oxigenul si ozonul

Istoricul ozonului:

   • 1840 – descoperit de Schönbein.
   • 1893 – este utilizat ca dezinfectant în apa de băut.
   • 1906 – la Nisa, în Franța s-a construit prima fabrică de purificare a apei care utilizează ozon.
   • 1909 – folosit ca un conservant alimentar pentru depozitarea cărnii la rece.
   • 1939 – recunoscut că previne creșterea drojdiei și mucegaiului în timpul depozitării de fructe.
   • 1982 – Asociaţia internaţională de apă îmbuteliată (IBWA) prevede ca la îmbutelierea apei să se folosească ozon.
   • din 1984, la toate Jocurile Olimpice piscinele de concurs au fost curățate cu ozon.
   • 2000 – aprobat de FDA și USDA. EPA – acceptare dezinfecție prin Regulament (produs-DBPR).
     Nota: USDA – U.S. Department of Agriculture; FDA – U.S Food and Drug Administration; EPA – U.S. Environmental                    Protection Agency

 

 

Viaţa este preţioasă iar sănătatea stă la baza oricărei activităţi; dacă avem un organism sănătos vom avea energie să ne atingem aspiraţiile şi idealurile. În epoca actuală există o explozie a descoperirilor ştiinţifice, acestea aducând societăţii şi omenirii un standard înalt al vieţii materiale

Dezvoltarea economică a adus societăţii bogăţie, dar din păcate, în lumea actuală, datorită creşterii populaţiei globului, s-a ajuns la folosirea în exces a resurselor naturale, astfel încât aerul, apa şi alimentele au ajuns deosebit de poluate. Speranţa de viaţă şi sănătate a oamenilor este astăzi din ce în ce mai greu de atins.

Fiecare organism viu, pentru a-şi menţine viaţa şi sănătatea, nu se poate dispensa de trei elemente principale : aerul, apa şi alimentele. Aerul este elementul principal pentru menţinerea existenţei oricărui organism viu. Dacă omul este privat de aer, în câteva minute moare. Dacă organismul uman este privat de oxigen se va îmbolnăvi de diverse boli.

Sursele de poluare ale aerului sunt multiple, în principal fiind: distrugerea naturii, tăierea pe scară largă a pădurilor, poluarea produsă de gazele de eşapament ale automobilelor, gazele şi praful produse de întreprinderile chimice, putrezirea gunoaielor, ect. Oamenii, nu au cum să respire aer proaspăt şi curat în acest mediu.

Oamenii care respiră aer poluat şi beau apă poluată cu clor din marile oraşe, vor fi afectaţi, cu timpul aparând probleme de sănătate cum ar fi: bolile cardio-vasculare, respiratorii, bolile alergice ale pielii, etc.. Apa este sursa de viaţă a omenirii şi omenirea nu poate exista o singură zi fără apă. Organismul uman este constituit în proporţie de peste 80% din apă. Dacă organismul uman pierde 10% din apă vor apăre manifestări anormale.

Scăderea cantităţii de apă ingerată va produce în primul rând scăderea cantităţii de urină produsă, după care va apare concentrarea sângelui, scăderea apei din ţesuturile organismului provocând moartea ţesuturilor şi celulelor, datorită lipsei de apă. Noi trebuie tot timpul să ingerăm o anumită cantitate de apă pentru a ne menţine sănătatea.

 


Aveţi mai jos câteva modele de Generatoare de OZON:


Dar sănătatea organismului uman este influenţată şi de materialele organice şi anorganice din apă

Deci, nu putem neglija importanţa calităţii apei pentru organismul uman. În prezent populaţia foloseşte ca apă potabilă, în principal apa plată, dar apa plată este dezinfectată antibacterian cu ajutorul clorului, putând produce substanţe cancerigene, cum ar fi compuşii halogenaţi.
Cauzele poluării resurselor de apă sunt foarte multe, în principal menţionăm: insecticidele, îngrăşămintele chimice, produsele de excreţie animală, detergenţii, apa reziduală menajeră, apa reziduală industrială, apa reziduală din industria chimică, gunoaiele din oraşe, poluarea secundară produsă de fosele clădirilor civile, etc.   Folosind timp îndelungat apa poluată, organismul uman se va îmbolnăvi de boli ale pielii, artrită, neuropatie, boli ale rinichilor, etc.
Hrana este sursa de energie de care organismul uman nu se poate dispensa, în principal fiind obţinută din: cereale, legume, fructe, peşte, carne. Astăzi noi promovăm hrana ecologică, dar în viaţa de zi cu zi sunt foarte puţine produse cu adevarat naturale, ecologice. Odată cu creşterea populaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a crescut şi necesarul zilnic al oamenilor de alimente.
În consecinţă cultivatorii şi crescătorii, pentru a mări producţia şi a micşora pagubele produse de dăunători, folosesc pe scară largă insecticidele, îngrăşămintele, hormonii de creştere, antibioticele, substanţele de creştere, iar când oamenii se hrănesc cu aceste produse vor ingera mai mult sau mai puţin resturi de insecticide, hormoni, antibiotice, bacterii şi viruşi patologici dăunători organismului uman.

Metoda tradiţională de spălare nu poate în nici un caz să elimine aceste insecticide, fertilizatori, bacterii şi viruşi

Ingerarea timp îndelungat a acestor alimente va provoca diverse boli, cum ar fi: boli ale sistemului digestiv, boli cardio-vasculare, boli ale pielii, cancer, dezvoltare precoce, etc. În concluzie, calitatea aerului, apei şi alimentaţiei influenţează direct gradul de sănătate al fiecaruia dintre noi. Noi trebuie să ştim că, dacă nu suntem bolnavi, nu înseamnă că suntem perfect sănătoşi.

 

OZONUL - Poluarea

OZONUL – Poluarea

 

Principiul prevenirii bolii este mai important decât tratamentul acesteia

Astăzi, ştiinţa cunoaşte o dezvoltare puternică şi rapidă, medicina a facut progrese substanţiale, nivelul de trai al oamenilor creşte pe zi ce trece, dar bolile sunt din ce în ce mai multe. De ce oare se întamplă aşa? Principalul motiv se datorează poluării mediului înconjurător şi calităţii necorespunzatoare a nutrienţilor din alimente.
Dacă vrem sănătate şi siguranţă fără să neglijăm cariera, fiind orăşeni aflaţi între ciocan şi nicovală, ce putem face pentru a le avea pe toate?
• Acest produs mai poate fi folosit:
– în casă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut de fum, al animalelor, etc;
– distruge cele mai periculoase bacterii, ajutând la prevenirea multor boli.Acest produs va aduce beneficii atât dvs. cât şi întregii familii !• Caracteristicile ozonului :
Ozonul are formula chimică O3, este creat din combinarea a 3 atomi de oxigen. Are o capacitate de oxidare care este deosebit de utilă în dezinfecţie şi sterilizare. Poate distruge majoritatea bacteriilor şi viruşilor din apă şi din aer. Ozonul este o componentă importantă a atmosferei. Atmosfera conţine 0,01-0,04 ppm din ozon, care echilibrează nivelul bacteriilor şi mucegaiul în natură.

Ozonul este creat şi în urma descărcărilor electrice din natură, în timpul furtunilor

Descărcarea electrică produce acel miros plăcut, perceput ca aer curat. Molecula de ozon este instabilă şi tinde să se transforme repede în molecule de oxigen. De aceea ozonul este un bun purificator pentru aer şi apă. Moleculele din ozon prin combinarea cu alţi compuşi oxidează componentele organice şi le transormă în componente inofensive.

 

Ozon - Descarcari Electrice

Ozon – Descarcari Electrice

 


Aveţi mai jos câteva modele de Generatoare de OZON:


 

Pentru că ozonul se transformă în oxigen, este considerat lipsit de toxicitate şi ECOLOGIC în comparaţie cu dezinfectantele chimice. Ozonul este cel mai curat (ECOLOGIC) oxidant şi dezinfectant

 

 • Avantajele ozonului:

   • ozonul este cel mai puternic oxidant și dezinfectant disponibil pentru tratamentul soluţiilor apoase, amestecurile gazoase și ucide agenții patogeni în câteva secunde în raport cu câteva minute pentru alți oxidanți.
   • este parţial solubil în apă și suficient de solubil și stabil, astfel încât proprietățile sale de oxidare sau de dezinfectare pot fi utilizate în întregime.
   • după ce stratul de ozon se oxidează sau dezinfectează, el se descompune în oxigen.
   • ozonul reacţionează cu o mare varietate de compuși.
   • nu poate fi stocat și trebuie să fie generat, nu oxidează deoarece nu se poate depozita.
   • ozonul în faza gazoasă este un deodorant dovedit pentru o varietate de materiale cu miros.
   • aplicarea stratului de ozon la orice mediu (lichid sau gazos) nu necesită adăugarea altor substanțe chimice.
   • nu afectează pH-ul.
   • îmbunătățește coagularea materialelor organice, îmbunătățind astfel filtrarea

 • Avantajele ozonului în combinaţie cu apa:

Ozonul în combinaţie cu apa are avantajul de a îndepărta gustul sau mirosul din apa potabilă.
Iar, ozonul în contact cu apa uzată poate să:
   • dezinfecteze;
   • indepărtează mirosurile;
   • indepărtează culoarea;

 

oxigen-ozon

oxigen-ozon

 


Ozonul nu poate fi stocat, prin urmare acesta trebuie să fie generat și se dizolvă în apă la fața locului, la o rată de consum. Ozonul este generat ca un gaz care trebuie să fie dizolvat în apă. Un dispozitiv de amestecare este necesar pentru ca gazul de ozon să se dizolve în apă eficient.


   • Difuzoare Buble:

Difuzoarele Buble sunt cea mai veche și simplă metodă pentru dizolvarea ozonului în apă. Acesta este un dispozitiv poros special conceput pentru introdugerea gazelor în apă, care se montează în partea de jos a unei coloane de apă pentru a permite bulelor să se dizolve în apă și să se ridice încet în partea de sus a coloanei.
Dimensiunea porilor de difuzor va afecta dimensiunea bulei de gaz. Două bule mai mici au o suprafață mai mare decât o bulă din același volum de gaz. Suprafața mai mare va realiza contactul îmbunătățit cu bula de gaz și apă, prin urmare, crește rata de transfer de ozon în apă.
Este important ca atunci când alegi un difuzor Buble acesta să aibă cea mai mică dimensiune posibilă a porilor.

  • Coloana de apă

Înălțimea coloanei de apă, care va fi ozonată, va afecta eficiența transferului de masă de ozon foarte mult. Difuzorul trebuie să fie plasat în partea de jos a apei (la fundul vasului), în acest fel bula de gaz trebuie să parcurgă o distanţă mai mare în cadrul coloanei de apă înainte de evadarea în spațiu.

 • Dezavantajele ozonului:

Ca orice oxidant, ozonul are și părţi negative, care apar la utilizarea abuzivă:
   • degradează materialele;
   • poate afecta persoane, animale de companie, plante;
   • oxidează materiale;

 

oxigenul si ozonul

oxigenul si ozonul

 


Aveţi mai jos câteva modele de Generatoare de OZON:


 

Ozonul este o moleculă instabilă care se schimbă rapid înapoi la oxigen

În aer se descompune (are jumătate de viață) in 20-60 minute, în funcție de temperatura și umiditatea aerului ambiant. Perioada de înjumătățire în apă curată este aproximativ aceeași.
Notă: calitatea, temperatura, pH-ul și apa vor afecta timpul de înjumătățire.
Ozon nu poate fi stocat sau transportat, ci trebuie să fie generat. Acest lucru necesită echipamente generatoare de ozon. Ar fi ideal dacă stratul de ozon ar putea fi ambalat și la fața locului livrat, dar nu se poate.
Deoarece ozonul nu pot fi stocat, nu este posibilă existenţa unui volum mare cu potențial periculos, oxidant, cum ar fi pentru clor sau hipoclorit (acesta fiind un avantaj).

 • Proprietăţile ozonului:

Ozonul este unul dintre cei mai puternici oxidanţi utilizaţi în aplicații pentru apă și aer.
Comparati ozonul (O3) cu oxigenul (O2) in tabelul de mai jos:

Proprietăţi
Ozon (O3)
Oxigen (O2)
Greutate moleculară
48
32
Culoare
Albastru
Incolor
Miros
Miros după furtună
Inodor
Solubilitatea în apă (0-grade C)
0.64
0.049
Densitate (g/l)
2.144
1.429

   • Ozon gazos:

Temperatura
Timp
-50 Gr. Celsius
3 luni
-35 Gr. Celsius
18 zile
-25 Gr. Celsius
8 zile
20 Gr. Celsius
30 minute
120 Gr. Celsius
3 minute
250 Gr. Celsius
1.5 secunde

 

 

 • Ozon dizolvat in apă:

Temperatura
Timp
15 Gr. Celsius
120 minute
20 Gr. Celsius
80 minute
25 Gr. Celsius
60 minute
30 Gr. Celsius
30 minute
35 Gr. Celsius
5 minute
Un raport temperatura/minut al ozonului

 • Unităţi de măsură pentru ozon

ppm = părți pe milion
Indică câte părți de ozon se află într-un interval de 1 milion de părţi totale de gaz.
De exemplu: 1 ppm de ozon înseamnă că 1 parte de ozon este într-un milion de părţi de gaz. Ppmv = indică părți pe milion din volum.
Cel mai frecvent, ozonul se măsoară în ppm și este utilizat pentru a măsura ozonul în aer și ozon dizolvat în apă.

ppb = părţi pe miliard
Acest lucru indică același lucru ca și ppm, se schimbă doar milioane la un miliard. De exemplu: 0,1 ppm = 100 ppb.

mg / l = miligrame pe litru de ozon
Este o masură de concentrare. Acest lucru indică câte miligrame de ozon, există într-un litru din volumul total. Mg / l pot fi folosite pentru a indica concentraţia de ozon în gaz sau lichid.
1 mg / l de ozon = 1 ppm de ozon in apă.
Datorită densității aerului acesta nu mai este valabil și 1 ppm de ozon = 2140 mg / l. Acesta este un termen comun folosit pentru a măsura cantitatea de ozon dizolvat în apă.

Aveţi mai jos câteva modele de Generatoare de OZON:


ug / ml = micrograme per mililitru

Este o masură de concentrare. Acest lucru indică câte micrograme de ozon se află într-un mililitru din volumul total. Ug / ml poate fi utilizat pentru a indica concentraţia de ozon în gaz sau lichid.
1 ug / ml = 1 mg / l – acești termeni sunt egali, nu și de conversie.

g / m 3 = grame de ozon pe metru cub

Este o măsură de concentrare. Acest lucru indică câte grame de ozon, există într-un metru cub din volumul total. Acest lucru poate indica un volum de gaz sau lichid. g / m 3 este cel mai frecvent utilizat pentru a măsura concentrația de ozon în curentul de gaz.
1 g / m 3 = 1 mg / l = 1 ppm de ozon in apă
1 g / m 3 = 467 ppm de ozon în aer

% din greutate (în procente de greutate)

Este o măsură de concentrare. Acest lucru indică procent (%) din stratul de ozon în apă sau gaz.
Aceasta este o metodă foarte comună pentru a arata concentrația de ozon de la un generator de ozon.
1% = 12,8 ozon g / m 3 de ozon în aer
1% = 14.3 ozon g / m 3 de ozon în oxigen

g / h (GM / h) = grame de ozon pe oră

Este o măsură de producție de ozon. Aceasta este metoda cea mai comună de măsurare a ieșirii unui generator de ozon.

mg / oră = miligrame de ozon pe oră

Acest lucru indică același lucru ca și g / h doar pe o scară mai mică. Un generator mic de ozon poate fi evaluat în mg / oră.
1 g / h de ozon = 1000 mg / oră de producție de ozon.

Metode de utilizare:

Pentru cărnuri:

Pentru ozonarea cărnurilor, fie că este vorba de carne albă sau roșie, timpul de ozonare este de 20-25 de minute. Se așează carnea într-un vas, după care se acoperă cu apă. Se poate folosi apă de la chiuvetă, dar eu recomand apă plată. Se introduce un capăt al furtunașului în orificiul de evacuare al ozonatorului. La celălalt capăt se introduce pietricica difuzoare de culoare neagră. După această procedură se așează pietricica sub carnea din vas, cât mai pe centrul vasului. Dacă procedura de pregătire s-a efectuat cu succes, se programează ozonatorul pentru 20-25 de minute. După ce ozonarea s-a efectuat, se scot bucățile de carne și se clătesc sub jet de apă rece. După care se continuă procesul de gătire.

Pentru legume/fructe:

Pentru ozonarea legumelor sau a fructelor, perioada de ozonare trebuie să fie cuprinsă între 10 și 15 minute. Se pregătește ozonatorul în același mod ca și în cazul cărnurilor și se continuă cu ozonarea propriuzisă. Pentru ca efectul ozonării să fie maxim, recomand tăierea legumelor și a fructelor în 2-3 bucăți fiecare. Dacă vă sunt necesare întregi, atunci sărim peste procedura de despicare. Dacă procedura de pregătire s-a efectuat cu succes, se programează ozonatorul pentru 10-15 minute. După ce ozonarea s-a efectuat, se scot bucățile de fructe sau legume și se clătesc sub jet de apă rece. După care se continuă procesul de gătire (dacă este cazul) sau se consumă după cum v-ați plănuit inițial.

Pentru apă:

Terapia cu apă ozonată pentru uz intern

Recomand nu mai mult de un pahar dimineața la prima oră și unul seara, înainte de culcare. Nu are rost să faceți o cantitate mai mare de apă ozonată pentru că aceasta îsi va pierde efectul terapeutic, odată cu trecerea timpului. Apa folosită pentru ozonare, recomand a fi apă plată. Perioada de ozonare să fie de 5 minute / pahar. Durata terapiei să fie de șapte zile, după care urmează o pauză de șapte zile și se reia terapia alte șapte zile. Terapia aceasta cu apă ozonată se face de maxim cinci ori pe an.

Se pot face și terapii de ozonare internă prin clismă.

Astfel de proceduri sunt pentru purificarea și detoxifierea intestinului gros. Cantitatea de apă pentru o astfel de procedura să fie de 2 sau 3 kg iar perioada de ozonare să fie de 30 de minute. Apa folosită, să fie apă distilată sau apă plată, în cazul în care nu găsiți apă distilată. Durata terapiei să fie de șapte zile, după care urmează o perioadă de pauză de șapte zile și se reia terapia pentru alte șapte zile. Terapiile interne prin intermediul clismei se fac de cel mult 20 de ori pe an sau la recomandarea medicului terapeut, în funcție de gravitatea situației.

Terapie cu apă ozonată pentru eliminarea mătreții sau a excesului de sebum facial

Se ozonează o cantitate de apă de 1 sau 2 litri, la temperatura de aproximativ 25 de grade celsius și se folosește pentru clătire, după ce în prealabil v-ați spălat pe cap. Pentru aplicarea pe față este suficient un pahar cu apă plată ozonată timp de cinci minute. Astfel de terapii se urmează zilnic, până în momentul în care se elimină complet, fie că este vorba de exces de sebum sau mătreață.

Terapie cu apă ozonată pentru tălpile picioarelor

Această terapie este folosită pentru eliminarea mirosului picioarelor, a micozelor dintre degete sau de sub unghie. În acest caz se va folosi un vas în care se introduc picioarele. Se va folosi o cantitate de apă care să fie până la nivelul gleznelor. Apa folosită, poate fi și de la rețeaua de apă. Se programează generatorul de ozon pentru 30 de minute. În acest caz, nu este nici un fel de problemă dacă ozonarea se produce în prezența dvs. Ozonul se va destabiliza în interiorul apei. După ce perioada de ozonare de 30 de minute s-a epuizat, se vor mai ține picioarele în apă, încă 30 de minute. După numai șapte astfel de sesiuni zilnice, ați scăpat de orice formă de micoză și miros neplăcut.

Uleiuri ozonate:

Se pot folosi uleiuri de masline sau jojoba și nu numai. Perioada de ozonare pentru uleiuri este de 30 de minute. Uleiurile pastreaza molecula de ozon cel mai mult. O cantitate de 100ml de ulei ozonat poate rezista până la 7 zile. Aceste uleiuri pot fi aplicate pe piele pentru detoxifiere, maști cu ulei, masaje sau tratarea diferitelor situații ale pielii. Se pot aplica pe zone afectate ale pielii cu acnee, dermatită, eczemă, psoriazis, rozacee, prurit, piele uscată și multe alte afecțiuni. Uleiurile preparate se pot face și în combinatie cu câteva picături de uleiuri esențiale, pentru aroma-terapie. Combinațiile de uleiuri ozonate vă aparțin în totalitate, cerul vă este limita.Adaugă un comentariu

O părere despre “Calităţile Ozonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *