Tel: 0766 245 554
Email: office@energiaconstiintei.ro


TOPICURI
postat de Vineri, 16 Octombrie, 2015 la 20:25 în categoria Misterele LumiiSpiritualitate

innovaeditor/assets/chakre, canale energetice, sushumna nadi, pingala nadi, ida nadi.png
Este cunoscut faptul că organismul uman este străbătut de meridianele energetice, că are o sumedenie de chakre secundare şi şapte chakre principale şi că în jurul corpului sunt câmpurile energetice. Din sfera energetică a corpului uman fac parte şi canalele energetice subtile (NADI-uri): Ida, Pingala şi Sushumna, prin care curge forţa vitală numită Prana.

Ce sunt NADI-urile
Canalele energetice subtile numite nadi-uri au fost menţionate pentru prima dată în vechile UPANISHADE între secolele al VII-VIII-lea îH., unde se consemna faptul că în corp există 72.000 de nadi-uri toate avându-şi sediul în inimă.
 
De asemenea s-a confirmat faptul că cele mai importante nadi-uri sunt Ida, Pingala şi Sushumna. De-a lungul timpului au apărut şi alte documente în care se spune că ar fi mult mai multe asemenea canale energetice şi că ar depăşi 80.000.
 
NADI-urile sunt canale energetice subtile care au corespondenţă în corpul uman prin intermediul venelor, nervilor şi arterelor şi cu cât aceste canale sunt mai curate şi mai pline de energie, având capacitatea mare de a furniza energia vitală, cu atât corpul este mai sănătos.
 
În părţile dreaptă şi stângă ale coloanei vertebrale, la inserţia vertebrelor, sunt ganglionii parasimpatici care au un rol mare în funcţionarea canalelor energetice şi a chakrelor, iar la nivelul fiecărui organ sunt ganglionii simpatici care au o importanţă mare în funcţionarea fluxului energetic prin meridiane.
 
Canalele energetice activate au legătură între ele prin porţi energetice vibraţionale numite nadi-uri. Numărul acestor porţi se realizează în funcţie de tiparul spiritual al persoanei, se ştie foarte bine că nivelul de elevare spirituală diferă de la o persoană la alta.
 
Se face o similitudine între cele trei canale subtile energetice şi cele trei braţe ale Dunării: Sulina, Chilia şi Sf Gheorghe.
 
canale energetice, sushumna nadi, pingala nadi, ida nadi 
 
Sushumna, Ida şi Pingala
Sushumna Nadi este un canal energetic central care porneşte din prima chakră - Muladhara, şi merge până la nivelul celei de-a şaptea chakră de pe creştet - Sahasrara, este canalul subtil central din măduva  spinării.
 
Scrierile tradiţionale afirmă că Sushumna Nadi are aparenţa focului şi că acest canal conţine în interiorul lui alte nadi-uri prin care curge energia Kundalini când este trezită, astfel ea ajunge în chakra coroanei, Sahasrara - stare care este numită calea Fericirii Supreme, se mai numeşte calea regală care ne ajută să ajungem la o conştiinţă superioară.
 
Energia Kundalini este înmagazinată la baza coloanei şi este asemuită unui şarpe încolăcit de trei ori şi jumătate, precum şarpele Glikon descoperit în apropierea Deltei Dunării, la Tomis, Constanţa, este comparată cu braţul Sf. Gheorghe care are legătură cu simbolul Şarpelui sau al Dragonului.
 
În Sushumna sunt înmagazinate multe cunoaşteri şi informaţii precum şi resurse personale care se activează prin diferite tehnici, prin meditaţii, tehnici de relaxare, şedinţe de hipnoză, tehnici variate de respiraţie, toate acestea pot fi combinate cu utilizarea aromelor şi a muzicii.
 
Din nadi-surile chakrei Muladhara, de la baza coloanei pleacă cele două canale Ida şi Pingala care urcă de-a lungul canalului central într-o mişcare spiralată, asemenea ADN-ului, intersectându-se cu canalul central Sushumna la nivelul chakrei celui de-al treilea ochi, chakra 7 - Ajna, din mijlocul frunţii.
 
În timpul acestor mişcări cele două canale alimentează corpul cu energiile venite din exterior. Dacă sunt blocaje aceste energii nu mai pot circula normal la toate nivelurile corpului şi intervin dezechilibrele care dacă persistă se manifestă prin instalarea bolilor.
 
Canalul Ida (sarcină negativă) este caracterizat prin conexiunea cu Luna; canalul lunar şi energia feminină, în vechile scrieri Sulina se numea Selena. Ida are culoarea alb-argintie şi reprezintă feminitatea, întunericul, polul negativ, intuiţia, subconştientul, experienţele, simţurile, emoţiile şi sentimentele, creaţiile, pasivul.
 
Porneşte de la baza coloanei, se intersectează în Ajna cu canalul central, apoi se termină la baza fosei nazale, la nara stângă.

Canalul Pingala (sarcină pozitivă), asemuită braţului Chilia, este canalul Soarelui, are conexiuni cu zeul Soarelui - Apollo, are energiile de culoarea roşu aprins, pleacă de la baza coloanei, se intersectează cu canalul central la nivelul Ajnei apoi se termină la nivelul celeilalte fose nazale - nara dreaptă.
 
Acest canal se caracterizează prin: lumină, polul pozitiv, logică, analiză, gândire, raţional, conştient, explicit.
Mişcarea ascendentă a celor două canale, Ida şi Pingala, este asemenea ADN-ului, rotindu-se permanent în jurul axului central.
 
Ele generează mişcarea energiilor vitale, de tip turbion, formându-se turbioanele corespunzătoare chakrelor, celor şapte centrii energetici principali. Toate acestea se petrec pe coloana vertebrală, ea fiind suportul câmpului electromagnetic al organismului uman cu cele două poluri: polul sud al câmpului electromagnetic este la baza coloanei iar polul nord la nivelul cerebelului.

Activarea canalelor energetice
Sunt multe terapii care se pretează la activarea acestor canale, important este ca cel care practică terapia să cunoască medicina energetică a corpului uman. Cunoscând care sunt blocajele, bolile unei persoane şi analizând modul de viaţă al ei, pentru a se cunoaşte şi cauzele, se poate stabili cea mai potrivită terapie.
 
Se face personalizarea sistemului terapeutic care implică o terapie anume sau combinaţii de două-trei terapii, durata şi frecvenţa şedinţelor şi recomandările necesare. În cazul blocajelor, ciclurile ritmului cerebral se schimbă, sunt perturbate şi nu se mai manifestă normal. Terapiile ajută la normalizarea acestor cicluri şi implicit la eliminarea blocajelor şi restabilirea stării de sănătate.
 
Deblocarea canalelor energetice se mai poate face si cu ajutorul piramidelor de diferite dimensiuni, piramidelor orgonice, orgonilor, pandantivelor scalare, baghetelor energetice nano wand care au acelaşi efect de stabilire a balanţei dintre cele două canale energetice Ida şi Pingala, dar şi tehnicile de respiraţie s-au dovedit a avea un mare rol în restabilirea echilibrelor energetice.
 
Se activează şi se echilibrează foarte bine canalele energetice subtile despre care am vorbit. Desigur şi rugăciunile, exerciţiile fizice, alimentaţia şi lichidele consumate ajută la echilibrarea şi la optimizarea vieţii.
COMENTARII


[ postat de admin, 01.05.16 09:14 ]

Puteti adauga aici un comentariu sau pune intrebari legate de articolul Energiile vitale ale corpului uman

reply


numele tău*

adresa de email*

comentarii*
Poţi folosi aceste taguri HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div> <a> <img>

nu sunt robot*
 
notă la comentariu


Alte Articole