcan, care prin faptul că ar conţine o cantitate importantă de triptofan, ar avea un efect total nedorit asupra metabolismului, încetinindu-l, precum ar încetini şi funcţiile creierului, făcându-ne să fim mult mai lenţi în reacţii, prea relaxaţi.

Oricum, ideea generală despre carne în mediile ştiinţifice ale ultimilor ani nu mai este de mult una laudativă, precum a fost în vechea medicină alopată, a deceniilor trecute, în care se considera că a consuma carne este absolut necesar pentru a aduce corpului un plus de energie, de putere, datorită proteinelor conţinute de carne. Dimpotrivă, este demonstrat ştiinţific, consumul de carne îmbătrâneşte prematur organismul uman, organism care nu a fost creat să fie carnivor, ci dimpotrivă, organismul uman ar funcţiona la parametrii maximi şi în cele mai bune condiţii, fără a dezvolta afecţiuni importante, ori chiar deloc, doar în prezenţa hranei vii, nepreparată termic şi în prezenţa unui stil de viaţă viu.

Mişcare, activităţi în aer liber, gândire pozitivă şi nu numai!

Vechea credinţă a necesităţii consumului de carne a apărut pe fondul necunoaşterii faptului că, necesarul de proteine pentru organismul uman, poate fi obţinut fie şi doar din legume, pentru simplul motiv că tot astfel cum Provitamina A, odată intrată în organism se transformă în vitamina A.

Şi proteinele vegetale, odată intrate în organism, se transformă în proteine animale, în urma proceselor metabolice specifice, acest lucru demontând din temelii ideea că este necesar să mâncăm carne pentru a obţine aportul necesar de proteine!
Şi da, consumul regulat de carne ne încetineşte funcţiile organice, inclusiv pe cele ale creierului, nu doar din cauza prezenţei triptofanului în compoziţia ei, dar mai ales din pricina a ceea ce generează în organism, fiind greu digerabilă şi creând o serie de deşeuri metabolice extrem de toxice în urmă procesului de digestie!

miscare-activitate-fizica-alergare

Vegetarian sau Omnivor

Şi iată cum, mitul care ne împingea până nu de mult să consumăm carne, mai ales atunci când suntem bolnavi, este demontat din temelii, demonstrându-se în lungi descrieri de ordin ştiinţific, faptul că este chiar periculos să consumăm hrană greu digerabilă, precum carnea, aliment generator de mari cantităţi de toxine şi de aciditate, ceea ce ar slabi de fapt organismul şi i-ar inactiva sever anumite capabilităţi, precum cele ale sistemului imunitar, punându-l pe acesta din urmă, de fapt, în imposibilitatea de a lupta cu afecţiuni cronice şi grave, precum cancerul.

Din ce s-au născut anumite mituri este lesne de înţeles, cel puţin în aparenţă, dar a urma învăţăturile acestora în condiţiile în care chiar ştiinţa îşi reevaluează afirmaţiile şi care acum sunt recunoscute ca fiind eronate, ne-ar situa doar în ipostază nefericită şi dureroasă a ignoranţei fatidice care face încă posibilă boala ca mod de viaţă şi neîmplinirile constante ca destin acceptat.

Hrana între știință și tradiție

Ştiinţa evoluează, viaţa capătă noi valenţe, percepţia umanităţii asupra propriei sale existenţe se schimbă radical de la an la an. Iar ceea ce avem de învăţat, în primul rând din acest mers al lucrurilor, este faptul că, ceea ce consideram până mai ieri de neschimbat, poate că, de fapt, trebuie schimbat rapid şi conştient, că anumite credinţe şi prejudecăţi, de ordin alimentar şi nu numai, reprezintă în lumina noilor descoperiri doar componente ale unui stil de viaţă aparent trecut şi încă leneş.

Cine ştie, generat de modul de a se hrăni al generaţiilor trecute, tributare tradiţiilor de orice fel şi deloc dornice de a schimba ceea ce în mod evident trebuia schimbat, un mod de viaţă inconştient şi neasumat, prin cunoaştere şi conştientizare. Cel puţin în privinţe alimentare, unde, de multe ori, a satisface gustul este direct proporţional cu durata şi calitatea vieţii noastre.


 

Articole recente

perceptia-umana

Percepția umană și teoria haosului

extracorporalitatea-sau-proiectia-astrala

Extracorporalitatea sau proiecția astrală

sistemul-educational-este-depasit-documentar-tradus

Sistemul educațional este depășit – Documentar Tradus

guvernul-fantoma-shadow-government-documentar-tradus

Guvernul Fantomă, Shadow Government – Documentar Tradus

povestea-lui-dumnezeu-documentar-tradus

Povestea lui Dumnezeu, The Story of God – Documentar Tradus

evolutia-spirituala-evadarea-din-matrix

Evoluția Spirituală, Evadarea din Matrix – Documentar Tradus

blestemul-lui-tutankhamon

Blestemul lui Tutankhamon – Documentar tradus

Insule misterioase

misterele-de-la-casa-alba

Misterele de la Casa Albă

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Varza

Ursitoarele și Avestiția

Radicalii Liberi și Antioxidanții

Proiectul american Ice Worm

sfidatorul-lo-sfidante-documentar-tradus

Sfidătorul, Lo Sfidante – Documentar Tradus

subjugarea-umanitatii-prin-frauda-si-inselaciune-documentar-tradus

Subjugarea Umanității prin fraudă și înșelăciune – Documentar Tradus

kymatica-la-inceput-a-fost-cuvantul-documentar-tradus

Kymatica, La început a fost cuvântul – Documentar Tradus

ungrip-scapat-din-gheare-documentar-tradus

UNGRIP Scăpat din gheare – Documentar Tradus

pilda-fericirii

Pilda fericirii

Postul și sănătatea

Efectul placebo vs efectul nocebo

hematitul-piatra-sangelui

Hematitul, cristalul sau piatra sângelui

corporatiile-au-subjugat-lumea

Corporațiile au subjugat lumea – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – prazul și morcovul

televiziunea-savuroasa-otrava-documentar-tradus

Televiziunea, Savuroasa OTRAVĂ – Documentar Tradus

spatiul-spiritului-calatorie-in-constiinta-spirit-space-documentar-tradus

Spațiul Spiritului, Spirit Space – Documentar Tradus

Istoria secretă a pământului și zodiacul

Demonul Crațius și moneda fericirii

Care este scopul vieții pe pământ

evolutionismul-este-o-farsa

Evoluționismul este o farsă – Documentar Tradus

Geometria Sacră Floarea Vieții – Documentar Tradus

john-of-god-joao-de-deus

John of GOD (Joao de DEUS) – Documentar Tradus

leacuri-babesti

Leacuri băbești – Ouăle

dacii-foloseau-psihotropice

Dacii foloseau psihotropice

adevărata-magie-vrăjitoria-și-vrăjitoarele

Adevărata magie, vrăjitoria și vrăjitoarele

Magia Clopotelor

proiectul-10-10-10-pilula-sau-perceptie

Proiectul 10-10-10 – Documentar Tradus

biologul-bruce-lipton-despre-spiritualitate

Biologul Bruce Lipton, despre spiritualitate – Documentar Tradus

Fericirea și anxietatea

Întâlniri misterioase în spațiul cosmic

solomonarii

Solomonarii

citirea-fetei

Citirea feței

Razboiul-Parapsihologic

Războiul Parapsihologic – Documentar Tradus

Oamenii preistorici comunicau prin telepatie

tuneluri_secrete_in_bucuresti

Tuneluri secrete în București

Alimente benefice pentru inimă

papaji-ramai-tacut-documentar-tradus

PAPAJI – Rămâi tăcut – Documentar Tradus

cei-patru-calareti-ai-apocalipsei

Cei patru călăreți ai apocalipsei

pentagrama-si-pentaclu

Pentagrama și Pentaclu

din-legile-lui-zamolxe

Din legile lui Zamolxe

Misterele neelucidate, care au făcut posibilă viața

Este realitatea în care trăim, una virtuală?!

misterul-lui-tutankhamon

Misterul lui Tutankhamon – Documentar Tradus

Care este momentul în care devenim oameni?!

sanatatea-se-invata

Sănătatea se învață

beneficiile-cuprului

Beneficiile Cuprului

Mișcarea NEW AGE și aspectele negative

cum-sa-alungam-grijile

Cum să alungăm grijile

Metode sănătoase anti-cancer

tratament-albine

Albinele – Terapie naturală împotriva paraziților

investeste-timp-in-sanatate

Investește timp în sănătate

beneficiile-meditatiei

Beneficiile meditației

Beneficiile usturoiului

beneficiile-telinei

Beneficiile țelinei

paranormal

Evenimente paranormale

batranul-maestru

Pilda călătoriei celor trei

Radicalii liberi

Intretinerea-bijuteriilor-2

Întreținerea Bijuteriilor

Spectrul_electromagnetic

Spectrul Electromagnetic și Radiația Electromagnetică

Kundalini-Yoga

Energiile Vitale ale Corpului Uman

energia-orgonica

Energia orgonică scalara, esenţială pentru sănătate

apa-alcalina-ionizata-restructurataapa-alcalina-ionizata-restructurata

Ce este Apa Alcalină Ionizată şi Restructurată

Ionii_Negativi

Ionii Negativi, Anionii sau Aeroionii

Forma Universului Scalar de Torsiune

Universul si forma sa geometrica identica cu cea a campului de torsiune

Magnetoterapia

Magnetoterapia

Pandantive-Scalare-Cuantice-Generatoare-de-Ioni-Negativi-si-Protectoare-Impotriva-Radiatiilor-Electromagnetice

Pandantiv Scalar Cuantic Protector Împotriva Radiaţiilor Electromagnetice

oxigenul si ozonul

Calităţile Ozonului

Beneficiile Păpădiei

Puterea-se-afla-in-maineile-voastre

Toată puterea de care aveți nevoie, se află în mâinile voastre!

busuiocul

BUSUIOCUL – Planta protectoare care aduce dragostea și belșugul

Vaccinarea-si-profitul-confirmarea-medicilor

Vaccinarea și profitul – CONFIRMAREA MEDICILOR

Carnivor vs Vegetarian

Hrana noastră cea de toate zilele

Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *